9 Syarikat Hosting VPS Murah Terbaik pada tahun 2020 – Kuasa Belanjawan

VPS adalah langkah tambahan dari hosting bersama, tetapi anda dapat menjumpai beberapa tawaran kukuh untuk memastikan peningkatan yang kuat sesuai dengan anggaran anda.


Sekiranya anda menjalankan laman web dengan jumlah yang tinggi, atau hanya memerlukan prestasi tambahan itu, hosting VPS adalah jalan yang sesuai.

hosting terbaik untuk perniagaan kecil

Mencari pilihan hosting VPS yang murah adalah tugas yang perlu dipertimbangkan. Kadar yang berlaku dalam industri untuk tawaran VPS adalah sekitar $ 30 sebulan, tetapi pelayan VPS yang murah dapat dimiliki jika anda tahu di mana mencarinya.

Namun, adalah bijaksana untuk memikirkan beberapa syarat khusus yang anda miliki untuk hosting laman web. Sebagai contoh, perlu bertanya:

 • Adakah anda memerlukan Windows hosting, atau adakah sistem operasi Linux cukup baik?
 • Adakah hosting terurus penting, atau bolehkah anda menjaga pelayan anda sendiri?
 • Berapa lebar jalur yang diperlukan oleh laman web anda?
 • Apakah tahap kemahiran keseluruhan anda bekerja dengan akses root, panel kawalan, shell SSH dan konfigurasi pelanggan / pelayan FTP?

Sebagai contoh, mencari penyedia VPS kos rendah yang juga termasuk bantuan hosting VPS terurus adalah mungkin. Sekiranya anda tidak mahir sebagai pentadbir pelayan, anda harus menjadikannya keutamaan ketika anda memeriksa rancangan VPS. Dengan perhatian yang mendalam terhadap apa yang anda benar-benar perlukan dan apa yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan hosting, anda seharusnya dapat mencari rancangan hosting VPS yang tidak akan membatalkan anggaran.

1. A2 Hosting

a2 hosting vps hosting

Harga terendah: $ 5 sebulan untuk VPS yang tidak dikendalikan sepenuhnya

Masa tindak balas: 279 ms

Waktu Masa: 99.66%

Lihat Pelan A2Hosting

Seperti banyak pilihan dalam senarai ini, penawaran VPS termurah dari A2 ditujukan secara langsung kepada orang yang mempunyai kemahiran teknikal yang diperlukan untuk memasuki sistem dan mengekalkannya tanpa bantuan. Terdapat pilihan perkhidmatan terurus yang tersedia dari A2 Hosting, tetapi harganya jauh lebih tinggi, sehingga mencecah $ 35 sebulan.

Penawaran mewah cukup terhad dari segi prestasi. Anda hanya akan mempunyai akses ke satu teras CPU, tetapi anda boleh membayar lebih banyak untuk mendapatkan sumber tambahan, seperti lebih banyak teras, ruang cakera dan RAM. Kami tidak mengesyorkan untuk menjalankan laman web berprestasi tinggi pada tahap terendah dari A2, tetapi ia mewakili cadangan nilai yang kukuh bagi sesiapa sahaja yang hanya perlu mendapatkan halaman statik atau harus menggunakan skrip dinamik asas dalam PHP.

Itu tidak bermaksud prestasi sangat buruk. Anda akan mendapat pemacu SSD percuma dengan rancangan anda. A2 juga menawarkan akses ke Cloudflare untuk memberikan kestabilan dan keselamatan tambahan. Konfigurasi pelayan juga sangat pantas, hanya memerlukan beberapa minit. Banyak ciri, seperti cPanel, adalah tambahan.

Untuk harganya, sangat sukar untuk mengeluh tentang kelajuannya. Dengan masa tindak balas kurang dari 300 ms, anda harus meletakkan versi WordPress yang agak lemah pada pelayan sebelum waktu muat anda menjadi biasa-biasa saja. Mendaftar dengan hanya $ 5, A2 benar-benar mendapat tempat di bahagian atas senarai tawaran VPS yang berpatutan. Terdapat juga jaminan wang dikembalikan.

Lihat ulasan penuh A2Hosting

2. iPage

hosting ipage vps

Harga terendah: $ 19.99 sebulan

Masa tindak balas: 708 ms

Waktu Masa: 99.75%

Lihat Pelan Hosting iPage

Orang-orang di iPage tidak terbawa-bawa dengan menawarkan rancangan hosting barebones sepenuhnya untuk kotoran yang murah. Sebaliknya, syarikat itu memberi tumpuan untuk menyediakan apa yang dapat digambarkan sebagai pilihan yang cukup baik yang mengalahkan standard industri web hosting $ 30 sebulan untuk VPS dengan margin yang layak.

Sejauh ini, kelebihan terbesar menggunakan iPage adalah mereka menawarkan sokongan teknikal dan pelanggan dengan harga mereka. Sekiranya anda bimbang ditinggalkan di padang belantara dengan pelayan yang tidak dapat anda jaga, itu adalah masalah besar. Atas sebab itu, iPage mungkin sesuai untuk pemasar, pereka dan agensi yang memerlukan sedikit pertolongan ketika teknologi mula beroperasi.

Untuk 20 dolar anda, anda mendapat pelayan teras tunggal, ruang penyimpanan 40 GB, satu TB lebar jalur dan pemasangan cPanel percuma. Kelemahannya, tidak ada pelayan Windows yang ditawarkan, dan bahkan penawaran Linux terhad kepada CentOS. Anda juga akan berhadapan dengan pemasangan timbunan LAMP yang bertarikh PHP 5.

Apa yang ditawarkan oleh iPage mungkin bukan pilihan terbaik bagi orang yang memerlukan cadangan harga-ke-prestasi yang tidak termasuk dalam senarai. Sekiranya anda hanya perlu mendapatkan kemampuan asas hosting dan skrip dinamik dengan harga yang berpatutan, itu tidak buruk. Dapatkan sokongan perkhidmatan terurus percuma, dan iPage adalah pilihan terbaik untuk pelanggan yang mementingkan harga yang memerlukan sedikit pertolongan dari semasa ke semasa.

Lihat ulasan penuh iPage

3. Dreamhost

hosting vps dreamhost

Harga terendah: $ 10 sebulan

Masa tindak balas: 418 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting Dreamhost

Salah satu kelebihan besar Dreamhost adalah mereka cukup dekat dengan syarikat hosting web perkhidmatan penuh. Mereka menjual nama domain, dan mereka menawarkan pakej hosting VPS $ 10 yang merangkumi lebar jalur yang tidak dapat dimeterai sepenuhnya. Sekiranya anda perlu membeli alamat IP di blok IPv4, mereka juga akan membuat anda membuat liputan.

Seperti yang menjadi lebih biasa, anda juga boleh mengharapkan laman web anda berjalan pada pemacu SSD yang sangat responsif. Pelan asas hanya merangkumi ruang cakera 10 GB sehingga orang-orang dengan laman web yang lebih tinggi yang merangkumi banyak media mungkin ingin mencari di tempat lain.

Dreamhost juga merupakan penyedia perkhidmatan yang diuruskan sepenuhnya, dan $ 10 sebulan adalah harga paling murah yang akan anda dapati untuk itu. Mereka mempunyai kakitangan sokongan pelanggan mereka untuk panggilan lapangan 24/7 juga.

Kelebihan utama ialah penawaran percuma sandaran automatik untuk laman WordPress syarikat. Anda tidak akan mendapat pelayan Windows. Secara terbalik, mereka menjadikan penambahan RAM untuk keadaan maya cukup mudah, walaupun itu jelas memerlukan kos.

Masa pakai kukuh. Anda juga boleh mengharapkan sistem anda sangat responsif. Sekiranya anda mencari medium senang antara perkhidmatan, kelajuan dan harga yang diuruskan, Dreamhost memperoleh keseimbangan yang sangat baik.

Lihat ulasan Dreamhost penuh

4. Hostwinds

hosting hostwinds vps

Harga terendah: $ 4.49 sebulan untuk hosting berasaskan Linux yang tidak dikendalikan

Masa tindak balas: 1,093 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting Hostwinds

Satu lagi entri pada skala harga yang sangat rendah adalah Hostwinds. Syarikat ini menawarkan tahap $ 4,49 untuk perkhidmatan yang tidak dikendalikan, tetapi ada juga tawaran $ 10,99 untuk hosting web yang dikendalikan. Tahap bawah sistem termasuk CPU teras tunggal dengan VPS, penyimpanan cakera berasaskan SSD 30 GB, lebar jalur tunggal TB dan satu GB RAM.

Keuntungan terbesar dengan Hostwinds adalah mereka juga menawarkan sistem Windows selain Linux. Mereka memberikan sokongan pelanggan 24/7, tetapi syarikat lebih suka pengguna menggunakan sistem sembang langsungnya. Anda boleh melakukan pemindahan secara percuma dan mendapatkan bantuan untuk itu.

Prestasi hampir tidak dapat diterima, dengan masa tindak balas awal hanya lebih dari satu saat. Mereka termasuk firewall kelas perusahaan, dan persekitaran skrip dinamik adalah sistem PHP 7 moden. Keamanan mungkin mendorong anda ke Hostwinds, seperti juga keperluan untuk perkhidmatan hosting yang dikendalikan, tetapi jika tidak, kami merasakan pelanggan dapat memperoleh tawaran yang lebih baik dalam tahap harga yang sama.

Lihat ulasan Hostwinds penuh

5. 1and1 IONOS

Hosting 1 & 1 ionos vps

Harga terendah: $ 2 sebulan untuk hosting berasaskan Linux yang tidak dikendalikan

Masa tindak balas: 918 ms

Waktu Masa: 100%

Pandangan 1&1 Pelan Hosting IONOS

Harganya semurah yang anda akan dapati dalam perniagaan, dan mungkin anda tertanya-tanya apa hasil tangkapannya. Sejauh ini, tangkapan terbesar adalah anda hanya mempunyai akses ke satu CPU maya dan setengah gig RAM. Juga, ruang penyimpanan, tidak menghairankan, hanya 10 GB, tetapi sekurang-kurangnya SSD.

Anda hanya mendapat senarai sistem operasi Linux biasa dengan harga $ 2 anda. Walaupun begitu, anda boleh memilih pusat data di Amerika, Jerman atau Sepanyol.

Lihat penuh 1&1 kajian IONOS

6. Awan AWS

lightsail amazon

Harga Permulaan: $ 3.50 sebulan

Masa tindak balas: 500 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Pelan Pengehosan Awan AWS

Dalam erti kata yang paling ketat, penawaran Amazon bukanlah penyelesaian hosting VPS yang sebenar. Namun, dengan menggunakan seni bina awan syarikat yang besar, Cloud AWS menawarkan pengalaman lancar yang berfungsi hampir sama seperti VPS biasa.

Sukar untuk mengalahkan harga $ 3,50 per bulan, walaupun hasilnya adalah bahawa anda akan memasuki persekitaran yang 100% tidak dikendalikan. AWS Cloud dibina untuk golongan teknikal tegar di syarikat multinasional utama, dan penyediaannya sangat tidak dapat dimaafkan kepada orang yang sekurang-kurangnya berada pada tahap pengetahuan lanjutan-menengah yang bekerja dengan sistem operasi, akses jarak jauh dan komponen lain.

Pelan bayar-sambil-pergi boleh sangat bagus untuk orang yang memerlukan skalabiliti dengan harga murah. Ini bermaksud hanya membayar kitaran pemproses, dan ini dapat menarik bagi perniagaan yang berurusan dengan perkara seperti penjualan percutian musim sejuk. Sekiranya anda tidak mahu meningkatkan sistem anda untuk memenuhi permintaan dan membayar untuk mengekalkan skala tersebut di luar musim, maka AWS perlu dilihat lama.

Keuntungan utama ialah anda boleh memasang apa sahaja yang anda mahukan pada contoh anda. Sekiranya anda ingin menjalankan Node.JS dan bukannya PHP, kalahkan diri anda. Oleh sebab itu, ini adalah pilihan yang baik untuk profesional berkemahiran tinggi yang tahu bagaimana menyediakan pelayan dari jauh. Bagi orang lain, mungkin adalah bijak untuk mencari tempat lain.

Lihat ulasan AWS Cloud penuh

7. Alibaba Cloud ECS

hosting alibaba cloud vps

Harga terendah: $ 4.50 setiap 1TB pemindahan data

Masa tindak balas: 2,000 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting ECS ​​Alibaba Cloud

Alibaba adalah yang terbaik seperti Amazon versi China, dan tidak menghairankan, syarikat itu juga mendapat tawaran serupa dengan VPS berasaskan awan. Harga adalah kotoran yang murah, dan ini adalah titik permulaan yang baik untuk membayar lebar jalur berdasarkan penggunaan sahaja. Pengguna mendapat satu CPU virtual, satu GB memori dan 40 GB storan SSD untuk harganya. Itu banyak ruang cakera untuk dolar. Syarikat ini juga komited untuk menggunakan prosesor Intel Xeon siri E5.

Masa tindak balas di luar Asia terbukti buruk. Sekiranya anda menyediakan pelayan untuk orang-orang di Asia atau Australia, anda mungkin mendapatkan nombor yang lebih dekat dengan yang anda lihat dengan AWS.

Sekiranya penyediaan Awan AWS nampaknya tidak mesra pengguna, maka bersiaplah untuk antara muka yang benar-benar memusuhi pengguna dari Alibaba. Mencari pilihan tepat untuk keperluan hosting VPS anda boleh menjadi satu cabaran. Sekiranya anda mencari alternatif untuk AWS Cloud, Alibaba mungkin patut dilihat. Sekiranya anda tidak mempunyai bahagian teknikal untuk menyelesaikan sendiri proses penyiapan, anda pasti mahu terus memburu.

Apa itu VPS, dan Mengapa Tidak Selalu Murah?

Berkaitan dengan apa yang cuba ditandingi, hosting VPS sebenarnya murah. Walaupun standard industri $ 30 per bulan mungkin tidak terdengar sangat berpatutan, terutama jika dibandingkan dengan beberapa pilihan hosting seperti pelayan awan dan hosting bersama, itu adalah kebaikan berbanding dengan yang akan anda lihat dari syarikat hosting khusus. Pelayan yang berdedikasi sepenuhnya berharga dari beberapa ratus hingga beberapa ribu dolar sebulan, bergantung pada jenis mesin yang akan melakukan kerja hosting.

Pengehosan VPS adalah, dalam banyak cara, produk yang ditujukan kepada orang yang ingin membezakan perbezaannya. Mereka memerlukan sesuatu yang lebih murah daripada pelayan khusus, tetapi mereka masih ingin memiliki sesuatu yang memberi mereka akses root sepenuhnya, kemampuan untuk memasang perisian mereka sendiri dan kawalan pentadbir yang luas.

Apa sebenarnya VPS?

Virtualisasi adalah proses di mana syarikat membahagikan sumber-sumber mesin fizikal ke dalam rangkaian pelayan peribadi maya. Setiap contoh maya ini mampu memberikan versi bebas dan berfungsi sepenuhnya:

 • Sistem operasi
 • Persekitaran pelayan web
 • Sistem fail penuh

Dengan kata lain, komputer yang beroperasi sepenuhnya berfungsi dalam partition pada mesin yang jauh lebih besar. Tidak jarang mesin hos mempunyai beratus-ratus teras pemproses, banyak terabyte penyimpanan dan banyak RAM. Memadukan sumber-sumber ini kepada sekumpulan pelayan maya bermaksud syarikat dapat menawarkan pelayan kepada beberapa ratus pelanggan tanpa perlu membina mesin khusus untuk masing-masing.

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa VPS tidak selalu lebih murah. Perkara besar bagi syarikat yang menyokong pelayan VPS ialah mereka harus memberikan sedikit sokongan teknikal dan pelanggan. Hosting VPS yang murah hampir selalu tidak dikendalikan, dan itu bermaksud menumpahkan banyak aspek sokongan. Syarikat juga sering memotong ciri lain untuk mengurangkan kos, termasuk menyediakan:

 • Lebih sedikit teras CPU
 • Kurang ingatan
 • Skalabiliti berkurang
 • Lesen panel kawalan sumber terbuka atau kotoran murah
 • Perisian tanpa lesen, terutamanya LAMP stack

Mereka juga mungkin tidak menawarkan barang seperti:

 • Windows VPS
 • Perlindungan DDoS
 • Pemacu SSD
 • Sumber yang dikhaskan

Tiada satu pun yang mengerikan. Sekiranya anda mengehoskan satu laman web yang tidak mendapat banyak lalu lintas atau memerlukan banyak daya pemprosesan, ini adalah kaedah terbaik untuk menjimatkan wang.

Apa yang Diharapkan dari Penyedia VPS Murah

Mencari syarikat hosting VPS yang berpatutan tidak mustahil, tetapi anda harus membuat beberapa kompromi. Dalam kebanyakan kes, anda akan menjalankan Linux VPS dan bukan pelayan Windows. Ruang simpanan mungkin juga agak terhad, biasanya antara 10 dan 40 GB. Itu tidak akan menjadi masalah bagi kebanyakan laman web, tetapi boleh menimbulkan masalah ketika laman web berkembang. Anda juga mungkin terhad kepada segelintir distro Linux, seperti Ubuntu, CentOS atau Debian.

Kurangnya bantuan yang dikendalikan dengan penyedia hosting VPS yang murah boleh menjadi masalah bagi pengguna yang kurang mahir teknologi atau berpengalaman. Pengelolaan yang dikendalikan ditujukan kepada orang-orang yang memerlukan bantuan dengan penyediaan dan menyelesaikan masalah. Dalam persekitaran yang tidak terkawal, anda sendiri seperti anda dengan mesin sebenar yang duduk di dalam bilik. Terutama, mesin maya menggunakan mesin sebenar yang harus anda akses dari jauh, dan itu dapat menghadirkan set cabarannya sendiri sekiranya ciri seperti SSH dan FTP menjadi tidak responsif.

Umumnya tidak digalakkan bagi orang yang tidak mempunyai pengalaman pentadbir Linux untuk membeli pelayan VPS yang murah. Kecuali anda boleh mendapatkan kesepakatan pembunuh di pelayan yang dikendalikan, bekerja sebagai pemasar atau agensi yang cuba mengurus pelayan boleh menjadi kacau. Tawaran VPS terbaik tidak membenarkan anda berhenti bekerja tanpa sokongan teknikal. Kecuali anda sangat selesa bekerja dengan CLI dan dalam antara muka seperti PuTTY, anda pasti ingin mendapatkan rancangan hosting yang diuruskan sepenuhnya.

Sebaliknya, VPS kos rendah adalah kaedah terbaik untuk menjimatkan wang sekiranya anda mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk mengekalkannya. Pelayan VPS yang murah dapat membantu anda menjimatkan wang berjimat ratusan dolar, terutama jika anda perlu menjalankan beberapa daripadanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map