14 Penyedia & Perkhidmatan Hosting Awan Terbaik (Mei 2020)

14 Penyedia & Perkhidmatan Hosting Awan Terbaik (Mei 2020)

14 Penyedia & Perkhidmatan Hosting Awan Terbaik (Mei 2020)

Mencari hosting awan terbaik tetapi tidak tahu harus bermula dari mana?


Awan bermaksud perkara yang berbeza bagi orang yang berbeza. 

Pada asasnya, kami mencari hosting yang pantas, diedarkan, berskala – dengan sokongan yang baik dan pada harga yang sesuai dengan perniagaan.

hosting terbaik untuk perniagaan kecil

Pengkomputeran awan telah menyebabkan lonjakan pilihan hosting. Banyak perkhidmatan hosting telah memasuki pasaran dengan pelayan awan, tetapi itu dapat membuat pelanggan merasa bingung tentang apakah mereka benar-benar akan mendapatkan hosting cloud terbaik. Kami akan melihat 14 pilihan yang lebih mengagumkan di pasaran, dan kemudian kami akan menerangkan apa itu pelayan berasaskan awan dan bagaimana anda mungkin mendapat manfaat daripada mendaftar dengan penyedia perkhidmatan hosting awan.

Dengan penyelidikan ini, anda dapat memilih hosting awan terbaik pada bulan Mei 2020.

1. Cloudways Cloud Hosting

jalan awan

Harga Permulaan: $ 10 sebulan

Masa tindak balas: 710 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Harga Cloudways

Cloudways adalah syarikat hosting yang memberi tumpuan untuk memberikan banyak kuasa dengan harga yang berpatutan. Mereka bukan yang paling murah dalam sektor hosting pelayan awan, tetapi harga pelayan awan mereka mewakili nilai yang sangat baik untuk jumlah kuasa yang diberikan oleh sistem mereka. Syarikat ini menawarkan pilihan untuk menjadi tuan rumah laman web anda di banyak platform hosting pelayan awan, termasuk:

 • Lautan Digital
 • Linode
 • Vultr
 • Perkhidmatan Web Amazon
 • Platform Google Cloud

Anda juga boleh mendapatkan harga pelayan awan yang sesuai dengan pelbagai skala. Rancangan $ 10 setiap bulan memberikan contoh dengan satu teras, tetapi anda boleh melihat pilihan yang menawarkan di mana sahaja dari penyelesaian dwi-teras hingga 32-teras. Sebaik sahaja anda memasuki dunia 32 teras, anda pasti berhadapan dengan penyelesaian hosting awan kelas perusahaan jadi harapkan untuk membayar di utara $ 1,000.

Cloudways tidak mendapat markah yang baik untuk sokongan pelanggan atau teknikal. Dalam banyak kes, anda akan sendiri sekiranya anda ingin menggunakan kod tersuai atau penyelesaian arus perdana yang kurang. Ini mungkin bukan pilihan yang bagus untuk orang yang tidak mempunyai pengetahuan teknologi sedikit, tetapi mereka menawarkan harga pelayan awan yang hebat untuk orang yang mungkin mahukan kemampuan AWS tetapi tidak mahu memasuki rumpai seperti yang sering diperlukan oleh tawaran Amazon.

Lihat ulasan lengkap Cloudways kami

2. Awan Terurus Web Cecair

web cecair

Harga Permulaan: $ 51 sebulan

Masa tindak balas: 150 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Harga Web Cecair

Web Cecair menawarkan apa yang boleh dicirikan dengan mudah sebagai antara perkhidmatan awan terbaik di pasaran. Namun, seiring dengan kenaikan harga pelayan awan, mereka menyukarkan pelanggan tahap awal untuk mendapat perhatian. Walaupun anda bersedia membayar hosting cloud terbaik di sekitarnya, kecenderungan mereka untuk melancarkan perkhidmatan mereka menjadi “produk” yang berbeza dapat membuat sesuatu membingungkan.

