7 Penyedia Hosting VPS Percuma – dengan Amaran Besar! (Mei 2020)

7 Penyedia Hosting VPS Percuma – dengan Amaran Besar! (Mei 2020)

7 Penyedia Hosting VPS Percuma – dengan Amaran Besar! (Mei 2020)

Perlukan hosting VPS percuma kerana rancangan sebenar adalah di luar anggaran anda?


Kami mendengar anda. 

Namun, dengan berhati-hati, tidak ada yang benar-benar percuma dalam hidup. Dan itu berlaku untuk penyedia VPS ini.

Host Terbaik untuk Pemilik Laman

Menggunakan pelayan peribadi maya (VPS) adalah kes di mana anda sering mendapat banyak wang.

Walaupun begitu, dapat difahami mengapa orang mencari hosting VPS percuma walaupun kebanyakan penyelesaian web hosting di sektor ini sudah cukup menjimatkan.

Anda akan sering melihat pilihan hosting yang dikongsi secara percuma, dan anda mungkin tertanya-tanya berapa syarikat tinggi yang bersedia menaikkannya.

Sebenarnya, tidak ada rancangan hosting yang memenuhi syarat sebagai VPS 100% percuma. Maksudnya, tidak ada versi pelayan VPS percuma di mana anda tidak akan pernah membayar apa-apa.

Anda boleh mendapatkan percubaan percuma VPS dengan mudah, dan terdapat juga banyak perkhidmatan hosting hampir percuma yang juga hampir memberikan pengalaman percuma. Mari kita lihat beberapa pilihan yang mungkin membuat anda merasa seperti mendapat VPS percuma. Pada akhirnya, kami juga akan membincangkan beberapa kelebihan dan kekurangan yang berpotensi untuk menjalani kebiasaan ini.

Pelan VPS yang hampir percuma

1. HostWinds VPS Hosting

hostwinds vps

Harga terendah: $ 5.17 sebulan

Masa tindak balas: 640 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting HostWinds

Dalam pengertian yang paling ketat, rancangan dengan kos terendah di HostWinds tidak mewakili VPS murah yang sebenarnya kerana tawaran kelas rendah syarikat adalah contoh berasaskan awan. Bagi sebilangan besar orang yang berminat dengan penyedia hosting VPS, perbezaan ini tidak akan dapat dilihat. Itu kerana apabila sumber pelayan fizikal dibahagikan untuk membuat VPS di awan, tidak ada yang perlu digunakan untuk menggunakan pelayan virtual yang dihasilkan yang berbeza dari VPS berdasarkan satu mesin. Satu-satunya perkara yang anda akan perhatikan ialah sistem pada umumnya lebih responsif daripada rancangan hosting VPS tradisional.

Pada akhir persamaan, anda akan mempunyai akses ke:

 • Panel kawalan
 • Ruang cakera
 • Ciri-ciri tahap sistem operasi

Dengan kata lain, anda boleh log masuk melalui antara muka web atau menggunakan shell jarak jauh untuk mengaksesnya melalui SSH seperti penyediaan hosting pelayan lain.

HostWinds menawarkan pengalaman yang cukup mantap sehingga orang-orang yang mahir berteknologi akan gembira. Seperti yang anda jangkakan dalam julat harga hampir-percuma, anda tidak akan mendapat borang sokongan HostWinds. Namun, mereka menawarkan konfigurasi Linux yang sangat mantap yang tidak asing lagi bagi sesiapa yang pernah menggunakan pelayan VPS sebelumnya. Anda juga akan mendapati syarikat itu senang menjual produk yang berkaitan, seperti Windows hosting. Mengagumkan, penyediaan ini juga merangkumi RAM satu GB, teras CPU tunggal dan ruang penyimpanan 30 GB.

Walaupun rancangan hosting tetap berjalan, sukar untuk mengeluh tentang mendapatkan pengalaman VPS yang tepat secara percuma. Cukup bersiaplah untuk melakukan beberapa pekerjaan yang mahir secara teknikal agar tetap berjalan kerana ia adalah VPS yang tidak dikendalikan.

Lihat ulasan InMotion Hosting penuh

2. InterServer.net

interserver vps

Harga terendah: $ 6 sebulan

Masa tindak balas: 684 ms

Waktu Masa: 99.96%

Lihat Pelan Hosting InterServer

Syarikat lain yang hampir memberikan hosting VPS percuma ialah InterServer.net. Pelan VPS termurah syarikat hosting web merangkumi:

 • Satu teras CPU
 • Memori dua GB
 • Storan SSD tiga GB
 • Dua TB pemindahan sebulan

Itu adalah satu set ciri yang hebat dari rancangan host VPS biasa yang berharga sekitar $ 30 sebulan. Sekiranya kapasiti pemprosesan, penyimpanan dan memori tidak cukup baik untuk keperluan anda, anda dapat dengan mudah menyesuaikan rancangan VPS anda sebanyak 16 teras. Anda juga masih akan membayar $ 96 sebulan yang sangat terhormat untuk penawaran yang cukup berkualiti tinggi.

Satu tangkapan standard yang akan mula anda perhatikan dengan hampir semua rancangan hosting VPS ini adalah bahawa ia berdasarkan pada contoh cloud. Sekali lagi, bukan masalah besar bagi rata-rata pengguna, tetapi boleh menjadi titik tolak jika anda terlalu memikirkan perbezaan yang agak kecil antara perkhidmatan hosting VPS yang dijalankan secara langsung pada satu mesin dan menjalankannya di banyak mesin yang menyediakan contoh berasaskan awan.

Tema lain yang akan anda lihat adalah bahawa banyak penyedia hosting ini dengan senang hati menawarkan penyelesaian berasaskan Linux, tetapi mereka tidak selalu menjadi orang pertama yang berminat untuk memasang sistem operasi seperti Windows. Nasib baik, pelayan Windows tersedia dengan bayaran tambahan. Sistem Linux cukup mantap, namun, termasuk:

 • Pangkalan data MySQL
 • Python, Ruby, Perl dan persekitaran lain untuk menghasilkan kandungan dinamik di laman web
 • Pemasangan cPanel penuh untuk pentadbiran yang mudah

Terdapat juga pilihan sokongan terurus yang tersedia secara percuma. Ini mungkin bukan pelayan VPS yang sebenarnya, tetapi ia tetap bernilai sangat baik untuk beberapa dolar sebulan.

Lihat ulasan InterServer penuh

3. Hostinger

hosting hostinger vps

Harga terendah: $ 3.95 sebulan

Masa tindak balas: 309 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting Hostinger

Ya, sekarang kita hampir mencari pelayan VPS yang benar-benar percuma. Yang mengagumkan dengan Hostinger ialah mereka berjaya mengendalikan pelayan yang sangat responsif yang mempunyai bilangan waktu operasi yang hebat. Anda tidak akan mendapat banyak simpanan dengan tawaran termurah, hanya 10 Gb, tetapi anda boleh meningkatkan rancangan anda ke salah satu daripada banyak pilihan. Semuanya berasaskan SSD sehingga anda mengharapkan masa tindak balas yang cepat.

Model perniagaan Hostinger berpusat pada menjual semua barang lain yang diperlukan oleh laman web, seperti nama domain dan sijil SSL. Mereka merangkumi kedua-dua alamat IP khusus IPv4 dan IPv6 secara percuma dengan setiap rancangan, tawaran yang mengagumkan untuk rancangan yang kurang dari lima tempat.

Pelan VPS yang Mengurangkan Harga

4. InMotion Hosting

inmotion khusus hosting

Harga terendah: $ 19.99 sebulan dengan potongan 63% pada bulan pertama

Masa tindak balas: 640 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting InMotion

Tidak menghairankan, InMotion Hosting adalah peserta lain dengan penawaran lebih murah yang dibina di platform cloud. Walaupun harga seumur hidup rancangan tidak begitu besar seperti yang anda lihat dengan rancangan lain dalam senarai ini, ada nilai. Khususnya, InMotion menawarkan bantuan pengurusan pelayan asas percuma. Ini bermakna mereka akan menguruskan pengurusan patch dan kemas kini untuk memastikan sistem anda stabil dan selamat.

Semua perkakasan InMotion beroperasi pada pemacu SSD yang dikonfigurasi dalam array RAID-6. Bagi yang belum tahu, itu bermaksud kemungkinan kegagalan bencana di mana tidak ada data yang dapat dipulihkan sangat rendah. Setiap pemasangan merangkumi edisi perusahaan CentOS, dan anda juga dapat mentadbir pelayan VPS anda melalui cPanel. Infrastruktur sokongan juga berasaskan cloud, jadi anda boleh yakin bahawa waktu operasi akan tetap kukuh.

Mereka juga menawarkan jaminan pengembalian wang 90 hari, perjanjian yang bagus seperti yang anda lihat dalam perniagaan. Walaupun ia tidak membuat anda kembali kerja yang mungkin anda buat dalam mengatur pelayan, ia sekurang-kurangnya mengurangkan risiko anda selagi anda tidak membina kehadiran web yang kuat dengan segera.

Lihat ulasan InMotion Hosting penuh

5. AccuWebHosting

web hosting accu hosting vps

Harga terendah: $ 14.97 sebulan dengan percubaan percuma satu bulan

Masa tindak balas: 1,000+ ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan AccuWebHosting

Kekurangan pelayan Windows dalam senarai ini menjadikan AccuWebHosting pilihan yang sangat menarik bagi peminat Microsoft dan platform .NET. Walaupun 15 dolar sebulan bukanlah pilihan yang paling murah, ia hampir sama dengan anda untuk mendapatkan pelayan VPS percuma yang menggunakan Windows, dalam hal ini Windows 2008 Server.

Anda juga boleh memanfaatkan percubaan percuma tanpa perlu memberikan kad kredit. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pengalaman itu, anda boleh membiarkan akaun tersebut luput tanpa memperbaharui.

Setiap sistem mempunyai sokongan untuk RDP dan SSH. Mesin tersebut adalah pelayan maya, bukan contoh berasaskan awan seperti VPS. Ini bermakna anda akan menggunakan sumber daya khusus pada mesin dengan pemproses Intel Xeon dari siri E5 atau E7. Lebih penting lagi untuk pentadbir Windows yang tegar, sistem Microsoftization HyperV Microsoft disokong sepenuhnya.

Sekiranya anda mesti mempunyai persekitaran Windows atau keserasian .NET, AccuWebHosting adalah pilihan terbaik. Lain-lain menawarkan Windows dengan harga tambahan, tetapi AccuWebHosting memasukkannya dalam harga awal kerana mereka fokus untuk menyediakan Windows VPS tingkat atas dengan harga yang berpatutan.

Pilihan Dibina berdasarkan Model Perniagaan Bebas-Tetapi-Terhad

6. x10Hosting

x10hosting utama

Harga terendah: Percuma, tetapi . . .

Masa tindak balas: 428 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting x10

Semasa menggunakan x10Hosting, anda seperti mendapat VPS dalam instance cloud secara percuma, tetapi ia adalah penyelesaian terhad ciri. Ini bermakna pentadbir dunia akan hilang tanpa harapan tanpa cengkerang SSH, log masuk cPanel dan ciri lain. Setiap akaun di x10Hosting dapat menggunakan satu alamat IP. Tidak menghairankan, anda akan mempunyai jumlah RAM yang jelas, hanya 512 MB. Sistem operasi hanya Linux, tetapi anda akan mendapat storan dan lebar jalur yang tidak terhad.

Apa yang diharapkan oleh x10Hosting adalah membeli bahagian penjualan pada masa anda sendiri. Mereka sebenarnya adalah syarikat yang mempunyai tekanan rendah, tetapi pasti ada penjualan yang harus dibuat ketika anda memutuskan anda memerlukan sesuatu seperti akses root atau sokongan pelanggan. Sekiranya anda ingin membuat skala dengan cepat dan tidak perlu risau tentang had penyimpanan, x10Hosting adalah pilihan yang tepat.

7. VPSWALA

vpswala

Harga terendah: Percuma, tetapi ada peningkatan

Masa tindak balas: 800 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting VPSWALA

VPSWALA membuat pertaruhan yang cukup mudah. Mereka menganggap laman web anda akan berkembang pada satu ketika. Pada satu ketika, anda perlu mengehos domain kedua atau menggunakan alamat IP kedua. Mungkin anda hanya memerlukan lebih banyak RAM, teras pemproses, lebar jalur atau ruang penyimpanan.

Ya, percuma untuk memulakan, tetapi setelah anda naik, harganya meroket hingga hampir $ 60 sebulan. Keuntungannya adalah bahawa pelan percuma ini cukup mantap, membungkus dua teras CPU, storan 30 GB, RAM dua GB dan satu TB lebar jalur. Anda juga boleh menggunakan satu alamat IP pada pelan VPS percuma anda.

Orang-orang di VPSWALA cukup awal mengenai tahap penjualan mereka. Terutama, rancangan percuma itu merangkumi sokongan teknologi dan pelanggan 24/7. Itu sangat mengagumkan, walaupun model perniagaan adalah perangkap untuk mengembangkan laman web. Sekiranya anda yakin 100% laman web anda tidak akan pernah melebihi storan SSD 30 GB awal, namun, itu adalah satu kebaikan.

Tidak ada dalam Kehidupan yang Percuma, Tetapi Ini Cukup Dekat

Sama ada percubaan percuma VPS, beberapa bentuk percuma dengan tanda bintang atau hanya penyelesaian kos rendah, terdapat banyak cara untuk benar-benar hampir tidak membayar. Dalam beberapa kes, seperti dengan VPSWALA, anda harus memantau penggunaan sumber daya khusus anda dengan teliti. Kes-kes lain, seperti dengan Hostinger, hanya menjimatkan kos sehingga hampir tidak dapat dilihat.

Satu nasihat yang harus diikuti adalah mengawasi orang yang menawarkan rancangan percuma tanpa pernyataan yang jelas mengenai tangkapan itu. Penipuan pancingan data menggunakan kata kunci “hosting percuma” sepanjang masa, dan bijaksana untuk menahan diri daripada tidak memberikan maklumat kad kredit anda kepada syarikat mana pun yang tidak pernah didengar oleh orang lain.

Apa yang Harapkan

Walaupun berhadapan dengan banyak penyelesaian yang merangkumi titik harga $ 30 yang biasa di industri ini, anda boleh mengharapkan pengalaman yang tidak terkawal sepenuhnya.

Walaupun mungkin ada beberapa penambaikan dan pembaharuan yang dilakukan, itu hanya syarikat hosting yang melindungi dirinya dari kekacauan pada perkakasannya.

Sekiranya anda memasang skrip PHP dan merosakkan laman web anda, anda tidak mungkin mendapat sokongan terurus percuma untuk memperbaiki apa sahaja yang mungkin salah.

Atas sebab ini, pendekatan percuma bukanlah kaedah yang disarankan kepada sesiapa yang tidak mempunyai beberapa teknik.

Sekiranya anda mencari rancangan yang sangat murah dan tidak tahu banyak mengenai pemindahan semula ke pelayan, pastikan anda menjumpai rancangan yang merangkumi tahap sokongan terkawal. Pengguna tersebut kemungkinan besar akan memasuki peringkat seterusnya, di mana rancangan biasanya berharga sekitar $ 30 sebulan. Walaupun begitu, anda pasti ingin mencari hosting yang dikendalikan jika anda tidak biasa dengan konsep pentadbir yang menakutkan seperti “akses root” dan “SSH.”

Bagi orang yang mempunyai kepingan teknikal yang cukup kukuh, ada yang boleh dikatakan kerana mencuba penyelesaian percuma atau penyelesaian yang hampir tidak memerlukan kos. Walaupun anda hanya berusaha mencari sesuatu seperti rancangan kos rendah Hostinger, anda akan menemui sistem responsif yang mengejutkan yang merangkumi persekitaran yang kuat untuk menyebarkan laman web dan aplikasi web. Mungkin ia tidak 100% percuma, tetapi anda juga tidak akan mengalami ketakutan eksistensial setiap bulan apabila bil pelayan tiba.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector