A2 vs GoDaddy.com Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Apabila anda membandingkan dua syarikat tuan rumah lama, besar, sukar untuk mencari ciri dan ciri individu setiap syarikat. Apabila kedua-dua syarikat menawarkan pelbagai jenis pakej, jaminan masa pakai yang serupa, dan pilihan yang dapat disesuaikan menjadikan keputusan lebih sukar.


Setelah anda memahami apa yang diperlukan oleh perniagaan anda untuk laman web anda, akan lebih mudah bagi anda untuk membuat keputusan mengenai tuan rumah laman web yang ideal. Membandingkan ciri, kelajuan, waktu operasi, dan waktu henti syarikat, dan memasukkan pilihan ke dalam belanjawan anda, akan membantu anda membuat keputusan sebaik mungkin.

Hosting A2

A2 Hosting secara konsisten menjadi pilihan utama untuk kualiti hosting sejak bermula pada tahun 2003. Beberapa sumber mengira ruang cakera dan lebar jalur tanpa had mereka sebagai ciri yang sangat bernilai.

 • Harga: Hosting A2 menawarkan pelbagai pilihan hosting.
  • Shared Hosting: Pakej biasanya bermula $ 7.99, tetapi A2 Hosting menawarkan kod kupon yang menurunkan harganya menjadi $ 3.92 sebulan.
  • Hosting VPS: Pakej peringkat kemasukan bermula pada $ 5 sebulan.
  • Hosting Reseller: Bermula dari $ 19.99 sebelum kupon apa pun, tetapi kod yang ada biasanya menurunkan harganya menjadi $ 13.19 sebulan.
  • Hosting Dedicated: Harga pra-diskaun $ 119.99 sebulan jatuh kepada $ 99.59 sebulan setelah kupon digunakan.
 • Sokongan Pelanggan: A2 menawarkan perkhidmatan pelanggan 24/7 melalui panggilan telefon, tiket pelayan, atau sembang langsung, pelanggan memuji perkhidmatan mereka.
 • Kelajuan: Platform berprestasi tinggi SwiftServer membolehkan A2 Hosting mereka menawarkan pakej Turbo, yang memuatkan halaman anda sehingga 20 kali lebih pantas. A2 Hosting juga menawarkan pemacu keadaan pepejal pada semua akaun pelanggan.
 • Nilai: Syarikat ini merangkumi SSD, akses cPanel untuk semua pelanggan hosting bersama, dan pelbagai pilihan yang dapat disesuaikan untuk hosting dan penjualan semula pelanggan mereka.
 • Ciri-ciri: Mereka mempunyai tahap keamanan yang tinggi dengan perlindungan anti-virus, sandaran berasaskan pelayan automatik, termasuk cPanel, dan pelbagai pilihan untuk perisian, integrasi platform dan banyak lagi yang sesuai dengan setiap perniagaan.
 • Waktu Henti / Waktu Kelapangan: A2 Hosting menjanjikan masa operasi 99.9 peratus kepada pelanggan, dan membolehkan pelanggan memilih pusat data mereka dari laman web milik persendirian di Michigan, Amsterdam, dan Singapura.

GoDaddy

Dengan lebih daripada 14 juta pelanggan di seluruh dunia, GoDaddy telah menyediakan perkhidmatan pelanggan berkualiti tinggi selama hampir 20 tahun. Dengan harga yang sangat berpatutan di beberapa negara dan waktu operasi 99.9 peratus, GoDaddy adalah pilihan yang sangat popular untuk pelbagai pelanggan.

 • Harga: GoDaddy mempunyai harga yang sangat rendah dan kerap menjalankan penjualan dan tawaran istimewa. Terdapat beberapa tahap untuk pilihan hosting mereka.
  • Shared Hosting: Mereka menawarkan rancangan hosting Linux dan Windows yang bermula dari $ 3.99 untuk penjualan; biasanya rancangan bermula pada $ 7,99 sebulan.
  • Cloud Hosting: Bulan pertama anda adalah percuma, dan kemudian pelan 20GB akan mencecah $ 5 sebulan; dengan rancangan tertinggi, anda mendapat 80GB dengan harga tidak lebih dari $ 80 sebulan.
  • Hosting Reseller: Mereka menawarkan dua program penjual semula: rancangan asas untuk 25 pelanggan yang bermula pada $ 8,99 sebulan dan program reseller pro yang menyokong pelanggan tanpa had mulai dari $ 14,99 sebulan.
  • Hosting Dedicated: Pelan IP khusus bermula pada $ 5,99 sebulan.
  • Pelayan Peribadi Maya: Pelan Linux bermula pada $ 24,99 sebulan, dijual dari $ 29,99 sebulan; Pelan Windows bermula dari $ 34,99 sebulan, turun dari $ 39,99 biasanya.
 • Sokongan Pelanggan: GoDaddy menawarkan sokongan telefon 24/7 untuk pelbagai lokasi dan bahasa. Mereka juga mempunyai sembang segera dan pangkalan data terperinci di mana anda boleh mencari maklumat. Terdapat forum dan blog pelanggan aktif untuk bantuan tambahan.
 • Kelajuan: GoDaddy bukan tuan rumah terpantas di pasaran, tetapi mereka memberikan prestasi kelajuan yang mantap.
 • Nilai: GoDaddy mempunyai pengalaman bertahun-tahun. Harga mereka sangat rendah dan mereka memberikan perkhidmatan pelanggan yang berkualiti dan ciri kuat untuk pelanggan di seluruh dunia. Beberapa pakej mungkin juga menawarkan iklan atau foto stok.
 • Ciri-ciri: Sebagai tambahan kepada sokongan mereka untuk membina laman web dan kepakaran mereka dalam lelongan domain, mereka menyediakan e-mel yang dihoskan, laman web, logo, dan reka bentuk Laman web e-niaga, bersama dengan tutorial buat sendiri, keselamatan dan pilihan hosting dan pelayan lain di bawah program Pro mereka.
 • Waktu Henti / Waktu Henti: GoDaddy tidak banyak menerbitkan kadar waktu henti dan uptime mereka, tetapi mereka menjamin 99,99 peratus waktu operasi, tetap dengan standard industri. Mereka mempunyai pusat data dan lokasi di seluruh dunia dan mempunyai sejarah perkhidmatan yang baik secara konsisten.

Yang Terbaik untuk Anda?

Walaupun mereka berdua adalah syarikat hosting yang ditujukan untuk perniagaan kecil, ada beberapa perbezaan besar antara A2 dan GoDaddy. Mereka berdua mempunyai ciri dan keistimewaan yang unik yang membolehkan mereka menyediakan perkhidmatan untuk perniagaan besar dan kecil dan mempunyai program yang dapat menampung semua kekuatan dan kemampuan pengguna.

GoDaddy adalah pilihan tahap kemasukan yang baik bagi mereka yang mempunyai anggaran terhad atau sedikit pengalaman. Mereka mempunyai program untuk penjual semula, gabungan, dan bukan keuntungan. Mereka menjadi tuan rumah lebih daripada 65 juta domain, menyediakan pemindahan, pelanjutan baru, domain peribadi, dan perkhidmatan carian pukal. Pembangun laman web do-it-yourself dirancang untuk membantu pengguna baru bangun dan berjalan dalam waktu yang singkat.

A2 lebih sesuai untuk syarikat bersaiz sederhana yang mempunyai staf berpengalaman dan pengetahuan mengenai reka bentuk Web dan keperluan hosting. Lebih daripada 30 pakej hosting yang disesuaikan dan pelbagai ciri untuk titik harga menjadikan A2 pilihan yang kukuh dan boleh dipercayai.

Untuk meneroka lebih banyak pilihan hosting, lihat posting A2 Hosting vs Siteground kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map