DreamHost vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

DreamHost vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

DreamHost vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


DreamHost adalah salah satu syarikat hosting berkongsi besar dan murah yang baru wujud selama-lamanya. Ditubuhkan pada tahun 1996, mereka mempunyai beberapa pelanggan yang berpuas hati selama 20+ tahun. Sekiranya anda mencari hosting pasaran massa yang murah, DreamHost adalah salah satu yang terbaik.

3.9

Pengulas

3.8

Pengguna 

VS

GoDaddy tidak memerlukan pengenalan – mungkin penyedia nama host dan nama domain yang paling dikenali di dunia. Yang dikatakan, ini seperti pengacaraan McDonald – murah, pasaran besar-besaran, tetapi tidak begitu baik. Berbanding dengan tuan rumah lain, tuan rumah yang lain biasanya menang. Yang dikatakan, jika anda seorang domainer GoDaddy yang setia, ada baiknya anda tetap menggunakan projek kecil dan sokongan telefon yang luar biasa.

3.4

Pengulas

4.1

Pengguna (26 Undi)

Harga

Markah: 4.5

DreamHost dulu lebih mahal daripada hos bersama yang lain, tetapi sekarang mereka berada di sana dengan yang paling murah. Dengan rancangan hosting yang dikongsi setiap tahun, anda hanya boleh mendapatkan $ 2.59 sebulan. Sekiranya anda tidak mahukan komitmen, anda boleh mendapatkan bulanan dengan harga $ 4,95 / bln. Bahagian terbaik? DreamHost tidak menaikkan harga kepada anda selepas tempoh awal – harganya murah dan adil.

Perniagaan SharedDreamPressVPS
Harga Tahunan$ 2.59 / bln$ 16.95 / bln$ 27.50 / bln
Harga Bulanan$ 4.95 / bln$ 19.95 / bln$ 30.00 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman WordPress PertengahanPerniagaan Kecil yang Berkembang

Lihat Harga

Markah: 5.0

Harga GoDaddy sangat rendah dan bagus untuk pemula. Dengan promosi yang menawarkan hosting ekonomi dengan harga hanya $ 1 / bln, hosting praktikalnya percuma. Satu perkara yang perlu diperhatikan adalah kadar pembaharuan. Setelah tempoh pertama anda habis, hosting ekonomi melonjak hingga $ 8,99 sebulan, jadi berhati-hatilah dengan kunci masuk.

EconomyDeluxeUltimate
Harga jualan$ 1.00 / bln$ 7.99 / bln$ 12.99 / bln
Harga Biasa$ 8.99 / bln$ 11.99 / bln$ 16.99 / bln
Terbaik UntukPemulaPerniagaan kecil kecilanLaman web dengan Lalu Lintas Tinggi

Lihat Harga

Nilai

Markah: 4.5

Apabila bernilai, DreamHost adalah salah satu yang terbaik. Harga rendah yang digabungkan dengan ciri-ciri yang berguna dan jaminan wang dikembalikan 97 hari yang sangat baik adalah kemenangan bagi perniagaan kecil.

Selain itu, mereka menawarkan lebar jalur tanpa had, nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan memberi ganti rugi kepada anda untuk penurunan masa uptime. Mereka benar-benar menyediakan salah satu perjanjian tahap perkhidmatan terbaik yang ada.

Berbanding dengan Bluehost dan HostGator, DreamHost keluar dengan kuat. Satu-satunya tuan rumah dengan cadangan nilai yang lebih baik mungkin SiteGround.

Markah: 4.0

Nilai GoDaddy cukup bagus untuk apa yang anda dapat. Anda membayar harga diskaun untuk hos pasar besar. Contohnya, apa yang anda dapat dengan rancangan Ekonomi (dijual sekarang dengan harga $ 1 / bln) adalah 1 laman web, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan storan 100 GB, dan domain percuma. Walaupun harganya melonjak hingga harga penuh $ 8.99 / bln, ia tetap bernilai. Oleh itu, kami akan mengesyorkan pergi ke Deluxe kerana anda mendapat laman web dan storan tanpa had (dengan alasan).

Semua rancangan merangkumi sokongan 24/7, yang harus dilakukan, serta pemantauan keselamatan dan perlindungan DDoS.

Dua masalah besar dengan rancangan hosting bersama GoDaddy ini: tiada sijil SSL percuma, yang menjadi standard industri, dan had 1 GB pada pangkalan data. Sekiranya anda menjalankan WordPress dan mempunyai beberapa gambar berkualiti tinggi, anda boleh melampaui had pangkalan data ini dengan cepat. Atas dua sebab ini, kami menggunakan GoDaddy secara penuh.

Sokongan pengguna

Markah: 3.5

Satu kawasan yang DreamHost tidak sempurna adalah sokongan pelanggan. Sokongan diberikan melalui e-mel dan sembang langsung, atau anda boleh meminta panggilan balik. Hmm, jenis penggaru kepala. Mereka tidak mempunyai sokongan 24/7/365 yang dimiliki oleh kebanyakan syarikat hosting.

Selain itu, walaupun semasa berada di laman web sebagai calon pelanggan, anda diberitahu untuk kembali pada waktu perniagaan. Kenyataannya adalah bahawa sokongan hosting adalah pekerjaan 24/7 – dan DreamHost tidak bergantung kepada masalah.

Maklumat lanjut

Markah: 4.0

GoDaddy bangga dengan sokongan telefon 24/7, yang benar-benar masuk akal untuk pangkalan pelanggan pasaran massa mereka. Salah satu kelemahan adalah kenyataan bahawa telefon adalah satu-satunya cara untuk mendapatkannya. Sejak itu mereka mengubahnya dan kini menawarkan sokongan sembang, yang disukai oleh ramai penjahat internet.

Sokongan telefon biasanya lebih berkualiti kerana mereka dapat mengejar dan dapat menjawab soalan anda dengan lebih cepat. Saya dapati sokongan sembang menyambung dengan cepat, tetapi anda harus melalui beberapa gelung termasuk memasukkan nombor pin anda dan menunggu respons mereka. Kualiti sokongan biasanya merupakan tindak balas pantas, tidak seperti SiteGround, di mana mereka memberikan penyelesaian sepenuhnya. Secara keseluruhan, sokongan yang baik, tetapi tidak sempurna. 

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 4.0

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi DreamHost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Bahagian terbaik? Jaminan masa kerja 100% mereka. Sekiranya atas sebab apa pun laman web anda tidak berfungsi, mereka akan mengkreditkan akaun anda dengan satu hari hosting percuma untuk setiap jam yang tidak berfungsi.

Perkara yang baik adalah bahawa waktu operasi mereka pada tahun lalu adalah sekitar 99.98% secara purata – jadi jangan mengharapkan keperluan untuk menguangkan kredit itu.

Markah: 3.5

Waktu operasi GoDaddy cukup baik, sering pada 99.95% atau lebih baik. Ulasan dari pengguna di seluruh web bercampur-campur, tetapi biasanya waktu / waktu henti tidak dijadikan masalah utama.

GoDaddy memang mempunyai jaminan masa pelayan (amaran – jargon undang-undang!) – tetapi hanya merangkumi 99.90% (hilang 0,09 di sana) – yang bermaksud hosting anda boleh berhenti selama 43 minit sebulan, dan mereka menganggapnya normal. Bayangkan laman web anda tergendala dalam tempoh membeli-belah yang penting selama hampir satu jam! Tambahan pula, GoDaddy hanya memberi anda Pulangan kredit 5% – yang mungkin hanya wang ringgit. Kami fikir mereka harus mempunyai standard dan kredit yang lebih tinggi sebulan penuh.

Kepantasan

Markah: 4.0

DreamHost mempunyai laporan hebat mengenai kelajuan dan berada di 25% hos teratas sepanjang masa muat. Mereka tidak memfokuskannya sebagai ciri utama, tetapi anda tidak melihat banyak aduan daripada pelanggan.

Pada rancangan DreamPress mereka telah mengoptimumkan pangkalan data mereka hanya untuk WordPress, dan juga Memcache yang dilaksanakan. Oleh itu mereka pasti mempunyai kepantasan. Pastikan anda berbual dengan sokongan mereka jika itu membimbangkan anda.

Markah: 3.5

GoDaddy jatuh di tengah bungkusan sejauh ujian kelajuan berjalan. Mereka cuba meningkatkan anda kepada rancangan Ultimate mereka untuk mendapatkan lebih banyak kuasa dan kelajuan pemprosesan, yang menjadikan saya salah jalan. Rancangan ekonomi juga memerlukan kepantasan!

Dihidupkan Twitter GoDaddy mendapat banyak aduan, tetapi secara jujurnya mengharapkan lebih banyak lagi untuk tuan rumah yang popular ini.

GoDaddy tidak membuat senarai hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda ingin pergi bersama pemenang.

ciri-ciri

Markah: 4.0

Pound-for-pound, DreamHost menawarkan beberapa ciri terbaik dari mana-mana syarikat hosting murah. Pelan bersama termurah mereka merangkumi domain percuma, lebar jalur tanpa had, pra-pemasangan WordPress, dan sijil SSL percuma. Hosting DreamPress WordPress mereka adalah proposisi nilai yang kuat untuk hosting WordPress lengkap yang dapat bersaing di beberapa peringkat dengan WP Engine dan Kinsta.

Anda tidak mendapat migrasi percuma, dan anda kehilangan sokongan telefon 24/7 yang ditawarkan oleh hos lain, jadi kami perlu mendapatkannya. Secara keseluruhan – tuan rumah yang hebat, ciri hebat.

Lihat semua ciri

Markah: 3.5

Bukan peminat besar ciri GoDaddy pada rancangan asas. Sebilangan besar orang memulakan laman web mereka di WordPress hari ini, dan sementara GoDaddy memang mempunyai hosting WordPress, sekali lagi anda harus menaik taraf untuk mendapatkan pementasan WordPress misalnya. Pada rancangan hosting ekonomi GoDaddy, anda tidak mendapat SSL percuma, anda tidak mendapat sandaran, dan mereka tidak melakukan migrasi.

Walaupun GoDaddy mempunyai beberapa alat khusus yang mereka buat, untuk sebuah syarikat sebesar ini, saya mengharapkan mereka menawarkan lebih banyak ciri daripada hos scrappier yang lebih kecil seperti SiteGround – tetapi mereka mesti mendapat keuntungan. Secara keseluruhan, ciri-ciri ok, tidak bagus.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector