Bluehost vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Keputusan Bluehost vs HostGator adalah sukar. Kenapa? Baik, mereka berdua adalah hos tahap kemasukan yang berpatutan dengan banyak pilihan. Itu adalah jenama yang pernah anda dengar, dan mungkin juga dari podcaster yang terkenal. Jadi mana yang terbaik untuk anda? Kami menggali di bawah.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


Bluehost adalah salah satu syarikat hosting yang paling popular di seluruh dunia, tetapi adakah ia sesuai untuk anda? Dengan pengiktirafan nama dan sokongan pelanggan yang lebih baik, ini adalah pilihan yang kuat untuk pemula.

4.5

Pengulas

4.6

Pengguna (12 Undi)

VS

Dengan lebih daripada 1 juta laman web yang dihoskan, HostGator adalah raksasa. HostGator adalah tuan rumah permulaan yang hebat bagi mereka yang mencari hosting murah dengan beberapa ciri canggih.

3.8

Pengulas

4.2

Pengguna (11 Undi)

Harga

Markah: 4.5

Bluehost mempunyai beberapa harga tahap kemasukan yang paling berpatutan, dengan hosting bersama menjadi yang paling popular dengan harga terendah. Kami memotong setengah mata untuk harga kerana jangka masa 3 tahun yang diperlukan untuk kesepakatan terbaik, tetapi secara keseluruhan harganya semurah:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.95 / bln$ 19.95 / bln$ 18.99 / bln
Harga Biasa$ 7.99 / bln$ 29.99 / bln$ 29.99 / bln
Terbaik UntukPemulaWordPressPerniagaan

Lihat Harga

Markah: 4.5

HostGator mempunyai banyak pilihan rancangan, mulai dari hosting bersama bin bargain hingga hosting VPS dengan harga tinggi. HostGator sangat agresif pada harga mereka, memberikan potongan besar kerana mereka ingin memperoleh bahagian pasaran. Cita-cita mereka adalah faedah anda:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.75 / bln$ 5.95 / bln$ 29.95 / bln
Harga Biasa$ 10.95 / bln$ 14.95 / bln$ 89.95 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman web WordPressLaman pertumbuhan

Lihat Harga

Nilai

Markah: 4.5

Pada pendapat kami, Bluehost adalah nilai yang luar biasa. Dengan harga bermula hanya $ 2,95 / bln (harga promo), anda masih mendapat sokongan syarikat yang sangat besar dengan sokongan pelanggan dan kualiti perkhidmatan yang diharapkan. Beberapa ciri teratas yang termasuk dalam harga starter rock-bottom yang menambah nilai adalah lebar jalur yang tidak dimeterai, sijil SSL percuma, dan penyimpanan 50 SSD.

Kami berpendapat hosting bersama Plus adalah perjanjian yang lebih baik tidak terhad laman web termasuk, penyimpanan tanpa had, dan domain tanpa had. Beralih ke rancangan lain, anda akan melihat nilai keseluruhan wang yang anda belanjakan. Anda sebenarnya tidak akan mendapat ciri-ciri premium super, tetapi nilainya akan sangat tinggi. 

Markah: 4.5

HostGator menawarkan nilai yang luar biasa kerana harganya. Sebenarnya ia tidak sekuat SiteGround, yang menjadi kegemaran keseluruhan, tetapi HostGator akan membawa anda ke pintu dengan harga yang sangat berpatutan.

Ia mempunyai nilai keseluruhan yang sangat kuat kerana untuk apa yang anda bayar, anda mendapat banyak ciri seperti migrasi percuma, lebar jalur tidak bermeter, dan sokongan 24/7/365.

Di mana kita tidak melihat nilai yang kuat adalah di mana mereka mengenakan bayaran tambahan yang disertakan oleh orang lain secara percuma, seperti sandaran – yang sangat penting untuk kesihatan laman web anda. Mereka juga ingin mengenakan bayaran tambahan untuk uptime yang lebih baik, yang menurut kami semestinya menjadi ciri asas yang termasuk dalam semua rancangan, tidak peduli seberapa murah.

Sokongan pengguna

Markah: 3.5

Sokongan pelanggan Bluehost adalah beg campuran. Beberapa pengulas baru-baru ini tidak pernah menghadapi masalah, yang lain mempunyai kisah menunggu lama dan mendapat sokongan yang lebih rendah.

Dengan sokongan 24/7 melalui telefon dan sembang langsung – anda sentiasa dapat memperolehnya. Tidak seperti sokongan lain yang lebih premium, namun anda mungkin tidak mendapat teknologi berkualiti tinggi atau perkhidmatan terpantas.

Maklumat lanjut

Markah: 3

HostGator memeriksa semua kotak di permukaan dengan sokongan mereka: 24/7 dan 365 hari dalam setahun. Dengan berbual dan melalui telefon. Tetapi pelanggan menceritakan kisah yang berbeza.

Terdapat banyak rungutan mengenai tindak balas yang lambat, kakitangan yang tidak kompeten, dan sokongan sub-par secara keseluruhan. Terdapat banyak orang yang tidak mempunyai aduan, jadi kami mengesyorkan anda menguji sokongan mereka sebelum membeli.

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 4.5

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi Bluehost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Walau bagaimanapun, sukar untuk dijumpai jika mereka menawarkan jaminan masa operasi tertentu HostGator (syarikat saudari) tidak. Mereka halaman perjanjian masa pelayan hanya menjanjikan janji samar kurang dari 15 minit waktu henti sebelum diperbaiki. 

Halaman hosting bersama mereka tidak membuat rujukan pada janji waktu tertentu. Jadi walaupun dengan laporan masa operasi yang hebat secara keseluruhan dengan waktu henti minimum, kami mendapat setengah poin kerana kekurangan ketelusan dalam isu ini.

Markah: 4.5

Dengan waktu operasi lebih dari 99.5%, bergantung pada sumbernya, tidak banyak yang perlu dikeluhkan dengan HostGator.

Sebagai tambahan, HostGator menawarkan hosting bulan percuma sekiranya mereka berada di bawah Jaminan 99.9%.

Kami telah mengumpulkan mereka setengah mata kerana terdapat beberapa aduan dari pengguna, dan kami juga lebih suka melihat 99,99% masa operasi untuk penyedia kelas terbaik.

Kepantasan

Markah: 3.5

Bluehost telah mencapai kemajuan pesat dalam beberapa tahun terakhir. Dulu terdapat banyak aduan pengguna, tetapi mereka telah meningkatkan perkakasan mereka untuk memandang serius perkara ini.

Namun, anda hanya perlu muncul Twitter untuk melihat banyak keluhan. Sekarang banyak masalah kelajuan datang dari penyediaan keseluruhan laman web anda dan bukan hanya hosting, jadi pastikan untuk mengambil kira. Bluehost juga mempunyai banyak pelanggan sehingga ada beberapa keluhan. 

Bluehost membuat sebutan terhormat dalam catatan perbandingan hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda memerlukan kelajuan laman web terbaik.

Markah: 3.0 

Hosting bersama biasanya mempunyai masalah dengan masalah kepantasan, semata-mata berdasarkan kos hosting yang lebih rendah. HostGator berada di tengah-tengah pek dengan cepat. Semasa anda mencari Twitter, anda tidak melihat banyak aduan seperti host bersama lain seperti Bluehost, yang merupakan petanda anekdot yang baik.

Sekiranya anda mencari produk HostGator yang lebih pantas, lihat hosting HostGator Cloud. Sekiranya anda menginginkan hosting bersama yang lebih pantas yang tidak akan merosakkan bank, kami sangat mengesyorkan A2 Hosting atau SiteGround. Anda akan lebih bahagia dengan mereka.

ciri-ciri

Markah: 3.5

Bluehost mempunyai semua ciri asas yang anda perlukan untuk memulakan, dan cara yang sangat berpatutan untuk memulakan blogger. Ia termasuk SSL percuma dari Let’s Encrypt, yang merupakan keharusan, dan juga lebar jalur yang tidak dimeterai.

Namun, apabila anda membandingkan dengan syarikat lain seperti SiteGround dan A2 Hosting, Bluehost kekurangan beberapa ciri tambahan yang sangat membantu. Satu keluhan adalah hakikat bahawa anda perlu membayar migrasi, yang menjengkelkan.

Anda juga harus menaik taraf ke beberapa rancangan bersama yang lebih mahal seperti Choice Plus dan Pro untuk mendapatkan sandaran laman web – yang penting untuk setiap laman web.

Lihat semua ciri

Markah: 4.0

HostGator sering dibandingkan dengan Bluehost kerana harga dan ciri-cirinya, dan secara keseluruhan HostGator memang menang di sini.

Di antara kedua syarikat tersebut, HostGator dibina untuk lebih banyak pengguna pro. Dan ketika membandingkan HostGator dengan syarikat hosting bersama yang lain, anda harus mengingatnya.

Kami menyukai kenyataan bahawa migrasi disertakan, mereka mempunyai pemasangan satu klik, berada di cPanel, dan menawarkan jaminan uptime 99.9%. Kami masih menyukai host lain seperti SiteGround lebih baik untuk keseluruhan ciri, tetapi HostGator mempunyai apa yang anda perlukan untuk memulakan.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map