Produk hosting web cloud mereka dibahagikan kepada kira-kira empat jenis pakej hosting. Dalam urutan skala dari paling lemah hingga paling kuat, ini adalah:

 • Laman web awan
 • Pengehosan Cloud VPS
 • Pengehosan pelayan berasaskan awan khusus
 • Pengehosan awan peribadi

Pilihan laman awan adalah hosting nama domain yang tidak terhad secara fungsional. Walau seberapa banyak yang boleh anda masukkan ke dalam akaun yang anda dapat dengan harga $ 51 sebulan. Cloud VPS pada dasarnya sama dengan menggunakan pelayan persendirian maya atau pelayan khusus, kecuali bahawa ia dihoskan di awan dan agak lebih berskala akibatnya. Idea yang sama berlaku dengan penyelesaian hosting awan khusus, kecuali anda mempunyai keseluruhan contoh untuk diri sendiri dan bukannya berkongsi sumber yang dipartisi dengan orang lain.

Mungkin pilihan yang paling menarik adalah hosting awan peribadi. Ini pada dasarnya adalah sistem awan keseluruhan untuk diri sendiri. Bayangkan, anda membayar di utara $ 1,500 sebulan hanya untuk memulakan. Bagi syarikat yang memerlukan kekuatan api yang besar, ini adalah sesuatu yang tidak banyak disediakan oleh penyedia hosting web lain. Anda juga boleh membahagikan contoh anda, dengan rancangan mewah yang membolehkan sehingga 5 pelayan maya berjalan serentak di awan yang sama.

Keuntungan lain dari Liquid Web adalah mereka menawarkan bantuan untuk menangani pelbagai masalah hosting web berskala perusahaan. Contohnya, anda boleh mendapatkan bantuan dengan:

 • Pematuhan PCI untuk laman web e-dagang
 • Pematuhan HIPAA untuk penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan
 • Pengehosan aplikasi

Contoh awan anda akan berjalan pada pemacu SSD moden di pusat data yang mempunyai banyak kelebihan untuk simpanan dan kuasa. Sekiranya anda mahukan syarikat perkhidmatan awan terbaik mutlak dan bersedia mengeluarkan wang untuk mewujudkannya, sukar untuk menandingi Liquid Web. Walau bagaimanapun, bagi orang lain, ia mungkin agak mahal.

Lihat ulasan penuh LiquidWeb kami

3. A2 Hosting VPS Awan

a2hosting

Harga Permulaan: $ 5.00 sebulan

Masa tindak balas: lebih besar daripada 1,000 ms

Waktu Masa: 99%

Lihat A2 Hosting Cloud VPS

Sekiranya anda mencari salah satu pilihan yang lebih murah di antara penyedia awan teratas, A2 Hosting melakukan pekerjaan yang sangat baik untuk menarik minat pelanggan dalam bidang tersebut. Walaupun anda tidak akan mendapat kelajuan sepantas kilat, anda boleh mendapatkan pakej empat teras dengan akses root dengan harga hanya $ 15 sebulan. Terutamanya, tawaran A2 Hosting dianggap sama dengan hosting VPS, tetapi ada had untuk apa yang anda harapkan dalam julat harga ini.

Walau bagaimanapun, semua perkara sama, syarikat membuat tawaran pekerjaan yang baik dengan memberi insentif. Ada jaminan wang dikembalikan. Setiap akaun merangkumi pemacu SSD percuma dan sekurang-kurangnya 2 TB setiap bulan lebar jalur. Mereka juga memberikan sokongan teknikal dan pelanggan 24/7 sepanjang tahun, dan itu termasuk bantuan melalui telefon.

Sekiranya anda mencari sedekat mungkin dengan pilihan bebas risiko untuk memulakan dengan hosting awan, A2Hosting telah anda lindungi. Orang yang mencari pusat data kelas perusahaan yang benar-benar responsif, bagaimanapun, mungkin ingin mencari di tempat lain, terutamanya memandangkan penawaran puncak mereka tidak bernilai hebat dengan harga yang agak tinggi. Namun, di hujung pasaran yang rendah, ada pilihan yang baik.

Lihat ulasan penuh A2 Hosting kami

4. SiteGround

tapak tapak

Harga Permulaan: $ 80 sebulan

Masa tindak balas: 710 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Harga SiteGround

SiteGround cuba menggabungkan prestasi yang hebat dan hebat dengan pelbagai perkara percuma yang akan menarik minat orang yang bukan golongan teratas dari anak-anak keren yang mahir berteknologi. Mereka memberikan masa operasi yang sangat baik, dan masa tindak balas cukup baik sehingga semua kecuali laman web dan aplikasi web yang paling lambat harus mencapai masa muat yang munasabah.

Anda juga boleh mendapatkan:

 • Akses ke CDN percuma
 • Sijil SSL percuma
 • Bantuan migrasi percuma dengan satu laman WordPress
 • Alamat IP khusus
 • Akses SSH dan SFTP

Mereka juga menjamin bahawa semua sumber pengkomputeran awan untuk sistem berasaskan awan anda akan didedikasikan hanya untuk pelayan anda. Sekiranya anda memerlukan bantuan IT, mereka memerlukan kakitangan untuk membantu dengan perkhidmatan yang dikendalikan sepenuhnya.

SiteGround menjadikannya sangat mudah untuk memperuntukkan sumber ke sub-akaun. Sekiranya anda menjalankan agensi pemasaran atau reka bentuk, ini menjadikannya sangat mudah untuk menyesuaikan apa yang diperoleh setiap sub-akaun. Terutama ketika berurusan dengan pelanggan, anda kemudian dapat menggunakan fitur ini di samping skalabilitas yang diharapkan dari cloud hosting untuk menawarkan pelbagai pakej. Sub-akaun individu juga boleh diberikan perkhidmatan DNS percuma.

Syarikat ini juga menyediakan sandaran setiap hari. Sandaran segera ini dikekalkan di luar lokasi, dan ia dapat dipulihkan menggunakan penyelesaian satu klik.

SiteGround berfungsi dengan baik untuk mencapai keseimbangan antara jenis kekuatan teknologi yang layak anda dapatkan ketika pergi dengan host cloud dan memberikan pengalaman yang mesra pengguna. Pengguna lanjutan akan senang dengan tahap akses yang mereka miliki, dan seluruh dunia masih akan mendapat sokongan pelanggan dan teknologi yang mencukupi untuk menangani semuanya.

Lihat ulasan penuh SiteGround kami

5. Bergerak

hosting inmotion

Harga Permulaan: $ 34.99 sebulan

Masa tindak balas: 400 ms

Waktu Masa: 99.95%

Lihat InMotion Hosting

Gangguan kecil yang datang dengan menyelami persembahan InMotion adalah bahawa mereka tidak melakukan pekerjaan yang baik untuk meletakkan sesuatu secara langsung. Rancangan disajikan untuk agensi, perniagaan kecil, perusahaan dan aplikasi. Pelan termurah adalah di bawah “aplikasi”, dan ia dapat digunakan untuk menangani hosting seperti yang lain dapat digunakan.

Satu kelemahan utama adalah bahawa penawaran mereka hanya berasaskan Linux. Ia juga merupakan ekosistem tumpukan LAMP. Sekiranya anda mahukan pelayan awan Windows, anda pasti akan mencari di tempat lain. Mereka juga hanya mempunyai pusat data yang terletak di A.S..

Orang yang berpuas hati dengan pelaksanaan tumpukan LAMP yang sempit, seperti mereka yang menjalankan WordPress, WooCommerce atau Magento, akan menganggap InMotion sebagai versi SiteGround yang lebih menjimatkan tetapi dengan lebih sedikit percuma. Sekiranya anda merasa selesa dengan sokongan yang kurang dan ingin mengutamakan harga-ke-prestasi, terutama di bahagian bawah pasaran, InMotion sukar dikalahkan. Walau bagaimanapun, bagi pengguna yang kurang mahir teknologi dan pengguna Microsoft, ia akan menjadi kurva pembelajaran.

Syarikat ini menawarkan jangka masa pengembalian wang yang panjang selama 90 hari. Sekiranya anda ingin mencubanya, ini adalah peluang bebas risiko untuk mengenali hos web baru.

Lihat ulasan InMotion penuh kami

6. HostGator

tuan rumah

Harga Permulaan: $ 4.95 sebulan.

Masa tindak balas: 430 ms

Waktu Masa: 99.98%

Lihat Harga HostGator

Bagi syarikat yang murah tanpa permintaan, HostGator agak mengejutkan. Dengan harga $ 4.95 sebulan, anda mendapat:

 • Dua teras CPU
 • Dua GB RAM
 • Lebar jalur tidak dimeterai
 • Sijil SSL percuma

Syarikat ini juga mempunyai perniagaan pendaftaran nama domain sehingga anda dapat menyimpan semua barang di laman web anda dalam satu akaun. Walaupun akaun dengan kos terendah hanya membenarkan satu domain, naik ke tahap berikutnya, $ 6.57 sebulan, menjadikan anda hosting domain tanpa had dan dua kali lebih banyak teras dan RAM dua kali lebih banyak.

Seperti biasa di peringkat bawah syarikat hosting, anda boleh mengharapkan susunan perisian terhad. Anda akan mendapat akses ke persekitaran Linux yang menyokong aplikasi seperti:

 • Joomla
 • Drupal
 • Magento
 • WordPress

Tidak menghairankan, anda akan berada sendiri tanpa perkhidmatan terurus. Walau bagaimanapun, untuk pilihan yang murah, anda boleh melakukan yang lebih buruk daripada HostGator.

Lihat ulasan HostGator penuh kami

7. DreamHost

hos impian

Harga Permulaan: $ 4.50 sebulan

Masa tindak balas: 720 ms

Waktu Masa: 99.96%

Lihat DreamHost

Peserta lain di sektor hosting awan kos rendah, DreamHost juga merupakan penyedia perkhidmatan hosting web lain yang boleh mendapat keuntungan daripada menjadi lebih jelas mengenai penawarannya. Gangguan utama pertama yang melanda anda sebagai pelanggan adalah bahawa satu-satunya produk yang disenaraikan di halaman hostingnya adalah “DreamCompute” dan “DreamObjects.” Daripada menjelaskan perbezaan antara contoh komputasi awan dan perkhidmatan hosting awan, mereka menggabungkannya di bawah tajuk “komputasi”, istilah yang lebih relevan dalam dunia pembelajaran mesin daripada industri hosting web.

Walau begitu, setelah anda menjelajah, anda akan mendapat tawaran yang mengecewakan untuk bahagian pasaran ini. Anda mendapat satu teras CPU pada pelan termurah, dan semuanya berdasarkan pada timbunan sumber terbuka tanpa pilihan lain. Perkara nampaknya disasarkan kepada pengguna Python, Node.JS dan Ruby yang, secara terus terang, akan mencari tawaran komputasi yang lebih besar dari syarikat seperti Amazon.

Struktur penagihan juga pelik. Pada bulan tertentu anda mempunyai 600 jam masa kitaran pengkomputeran. Bulan lebih lama dari itu, dan satu serangan DDoS yang tidak dapat dikesan dapat dengan mudah memasukkan anda ke dalam akaun yang berlebihan sehingga menyebabkan penagihan. Terus terang, jika anda mahukan struktur penagihan masa komputasi, AWS wujud dan menyediakan infrastruktur yang lebih besar dan lebih bermakna.

Sebaliknya, tawaran mereka untuk orang yang mahukan hosting Python atau Node.JS sangat mudah disediakan. Sekiranya itu jalan anda, DreamHost mungkin menarik. Walau bagaimanapun, orang lain dapat mencari persembahan yang lebih baik dan kurang kekeliruan pada harga ini.

Lihat ulasan Dreamhost penuh kami

8. Bluehost

bluehost

Harga Permulaan: $ 9,99 sebulan selama 36 bulan

Masa tindak balas: 590 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Harga Bluehost

BlueHost menawarkan akaun yang ditagih dalam jangka masa 12-, 24- atau 36 bulan. Bagi orang-orang yang ingin masuk ke peringkat web hosting yang paling rendah dengan harga yang berpatutan, ini sedikit sebanyak. Anda boleh mendapat jaminan wang dikembalikan selama ini

Syarikat ini menawarkan kelajuan yang sangat baik dan masa kerja yang tiada tandingannya. Sekiranya anda berminat dengan prestasi yang kukuh, BlueHost memberikan pakej berprestasi tinggi dan stabil dengan harga semurah yang anda dapat.

Di mana beberapa pelanggan akan diberhentikan oleh BlueHost adalah struktur tambahan nikel-dan-dime syarikat. Mahukan IP khusus? Itu $ 5.99 sebulan tambahan. Mahukan sijil SSL premium? Itu akan menjadi $ 49,99 setahun. Ia bertambah dengan cepat.

Anda juga perlu menaikkan tahap untuk mendapatkan nama domain tanpa had pada akaun. Pakej asas dua-CPU, memang bagus. Begitu juga, lebar jalur tidak dihitung, dan cPanel dengan SSH disertakan secara percuma.

BlueHost adalah pilihan yang bagus, tetapi terdapat beberapa peringatan. Pastikan pakej yang anda dapati merangkumi semua yang anda perlukan kerana alat tambah dapat menghancurkan anda dengan cepat.

Lihat ulasan penuh Bluehost kami

9. 1&1 IONOS

1 & 1ionos

Harga Permulaan: $ 15 sebulan

Masa tindak balas: 330 ms

Waktu Masa: 99.8%

Lihat 1&1 Hosting IONOS

Cadangan harga ke prestasi dengan 1&1 IONOS tidak hebat. Di mana syarikat membuat tempat, walaupun dalam menyediakan perkhidmatan yang dikendalikan. Orang yang mahir teknologi, terus terang, tidak akan terkesan dengan persediaan yang bermula pada satu teras CPU dan hanya satu GB RAM yang diperuntukkan. Pelanggan yang kurang mahir berteknologi, akan senang mendapat sokongan teknologi dan pelanggan di sana untuk membimbing mereka melalui sejumlah proses.

Seperti biasa apabila anda berada di bawah $ 50 sebulan di sektor hosting web awan, anda terkunci dalam perisian Linux dan sumber terbuka. 1&1 memberi anda sedikit lagi dalam bingkai terhad itu, menyediakan pelayan Apache, Nginx dan Tomcat yang akan bermain dengan baik dengan Python dan PHP. Masa respons juga hampir dengan kelas terbaik.

Sekiranya anda memerlukan masa muat yang terbaik, 1&1 boleh dilihat. Sesiapa yang berminat dengan pelayan awan Windows perlu beralih, dan penawarannya tidak bagus dari sudut perkakasan.

Lihat 1 penuh kami&1 Ulasan Ionos

10. Mesin WP

wpengine

Harga Permulaan: $ 35 sebulan

Masa tindak balas: 650 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Harga Mesin WP

WP Engine adalah, seperti namanya, penawaran yang disasarkan kepada pelanggan WordPress. Penskalaan dirancang untuk pelanggan perusahaan, dan anda akan mendapati tahapnya meningkat dengan cepat sehingga mencecah ratusan dolar. Tahap rendah tidak mempunyai sokongan pelanggan yang hebat, dan hanya dua tingkat tertinggi yang mendapat sokongan telefon. Jaminan pulangan wang 60 hari mungkin memerlukan sedikit usaha untuk meneroka pilihan anda.

Setiap pakej merangkumi sokongan pelbagai laman secara percuma sehingga anda tidak perlu membayar tambahan hanya untuk menambahkan domain. Sekiranya anda memerlukan pusat data global untuk melayani pengunjung di seluruh planet ini, WP Engine telah anda lindungi. Mereka adalah syarikat yang melihat diri mereka sebagai pengguna teknik WordPress awal, dan pasukan dengan bangga memberikan tahap sokongan teknologi kepada pelanggan.

Sudah pasti, ini adalah persembahan yang bertujuan sempit. Mereka yang hanya mahukan hosting WordPress yang padat yang tidak pernah turun dan dapat meningkat dengan pantas, bagaimanapun, akan menghargai WP Engine.

