Bluehost vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Bluehost vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Bluehost vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Bluehost vs GoDaddy: dua host jenama-nama yang banyak mengiklankan kepada masyarakat umum. Adakah salah satu daripadanya baik? Kami fikir kedua-duanya boleh menjadi titik permulaan yang baik untuk pemula atau mereka yang menginginkan hosting termurah. Sekiranya anda mempunyai banyak domain di GoDaddy dan bekerjasama dengan laman web pemula, anda boleh menggunakannya. Sekiranya anda mencari web hosting pemula, Bluehost lebih khusus di bahagian depan. Bagaimanapun, kami mengesyorkan SiteGround mengatasi kedua-duanya.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


Bluehost adalah salah satu syarikat hosting yang paling popular di seluruh dunia, tetapi adakah ia sesuai untuk anda? Dengan pengiktirafan nama dan sokongan pelanggan yang lebih baik, ini adalah pilihan yang kuat untuk pemula.

4.5

Pengulas

4.6

Pengguna (12 Undi)

VS

GoDaddy tidak memerlukan pengenalan – mungkin penyedia nama host dan nama domain yang paling dikenali di dunia. Yang dikatakan, ini seperti pengacaraan McDonald – murah, pasaran besar-besaran, tetapi tidak begitu baik. Berbanding dengan tuan rumah lain, tuan rumah yang lain biasanya menang. Yang dikatakan, jika anda seorang domainer GoDaddy yang setia, ada baiknya anda tetap menggunakan projek kecil dan sokongan telefon yang luar biasa.

3.4

Pengulas

4.1

Pengguna (26 Undi)

Harga

Markah: 4.5

Bluehost mempunyai beberapa harga tahap kemasukan yang paling berpatutan, dengan hosting bersama menjadi yang paling popular dengan harga terendah. Kami memotong setengah mata untuk harga kerana jangka masa 3 tahun yang diperlukan untuk kesepakatan terbaik, tetapi secara keseluruhan harganya semurah:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.95 / bln$ 19.95 / bln$ 18.99 / bln
Harga Biasa$ 7.99 / bln$ 29.99 / bln$ 29.99 / bln
Terbaik UntukPemulaWordPressPerniagaan

Lihat Harga

Markah: 5.0

Harga GoDaddy sangat rendah dan bagus untuk pemula. Dengan promosi yang menawarkan hosting ekonomi dengan harga hanya $ 1 / bln, hosting praktikalnya percuma. Satu perkara yang perlu diperhatikan adalah kadar pembaharuan. Setelah tempoh pertama anda habis, hosting ekonomi melonjak hingga $ 8,99 sebulan, jadi berhati-hatilah dengan kunci masuk.

EconomyDeluxeUltimate
Harga jualan$ 1.00 / bln$ 7.99 / bln$ 12.99 / bln
Harga Biasa$ 8.99 / bln$ 11.99 / bln$ 16.99 / bln
Terbaik UntukPemulaPerniagaan kecil kecilanLaman web dengan Lalu Lintas Tinggi

Lihat Harga

Nilai

Markah: 4.5

Pada pendapat kami, Bluehost adalah nilai yang luar biasa. Dengan harga bermula hanya $ 2,95 / bln (harga promo), anda masih mendapat sokongan syarikat yang sangat besar dengan sokongan pelanggan dan kualiti perkhidmatan yang diharapkan. Beberapa ciri teratas yang termasuk dalam harga starter rock-bottom yang menambah nilai adalah lebar jalur yang tidak dimeterai, sijil SSL percuma, dan penyimpanan 50 SSD.

Kami berpendapat hosting bersama Plus adalah perjanjian yang lebih baik tidak terhad laman web termasuk, penyimpanan tanpa had, dan domain tanpa had. Beralih ke rancangan lain, anda akan melihat nilai keseluruhan wang yang anda belanjakan. Anda sebenarnya tidak akan mendapat ciri-ciri premium super, tetapi nilainya akan sangat tinggi. 

Markah: 4.0

Nilai GoDaddy cukup bagus untuk apa yang anda dapat. Anda membayar harga diskaun untuk hos pasar besar. Contohnya, apa yang anda dapat dengan rancangan Ekonomi (dijual sekarang dengan harga $ 1 / bln) adalah 1 laman web, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan storan 100 GB, dan domain percuma. Walaupun harganya melonjak hingga harga penuh $ 8.99 / bln, ia tetap bernilai. Oleh itu, kami akan mengesyorkan pergi ke Deluxe kerana anda mendapat laman web dan storan tanpa had (dengan alasan).

Semua rancangan merangkumi sokongan 24/7, yang harus dilakukan, serta pemantauan keselamatan dan perlindungan DDoS.

Dua masalah besar dengan rancangan hosting bersama GoDaddy ini: tiada sijil SSL percuma, yang menjadi standard industri, dan had 1 GB pada pangkalan data. Sekiranya anda menjalankan WordPress dan mempunyai beberapa gambar berkualiti tinggi, anda boleh melampaui had pangkalan data ini dengan cepat. Atas dua sebab ini, kami menggunakan GoDaddy secara penuh.

Sokongan pengguna

Markah: 3.5

Sokongan pelanggan Bluehost adalah beg campuran. Beberapa pengulas baru-baru ini tidak pernah menghadapi masalah, yang lain mempunyai kisah menunggu lama dan mendapat sokongan yang lebih rendah.

Dengan sokongan 24/7 melalui telefon dan sembang langsung – anda sentiasa dapat memperolehnya. Tidak seperti sokongan lain yang lebih premium, namun anda mungkin tidak mendapat teknologi berkualiti tinggi atau perkhidmatan terpantas.

Maklumat lanjut

Markah: 4.0

GoDaddy bangga dengan sokongan telefon 24/7, yang benar-benar masuk akal untuk pangkalan pelanggan pasaran massa mereka. Salah satu kelemahan adalah kenyataan bahawa telefon adalah satu-satunya cara untuk mendapatkannya. Sejak itu mereka mengubahnya dan kini menawarkan sokongan sembang, yang disukai oleh ramai penjahat internet.

Sokongan telefon biasanya lebih berkualiti kerana mereka dapat mengejar dan dapat menjawab soalan anda dengan lebih cepat. Saya dapati sokongan sembang menyambung dengan cepat, tetapi anda harus melalui beberapa gelung termasuk memasukkan nombor pin anda dan menunggu respons mereka. Kualiti sokongan biasanya merupakan tindak balas pantas, tidak seperti SiteGround, di mana mereka memberikan penyelesaian sepenuhnya. Secara keseluruhan, sokongan yang baik, tetapi tidak sempurna. 

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 4.5

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi Bluehost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Walau bagaimanapun, sukar untuk dijumpai jika mereka menawarkan jaminan masa operasi tertentu HostGator (syarikat saudari) tidak. Mereka halaman perjanjian masa pelayan hanya menjanjikan janji samar kurang dari 15 minit waktu henti sebelum diperbaiki. 

Halaman hosting bersama mereka tidak membuat rujukan pada janji waktu tertentu. Jadi walaupun dengan laporan masa operasi yang hebat secara keseluruhan dengan waktu henti minimum, kami mendapat setengah poin kerana kekurangan ketelusan dalam isu ini.

Markah: 3.5

Waktu operasi GoDaddy cukup baik, sering pada 99.95% atau lebih baik. Ulasan dari pengguna di seluruh web bercampur-campur, tetapi biasanya waktu / waktu henti tidak dijadikan masalah utama.

GoDaddy memang mempunyai jaminan masa pelayan (amaran – jargon undang-undang!) – tetapi hanya merangkumi 99.90% (hilang 0,09 di sana) – yang bermaksud hosting anda boleh berhenti selama 43 minit sebulan, dan mereka menganggapnya normal. Bayangkan laman web anda tergendala dalam tempoh membeli-belah yang penting selama hampir satu jam! Tambahan pula, GoDaddy hanya memberi anda Pulangan kredit 5% – yang mungkin hanya wang ringgit. Kami fikir mereka harus mempunyai standard dan kredit yang lebih tinggi sebulan penuh.

Kepantasan

Markah: 3.5

Bluehost telah mencapai kemajuan pesat dalam beberapa tahun terakhir. Dulu terdapat banyak aduan pengguna, tetapi mereka telah meningkatkan perkakasan mereka untuk memandang serius perkara ini.

Namun, anda hanya perlu muncul Twitter untuk melihat banyak keluhan. Sekarang banyak masalah kelajuan datang dari penyediaan keseluruhan laman web anda dan bukan hanya hosting, jadi pastikan untuk mengambil kira. Bluehost juga mempunyai banyak pelanggan sehingga ada beberapa keluhan. 

Bluehost membuat sebutan terhormat dalam catatan perbandingan hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda memerlukan kelajuan laman web terbaik.

Markah: 3.5

GoDaddy jatuh di tengah bungkusan sejauh ujian kelajuan berjalan. Mereka cuba meningkatkan anda kepada rancangan Ultimate mereka untuk mendapatkan lebih banyak kuasa dan kelajuan pemprosesan, yang menjadikan saya salah jalan. Rancangan ekonomi juga memerlukan kepantasan!

Dihidupkan Twitter GoDaddy mendapat banyak aduan, tetapi secara jujurnya mengharapkan lebih banyak lagi untuk tuan rumah yang popular ini.

GoDaddy tidak membuat senarai hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda ingin pergi bersama pemenang.

ciri-ciri

Markah: 3.5

Bluehost mempunyai semua ciri asas yang anda perlukan untuk memulakan, dan cara yang sangat berpatutan untuk memulakan blogger. Ia termasuk SSL percuma dari Let’s Encrypt, yang merupakan keharusan, dan juga lebar jalur yang tidak dimeterai.

Namun, apabila anda membandingkan dengan syarikat lain seperti SiteGround dan A2 Hosting, Bluehost kekurangan beberapa ciri tambahan yang sangat membantu. Satu keluhan adalah hakikat bahawa anda perlu membayar migrasi, yang menjengkelkan.

Anda juga harus menaik taraf ke beberapa rancangan bersama yang lebih mahal seperti Choice Plus dan Pro untuk mendapatkan sandaran laman web – yang penting untuk setiap laman web.

Lihat semua ciri

Markah: 3.5

Bukan peminat besar ciri GoDaddy pada rancangan asas. Sebilangan besar orang memulakan laman web mereka di WordPress hari ini, dan sementara GoDaddy memang mempunyai hosting WordPress, sekali lagi anda harus menaik taraf untuk mendapatkan pementasan WordPress misalnya. Pada rancangan hosting ekonomi GoDaddy, anda tidak mendapat SSL percuma, anda tidak mendapat sandaran, dan mereka tidak melakukan migrasi.

Walaupun GoDaddy mempunyai beberapa alat khusus yang mereka buat, untuk sebuah syarikat sebesar ini, saya mengharapkan mereka menawarkan lebih banyak ciri daripada hos scrappier yang lebih kecil seperti SiteGround – tetapi mereka mesti mendapat keuntungan. Secara keseluruhan, ciri-ciri ok, tidak bagus.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector