Bluehost vs DreamHost 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Bluehost vs DreamHost 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Bluehost vs DreamHost 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Kedua-dua Bluehost dan DreamHost kuno di zaman internet. Mereka telah berkembang menjadi hos pasar massal dengan beratus-ratus ribu pelanggan, tetapi mana yang lebih baik? Kami membandingkan harga, kelajuan, ciri dan banyak lagi untuk membantu anda membuat keputusan.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


Bluehost adalah salah satu syarikat hosting yang paling popular di seluruh dunia, tetapi adakah ia sesuai untuk anda? Dengan pengiktirafan nama dan sokongan pelanggan yang lebih baik, ini adalah pilihan yang kuat untuk pemula.

4.5

Pengulas

4.6

Pengguna (12 Undi)

VS

DreamHost adalah salah satu syarikat hosting berkongsi besar dan murah yang baru wujud selama-lamanya. Ditubuhkan pada tahun 1996, mereka mempunyai beberapa pelanggan yang berpuas hati selama 20+ tahun. Sekiranya anda mencari hosting pasaran massa yang murah, DreamHost adalah salah satu yang terbaik.

3.9

Pengulas

3.8

Pengguna 

Harga

Markah: 4.5

Bluehost mempunyai beberapa harga tahap kemasukan yang paling berpatutan, dengan hosting bersama menjadi yang paling popular dengan harga terendah. Kami memotong setengah mata untuk harga kerana jangka masa 3 tahun yang diperlukan untuk kesepakatan terbaik, tetapi secara keseluruhan harganya semurah:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.95 / bln$ 19.95 / bln$ 18.99 / bln
Harga Biasa$ 7.99 / bln$ 29.99 / bln$ 29.99 / bln
Terbaik UntukPemulaWordPressPerniagaan

Lihat Harga

Markah: 4.5

DreamHost dulu lebih mahal daripada hos bersama yang lain, tetapi sekarang mereka berada di sana dengan yang paling murah. Dengan rancangan hosting yang dikongsi setiap tahun, anda hanya boleh mendapatkan $ 2.59 sebulan. Sekiranya anda tidak mahukan komitmen, anda boleh mendapatkan bulanan dengan harga $ 4,95 / bln. Bahagian terbaik? DreamHost tidak menaikkan harga kepada anda selepas tempoh awal – harganya murah dan adil.

Perniagaan SharedDreamPressVPS
Harga Tahunan$ 2.59 / bln$ 16.95 / bln$ 27.50 / bln
Harga Bulanan$ 4.95 / bln$ 19.95 / bln$ 30.00 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman WordPress PertengahanPerniagaan Kecil yang Berkembang

Lihat Harga

Nilai

Markah: 4.5

Pada pendapat kami, Bluehost adalah nilai yang luar biasa. Dengan harga bermula hanya $ 2,95 / bln (harga promo), anda masih mendapat sokongan syarikat yang sangat besar dengan sokongan pelanggan dan kualiti perkhidmatan yang diharapkan. Beberapa ciri teratas yang termasuk dalam harga starter rock-bottom yang menambah nilai adalah lebar jalur yang tidak dimeterai, sijil SSL percuma, dan penyimpanan 50 SSD.

Kami berpendapat hosting bersama Plus adalah perjanjian yang lebih baik tidak terhad laman web termasuk, penyimpanan tanpa had, dan domain tanpa had. Beralih ke rancangan lain, anda akan melihat nilai keseluruhan wang yang anda belanjakan. Anda sebenarnya tidak akan mendapat ciri-ciri premium super, tetapi nilainya akan sangat tinggi. 

Markah: 4.5

Apabila bernilai, DreamHost adalah salah satu yang terbaik. Harga rendah yang digabungkan dengan ciri-ciri yang berguna dan jaminan wang dikembalikan 97 hari yang sangat baik adalah kemenangan bagi perniagaan kecil.

Selain itu, mereka menawarkan lebar jalur tanpa had, nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan memberi ganti rugi kepada anda untuk penurunan masa uptime. Mereka benar-benar menyediakan salah satu perjanjian tahap perkhidmatan terbaik yang ada.

Berbanding dengan Bluehost dan HostGator, DreamHost keluar dengan kuat. Satu-satunya tuan rumah dengan cadangan nilai yang lebih baik mungkin SiteGround.

Sokongan pengguna

Markah: 3.5

Sokongan pelanggan Bluehost adalah beg campuran. Beberapa pengulas baru-baru ini tidak pernah menghadapi masalah, yang lain mempunyai kisah menunggu lama dan mendapat sokongan yang lebih rendah.

Dengan sokongan 24/7 melalui telefon dan sembang langsung – anda sentiasa dapat memperolehnya. Tidak seperti sokongan lain yang lebih premium, namun anda mungkin tidak mendapat teknologi berkualiti tinggi atau perkhidmatan terpantas.