Lihat ulasan penuh WP Engine kami

11. Kinsta

kinsta

Harga Permulaan: $ 30 sebulan

Masa tindak balas: 230 ms

Waktu Masa: 99.8%

Lihat Kinsta Hosting

Dengan memanfaatkan Platform Awan Google, Kinsta bermaksud menawarkan hosting awan tingkat atas secara eksklusif untuk pemilik laman WordPress. Itu semua WP dan tidak lain. Syarikat ini menyediakan pelbagai barangan percuma, seperti:

 • Laman web pementasan
 • Pilihan pengurusan akaun yang diperkemas
 • Sokongan untuk agensi
 • Tier 1 langsung menyokong juruteknik berpengetahuan

Ciri pengurusan akaun adalah titik penjualan utama. Ideanya pada dasarnya adalah bahawa agensi kreatif dapat mengembangkan laman web untuk pelanggan, menyebarkannya dan kemudian menyerahkan kunci kepada pelanggan. Semuanya berjalan dengan sangat pantas, dan waktu operasi sangat baik. Sekiranya anda menjalankan agensi yang fokus pada platform WordPress, Kinsta sukar ditandingi.

Lihat ulasan Kinsta penuh kami

12. DigitalOcean

digitalocean

Harga Permulaan: $ 5 sebulan

Masa tindak balas: 360 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat harga Lautan Digital

DigitalOcean menawarkan pelan tahap kemasukan yang murah, tetapi anda perlu berusaha keras untuk mencarinya di laman web mereka dan menyiapkannya untuk melakukan hosting pelayan web. Penawaran firma itu nampaknya dirancang bertentangan langsung dengan keramahan pengguna.

Ya, adalah mungkin untuk mencari penyelesaian satu klik yang membolehkan anda menggunakan pelayan LAMP atau beberapa tawaran serupa dalam hitungan detik. Nasib baik mencarinya. Baiklah, ini dia kerana anda tidak akan menemuinya sendiri.

Obsesi syarikat dengan “tetesan” dan contoh komputasi tidak memberikan banyak jaminan bahawa mereka peduli dengan hosting pelanggan. Anda akan menjadi sendiri. Lebih buruk lagi, pilihan kelas rendah bermula pada prestasi rendah sektor ini. Anda akan mendapat satu CPU dan satu GB memori.

Keuntungan utama adalah pendekatan satu klik untuk mengaktifkan pelayan. Anda akan mendapat perisian sumber terbuka yang cukup moden, seperti MySQL 5.7 dan PHP 5.2. Sekiranya anda bukan seorang teknisi tegar, mungkin lebih bijak untuk pergi ke salah satu rakan DigitalOcean, seperti Cloudways yang disebutkan sebelumnya.

13. Awan AWS

aws amazon

Harga Permulaan: $ 3.50 sebulan

Masa tindak balas: 500 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Lampu AWS

Pelayan maya Lightsail menjadi asas kepada semua tawaran Cloud AWS kerana berkaitan dengan web hosting. Amazon menawarkan tahap akses yang mengagumkan, dan anda boleh membuat penyelesaian satu klik untuk pelayan awan Linux dan Windows. Pengimbangan beban dibina tepat, dan skalabiliti automatik.

Terdapat dua kelemahan besar. Pertama, hosting awan AWS adalah persediaan bayar-semasa-anda-pergi. Ada kemungkinan untuk mendapatkan harga tetap, tetapi anda harus berhati-hati tentang bagaimana anda mengkonfigurasi akaun anda. Juga, semua kecuali teknisi yang paling berbakat akan mendapati diri mereka hilang harapan ketika menavigasi banyak pilihan di Amazon Cloud.

Anda mendapat pensijilan SSL percuma, dan bulan pertama tersedia secara percuma sebagai percubaan. Malangnya, anda perlu memasukkan maklumat pengebilan anda. Begitu juga, pembatalan diperlukan atau jika tidak, penagihan akan bermula pada bulan berikutnya.

