HostGator vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

HostGator dan GoDaddy adalah dua hos besar dan terkenal yang dijual dengan harga terendah dan bagus untuk pemula. Walaupun begitu, terdapat banyak kelebihan dan kekurangan pada kedua-dua hos. Kami membandingkannya secara berdampingan dan membuat cadangan dengan kebaikan dan keburukan.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


Dengan lebih daripada 1 juta laman web yang dihoskan, HostGator adalah raksasa. HostGator adalah tuan rumah permulaan yang hebat bagi mereka yang mencari hosting murah dengan beberapa ciri canggih.

3.8

Pengulas

4.2

Pengguna (11 Undi)

VS

GoDaddy tidak memerlukan pengenalan – mungkin penyedia nama host dan nama domain yang paling dikenali di dunia. Yang dikatakan, ini seperti pengacaraan McDonald – murah, pasaran besar-besaran, tetapi tidak begitu baik. Berbanding dengan tuan rumah lain, tuan rumah yang lain biasanya menang. Yang dikatakan, jika anda seorang domainer GoDaddy yang setia, ada baiknya anda tetap menggunakan projek kecil dan sokongan telefon yang luar biasa.

3.4

Pengulas

4.1

Pengguna (26 Undi)

Harga

Markah: 4.5

HostGator mempunyai banyak pilihan rancangan, mulai dari hosting bersama bin bargain hingga hosting VPS dengan harga tinggi. HostGator sangat agresif pada harga mereka, memberikan potongan besar kerana mereka ingin memperoleh bahagian pasaran. Cita-cita mereka adalah faedah anda:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.75 / bln$ 5.95 / bln$ 29.95 / bln
Harga Biasa$ 10.95 / bln$ 14.95 / bln$ 89.95 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman web WordPressLaman pertumbuhan

Lihat Harga

Markah: 5.0

Harga GoDaddy sangat rendah dan bagus untuk pemula. Dengan promosi yang menawarkan hosting ekonomi dengan harga hanya $ 1 / bln, hosting praktikalnya percuma. Satu perkara yang perlu diperhatikan adalah kadar pembaharuan. Setelah tempoh pertama anda habis, hosting ekonomi melonjak hingga $ 8,99 sebulan, jadi berhati-hatilah dengan kunci masuk.

EconomyDeluxeUltimate
Harga jualan$ 1.00 / bln$ 7.99 / bln$ 12.99 / bln
Harga Biasa$ 8.99 / bln$ 11.99 / bln$ 16.99 / bln
Terbaik UntukPemulaPerniagaan kecil kecilanLaman web dengan Lalu Lintas Tinggi

Lihat Harga

Nilai

Markah: 4.5

HostGator menawarkan nilai yang luar biasa kerana harganya. Sebenarnya ia tidak sekuat SiteGround, yang menjadi kegemaran keseluruhan, tetapi HostGator akan membawa anda ke pintu dengan harga yang sangat berpatutan.

Ia mempunyai nilai keseluruhan yang sangat kuat kerana untuk apa yang anda bayar, anda mendapat banyak ciri seperti migrasi percuma, lebar jalur tidak bermeter, dan sokongan 24/7/365.

Di mana kita tidak melihat nilai yang kuat adalah di mana mereka mengenakan bayaran tambahan yang disertakan oleh orang lain secara percuma, seperti sandaran – yang sangat penting untuk kesihatan laman web anda. Mereka juga ingin mengenakan bayaran tambahan untuk uptime yang lebih baik, yang menurut kami semestinya menjadi ciri asas yang termasuk dalam semua rancangan, tidak peduli seberapa murah.

Markah: 4.0

Nilai GoDaddy cukup bagus untuk apa yang anda dapat. Anda membayar harga diskaun untuk hos pasar besar. Contohnya, apa yang anda dapat dengan rancangan Ekonomi (dijual sekarang dengan harga $ 1 / bln) adalah 1 laman web, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan storan 100 GB, dan domain percuma. Walaupun harganya melonjak hingga harga penuh $ 8.99 / bln, ia tetap bernilai. Oleh itu, kami akan mengesyorkan pergi ke Deluxe kerana anda mendapat laman web dan storan tanpa had (dengan alasan).

Semua rancangan merangkumi sokongan 24/7, yang harus dilakukan, serta pemantauan keselamatan dan perlindungan DDoS.

