12 Penyedia Hosting WordPress Terbaik Dibandingkan (Mei 2020)

12 Penyedia Hosting WordPress Terbaik Dibandingkan (Mei 2020)

12 Penyedia Hosting WordPress Terbaik Dibandingkan (Mei 2020)

Dalam dunia hosting WordPress, bagaimana anda tahu yang terbaik untuk anda?


Tidakkah ia terasa keterlaluan?

Cara membuat pilihan yang tepat?

Pada pendapat kami, lebih baik melihat syarikat hosting melalui lensa apa yang mereka lakukan dengan baik.

hosting wordpress terbaik

Dunia pilihan hosting WordPress dipenuhi dengan syarikat-syarikat yang menawarkan segala-galanya dari pilihan hosting bersama peringkat awal hingga pelayan hosting WordPress khusus perusahaan. Bagi orang atau organisasi yang hanya berusaha mengenal pasti hosting WordPress terbaik untuk keperluan mereka, ini dapat menjadikan proses memilih seseorang merasa membingungkan.

Dalam tinjauan hosting ini, kami akan melihat siapa yang menawarkan pilihan terbaik dalam pelbagai ceruk hosting laman web yang cenderung paling penting bagi pelanggan. Setelah selesai, kami juga akan menerangkan beberapa istilah yang biasa digunakan dalam industri dan apa yang ada kaitannya dengan keperluan perkhidmatan hosting anda.

Terbaik untuk Semua Orang: SiteGround

tapak tapak

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 11.95 sebulan

Masa tindak balas: 500 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan SiteGround

SiteGround menawarkan tiga set rancangan hosting kos rendah kepada pelanggan WordPress. Tahap StartUp mereka menghoskan satu laman web, menawarkan 10 GB ruang penyimpanan dan menerima 10,000 lawatan. Tahap GrowBig dan GoGeek menawarkan laman web tanpa had dan lebih banyak ruang dan pelawat setiap bulan.

Lebih penting lagi, SiteGround adalah penyedia hosting web yang memberikan kelajuan, masa dan ciri. Hosting berasaskan PHP sudah dipasang sebelumnya, dan sistem ini juga termasuk plugin migrasi laman web yang mempercepat proses penempatan semula. Mereka juga menjual domain, menjadikan proses memasangkan URL laman web dengan penyediaan hosting khusus anda sangat mudah. Anda juga boleh mendapatkan sokongan pelanggan 24/7 melalui:

 • E-mel
 • Telefon
 • Masalah tiket
 • Sokongan berbual

Kelemahannya, SiteGround tidak didedikasikan untuk hosting laman web WordPress secara eksklusif. Mereka mengendalikan jenis hosting laman web lain, dan mereka juga bukan pemain besar dalam hosting laman web WordPress yang dikendalikan. Namun, secara seimbang, SiteGround menawarkan kombinasi kelajuan, harga dan ciri terbaik untuk semua kecuali set pengguna kuasa.

Baca ulasan SiteGround penuh

Terbaik untuk Perniagaan Digital: Kinsta

kinsta

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 30 sebulan

Masa tindak balas: 235 ms

Waktu Masa: 99.8%

Lihat Pelan Kinsta

Kinsta menamakan dirinya sebagai sebuah syarikat yang dibina oleh pemaju mahir untuk kepentingan agensi pemasaran digital, pereka grafik, syarikat baru, usahawan dan pasukan reka bentuk dalaman. Syarikat ini telah mendapat tempat di hati banyak orang dalam komuniti pemasaran dan reka bentuk dengan menawarkan rangkaian perkhidmatan hosting yang hebat dengan cara yang menjadikannya mudah diakses oleh orang-orang yang tidak memiliki doktor dalam sains komputer. Yang paling penting, Kinsta adalah sebahagian daripada kelas penyedia kecil yang hanya fokus menjadi syarikat hosting khusus WordPress.

Di Kinsta, anda akan dapati:

 • Hosting yang dikongsi
 • Pengehosan awan
 • Pilihan akaun terurus

Sokongan Tahap 1 tersedia, dan pakar WordPress yang mahir berteknologi menunggu untuk membantu anda. Namun, mereka tidak menjual nama domain, jadi anda harus berurusan dengan tugas yang agak tidak kemas untuk menghubungkan domain ke laman web. Namun, di sisi terang, Kinsta menjadikannya sangat mudah untuk:

 • Siapkan laman web pementasan
 • Pindahkan satu laman web ke akaun pelanggan
 • Buat sandaran harian secara automatik

Mereka juga mempunyai kakitangan teknikal untuk membantu anda melakukan migrasi laman web, dan perkhidmatan ini diberikan tanpa sebarang kos. Sekiranya anda mencari syarikat yang fokus membantu anda, sebagai pereka, membuat laman WordPress dengan pantas dan menyerahkannya kepada orang lain, sukar untuk mengalahkan Kinsta.

Baca ulasan Kinsta penuh

Terbaik untuk Perniagaan Pertumbuhan Tinggi: Enjin WP

wpengine

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 35 sebulan

Masa tindak balas: 650 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Mesin WP

WP Engine memulakannya sebagai syarikat hosting WordPress terawal, dan tidak menghairankan, ia mengekalkan reputasi yang baik di mata jurutera awal yang menggunakannya. Syarikat telah menjauh dari pengguna tahap awal sebagai sasarannya, sesuatu yang menjadi bukti dalam penawaran harga tahap kemasukannya yang agak tinggi. Mereka meningkat dengan pesat, dengan tahap berikutnya pada $ 115 sebulan, dan tingkat teratas berharga $ 290 sebulan dan dibina untuk mereka yang mempunyai keperluan lalu lintas tinggi.

Itu merupakan tawaran yang sangat baik jika anda ingin meningkatkan sehingga ratusan ribu pelawat setiap bulan. Semua pakej dengan WP Engine merangkumi hosting multisite, dan syarikat ini mempunyai pusat data global yang tersedia. Namun, bagi orang yang memulakannya, harganya boleh sedikit curam.

Sokongan pelanggan di WP Engine tidak bagus, terutama pada peringkat terendah. Syarikat ini hanya menawarkan sokongan telefon 24/7 kepada dua peringkat yang lebih tinggi. Mereka adalah syarikat A.S. yang telah lama berada di ruang pasar hosting WordPress, dan itu dapat memberi banyak makna kepada pelanggan yang menghargai pengalaman. Jaminan 60 hari, wang dikembalikan dari WP Engine juga merupakan kelebihan bagi mereka yang ingin memulakan projek tanpa menanggung banyak risiko.

Baca ulasan penuh WP Engine

Terbaik untuk Pereka: Flywheel

roda gila

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 23 sebulan

Masa tindak balas: 700 ms

Waktu Masa: 99%

Lihat Pelan Flywheel

Flywheel adalah antara kelas syarikat hosting WordPress yang lebih baru yang memberi penekanan untuk mudah diakses dan mesra. Dalam kes ini, mereka fokus untuk menyediakan platform untuk pereka dan agensi pemasaran. Bahagian hosting perniagaan yang dikendalikan sepenuhnya adalah masalah mereka, dan mereka mahu anda dapat memberikan semua tenaga anda untuk merancang laman web yang hebat.

Harga sedikit lebih baik daripada peserta yang serupa di kelas yang sama. Struktur harga berjenjang mengikuti corak yang serupa dengan syarikat hosting web yang lebih besar seperti WP Engine, dan Flywheel juga menawarkan:

 • Sijil SSL percuma
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Laman web pementasan
 • Akses ke sebilangan tema
 • Sokongan teknologi yang berpengetahuan dalam PHP 7 dan WordPress
 • Banyak sumber pembelajaran untuk pelanggan mereka

Masa respons cenderung sedikit lebih perlahan daripada beberapa pemain besar, tetapi 700 ms masih lebih baik daripada minimum 1,000 ms yang disyorkan. Satu kelebihan besar ialah syarikat itu komited secara eksklusif untuk menyediakan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan. Itu sahaja. Mereka tidak menawarkan apa-apa lagi.

Seperti pesaing lain yang menargetkan agensi dan menggunakan laman web pementasan, memindahkan akaun hosting kepada pelanggan adalah sangat mudah. Sekiranya anda melihat diri anda sebagai kebanyakan pereka, pemasar atau sebagai sebahagian daripada agensi, ini adalah platform hosting yang anda ingin lihat terlebih dahulu dalam carian anda. Ini hampir dengan penyelesaian hosting WordPress satu klik seperti yang anda akan cari.

Baca ulasan Flywheel penuh

Terbaik untuk WooCommerce: LiquidWeb

web cecair

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 29 sebulan untuk WordPress dan $ 39 sebulan untuk WooCommerce

Masa tindak balas: 152 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan WordPress LiquidWeb

WooCommerce adalah pemalam untuk WordPress yang membolehkan pengguna membuat laman web e-dagang yang lengkap. Memandangkan potensi cabaran dalam membina laman web seperti ini, ada baiknya mempunyai pasukan sokongan yang dikendalikan di sana untuk membantu anda menyelesaikan masalah. Liquid Web juga mempunyai reputasi sebagai penyelesaian hosting mesra pemaju. Sekiranya anda bimbang untuk mempunyai akses ke butang kunci dari laman web WordPress, Liquid Web adalah pilihan hosting yang sangat menarik.

Sekiranya anda mengendalikan projek seperti ini, anda mungkin melakukannya dengan sokongan seseorang yang tahu bagaimana membuat kod. Mereka akan gembira mendengar bahawa LiquidWeb juga menyediakan akses ke:

 • Pelayan VPS
 • Pengehosan awan
 • Pelayan khusus
 • Kumpulan pelayan

Liquid Web adalah, dalam beberapa cara, antitesis dari apa yang cuba dilakukan oleh syarikat seperti Flywheel dan Kinsta. Daripada menjadikan semuanya sangat mudah untuk pereka, mereka menawarkan kelajuan, kuasa dan akses tahap rendah. Anda boleh mengotori tangan anda dengan perkara seperti:

 • Cangkang SSH
 • Satu sijil SSL percuma
 • Kawalan versi Git
 • Akses terus ke pangkalan data MySQL yang mendorong WordPress

Pada masa yang sama, terdapat banyak automasi dan sokongan. Contohnya, pemalam dan teras WordPress dikemas kini secara berkala. Penyelenggaraan laman web juga disertakan. Terdapat papan pemuka untuk membuat pengurusan laman web mudah dan untuk memberi pengguna akses ke analisis untuk laman web mereka.

Sekiranya anda ingin serius dengan enjin WP dan e-commerce, Liquid Web mempunyai banyak tawaran. Sesiapa yang menjalankan perniagaan kecil dengan kedai dalam talian harus memulakan pencarian mereka di Liquid Web.

Baca ulasan Web Cecair penuh

Terbaik untuk Murah dan Cepat: Hosting A2

a2hosting

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 3.92 sebulan

Masa tindak balas: 1730 ms

Waktu Masa: 99%

Lihat Rancangan Hosting A2

A2 Hosting menawarkan pakej murah yang tidak mempunyai had pemindahan data atau pelawat. Ingatan fizikal untuk rancangan yang lebih murah walaupun rendah, walaupun, antara 512 MB dan 2 GB, jumlah penyedia hosting WordPress lain telah hampir habis selama hampir satu dekad. Selain bantuan DNS yang dikendalikan dan migrasi laman web, tidak banyak sokongan percuma yang tersedia untuk bekerja secara langsung dengan laman web anda.

Syarikat ini menjual domain, dan mereka juga menyediakan hosting VPS dan pelayan khusus. Walau bagaimanapun, jalan peningkatan anda sepenuhnya milik anda, sesuatu yang diharapkan dengan harganya.

Pelayan mereka tidak akan pernah dituduh sebagai kilat, tetapi mereka tidak mengerikan harganya. Hosting e-mel disertakan, dan orang-orang yang ingin masuk ke pelayan mereka sebagai pentadbir boleh menggunakan cPanel. Anda juga boleh menggunakan CMS yang berbeza selain WordPress di laman web anda. Mereka juga menawarkan pilihan untuk memilih dari pusat data di AS, Eropah dan Asia. Walaupun mengambil kira fakta itu, jangan mengharapkan masa muat halaman yang hebat.

Sekiranya anda berurusan dengan kod WordPress yang lebih lama, A2 Hosting merangkumi sekurang-kurangnya satu pilihan menarik. Mereka membolehkan anda memilih versi PHP dari 5.5. Anda juga akan mendapat sokongan untuk MySQL, Node.JS, SSH GIT, Python dan Ruby. Sekiranya anda agak cekap sebagai pembangun, itu banyak yang ditawarkan untuk pakej hosting laman WordPress yang semurah ini.

Kami tidak akan mengesyorkan pakej ini kepada sesiapa yang tidak mempunyai teknologi. Pereka, pemasar dan agensi harus berhati-hati kecuali mereka mempunyai pengekod yang mereka selesa bekerja.

Baca ulasan penuh A2 Hosting

Terbaik untuk Pilihan Pengehosan Awan Tingkat Atas: Cloudways

jalan awan

Harga Pelan Tahap Kemasukan: Agak tidak jelas

Masa tindak balas: 580 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Cloudways

Menggunakan teknologi hosting web tingkat atas dapat menjadi cabaran bagi orang yang tidak memiliki latar belakang pengembangan atau pengaturcaraan. Cloudways adalah perkhidmatan hosting web yang bertujuan untuk memberi pelanggannya akses mudah ke teknologi seperti:

 • AWS
 • Awan Google
 • Lautan digital

Semua ini disokong dengan tahap sokongan teknikal, pentadbiran dan pelanggan yang diperlukan untuk membantu pereka, agensi dan bukan pemaju lain menggunakan begitu banyak kuasa pengkomputeran untuk berfungsi. Anda mendapat timbunan perisian moden yang menggunakan:

 • Persekitaran Nginx yang ringan
 • MariaDB

Pengguna yang ingin mengikuti ekosistem WordPress lama Apache dan MySQL juga akan senang di sini Cloudways menawarkan rancangan hosting yang memenuhi keperluan mereka juga..

Satu kelemahan besar dengan Cloudways adalah syarikat itu tidak melakukan tugas yang hebat untuk menarik garis langsung dari struktur harganya ke rancangan hosting laman web WordPress tertentu. Ini menjadi lebih rumit apabila anda menyedari bahawa beberapa pilihan, seperti menggunakan AWS, mengikuti struktur pemeteran penyedia awan. Amazon, misalnya, menggunakan kaedah penagihan jam jam CPU yang boleh menjadikan harga berubah dan tidak dapat diramalkan.

Dengan kaedah Cloud, anda mendapat penyediaan hosting web WordPress yang memanfaatkan teknologi pengkomputeran awan moden untuk memberikan kelajuan dan kestabilan. Sekiranya anda mencari hosting terbaik yang tersedia untuk mesin WP di cloud, sukar untuk mengalahkan Cloudways. Walau bagaimanapun, struktur harga yang tidak dapat diramalkan boleh menyebabkan banyak orang tidak berminat.

Baca ulasan Cloudways penuh

Terbaik untuk Tahap Kemasukan: Bluehost

bluehost

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 7.99 sebulan

Masa tindak balas: 410 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Pelan Bluehost

Bluehost adalah siaga lama dalam industri bagi banyak yang telah menjalankan sekurang-kurangnya satu akaun hosting blog WordPress. Mereka menawarkan nama domain percuma untuk tahun pertama, dan tentu saja, itu juga bermaksud mereka menjual domain. Anda juga boleh mendapatkan sijil SSL percuma melalui mereka. Itu adalah kelebihan bagi orang yang ingin menyimpan semua barang mereka dalam satu akaun hosting.

Pada akhir yang rendah, anda menyimpan storan SSD 50 GB. Dengan harga hampir dua kali ganda, anda boleh pergi ke salah satu rancangan hosting mewah mereka dan dapatkan storan tanpa had dan laman web tanpa had pada satu akaun. Anda juga akan mendapat akses ke rangkaian penghantaran kandungan untuk membantu anda melayani fail statik, seperti gambar, halaman PDF dan HTML. Bluehost juga merupakan salah satu dari hanya tiga syarikat hosting yang telah dicadangkan sebagai rakan kongsi oleh WordPress.org.

Sekiranya anda mencari pilihan peringkat permulaan yang memberikan banyak keuntungan, Bluehost adalah pilihan yang tepat. Anda akan mendapat kelajuan dan ketersediaan yang kukuh, dan laman web anda akan selamat dan dikemas kini secara berkala. Ini adalah pilihan yang sangat baik jika anda ingin melakukan perkara seperti nama domain taman atau menghasilkan banyak laman web pemasaran.

Baca ulasan Bluehost penuh

Terbaik untuk Cloud Housting yang Murah: HostGator WordPress Cloud

tuan rumah

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 5.95 sebulan

Masa tindak balas: 1400 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan HostGator

HostGator adalah siaga web hosting yang telah wujud sejak tahun 2002, dan dipercayai oleh banyak pengguna. Awan yang menawarkan penyedia harga langsung, dan rancangan dapat dengan mudah ditingkatkan ketika perniagaan kecil berkembang. Masa tindak balas adalah lebih rendah, tetapi waktu operasi sangat baik.

Sekiranya anda mencari rancangan hosting yang membosankan dan sederhana dengan harga yang berpatutan, HostGator akan lebih banyak menyelesaikannya. Hostgator menggunakan cPanel yang dicuba dan benar sebagai papan pemuka. Ini bukan persekitaran yang baik untuk orang yang tidak mempunyai latar belakang pembangunan, tetapi ia adalah persediaan yang baik jika anda mempunyai seseorang yang berpengalaman dalam panel kawalan lama yang digunakan oleh kebanyakan penyedia hosting laman web yang lebih tua. Anda tidak akan mendapat pakej hosting WordPress yang cepat, tetapi ia akan berjaya.

Baca ulasan HostGator penuh

Terbaik untuk Syarikat Terurus: Kesian

berkhayal

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 199 sebulan

Masa tindak balas: 1400 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Pagely

Sekiranya harga $ 199 sebulan untuk persediaan termurah dari Pagely memberi anda jeda, anda mungkin bukan pelanggan sasaran mereka. Pagely dalam perniagaan menyediakan VPS terbaik untuk WordPress kepada pelanggan berskala perusahaan. Penawaran mereka mencecah ribuan sebulan, dan mereka menawarkan pengukuran lebar jalur bermula dari ratusan GB.

Konfigurasi ini bertujuan sangat selamat dan dikendalikan secara menyeluruh. Pasukan sokongan sedia membantu pelanggan 24/7.

Sekiranya anda mencari penyelesaian mewah yang memberi anda akses kepada seni bina awan AWS, Kesian adalah pilihan yang luar biasa. Mereka bukan sahabat permulaan dan perniagaan kecil, tetapi mereka pasti syarikat yang anda ingin ingat semasa permintaan anda semakin meningkat. Akhirnya, anda boleh mencapai banyak lalu lintas di mana lebih jimat untuk membeli pakej Pagely yang “murah” daripada terus meningkat dengan pakej mewah penyedia lain.

Baca ulasan Pagely penuh

Terbaik untuk Dirt Cheap: EasyWP by NameCheap

namecheap 2019-jun

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 3.88 sebulan

Masa tindak balas: 350 ms

Waktu Masa: 99.9%

Lihat Pelan Namecheap

Apabila murah tidak cukup baik untuk anda, ada NameCheap. Anda mendapat nama domain dan bantuan percuma dengan penghijrahan laman web, dan itu bukan apa-apa. Mereka menawarkan pakej hosting bersama yang memberikan prestasi yang diharapkan.

Uptime sebenarnya cukup baik untuk syarikat yang tidak selalu baik dalam ulasan hosting WordPress, begitu juga dengan respons. Anda tidak akan mendapat banyak bantuan pada dasarnya empat dolar, tetapi anda boleh membuat lebih buruk dalam segmen harga ini. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda juga boleh berehat dengan mengetahui bahawa mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Baca ulasan NameCheap penuh

Terbaik untuk Pemilik Domain: GoDaddy WordPress

Tuhan

Harga Pelan Tahap Kemasukan: $ 9.99 sebulan

Masa tindak balas: 800 ms

Waktu Masa: 99.8%

Lihat Pelan GoDaddy

GoDaddy mengukuhkan segmen besar pasaran nama domain beberapa tahun yang lalu. Tidak menghairankan, penawarannya merangkumi hosting blog WordPress. Mereka mempunyai banyak penyelesaian drag-and-drop, dan mungkin menarik bagi orang yang sudah mempunyai domain dengannya.

Syarikat itu bukan yang paling murah atau paling pantas. Mereka bukan kelas atasan dalam apa pun. Sekiranya anda mempunyai sejumlah domain dengan mereka, menyimpan semua pekerjaan anda pada satu akaun hosting mempunyai kebaikannya.

Baca ulasan GoDaddy penuh

Ciri Hosting WordPress yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Membeli

Anda akan melihat beberapa tema yang berkembang dengan penyedia hosting yang berbeza. Beberapa syarikat ditujukan kepada orang yang memerlukan kuasa dan kelajuan mentah, sementara yang lain berusaha menjual perkhidmatan dengan harga yang murah. yang lain memenuhi segmen tertentu, seperti yang menjadi sasaran agensi dan pereka dengan menawarkan:

 • Laman web pementasan
 • Penerbitan satu klik
 • Bantuan migrasi percuma
 • Domain percuma dan sijil SSL

Sekiranya anda bimbang mempunyai tahap kawalan pemaju terhadap laman web, anda juga ingin bimbang tentang perkara seperti akses SSH dan FTP, ketersediaan panel kawalan tradisional seperti Plesk dan cPanel, kawalan versi Git dan akses ke yang mendasari pangkalan data.

Plugin pra-pemasangan juga merupakan masalah besar. Alat tambah WordPress bukanlah perkara mudah untuk ditangani sendiri. Anda mungkin mempunyai sesuatu yang berfungsi dengan baik dalam PHP 5.1 tetapi sekarang menggunakan kod yang sudah tidak digunakan lagi dalam versi 7.3. Pra-pemasangan dan kemas kini automatik pemalam secara automatik adalah kaedah termudah untuk mengelakkan konflik seperti ini.

Harga bukan segalanya, tetapi penting. Lebih penting lagi, dapat meletakkan jari kaki di dalam air dan melihat bagaimana pengalamannya adalah idea yang baik. Awasi jaminan wang dikembalikan.

Ia juga berguna untuk memahami beberapa konsep asas. Mari kita lihat beberapa perkara tersebut.

Apa itu WordPress Shared Hosting?

Hosting bersama secara meluas dianggap sebagai rancangan hosting paling rendah mutlak. Sistem hosting bersama adalah satu contoh pada pelayan yang menyediakan hosting ke setiap laman web melalui satu sistem operasi. Ini bermaksud anda berkongsi ruang memori dan kitaran CPU dengan laman web orang lain.

Lebih membimbangkan, anda juga berkongsi ruang sistem fail dengan orang lain. Itu menjadikan keseluruhan persediaan anda lebih rentan. Sama sekali jangan meletakkan laman web e-dagang atau apa sahaja yang mengumpulkan data pengguna sensitif pada persediaan hosting bersama. Pendekatan ini hanya boleh digunakan untuk laman web minimum yang perlu dibuat dengan harga semurah mungkin. Sekiranya anda ingin menyiarkan blog WordPress mengenai kereta api, gila dengan hosting bersama.

Pilihan yang dikongsi juga selalu terhad. Anda mungkin tidak dapat memasang plugin atau tema anda sendiri. Sebilangan besar tidak akan memberi anda akses tahap SSH, jadi pembangun mungkin dapat melupakannya. Kebolehsuaian terhad, dan biasanya sukar untuk meningkatkan pakej hosting dalam lingkungan bersama.

Anda mungkin akan terhenti semasa berhijrah apabila anda mencapai had host anda. Lebih buruk lagi, anda mungkin menemui had host anda walaupun pada hari lambat untuk laman web anda. Ingat, sumber anda adalah sumber setiap orang. Hanya memerlukan satu pengguna lain dibanting menyebabkan semua laman web lain di host bersama melambatkan atau bahkan mogok.

Apa itu WordPress Cloud Hosting?

Bangunan perniagaan, pencakar langit mendongak

Cloud hosting dirancang untuk menggunakan ladang pelayan yang besar untuk mengarahkan banyak sumber ke arah tugas. Ini menjadikannya sayang orang ramai, dan juga sangat popular dengan syarikat yang menyediakan Perisian-sebagai-a-Perkhidmatan (SaaS). Pada dasarnya, WordPress hanyalah pilihan lain untuk SaaS.

Apa yang hebat tentang hosting awan ialah anda dapat meningkatkan atau menurunkan sumber dengan cepat. Ini boleh menjadi perbezaan nyata bagi syarikat yang mempunyai permintaan bermusim. Sekiranya anda menjangkakan lalu lintas yang besar semasa musim membeli-belah percutian, penyelesaian hosting awan akan memastikan anda mempunyai sumber yang diperlukan untuk menangani beban. Begitu juga, anda boleh mendapatkan peningkatan kelajuan hampir seketika dengan hanya menaik taraf akaun anda.

Kelemahan utama hosting awan adalah harga yang diukur. AWS, khususnya, terkenal dengan bil yang tidak dapat diramalkan. Adalah idea yang baik untuk bertanya mengenai harga yang boleh diramalkan sebelum anda mendaftar. Satu serangan penolakan perkhidmatan yang tidak dapat dikesan, misalnya, boleh membuat anda tergantung dengan sejumlah wang.

Apa itu Hosting VPS WordPress?

VPS bermaksud pelayan peribadi maya. VPS pada dasarnya bertindak seperti mesin bebas, tetapi sebenarnya dipartisi pada mesin yang lebih besar.

Pada mulanya, ini mungkin terdengar seperti hosting bersama, tetapi tidak. Perbezaannya adalah bahawa pada VPS bahagian penyimpanan, memori dan kuasa CPU diukir untuk mesin maya anda. Ia mempunyai sistem operasi dan sistem failnya sendiri, dan ini tidak berinteraksi dengan akaun orang lain. Ini bermaksud bahawa akaun hosting anda jauh lebih selamat dan stabil pada VPS terburuk daripada pada akaun bersama terbaik.

VPS adalah pilihan yang baik jika anda tidak mempunyai wang untuk tagihan yang lebih besar. Tidak semudah memiliki mesin hosting khusus, tetapi anda jarang akan melihat perbezaannya kecuali anda dihujani ratusan permintaan sesaat.

Apa itu Hosting Terurus WordPress?

Menguruskan hosting menjadi masalah besar bagi sesiapa yang tidak mempunyai banyak pengalaman pembangunan. Malah pembangun suka mempunyai akaun yang diuruskan kerana ini bermakna mereka mempunyai seseorang di syarikat yang bersedia menyelamatkannya apabila ada masalah. Sekiranya anda beroperasi di akaun yang tidak dikendalikan, anda tidak lebih baik daripada jika anda menjalankan pelayan web di pejabat anda.

Satu perkara besar yang perlu diingat dengan akaun hosting yang dikendalikan ialah kualiti pasukan sokongan sangat penting. Sebilangan besar syarikat akan mengatakan bahawa mereka menawarkan sokongan yang dikendalikan, tetapi itu tidak akan membantu jika anda memerlukan 40 minit untuk mendapatkan respons daripada manusia semasa virus sedang ditandakan di pelayan anda oleh Google.

Secara amnya, syarikat yang menagih diri sebagai bukan teknisi dunia melakukan pekerjaan yang lebih baik dengan hosting WordPress yang dikendalikan. Pereka dan agensi tidak akan bertahan lama. Mereka hanya akan mengambil saham dan pergi ke syarikat lain.

Adakah Hosting WordPress Percuma Nyata?

Adakah pilihan percuma ada? Ya. Mereka bukan anak-anak Bigfoot dan Monster Loch Ness yang tidak sah.

Adakah mereka baik? Tidak.

Kembali dan baca bahagian mengenai hosting bersama. Sekarang simpan semua idea dari bahagian itu di kepala anda dan bayangkan setiap perkara yang mungkin berfungsi dengan cara yang lebih teruk.

Tidak akan ada pasukan sokongan terurus yang menunggu untuk membantu anda. Sebenarnya, anda akan beruntung mendapat bantuan daripada chatbot berasaskan AI. Ya, semoga satu hari yang buruk dengan hosting percuma, dan anda akan mengharapkan hari-hari ketika anda boleh bercakap dengan penutur bahasa Inggeris bukan asli di pusat panggilan di seberang planet ini.

Pengehosan WordPress percuma hanyalah perkara yang sukar. Tidak pernah. Kod anda tidak melakukan apa-apa yang cukup buruk untuk anda menerimanya.

Catatan mengenai Kelajuan

kelajuan, munich, lampu

Kelajuan juga banyak. Agar jelas, memuatkan masa untuk laman web di seluruh dunia dahsyat. Peruncit utama dan jenama automotif mempunyai laman web yang memerlukan masa 9 hingga 11 saat untuk dimuat. Sebilangan besar garis panduan prestasi menunjukkan bahawa pengguna mula meninggalkan laman web selepas itu hanya tiga saat. Hanya kandungan pembunuh yang membuat orang tidak bergerak selama 10 saat.

Dalam melihat kelajuan yang telah kami senaraikan, 1,000 milisaat (ms) bertukar menjadi satu saat penuh. Pada ulasan pertama, anda mungkin berfikir, “Hebat, semua kelajuan ini berada di bawah tiga saat. Saya sudah bersedia! Beri saya yang paling murah! “

Inilah masalahnya: masa tindak balas hanya memberitahu anda berapa lama penyemak imbas dan pelayan memproses apa yang dipanggil permintaan HELO. Ini hanya membolehkan Chrome, Firefox, Edge, Opera atau Safari mengetahui bahawa sumber yang diminta khusus ada dan akan dilayan. Dengan kata lain, itulah masa yang diperlukan untuk pelayan mengambil telefon dan berkata, “Halo, anda telah mencapai laman WordPress yang berjalan di tumpukan LAMP.”

Apabila anda menambah WordPress ke timbunan, anda menambahkan masa pengkomputeran. Kod PHP untuk mesin WP memerlukan beberapa milisaat untuk memproses setiap tugas. Masukkan beberapa pemalam dan tema untuk menjadikannya lebih perlahan. Sekiranya terdapat tulisan Javascript di halaman, seperti dari pakej analisis di luar laman web, kini anda menambah detik penuh.

Tiba-tiba, perbezaan antara masa muat 200 ms dan masa muat 1.400 ms nampaknya relevan. Terutama jika anda menjalankan persediaan yang berat, detik tambahan mungkin adalah perbezaan antara pengunjung yang melihat kandungan anda atau pergi.

Kesimpulannya

Mencari hos WordPress adalah tindakan mengimbangkan. Anda tentu ingin mendapatkan sokongan, kelajuan dan fungsi sebanyak mungkin untuk dolar anda. Itu tentu saja akan dibatasi oleh berapa banyak wang yang anda mampu bayar dalam sebulan tertentu.

Secara amnya, anda harus melihat pilihan seperti:

 • VPS
 • Pelayan khusus
 • Hosting WordPress khusus
 • Host berasaskan awan

Tidak satu pun dari ini adalah penyelesaian yang sempurna, tetapi secara amnya ia mengatasi apa sahaja yang anda lihat di sektor bebas atau bersama.

Anda juga harus membuat persediaan keperluan anda. Pembangun dalaman yang memastikan laman web tunggal tetap beroperasi akan mempunyai keperluan yang sangat berbeza daripada pereka di agensi. Pembangun mahu mempunyai satu persediaan yang mereka akan dapat mengawalnya, mendapatkan SSH, FTP, MySQL dan Git. Perancang, sebaliknya, mungkin mendapat banyak manfaat dari penyediaan yang membolehkan mereka menyerahkan akaun dari kunci, stok dan tong kepada pelanggan dalam beberapa bulan.

Dengan penilaian kendiri yang singkat, anda dapat menetapkan keperluan anda dengan cepat. Bina senarai semak bertulis dan kaji kandungan artikel ini. Pastikan juga memasukkan item baris anggaran yang menakutkan. Dengan membandingkan senarai semak anda dengan kekuatan dan kelemahan setiap syarikat hosting, anda akan mengetahui dengan cepat mana satu atau dua yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector