DreamHost vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

DreamHost vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

DreamHost vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Dua veteran geli dalam dunia hosting: DreamHost dan HostGator. DreamHost kekal berdikari dan menawarkan nilai hebat dengan harga yang berpatutan. HostGator mempunyai migrasi percuma dan lebih banyak jam sokongan, juga dengan harga yang sangat murah. Secara keseluruhan, ia akan hampir – mari kita bandingkan.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


DreamHost adalah salah satu syarikat hosting berkongsi besar dan murah yang baru wujud selama-lamanya. Ditubuhkan pada tahun 1996, mereka mempunyai beberapa pelanggan yang berpuas hati selama 20+ tahun. Sekiranya anda mencari hosting pasaran massa yang murah, DreamHost adalah salah satu yang terbaik.

3.9

Pengulas

3.8

Pengguna 

VS

Dengan lebih daripada 1 juta laman web yang dihoskan, HostGator adalah raksasa. HostGator adalah tuan rumah permulaan yang hebat bagi mereka yang mencari hosting murah dengan beberapa ciri canggih.

3.8

Pengulas

4.2

Pengguna (11 Undi)

Harga

Markah: 4.5

DreamHost dulu lebih mahal daripada hos bersama yang lain, tetapi sekarang mereka berada di sana dengan yang paling murah. Dengan rancangan hosting yang dikongsi setiap tahun, anda hanya boleh mendapatkan $ 2.59 sebulan. Sekiranya anda tidak mahukan komitmen, anda boleh mendapatkan bulanan dengan harga $ 4,95 / bln. Bahagian terbaik? DreamHost tidak menaikkan harga kepada anda selepas tempoh awal – harganya murah dan adil.

Perniagaan SharedDreamPressVPS
Harga Tahunan$ 2.59 / bln$ 16.95 / bln$ 27.50 / bln
Harga Bulanan$ 4.95 / bln$ 19.95 / bln$ 30.00 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman WordPress PertengahanPerniagaan Kecil yang Berkembang

Lihat Harga

Markah: 4.5

HostGator mempunyai banyak pilihan rancangan, mulai dari hosting bersama bin bargain hingga hosting VPS dengan harga tinggi. HostGator sangat agresif pada harga mereka, memberikan potongan besar kerana mereka ingin memperoleh bahagian pasaran. Cita-cita mereka adalah faedah anda:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.75 / bln$ 5.95 / bln$ 29.95 / bln
Harga Biasa$ 10.95 / bln$ 14.95 / bln$ 89.95 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman web WordPressLaman pertumbuhan

Lihat Harga

Nilai

Markah: 4.5

Apabila bernilai, DreamHost adalah salah satu yang terbaik. Harga rendah yang digabungkan dengan ciri-ciri yang berguna dan jaminan wang dikembalikan 97 hari yang sangat baik adalah kemenangan bagi perniagaan kecil.

Selain itu, mereka menawarkan lebar jalur tanpa had, nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan memberi ganti rugi kepada anda untuk penurunan masa uptime. Mereka benar-benar menyediakan salah satu perjanjian tahap perkhidmatan terbaik yang ada.

Berbanding dengan Bluehost dan HostGator, DreamHost keluar dengan kuat. Satu-satunya tuan rumah dengan cadangan nilai yang lebih baik mungkin SiteGround.

Markah: 4.5

HostGator menawarkan nilai yang luar biasa kerana harganya. Sebenarnya ia tidak sekuat SiteGround, yang menjadi kegemaran keseluruhan, tetapi HostGator akan membawa anda ke pintu dengan harga yang sangat berpatutan.

Ia mempunyai nilai keseluruhan yang sangat kuat kerana untuk apa yang anda bayar, anda mendapat banyak ciri seperti migrasi percuma, lebar jalur tidak bermeter, dan sokongan 24/7/365.

Di mana kita tidak melihat nilai yang kuat adalah di mana mereka mengenakan bayaran tambahan yang disertakan oleh orang lain secara percuma, seperti sandaran – yang sangat penting untuk kesihatan laman web anda. Mereka juga ingin mengenakan bayaran tambahan untuk uptime yang lebih baik, yang menurut kami semestinya menjadi ciri asas yang termasuk dalam semua rancangan, tidak peduli seberapa murah.

Sokongan pengguna

Markah: 3.5

Satu kawasan yang DreamHost tidak sempurna adalah sokongan pelanggan. Sokongan diberikan melalui e-mel dan sembang langsung, atau anda boleh meminta panggilan balik. Hmm, jenis penggaru kepala. Mereka tidak mempunyai sokongan 24/7/365 yang dimiliki oleh kebanyakan syarikat hosting.