Maklumat lanjut

Markah: 3.5

Satu kawasan yang DreamHost tidak sempurna adalah sokongan pelanggan. Sokongan diberikan melalui e-mel dan sembang langsung, atau anda boleh meminta panggilan balik. Hmm, jenis penggaru kepala. Mereka tidak mempunyai sokongan 24/7/365 yang dimiliki oleh kebanyakan syarikat hosting.

Selain itu, walaupun semasa berada di laman web sebagai calon pelanggan, anda diberitahu untuk kembali pada waktu perniagaan. Kenyataannya adalah bahawa sokongan hosting adalah pekerjaan 24/7 – dan DreamHost tidak bergantung kepada masalah.

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 4.5

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi Bluehost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Walau bagaimanapun, sukar untuk dijumpai jika mereka menawarkan jaminan masa operasi tertentu HostGator (syarikat saudari) tidak. Mereka halaman perjanjian masa pelayan hanya menjanjikan janji samar kurang dari 15 minit waktu henti sebelum diperbaiki. 

Halaman hosting bersama mereka tidak membuat rujukan pada janji waktu tertentu. Jadi walaupun dengan laporan masa operasi yang hebat secara keseluruhan dengan waktu henti minimum, kami mendapat setengah poin kerana kekurangan ketelusan dalam isu ini.

Markah: 4.0

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi DreamHost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Bahagian terbaik? Jaminan masa kerja 100% mereka. Sekiranya atas sebab apa pun laman web anda tidak berfungsi, mereka akan mengkreditkan akaun anda dengan satu hari hosting percuma untuk setiap jam yang tidak berfungsi.

Perkara yang baik adalah bahawa waktu operasi mereka pada tahun lalu adalah sekitar 99.98% secara purata – jadi jangan mengharapkan keperluan untuk menguangkan kredit itu.

Kepantasan

Markah: 3.5

Bluehost telah mencapai kemajuan pesat dalam beberapa tahun terakhir. Dulu terdapat banyak aduan pengguna, tetapi mereka telah meningkatkan perkakasan mereka untuk memandang serius perkara ini.

Namun, anda hanya perlu muncul Twitter untuk melihat banyak keluhan. Sekarang banyak masalah kelajuan datang dari penyediaan keseluruhan laman web anda dan bukan hanya hosting, jadi pastikan untuk mengambil kira. Bluehost juga mempunyai banyak pelanggan sehingga ada beberapa keluhan. 

Bluehost membuat sebutan terhormat dalam catatan perbandingan hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda memerlukan kelajuan laman web terbaik.

Markah: 4.0

DreamHost mempunyai laporan hebat mengenai kelajuan dan berada di 25% hos teratas sepanjang masa muat. Mereka tidak memfokuskannya sebagai ciri utama, tetapi anda tidak melihat banyak aduan daripada pelanggan.

Pada rancangan DreamPress mereka telah mengoptimumkan pangkalan data mereka hanya untuk WordPress, dan juga Memcache yang dilaksanakan. Oleh itu mereka pasti mempunyai kepantasan. Pastikan anda berbual dengan sokongan mereka jika itu membimbangkan anda.

ciri-ciri

Markah: 3.5

Bluehost mempunyai semua ciri asas yang anda perlukan untuk memulakan, dan cara yang sangat berpatutan untuk memulakan blogger. Ia termasuk SSL percuma dari Let’s Encrypt, yang merupakan keharusan, dan juga lebar jalur yang tidak dimeterai.

Namun, apabila anda membandingkan dengan syarikat lain seperti SiteGround dan A2 Hosting, Bluehost kekurangan beberapa ciri tambahan yang sangat membantu. Satu keluhan adalah hakikat bahawa anda perlu membayar migrasi, yang menjengkelkan.

Anda juga harus menaik taraf ke beberapa rancangan bersama yang lebih mahal seperti Choice Plus dan Pro untuk mendapatkan sandaran laman web – yang penting untuk setiap laman web.

Lihat semua ciri

Markah: 4.0

Pound-for-pound, DreamHost menawarkan beberapa ciri terbaik dari mana-mana syarikat hosting murah. Pelan bersama termurah mereka merangkumi domain percuma, lebar jalur tanpa had, pra-pemasangan WordPress, dan sijil SSL percuma. Hosting DreamPress WordPress mereka adalah proposisi nilai yang kuat untuk hosting WordPress lengkap yang dapat bersaing di beberapa peringkat dengan WP Engine dan Kinsta.

Anda tidak mendapat migrasi percuma, dan anda kehilangan sokongan telefon 24/7 yang ditawarkan oleh hos lain, jadi kami perlu mendapatkannya. Secara keseluruhan – tuan rumah yang hebat, ciri hebat.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector