Shqyrtime në Web.com maj 2020 – Prmimet dhe Plane Pritëse

Rishikimi i Web.com – A ia vlejnë?

Web.com është një kompani publike pritjeje në internet me seli në Jacksonville, Florida. E themeluar në vitin 1997, Web.com është ndër ofruesit më të gjatë në kërkim dhe të njohur më mirë të web-it në treg. Në fund të vitit 2014 ata kishin mbi 3.3 milion abonentë. Kompania gjithashtu zotëron Rrjete Zgjidhje dhe Register.com.


Sa e mirë është Web.com?

Web.com mund të ketë qenë një xhaketë tërheqëse prapa në bumin e dotcom, por shërbimet e tyre nuk mund të vazhdojnë në tregun e sotëm që është aq i ngopur me kompani pritëse inovative dhe me çmime konkurruese. Web.com tarifon çmime jashtëzakonisht të larta për shërbime themelore shumë të kufizuara. Sigurisht që asnjë host në internet nuk është i përsosur, dhe përshtatja e çdo kompanie varet nga projekti juaj. Por Web.com jep shumë pak arsye për t’i rekomanduar ato. Ndërsa ata mund të merren me njohjen e emrit të tyre dhe fuqinë e korporatave, shërbimet e Web.com mungojnë seriozisht pothuajse në çdo departament.

Shqyrtime në internet.com 2.2 / 5 Shqyrtuesi {{komenteOverall} / 5 Përdoruesit (0 vota) Pro

 1. Planet me bazë Linux dhe Windows
 2. Uptime e shkëlqyeshme
 3. Drag and Drop-Builder

Cons

 1. Vetëm i përbashkët i hostimit
 2. Shitet në çdo kthesë
 3. Tarifat shumë të larta – planet nuk janë gjithëpërfshirëse
 4. Disa ankesa në Better Business Bureau
 5. Përvoja Frustruese e Shërbimit të Klientit
 6. Premtime mashtruese dhe normat e përtëritjes

PërmbledhjeIf Web.com ju tërhoqi vëmendjen për shkak të çmimeve të ulëta hyrëse, kujdesuni që të lexoni shtypjen e mirë. Web.com mund të ketë disa karakteristika në rregull që janë tërheqëse për ata që nuk janë të ri për mbajtjen në internet, por ka shumë pak ato që ato ofrojnë që i bëjnë ata një investim të mirë për një afat të gjatë. Support2Speed2.5Features2.5Value2Transparency2

Rishikimi ynë zyrtar i hostimit në uebfaqen

Ju mund ta njihni Web.com nga reklamat e tyre televizive që përmbajnë pronarë të bizneseve të vogla shumë të pasigurta, ose mbase nga sponsorizimi i tyre i PGA Tour. Si një nga hostet më të mëdhenj dhe më të gjatë në internet, Web.com ka njohje të shkëlqyeshme të emrit dhe fonde për të reklamuar gjerësisht. Por ndërsa industria e mbajtjes së faqeve në internet është rritur kërcime dhe kufij në vitet e fundit, Web.com nuk ka arritur të vazhdojë me nivelet e shërbimit të konkurrencës së tyre të re.

Karakteristikat më të mira Hosting në Web.com

Web.com premton disa shërbime tërheqëse, por lartësia në rritje e standardeve të industrisë i bën ata të duken shumë themelorë në krahasim. Këtu janë disa arsye pse dikush mund të dëshirojë të regjistrohet për një plan të përbashkët të pritjes me Web.com:

Të dyja Planet me bazë Linux dhe Windows bazuar

Web.com ka si plane, ashtu edhe Linux, të bazuara në Linux dhe planet e hostimit. Ata nuk janë e vetmja kompani që ofron këtë zgjedhje; Për shembull, GoDaddy gjithashtu ofron të dyja platformat. Por kjo zgjedhje e të dy hosteve Linux dhe Windows bazuar në Windows po bëhet më e rrallë dhe më e rrallë pasi shumica e kompanive të mbajtjes së faqes në internet zgjedhin të ofrojnë vetëm një.

Do të ndërtojë një faqe biznesi në Facebook për ju

Web.com premton të ndërtojë një faqe të biznesit në Facebook për klientë të rinj. Kjo dredhitë e marketingut është e drejtuar padyshim tek pronarët e bizneseve të vjetër, më pak të prirur teknikisht. Por krijimi i një faqe në Facebook është ndoshta një nga gjërat më të lehta që çdokush mund të bëjë në internet. Sidomos duke pasur parasysh atë Demografia më e madhe në rritje e Facebook është aktualisht qytetarë të moshuar, është e vështirë të imagjinohet se ndokush po stresohet aq shumë nga mendimi për krijimin e një faqe në Facebook sa që ky shërbim do të ishte aq tërheqës. Ndoshta kjo është një pikë shitje për ata që preferojnë të ndjekin internetin të gjithë së bashku, por për ata që kanë edhe kompetencën më themelore në internet, ju rekomandojmë të merrni 10 minuta për të bërë faqen tuaj të biznesit në Facebook.

Blerja dhe Regjistrimi i Emrit të Domainit

Regjistrimi me Web.com përfshin një regjistrim falas të domenit, të cilin ata vetë e bëjnë më shumë sesa të veprojnë përmes një regjistrari të palëve të treta. Por kujdes nga shkalla e rinovimit. Ndërsa viti juaj i parë është falas, Web.com tarifon 37 dollarë në vit për të rinovuar domenin tuaj, që është më shumë se dyfish se standardi tipik i industrisë. Për shembull, GoDaddy ngarkon 14,99 $ për të rinovuar domenin tuaj pas vitit të parë. Shërbimet si NameCheap do të kushtojnë edhe më pak. Ndërsa domeni falas me rastin e regjistrimit mund të jetë joshës, ne ju rekomandojmë të blini domainin tuaj diku tjetër nëse planifikoni të përdorni Web.com si ofruesin tuaj të mbajtjes në internet. Kjo është, sigurisht, nëse nuk keni ndërmend të zotëroni vetëm URL-në për një vit.

Prmimet e ulëta hyrëse

Web.com ofron disa norma hyrëse seriozisht të ulëta për klientët e rinj. Paketa e tyre e Ndërtuesit në Uebfaqe është vetëm 1.95 dollarë për muajin e parë. Megjithatë, shtypja e shkëlqyeshme duhet të adresohet. Kjo është vetëm për muajin e parë, pas së cilës normat rriten më shumë se 1000% në 22 $ / muaj. Kjo gjithashtu bëhet gjithnjë e më e shtrenjtë nëse shtoni shtesë si certifikatat SSL, raportimin e metrave kryesore, etj.

Uptime e shkëlqyeshme

Ne mund të kemi kualifikuar çdo profesionist të lidhur me Web.com deri në këtë pikë. Por fakti i çështjes është se ata kanë vërtet kohë të shkëlqyeshme. Me 99,99% për dekadën e fundit, rekordi i tyre këtu është i parishitur.

Përmbajtjet e Web.com Hosting

Web.com ka një reputacion mjaft të tmerrshëm midis profesionistëve të internetit dhe klientëve mesatarë. Aq shumë e tmerrshme në fakt që ju bën të pyesni veten se si mund të jenë një nga kompanitë më të mëdha dhe më të gjata në biznes. Këtu janë disa nga arsyet kryesore pse duhet të kërkoni shërbime të mbajtjes së ueb diku tjetër:

Struktura e çmimeve është e shtrenjtë dhe mashtruese

Siç u përmend më herët, Web.com ka disa opsione joshëse hyrëse të çmimeve që ka të ngjarë të apelojnë tek mjeshtrat e faqes në internet për herë të parë. Por ndryshe nga shumica e ofruesve të tjerë të pritjes së faqeve në internet, Web.com nuk i strukturon shërbimet e tyre si paketat. Shtë jashtëzakonisht e vështirë të vlerësohet se sa do të kushtojnë shërbimet e tyre pa vendosur artikuj në shportën tuaj të blerjes. Për më tepër, është e paqartë se çfarë lloj ruajtjeje dhe kufizimesh në trafik po paguan sepse nuk është e zbërthyer qartë kudo në faqen e tyre. (Për të parë një kompani që bën një punë të shkëlqyeshme për këtë, shikoni A2 Hosting)

Shumë gjëra që vijnë standarde si pjesë e një çmimi fiks me kompanitë e tjera kushtojnë ekstra me Web.com. Vegla për ndërtimin e sitit, çertifikata SSL, monitorim të matjeve… e gjithë kjo kushton shtesë, në krye të 22 $ / muajve tashmë të lartë që ata ngarkojnë për planin e tyre më të rekomanduar. Pagesa është e vetmja kohë kur ju do të shihni një ndarje line-nga-line të kostos së vërtetë dhe shërbimeve që ju merrni.

Ju mund të prisni që të hasni telashe në çdo hap me Web.com, të gjitha këto janë të bashkuara në një gjuhë konfuze dhe mashtruese. Ata ju rekomandojnë të paguani ekstra që faqja juaj të jetë e optimizuar për celular; harroni se ka shabllone të panumërta WordPress të panumërta që përfshijnë këtë. Ju gjithashtu mund të paguani ekstra që ata të kujdesen për “Nevojën tuaj të marketingut në internet”, ku ata në të vërtetë thjesht do të paraqesin faqen tuaj në drejtori si YellowPages.com. Ata gjithashtu rekomandojnë të paguajnë shtesë për sigurinë; a është kjo diçka që mungon plotësisht nga planet e tyre të pritjes për të filluar?

Gërmoni rreth faqes së internetit të tyre dhe ju mund të hasni në “Planet Pritëse” në vend se “Uebfaqe”. Këto plane pritëse janë me çmim më të përballueshëm, duke rinovuar me 12,95 $ / muaj në planin e tyre më themelor. Por pas hetimit të mëtejshëm do të kuptoni që këto janë në thelb të njëjtat produkte (web hosting, një domain, dhe mjete ndërtimi në internet) por me emra të ndryshëm dhe çmime të ndryshme. Gjuha e faqes së tyre ndihet shumë e ndryshme nga shumica e kompanive pritëse. Kjo çon një të dyshojë se mbase ata largohen nga përdorimi i fjalëve si “mbajtja” në favor të fjalëve si “dizajni i faqes në internet” për të joshur njerëzit që janë plotësisht të gjelbër në internet..

Një numër shumë i lartë i ankesave me Byrosën më të Mirë të Biznesit

Që nga Nëntori 2016, Web.com ka pasur 567 ankesa të klientëve të ngritur kundër tyre me Zyra më e mirë e biznesit. Këto janë vetëm ankesa të paraqitura brenda tre viteve të fundit. Shumica kanë të bëjnë me akuza të gabuara dhe mospërputhje faturash, me mjaft të lidhura me marrëveshje të paplotësuara të nivelit të shërbimit gjithashtu. Edhe për një kompani kaq të madhe, ky numër është vërtet mahnitës dhe duhet të jetë një flamur i kuq për këdo që mendon të bëjë biznes me ta.

Vetëm i përbashkët i hostimit

Web.com nuk ofron VPS ose plan të dedikuar pritës. Ata ofrojnë vetëm tre plane të ndryshme – të gjitha në serverat e përbashkët. Ky është një tregues që Web.com nuk është i ndërtuar për klientët që kërkojnë të shkallëzojnë dhe tërheq mjaft shumë ekskluzivisht për administratorët e rinj. Kushdo që planifikon të përfshijë tregtinë elektronike në faqen e tij të internetit duhet të kërkojë diku tjetër.

Mungesa e Shërbimeve të Ndihmës së Konsumatorëve me Ton të Shitjes

Web.com drejton pothuajse të gjitha shërbimet e tyre për mbështetjen e klientëve në qendrat e tyre të thirrjeve. Ata nuk kanë tiparet e bisedave të drejtpërdrejta që ofrojnë shumica e kompanive moderne. Ky nuk është domosdoshmërisht një tregues që i mungon mbështetja, por për fat të keq Web.com nuk e shpengon veten. Për një gjë, do të ishte në interesin më të mirë të gjithkujt që të keni burime të fuqishme të zgjidhjes së problemeve të gatshme në dispozicion në internet, si konkurrenti HostGator. Mund të kursente shumë kohë nëse klientët do të ishin në gjendje të paraqisnin biletat e mbështetjes më vete (aktualisht, kjo mund të bëhet vetëm në sfondin përmes telefonit). Përkundrazi, mënyra e vetme për të marrë ndihmë nga Web.com është të telefononi. Dhe kur ju telefononi, personeli i tyre mbështetës është i trajnuar të ju bombardojë me shitjet pasi të keni zgjidhur problemin tuaj.

Vija e poshtme

Nëse keni kaluar ndonjë kohë në të gjitha blerjet për ofruesit e pritjeve në internet, një vështrim në faqet kryesore të Web.com është e mjaftueshme për t’ju dhënë një ide se modeli i tyre i biznesit është disi i ndryshëm nga norma. Zhdukur dukshëm janë përshkrime të hollësishme të niveleve të ndryshme të shërbimit të tyre, diskutime mbi hapësirën disqet dhe trafikun në sit, ose ndonjë përmendje të sigurisë. Web.com duket se synon klientët që nuk dinë asgjë për të ngritur një faqe në internet, dhe për këtë arsye nuk dinë më mirë sesa të paguajnë një çmim shumë të lartë për shërbime tepër të pasakta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map