Selain itu, walaupun semasa berada di laman web sebagai calon pelanggan, anda diberitahu untuk kembali pada waktu perniagaan. Kenyataannya adalah bahawa sokongan hosting adalah pekerjaan 24/7 – dan DreamHost tidak bergantung kepada masalah.

Maklumat lanjut

Markah: 3

HostGator memeriksa semua kotak di permukaan dengan sokongan mereka: 24/7 dan 365 hari dalam setahun. Dengan berbual dan melalui telefon. Tetapi pelanggan menceritakan kisah yang berbeza.

Terdapat banyak rungutan mengenai tindak balas yang lambat, kakitangan yang tidak kompeten, dan sokongan sub-par secara keseluruhan. Terdapat banyak orang yang tidak mempunyai aduan, jadi kami mengesyorkan anda menguji sokongan mereka sebelum membeli.

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa

Markah: 4.0

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi DreamHost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Bahagian terbaik? Jaminan masa kerja 100% mereka. Sekiranya atas sebab apa pun laman web anda tidak berfungsi, mereka akan mengkreditkan akaun anda dengan satu hari hosting percuma untuk setiap jam yang tidak berfungsi.

Perkara yang baik adalah bahawa waktu operasi mereka pada tahun lalu adalah sekitar 99.98% secara purata – jadi jangan mengharapkan keperluan untuk menguangkan kredit itu.

Markah: 4.5

Dengan waktu operasi lebih dari 99.5%, bergantung pada sumbernya, tidak banyak yang perlu dikeluhkan dengan HostGator.

Sebagai tambahan, HostGator menawarkan hosting bulan percuma sekiranya mereka berada di bawah Jaminan 99.9%.

Kami telah mengumpulkan mereka setengah mata kerana terdapat beberapa aduan dari pengguna, dan kami juga lebih suka melihat 99,99% masa operasi untuk penyedia kelas terbaik.

Kepantasan

Markah: 4.0

DreamHost mempunyai laporan hebat mengenai kelajuan dan berada di 25% hos teratas sepanjang masa muat. Mereka tidak memfokuskannya sebagai ciri utama, tetapi anda tidak melihat banyak aduan daripada pelanggan.

Pada rancangan DreamPress mereka telah mengoptimumkan pangkalan data mereka hanya untuk WordPress, dan juga Memcache yang dilaksanakan. Oleh itu mereka pasti mempunyai kepantasan. Pastikan anda berbual dengan sokongan mereka jika itu membimbangkan anda.

Markah: 3.0 

Hosting bersama biasanya mempunyai masalah dengan masalah kepantasan, semata-mata berdasarkan kos hosting yang lebih rendah. HostGator berada di tengah-tengah pek dengan cepat. Semasa anda mencari Twitter, anda tidak melihat banyak aduan seperti host bersama lain seperti Bluehost, yang merupakan petanda anekdot yang baik.

Sekiranya anda mencari produk HostGator yang lebih pantas, lihat hosting HostGator Cloud. Sekiranya anda menginginkan hosting bersama yang lebih pantas yang tidak akan merosakkan bank, kami sangat mengesyorkan A2 Hosting atau SiteGround. Anda akan lebih bahagia dengan mereka.

ciri-ciri

Markah: 4.0

Pound-for-pound, DreamHost menawarkan beberapa ciri terbaik dari mana-mana syarikat hosting murah. Pelan bersama termurah mereka merangkumi domain percuma, lebar jalur tanpa had, pra-pemasangan WordPress, dan sijil SSL percuma. Hosting DreamPress WordPress mereka adalah proposisi nilai yang kuat untuk hosting WordPress lengkap yang dapat bersaing di beberapa peringkat dengan WP Engine dan Kinsta.

Anda tidak mendapat migrasi percuma, dan anda kehilangan sokongan telefon 24/7 yang ditawarkan oleh hos lain, jadi kami perlu mendapatkannya. Secara keseluruhan – tuan rumah yang hebat, ciri hebat.

Lihat semua ciri

Markah: 4.0

HostGator sering dibandingkan dengan Bluehost kerana harga dan ciri-cirinya, dan secara keseluruhan HostGator memang menang di sini.

Di antara kedua syarikat tersebut, HostGator dibina untuk lebih banyak pengguna pro. Dan ketika membandingkan HostGator dengan syarikat hosting bersama yang lain, anda harus mengingatnya.

Kami menyukai kenyataan bahawa migrasi disertakan, mereka mempunyai pemasangan satu klik, berada di cPanel, dan menawarkan jaminan uptime 99.9%. Kami masih menyukai host lain seperti SiteGround lebih baik untuk keseluruhan ciri, tetapi HostGator mempunyai apa yang anda perlukan untuk memulakan.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector