Shqyrtime të Google Cloud maj 2020 – Prmimet dhe Plane Pritëse

Sa e mirë është Pritja në Google Cloud?


Shqyrtime në Google Cloud 3.3 / 5 Shqyrtuesi {{komenteOverall} / 5 Përdoruesit (5 vota) Pro

 1. Performancë e shkëlqyer
 2. Faturat në rritje të nivelit minutë
 3. Rrjetëzim i shkëlqyeshëm i qendrave të të dhënave
 4. Analizë e lehtë për t’u përdorur Big Data me BigQuery

Cons

 1. Vetëm tre qendra të të dhënave
 2. Më pak Opsione Softuerësh se AWS
 3. Jo për lajmet

Support3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Rishikimi ynë zyrtar i Google Cloud Hosting

Pritja e Google Cloud është më shumë një shërbim IAAS – Infrastruktura Si Shërbim. Google, konglomerati masiv i Luginës së Silicon që të gjithë jemi dashur për të dashur dhe e dimë gjithashtu ofron shërbime pritëse.

Në një nivel bazë, Google e quan këtë Sites Google. Hasshtë përdorur nga sektori arsimor dhe qeveritar për një kohë të gjatë për të krijuar faqe interneti të thjeshtë dhe madje edhe intraneta më të thjeshta. Për momentin, ata nuk janë duke u përpjekur të konkurrojnë me platformat dhe ofruesit e tjerë të Web-hosting. Në vend të kësaj, ata janë duke provuar dorën e tyre në industrinë IAAS.

Karakteristikat më të mira të Google Cloud Hosting

Dy konkurrentët kryesorë të Google përfshijnë Shërbime Ueb Ueb (AWS) dhe pritje të RackSpace. Ato janë të ndikuara shumë nga Linux – veçanërisht varianti i Google i Linux. Po – Google ka variantin e vet Linux.

Performancë e shkëlqyer

Platforma Google Cloud ka performancë të shkëlqyeshme. Për ta provuar këtë, duhet të krahasonim një minimum prej dy shërbimeve të ndryshme. Ne e përdorëm RackSpace në provën tonë pasi RackSpace tenton të dalë jashtë konkurrentëve të saj për sa i përket performancës. Në këtë rast, Google Cloud e tejkaloi RackSpace. Kur testuam Google Cloud kundër RackSpace, ne ishim në gjendje të arrinim numrat e krahasuar me një vCPU nga platforma Google Cloud, ndërsa iu desh RackSpace dy vCPU për të arritur të njëjtat numra.

Faturat në rritje të nivelit minutë

Google ka një kalkulator shumë të sofistikuar të çmimeve, dhe ato madje i bëjnë publike algoritmet e tyre llogaritëse – poshtë kodit të zhveshur JSON. Me të gjithë këta algoritëm që po vazhdojnë, Google do t’ju faturojë në rritje të nivelit minutë. Ata përcaktojnë një muaj si 720 minuta, dhe për qëllime krahasimi, nëse e keni kaluar gjithë muajin krahasimin, do të faturoheni për 720 minuta.

Kur blini paketën e tyre IAAS, çmimet fillojnë nga 6092 dollarë në vit dhe fillojnë me paketën e tyre të tetë-serverëve të aplikacionit në internet.

Rrjetëzim i shkëlqyeshëm i qendrave të të dhënave

Kjo nuk duhet të jetë befasuese, por standardi i rrjetëzimit të Google është i nivelit të parë. Kur vendosni VM-të tuaj, lehtë dhe shpejt mund të krijoni rrjete private virtuale. Kjo përfshin nën-rrjeta publike dhe private për të rregulluar VM-të tuaj. Do të merrni gjithashtu akses në firewalls, gateway dhe routers. Do të zbuloni që këto janë të lehta për tu vendosur – nëse e dini linjën e komandës Linux. Lundrimi në rrugën tuaj rreth platformës Google Cloud nuk kërkon një sfond në IT. Sidoqoftë, nëse doni të përfitoni sa më shumë nga shërbimi, ka shumë të ngjarë që basti juaj më i mirë të keni një të tillë.

Analizë e lehtë për t’u përdorur Big Data me BigQuery

Publiku i synuar për platformën Google Cloud nuk janë vetëm përdoruesit e energjisë. Ata përdorin ndërfaqen e linjës së komandës për të vazhduar më tej me konkurrentët e tjerë në industrinë IAAS. Kjo përfshin Microsoft Azure, Shërbime Ueb Amazon, RackSpace Menaxhuar Cloud dhe IBM / SoftLayer, të cilët janë të gjithë në shënjestër të njerëzve me përvojë të administrimit të IT – jo vetëm përdoruesit e energjisë.

Nëse bini në këtë kategori, platforma Google Cloud e bën të lehtë kryerjen e detyrave të përditshme, siç është caktimi i adresave të përkohshme IP për të rezervuar adresat IP.

Përmbajtjet e Google Cloud Hosting

Ka disa gjëra që kemi gjetur Google Cloud mund të bëjnë më mirë. Ja çfarë gjetëm.

Vetëm tre qendra të të dhënave

Google Cloud ka vetëm tre qendra të të dhënave – globalisht. Ata kanë një në Iowa në Shtetet e Bashkuara, një në Belgjikë, Gjermani dhe një në Tajvan. Pavarësisht se sa mirë mund të bëjë Google Cloud në testet e tyre të krahasimit, faqja e internetit dhe të dhënat tuaja do të shkojnë aq shpejt sa lidhja më e dobët. Kjo është fizika themelore. Nëse kam një lojtar Blu-ray të lidhur në një HDTV përmes një kabllo RCA, nuk do të dorëzoj me definicion të lartë. Duke e detyruar videon përmes kabllit RCA, një kabllo që nuk mund të trajtojë me definicion të lartë do ta bëjë atë në mënyrë që videoja ime të mos luajë me definicion të lartë. Lidhja e dobët do të ishte kabllo RCA. Për të marrë HDTV nga një lojtar Blu-ray, duhet të kem një lojtar Blu-ray, një kabllo HDMI dhe një HDTV. Everydo lidhje duhet të jetë në gjendje të trajtojë bandën.

I njëjti parim vlen për Internetin. Kur Google Cloud ka vetëm tre qendra të të dhënave, rrjeti në të cilin bazohet Interneti mund të ngadalësojë faqen tuaj të internetit. Kushdo që lidhja juaj më e ngadaltë është midis jush dhe burimeve tuaja përcakton përvojën e përdoruesit.

Unë do ta them këtë për platformën Google Cloud. Kohët e fundit kanë hapur një qendër të dhënash në Karolinën e Jugut në Shtetet e Bashkuara.

Më pak Opsione Softuerësh se AWS

Nëse do të bënit një krahasim krah për krah me Shërbimet Ueb në Amazon dhe platformën Google Cloud, do të zbulonit se platforma Google Cloud mungon rëndë. Shërbimet Ueb në Amazon ofron shumë më tepër mundësi dhe paketa shërbimesh sesa platforma Google Cloud.

Jo për lajmet

Platforma Google Cloud nuk është për rishtar. Po e përmend këtu sepse është një negativ i mundshëm dhe do t’i largojë njerëzit – edhe pse Google e ka bërë këtë me qëllim. Për të garuar me lojtarët më të mëdhenj në fushën e lojës IAAS, do të shfrytëzonit më së miri nga shërbimi nëse keni një prejardhje në administrimin e IT.

Vija e poshtme

Kur e krahason platformën Google Cloud me të gjithë konkurrentët e saj, renditet drejt e njëjta gjë me Microsoft Azure. Nëse makina virtuale e zgjedhjes sime do të bazohej në kernel Linux, unë sigurisht që do të zgjidhja platformën Google Cloud për pajtueshmërinë e saj. Në të njëjtën mënyrë, unë do të zgjidhja platformën Microsoft Azure nëse Windows do të ishte zgjedhja ime VM. Të dyja janë shërbime të shkëlqyera, dhe të vlerësuar krah për krah, platforma Google Cloud tejkalon Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map