Syarikat internet besar seperti Netflix beroperasi di AWS Cloud. Sekiranya anda mahukan kekuatan yang sama dan selesa memasuki keberanian penyelesaian hosting, ini adalah pilihan yang bagus. Bagi mereka yang memerlukan bimbingan, ini bukan cadangan yang baik, seberapa baik harganya.

Walau bagaimanapun, dari kalangan pemain besar, Amazon cenderung menjadi yang akan membuat anda merasa seperti mereka mahukan perniagaan kecil yang dijalankan pada perkakasan cloud mereka. Itu adalah bar yang sangat rendah.

14. Awan Google

awan google

Harga Permulaan: $ 45 sebulan

Masa tindak balas: 300 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Awan Google

Google adalah satu lagi nama besar dalam industri yang nampaknya sangat tidak berminat untuk membantu pemain kecil menyiapkan web hosting pada contoh pelayan awan. Sokongan pelanggan dari Google sangat mengerikan, dan pelanggan yang mahir teknologi sangat memandang rendah kecenderungan syarikat untuk memulakan semua pertanyaan pada tahap terendah. Di Google, bahkan orang yang paling pintar di dunia mesti ditanya, “Sudahkah anda mencuba mematikannya dan kemudian menghidupkannya kembali?”

Dengan kata lain, Google Cloud lebih buruk daripada banyak platform yang hanya tersisa. Terdapat banyak penyedia perkhidmatan lain yang dibina di atas Platform Awan Google, dan lebih baik anda menggunakannya. Walaupun anda mencari kekuatan komputasi berprestasi tinggi, AWS akan memberikan prestasi yang sama tanpa pengalaman sokongan yang buruk.

Hanya ada dua kumpulan pelanggan yang harus menderita oleh Google. Pertama, terdapat laman web yang dihoskan bergantung pada data G atau platform pembelajaran mesin. Kedua, ada yang memerlukan pusat data berprestasi tinggi di setiap benua yang dihuni. Jika tidak, lihat rakan kongsi hiliran seperti Kinsta atau Cloudways untuk mendapatkan akses ke perkakasan tanpa masalah sokongan yang mematikan.

Apa itu Pelayan Awan?

Pelayan awan adalah sistem yang dirancang untuk menyediakan sejumlah besar sumber sebagai sebahagian daripada pakej Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS). Terutama, bertanya apa itu pelayan awan kehilangan sebahagian besar perkara. Pelayan awan bukanlah satu mesin dengan banyak. Sebaliknya, ia adalah koleksi banyak mesin yang dirancang untuk berfungsi sebagai satu contoh.

Contoh boleh dibahagikan kepada pelanggan atau tugas dengan pelbagai cara. Lebih penting lagi, sumber dapat ditambahkan dengan cepat ke contoh untuk memastikan kestabilan dan skalabiliti.

Ini adalah satu perkara yang menjadikan pengkomputeran awan menjadi pilihan yang menarik untuk kedua-dua syarikat dan pelanggan. Penyedia cloud teratas dapat terus meningkatkan permintaan menjelang pengembangan pelanggan, memungkinkan skalabilitasnya hampir tak terbatas. Dari akhir anda sebagai pelanggan yang membayar untuk hosting web awan, anda boleh membeli perkhidmatan dengan yakin pada hujung skala yang rendah dan menambahkan kekuatan dalam beberapa saat dengan hanya mengklik pilihan di papan pemuka hosting anda.

Apa itu Cloud Hosting?

Penyelesaian hosting awan hanya satu bahagian dari sektor sektor awan, selain perkara seperti pembelajaran mesin, hosting fail, perlombongan data, IT jauh, hosting VPS dan juga perkhidmatan kecemasan. Dengan banyak lagi yang berlaku di dunia pengkomputeran awan, anda mungkin tertanya-tanya, “Apa itu cloud hosting?”

Penyedia hosting awan terbaik mempunyai sumber daya yang diperlukan untuk memberikan pengalaman yang tidak dapat dibezakan dengan menggunakan pelayan khusus atau VDS, kecuali sejauh mana perkhidmatan hosting awan cenderung lebih stabil dan tersedia. Beberapa pembekal bahkan ingin menawarkan contoh awan individu kepada pelanggan mereka, yang pada dasarnya membolehkan mereka menjadi penyedia perkhidmatan hosting mereka sendiri.

Skalabiliti adalah nilai tambah utama dengan hosting awan berbanding pilihan yang serupa. Walaupun pelayan khusus dan maya khusus adalah langkah dari pilihan yang lebih rendah seperti hosting bersama, mereka semua mempunyai hadnya. Khususnya, setelah anda memanfaatkan sumber anda, satu-satunya penyelesaian untuk memindahkan semuanya ke pelayan baru dan lebih berkuasa.

Namun, di dalam bidang pengkomputeran awan, lebih banyak sumber hanya dapat diarahkan ke arah kejadian anda. Dalam hitungan detik, anda boleh mempunyai lebih banyak teras CPU, RAM dan juga simpanan. Itu adalah usaha yang lebih sukar, paling baik ketika bekerja dengan pelayan fizikal atau mesin maya.

Pelbagai Jenis Perkhidmatan Cloud Hosting

Apabila anda menggunakan pelayan berasaskan awan dari syarikat yang bertindak bersama, anda benar-benar hanya membeli versi web hosting yang lebih baik. Selagi anda memilih rancangan hosting awan yang sesuai, anda akan dapat menjalankan semua yang anda mahukan pada sistem anda, seperti WordPress atau Magento.

Di peringkat sistem operasi, anda akan menemui syarikat yang menawarkan banyak pengedaran Linux. Sejumlah juga menyediakan sistem Windows, dan jumlahnya akan bertambah apabila Microsoft terus bergerak secara agresif ke ruang platform awan.

Anda juga akan menemui banyak timbunan perisian yang tersedia, termasuk penawaran standard seperti Linux, Apache, MySQL dan PHP. Banyak syarikat juga memasuki pasaran dengan pelayan web Nginx ringan, jurubahasa Python dan juga pilihan hosting Node.JS. Dengan contoh khusus atau pelayan peribadi maya di awan, anda akan mempunyai akses root yang memungkinkan untuk memasang apa sahaja yang diperlukan oleh projek anda.

Sebilangan besar penyedia hosting awan terbaik juga menyediakan penyelesaian yang disesuaikan dengan sempit. Sebagai contoh, banyak syarikat hosting sekarang menawarkan hosting WordPress yang merangkumi sokongan terurus di luar kotak. Anda hanya membuat akaun di panel kawalan hosting, mereka menyediakannya dengan semua perisian yang diperlukan dan kemudian anda dapat mengusahakannya seperti yang anda lakukan di laman web WordPress lain di pelayan web lain. Sekiranya ada kebimbangan, hubungi sokongan pelanggan dan mereka akan meminta pakar teknologi untuk membantu anda menyelesaikan masalah.

Kesimpulannya

Terdapat jurang mutlak dalam dunia hosting awan antara syarikat yang mementingkan perniagaan kecil (lihat hos perniagaan kecil kegemaran kami) dan syarikat yang tidak. Anda akan melihat perbezaannya setiap kali memuatkan salah satu halamannya. Sekiranya mereka menggunakan istilah seperti “hosting” dan mempunyai harga di muka, anda berada di tempat yang bagus. Sekiranya mereka menggunakan perkataan “komputasi” dan berkeras untuk membicarakan semua perkara dari streaming ke AI, anda akan buntu melakukan banyak kerja sendiri.

Secara seimbang, kebanyakan pelanggan tidak akan menganggap kehebatan yang ditawarkan oleh pemain besar seperti Google, DigitalOcean dan AWS tidak dapat dilupakan. Nasib baik, ada banyak pemain kecil yang mahukan dolar anda yang sukar diperoleh. Tentukan keutamaan anda terlebih dahulu, terutama berapa banyak yang anda perlukan skala besar berbanding harga rendah, dan anda akan cepat mengenal pasti tiga syarikat yang sesuai dengan rang undang-undang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector