Shqyrtime të Rackspace Maj 2020: A është Rackspace Ndeshja juaj e përsosur e hostit?

Contents

Farë është Rackspace?

Rackspace është një kompani me bazë në San Antonio, në pronësi publike të internetit që është e specializuar në pritjen e menaxhuar për bizneset dhe korporatat. E themeluar në vitin 1998 nga Pat Condon dhe Dirk Elmehof, Rackspace ka qendra të të dhënave në Dallas, San Antonio, Vancouver dhe Hong Kong. Rackspace u shit kohët e fundit tek Apollo Global Management, dhe kështu disa detaje mund të kenë ndryshuar që nga transaksioni.


Sa e mirë është Rackspace Hosting?

Rackspace është një kompani primi pritës me mbështetje shtesë dhe shërbime të drejtuara për bizneset. Ata nuk janë për përdoruesit tuaj mesatar, me pritjen që fillon në shifrat trefish në muaj. That’sshtë një çmim i rëndë me siguri, por përfitimet janë të shumta. Kompania nuk premton asnjë ndërprerje, dhe ka më shumë përvojë me OpenStack se çdo kompani tjetër në treg. Padyshim që Rackspace nuk është vendimi më i mirë nëse thjesht po kërkoni të organizoni një uebfaqe të vetme. Por ata që kërkojnë një pritje të menaxhuar, shërbime cloud dhe shërbime të infrastrukturës, të gjitha në një do ta gjejnë atë me Rackspace. Sidoqoftë, konkurentët e Shërbimeve Ueb Web dhe Google Cloud ofrojnë portofolë më të mëdhenj shërbimesh për dukshëm më pak para.

Shikoni më shumë Karakteristika Shqyrtime Rackspace 4.2 / 5 Shqyrtuesi {{komenteOverall} / 5 Përdoruesit (3 vota) Pro

 • Mbështetje fanatike
 • Ton tipare
 • Biznesi i orientuar

Cons

 • Prmimet Rackspace janë të shtrenjta për përdoruesin mesatar
 • Struktura konfuze e llogarive
 • Shtresa të ndryshme të mbështetjes janë të paqarta

SummaryRackspace nuk po shkon për përdoruesin e pritjes me kohë të vogël, ata janë të përqendruar në biznes dhe duke qenë një zgjidhje teknike, sesa thjesht një shitës tjetër. Ndërsa është një përdorues në shkallën e ndërmarrjes, megjithatë, ende ekzistojnë disa karakteristika. Support4Speed4.5Features5Value3.5Transparency4

Rishikimi ynë i Pritjes së Rackspace Zyrtare

Rackspace ka një reputacion të pasura në bazë të mbështetjes së tyre fanatike të klientit dhe duart e tyre në shërbimin e menaxhuar. Kompania është quajtur më shumë se një herë “Nordstrom i reve.”Tregu i tyre i synuar është biznese me madhësi mesatare dhe të mëdha që mund të përballojnë çmimet e tyre më të larta, dhe është veçanërisht i përshtatshëm për kompanitë me një departament të dobët të IT. Ata që kërkojnë ekskluzivisht për shërbime të pritjes, por të njëjtën ndjenjë të butikut duhet të shikojnë në WP Engine, një zgjidhje e menaxhuar WordPress pa shërbime cloud..

Karakteristikat më të mira të Hosting Rackspace

Rackspace ka ndryshuar emrat e tyre dhe ofertat e shërbimeve gjatë viteve të fundit, ndërsa ata përpiqen të rimarrin bazën e tyre dhe të vendosin se cili lloj i kompanisë që ata dëshirojnë të jenë në vazhdën e Shërbimeve Ueb Ueb, Amazon, Pair Networks dhe ofruesve të tjerë shumë të lirë. Marka e tyre e nivelit më të lartë është thelbësore në këtë rimarrje pasi që kaq shumë konkurrentë kanë dalë në treg.

Shërbimi i Klientit Rackspace është i Shpejtë dhe Klasik

Në planet më themelore, ju keni akses në email, chat live dhe mbështetje në telefon – emailet zakonisht përgjigjen brenda nën 20 minutash me përgjigje tepër të hollësishme, dhe përgjigjet e bisedave të drejtpërdrejta zakonisht merren brenda një minutë. Rackers mund të arrihet me telefon 24/7 dhe janë shumë të dobishëm në telefon.

Pjesa më e madhe e stafit mbështetës do të shkojë lart e më tej për t’ju dhënë një mbështetje shtesë të shkëlqyeshme. Në një llogari të nivelit të infrastrukturës, mbështetja nuk do të regjistrohet dhe do të bëjë ndryshime për ju, por në situata të rrezikshme ata mund të shkojnë përpara dhe ta bëjnë atë sidoqoftë. Planet e nivelit më të lartë lejojnë këtë, gjë që mund t’ju kursejë shumë kohë dhe pikëllim. Rackspace krenohet me sigurimin e mbështetjes së klasit botëror dhe në përgjithësi ato ofrojnë.

Karakteristika të bollshme & Aplikacione në internet

Rackspace ka mijëra karakteristika dhe janë në gjendje të rregullojnë më së shumti çdo konfigurim për sitin tuaj. Kur flasim me një menaxher të llogarisë, ata do të kërkojnë për të gjetur tiparet që ju nevojiten vërtet dhe mënyrat për të përmirësuar strukturën tuaj. Media të pasura, aplikacione celularë, tregti elektronik, sisteme SharePoint, SaaS dhe shumë janë të disponueshme brenda Rackspace dhe funksionojnë pa probleme. Hardueri i tyre është i nivelit të parë dhe ju lejon aq serverë të rëndësishëm sa është e nevojshme.

100% Uptime

Rackspace nuk ka servera të dedikuar dhe bën kopje të informacionit tuaj çdo ditë, duke i lejuar ata të rregullojnë shpejt dhe lëvizin gjërat kur përballen me kërcënime të joproduktive. Atje ku shumë kanë akuzuar Shërbimet Ueb Web të Amazon për mbingarkesë të serverave të tyre, Rackspace me të vërtetë duket se e ka të drejtë këtë aspekt. Ata me të vërtetë kanë numrat për ta vërtetuar atë gjithashtu. Që nga viti 2005, Rackspace ka realizuar një kohë gati 99,99% të përsosur.

Prmimi Rackspace është i bazuar në përdorim

Duke filluar nga 499 dollarë në muaj, për server dhe mbulon me 1,249 dollarë, serverat e dedikuar të Rackspace janë me çmim në përputhje me hapësirën e serverit që ju përdorni. Menaxherët e llogarive të tyre do të vlerësojnë shërbimet që ju nevojiten bazuar në nevojat e biznesit tuaj dhe rekomandojnë një tarifë të drejtë orare për planin tuaj. Ky lloj i menaxhimit të serverëve të zgjuar është jashtëzakonisht i dobishëm për bizneset që planifikojnë të shkallëzojnë dhe duan të marrin shërbimet e tyre të pritjes dhe cloud me vete.

Downsides e Rackspace Hosting

Rackspace nuk është perfekt, dhe ata kanë eksperimentuar me plane dhe shërbime të ndryshme çmimesh në përgjigje të ndryshimeve në industri. Dhe pasi që ata janë disa nga ofruesit më të shtrenjtë përreth, ia vlen koha juaj të shikoni nga afër se ku bien shkurt, duke mbajtur sytë tuaj për çdo ndërprerës.

Puna e nevojave të panelit të administratorit dhe strukturës

Fundi i tyre i pasëm është goxha i pastër dhe i shpejtë nga shumë standarde. Por ka ende disa pastrime për të bërë. Nëse jeni mësuar të cPanel, ata nuk e përdorin atë, kështu që përgatituni të mësoheni me një sistem tjetër. Një tjetër dobësi në lidhje me këtë është nëse keni nivele të shumëfishta llogari, do të duhet të regjistroheni dhe dilni në disa prej tyre. Organizata nuk është plotësisht intuitive dhe mund të sigurojë një kurbë të mprehtë të të mësuarit për ata që janë përdorur për ofruesit e pritjes më të nivelit bazë..

Shtresa shtesë

Nëse doni të ndryshoni statusin e llogarisë tuaj ose të diskutoni çmimet, do të duhet të diskutoni me një menaxher të veçantë të llogarisë, nuk mund thjesht të futeni brenda dhe ta ndryshoni vetë. Nëse jeni dikush që ju pëlqen të përshkohet gjithçka, kjo mund të jetë një përfitim, por nëse ju pëlqen njëfarë kontrolli dhe keni një qëndrim DIY, atëherë kjo mund të dëshmojë se është një pengesë shtesë.

Ndihma për biletën kërkon kohë

Ndonjëherë, ju nuk dëshironi të merrni në telefon dhe të bisedoni me dikë. për ato kohë që thjesht dëshiron të heqësh një biletë dhe të zgjidhe çështjen tënde, mund të të duhet të presësh rreth 30 minuta. Kjo është më e shpejtë se shumë hoste, por nuk është aq e shpejtë sa Sitesi. Ndonjëherë ata do të ofrojnë të rimarrin bisedën tuaj telefonike në biletë, sidoqoftë, që është e dobishme. Ata gjithashtu premtojnë përgjigje të menjëhershme ndaj situatave “emergjente”, por përkufizimi juaj i urgjencës mund të ndryshojë nga i tyre.

Përshtypja e parë është e mbingarkuar

Uebfaqja e Rackspace mund të jetë tepër konfuze për laikët të cilët nuk janë të aftë për cloud dhe VPS. Rackspace ofron një sasi të madhe shërbimesh dhe planet e tyre mund të kombinohen në një numër të pafund mënyrash, që do të thotë se vizita juaj e parë në faqen e tyre të internetit mund të ndjehet si bredh pa qëllim në një labirint. Plus, për të bërë një blerje duhet të regjistroheni së pari, duke bombarduar veten me email reklamues. Bëni vetes një favor dhe mos e vendosni kutinë tuaj kryesore si email, nëse thjesht kërkoni të merrni më shumë informacion. Sidoqoftë, Rackspace bën një punë të mrekullueshme duke e bërë anijen e lehtë si byrek, kështu që nëse mund ta bëni gjatë kësaj fazë fillestare mund të prisni lundrim të qetë.

Linja e Fundit:

Fundja është se Rackspace është për bizneset, veçanërisht bizneset me uebfaqe të mëdha dhe / ose teknikisht të ndërlikuara. Nëse keni një dyqan Magento dhe keni nevojë për një pritje komplekse, konsideroni Rackspace. Nëse jeni duke kërkuar për një partner teknologjik, hidhni ato në përzierje. Rackspace tejkalon shumë nga konkurrentët e tyre në cloud në mbështetjen e klientëve të tyre dhe kohën e duhur. Por a është e mjaftueshme për të kompensuar çmimet e tyre të primit? Për disa, përgjigjja është një entuziast po. Por nëse jeni duke kërkuar një mundësi më të lirë me më pak menaxhim të duarve, karakteristika më të njohura dhe nuk keni frikë nga pak kohë joproduktive, do të jeni më të lumtur me një shërbim tjetër.

Shikoni Më shumë Karakteristika

Pyetje për Hosting në Rackspace

Farë është unike në lidhje me Rackspace?

Rackspace hosting është një ofrues i shërbimit të web hosting që është ofruesi më i madh i menaxhimit të Cloud hosting. Ajo shërben më shumë se gjysmën e kompanive të Fortune 100 dhe konsiderohet një udhëheqës i industrisë në Gartner Magic Quadrant për mbajtjen në internet të menaxhuar nga Cloud-enabled. Rackspace hosting shërben si ndërmarrje të mëdha të korporatave ashtu edhe biznese të vogla, me një ekip ekspertësh të aftë të gatshëm të ofrojnë të gjitha zgjidhjet më të mira dhe të azhurnuara të mbajtjes së faqes nga menaxhimi i sigurisë deri tek mbajtja e faqeve në internet, zgjidhjet e e-commerce për menaxhimin e bazës së të dhënave dhe hostimi i postës elektronike..

Whatfarë lloj shërbimesh hosting ofron Rackspace?

Rackspace hosting ofron host të dedikuar, shërbime të internetit në Amazon, Microsoft Cloud ose Azure hosting, dhe Openstack Cloud. Për host të dedikuar, Rackspace ofron më shumë se 3,000 inxhinierë pritës në Linux, Windows dhe Vmware. Për shërbimet në internet të Amazon, Rackspace ka mbi 370+ profesionistë të çertifikuar nga AWS që mbështesin të gjitha 11 rajonet publike AWS. Për Microsoft Cloud / Azure, Rackspace është një partner pesë-vjeçar i Microsoft Hosting i vitit, duke fituar çmimin më shumë herë se çdo ofrues tjetër i shërbimit të mbajtjes në internet aktualisht i disponueshëm. Më në fund, për Openstack Cloud, Rackspace është bashkëthemeluesi i shërbimit të mbajtjes së faqes në internet së bashku me NASA, që do të thotë se Rackspace ka përvojën më të madhe në botë me njëqind herë.

Cilat janë karakteristikat më të vlerësuara të Rackspace?

Rackspace hosting është shqyrtuar nga përdoruesit për katër cilësi kryesore. Këto katër cilësi kryesore janë mbështetja, veçoritë, vlera dhe mbështetja. Në të gjithë bordin, pritja e Rackspace ka qenë vlerësimi më i lartë nga përdoruesit në kohën e duhur, e dyta në karakteristika dhe më pak në mbështetje dhe vlera.

Sa fusha mund të presë një klient në Rackspace?

Ashtu si shumica e platformave të pritjes së faqeve në internet që ofrojnë shërbime të përbashkëta pritjeje, nuk ka kufi se sa domen mund të ketë pritur përmes platformave të pritjes së Rackspace. Një klient do të jetë nën kontrollin e gjithçkaje në serverin e tyre Cloud nëse ata janë duke pritur fusha përmes Rackspace.

A do të jetë e vështirë Rackspace për ata që janë të ri ose të panjohur me webhosting?

Pritja me rackspace mund të jetë e vështirë për ata që nuk janë të njohur ose të panjohur me shërbimet e webhosting, por kjo varet. Niveli i vështirësisë së dikujt për t’u marrë me shërbimet e pritjes Rackspace kryesisht do të varet nga familjariteti i tyre dhe niveli i përvojës së të qenurit administrator i sistemeve për Linux ose serverët e pritjes së faqeve në internet. Sidoqoftë, shërbimet e tyre specifike të pritjes në Cloud janë përshtatur posaçërisht për klientët dhe klientët të cilët janë të ri për krijimin e faqeve në internet dhe duan të fillojnë hostimin e tyre në internet nga e para, në vend se të kenë veçori të para-instaluara si me Linux ose shërbimet e mbajtjes së faqes në internet të Windows Server.

Farë mund të bëhet me një server Cloud përmes hostimit të Rackspace?

Për sa kohë që është e ligjshme dhe respekton politikën e pranueshme të përdorimit të Rackspace, mund të bëni gjithçka me një server cloud përmes hostimit të Rackspace. Shërbimi i pritjes i serverit Rackspace Cloud është një qasje e pakufizuar, e nivelit të administratorit, Linux ose Windows lloj ambienti i shërbimit të mbajtjes së faqes në internet që mund të funksionojë në çdo lloj aplikacioni ose shërbimi nga një server tradicional, fizik ose i përkushtuar i pakontrolluar përmes operacioneve përmes Cloud.

A mund të më ndihmojë Rackspace me instalimin e një pakete softuerësh?

Nëse pritja e Rackspace do të ndihmojë një klient ose klient me instalimin e një pakete softuerësh varet nga niveli i shërbimit që ai klient ose klient ka nënshkruar dhe po paguan. Për llogaritë e menaxhuara të Infrastrukturës Cloud, klienti ose klienti është përgjegjës për instalimin dhe mirëmbajtjen e të gjithë softuerëve në serverin e tyre, por për serverët e cloud me operacione të menaxhuara, Rackspace siguron mbështetje teknike kur bëhet fjalë për instalimin dhe mirëmbajtjen e paketave specifike të programeve kompjuterike. dhe madje edhe konfigurimet e serverit.

A mund të riinstaloj një shpërndarje të ndryshme në serverin Cloud të Rackspace? Apo duhet të filloj?

Me pritjen e Rackspace, mund të riinstaloni një shpërndarje të ndryshme në serverin e tyre Cloud. Nuk ka nevojë të filloni të gjitha. E gjitha që duhet të bëni është thjesht të shtypni butonin Rebuild në panelin e kontrollit dhe më pas ata do të jenë në gjendje të zgjedhin një shpërndarje të re. Por, para se ta bëni këtë, sigurohuni që të keni një kopje rezervë të të gjitha të dhënave sepse ekziston mundësia që ky proces i riinstalimit të një shpërndarjeje të re, të ndryshme, të shkatërrojë çdo të dhënë të mëparshme nga shpërndarja e vjetër që është në server. Procesi i rindërtimit të një shpërndarjeje të re dhe të ndryshme gjithashtu lejon një të ruajtur adresën e tyre IP nga shpërndarja e vjetër, e mëparshme.

Po sikur të bëj një gabim në serverin tim Cloud?

Nëse dikush do të rrëmbejë serverin e tij Cloud, atëherë ata kanë shumë mundësi për të korrigjuar problemin. Me Rackspace, nëse një klient rrëmon, atëherë ata mund të rindizin serverin, të rivendosin të gjitha dhe të gjitha të dhënat nga serveri në një kopje rezervë, ose thjesht të fshijnë serverin dhe të fillojnë nga e para. Ata gjithashtu kanë mundësinë që të rindizen në një gjendje shpëtimi emergjente dhe të përpiqen të rregullojnë vetë problemet, ose të thërrasin mbështetje teknike nëse është e aplikueshme dhe nëse asnjë nga zgjidhjet e mësipërme nuk e bën mashtrimin. Mënyra më e mirë dhe më e lehtë për të shmangur gabimet në serverin Cloud është të mbani kopje rezervë të rregullt dhe të bëni një kopje rezervë të freskët para se të përpiqeni të bëni ndonjë ndryshim të madh të konfigurimit të serverit ose para instalimit të një programi të ri.

A ofron Rackspace zbritje për serverat Cloud?

Po, pritja e Rackspace nuk ofron zbritje për serverat Cloud por ekzistojnë lloje të ndryshme zbritje që bazohen në përdorim.

A mund të blej ruajtje shtesë për serverin tim?

Konsumatorët mund të shtojnë sasi shtesë të deponimit të disponueshëm për serverat e tyre në çdo kohë me shërbimin e Rackspace të Cloud Block Storage të hostimit, por alokimi i ruajtjes amtare për një server Cloud bazohet në llojin e serverit cloud që ai zgjedh.

Për performancën e shërbimit, cilat janë ndryshimet, nëse ka, midis serverëve cloud të qëllimit standard dhe atij të përgjithshëm?

Ekzistojnë disa dallime të dukshme dhe domethënëse në performancën e shërbimit midis serverëve cloud të qëllimit standard dhe të përgjithshëm në pritjen Rackspace. Së pari, serverat e cloud për qëllime të përgjithshme përdorin disqet më të shpejtë të gjendjes së ngurtë, ose SSD, në krahasim me ndarjen standarde të diskut të rrotullimit të përdorur nga serverët e cloud. Së dyti, serverat e cloud për qëllime të përgjithshme kanë deri në 120 GB RAM të disponueshme në krahasim me serverët cloud të qëllimeve standarde të cilat kanë vetëm deri në 30 GB RAM në dispozicion. Në fund të fundit, gjerësia e brezit maksimal të rrjetit për serverat cloud me qëllim standard është 300 mbps rrjet rrjeti publik dhe 600 mbps rrjet privat, ndërsa për serverët cloud me qëllim të përgjithshëm, gjerësia e bandës maksimale të rrjetit është 10,000 mbps që mund të ndahet midis rrjeteve publike dhe private në çdo sasi që dëshiron klienti.

A do të faturohem akoma nëse serveri im është i fikur?

Po, pritja e Rackspace do t’i faturojë klientët e tyre edhe nëse serverët që po përdorin për të pritur faqet e internetit të tyre janë të fikur në çdo kohë dhe për çdo kohë. Kur serveri është krijuar, klientëve u jepet një sasi e caktuar, e dedikuar RAM dhe hapësirë ​​e disponueshme e diskut të ngurtë. Për sa kohë që ekziston ai server, atëherë askush tjetër nuk do të jetë në gjendje të përdorë ato burime që janë alokuar. Kjo është arsyeja kryesore pse klientët faturohen në orë edhe nëse dhe ndërsa serverët janë fikur. Nëse një klient do të donte të ndalonte pagimin e tarifave për një server që është i fikur, atëherë ai duhet ta fshijë atë server në Panelin e Kontrollit.

Gjithashtu, nëse klientët dëshirojnë të ndalojnë pagimin e një serveri, por akoma kanë nevojë ose duan të ruajnë konfigurimet nga ai server, atëherë opsioni i tyre më i mirë është të krijojnë një imazh të Serverit në cloud. Konfigurimet e sistemit në diskun e sistemit do të ruhen në imazh, dhe imazhi do të ruhet në skedarët Cloud dhe të arritshme përmes skedës “Saved Images” në Panelin e Kontrollit. Sidoqoftë, ka një tarifë të shoqëruar me ruajtjen e Cloud Files por është dukshëm më pak se kostoja e drejtimit të një serveri aktiv. Konsumatorët gjithashtu do të duhet të ruajnë të dhënat nga disku i të dhënave të tyre në Cloud Block Storage ose Rackspace Cloud Backup në mënyrë që t’i kenë ato në dispozicion në serverin e tyre të ardhshëm. Atëherë klientët do të jenë të lirë të fshijnë serverin origjinal, të siguruar me njohuri që ata gjithmonë mund të sigurojnë një server të ri duke përdorur imazhin e ruajtur të serverit të tyre të vjetër dhe të dhënave të tyre të vjetra të ruajtura. Pas rikthimit të serverit të tyre nga imazhi i ruajtur, ndryshimi kryesor midis serverëve të tyre do të jetë se serveri i tyre i ri ka një adresë IP të ndryshme nga ai i mëparshmi. Vënia në përdorim e serverit të ri mund të kërkojë që klientët të azhurnojnë çdo regjistrim shoqërues DNS në mënyrë që të pasqyrojnë adresën e re IP.

Sa përdorues mund të shkojnë në secilën makinë?

Numri i klientëve ose përdoruesve në një makinë pritëse të serverit Cloud do të varet nga madhësia e serverëve Cloud të klientëve dhe lloji i sistemit operativ që ata blenë.

A mbështeten grupet e sigurisë në rrjetet cloud?

Po, grupet e sigurisë në rrjetet cloud janë mbështetur në Rackspace. Rackspace përdor softuerin më të mirë dhe më të azhurnuar në mënyrë që të sigurohet që serverët e tyre Cloud dhe shërbimet e tjera të mbajtjes në internet janë të sigurta dhe të sigurta për t’u përdorur dhe ruajtur të dhënat. Më shumë në Rackspace.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map