Dua masalah besar dengan rancangan hosting bersama GoDaddy ini: tiada sijil SSL percuma, yang menjadi standard industri, dan had 1 GB pada pangkalan data. Sekiranya anda menjalankan WordPress dan mempunyai beberapa gambar berkualiti tinggi, anda boleh melampaui had pangkalan data ini dengan cepat. Atas dua sebab ini, kami menggunakan GoDaddy secara penuh.

Sokongan pengguna

Markah: 3

HostGator memeriksa semua kotak di permukaan dengan sokongan mereka: 24/7 dan 365 hari dalam setahun. Dengan berbual dan melalui telefon. Tetapi pelanggan menceritakan kisah yang berbeza.

Terdapat banyak rungutan mengenai tindak balas yang lambat, kakitangan yang tidak kompeten, dan sokongan sub-par secara keseluruhan. Terdapat banyak orang yang tidak mempunyai aduan, jadi kami mengesyorkan anda menguji sokongan mereka sebelum membeli.

Maklumat lanjut

Markah: 4.0

GoDaddy bangga dengan sokongan telefon 24/7, yang benar-benar masuk akal untuk pangkalan pelanggan pasaran massa mereka. Salah satu kelemahan adalah kenyataan bahawa telefon adalah satu-satunya cara untuk mendapatkannya. Sejak itu mereka mengubahnya dan kini menawarkan sokongan sembang, yang disukai oleh ramai penjahat internet.

Sokongan telefon biasanya lebih berkualiti kerana mereka dapat mengejar dan dapat menjawab soalan anda dengan lebih cepat. Saya dapati sokongan sembang menyambung dengan cepat, tetapi anda harus melalui beberapa gelung termasuk memasukkan nombor pin anda dan menunggu respons mereka. Kualiti sokongan biasanya merupakan tindak balas pantas, tidak seperti SiteGround, di mana mereka memberikan penyelesaian sepenuhnya. Secara keseluruhan, sokongan yang baik, tetapi tidak sempurna. 

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 4.5

Dengan waktu operasi lebih dari 99.5%, bergantung pada sumbernya, tidak banyak yang perlu dikeluhkan dengan HostGator.

Sebagai tambahan, HostGator menawarkan hosting bulan percuma sekiranya mereka berada di bawah Jaminan 99.9%.

Kami telah mengumpulkan mereka setengah mata kerana terdapat beberapa aduan dari pengguna, dan kami juga lebih suka melihat 99,99% masa operasi untuk penyedia kelas terbaik.

Markah: 3.5

Waktu operasi GoDaddy cukup baik, sering pada 99.95% atau lebih baik. Ulasan dari pengguna di seluruh web bercampur-campur, tetapi biasanya waktu / waktu henti tidak dijadikan masalah utama.

GoDaddy memang mempunyai jaminan masa pelayan (amaran – jargon undang-undang!) – tetapi hanya merangkumi 99.90% (hilang 0,09 di sana) – yang bermaksud hosting anda boleh berhenti selama 43 minit sebulan, dan mereka menganggapnya normal. Bayangkan laman web anda tergendala dalam tempoh membeli-belah yang penting selama hampir satu jam! Tambahan pula, GoDaddy hanya memberi anda Pulangan kredit 5% – yang mungkin hanya wang ringgit. Kami fikir mereka harus mempunyai standard dan kredit yang lebih tinggi sebulan penuh.

Kepantasan

Markah: 3.0 

Hosting bersama biasanya mempunyai masalah dengan masalah kepantasan, semata-mata berdasarkan kos hosting yang lebih rendah. HostGator berada di tengah-tengah pek dengan cepat. Semasa anda mencari Twitter, anda tidak melihat banyak aduan seperti host bersama lain seperti Bluehost, yang merupakan petanda anekdot yang baik.

Sekiranya anda mencari produk HostGator yang lebih pantas, lihat hosting HostGator Cloud. Sekiranya anda menginginkan hosting bersama yang lebih pantas yang tidak akan merosakkan bank, kami sangat mengesyorkan A2 Hosting atau SiteGround. Anda akan lebih bahagia dengan mereka.

Markah: 3.5

GoDaddy jatuh di tengah bungkusan sejauh ujian kelajuan berjalan. Mereka cuba meningkatkan anda kepada rancangan Ultimate mereka untuk mendapatkan lebih banyak kuasa dan kelajuan pemprosesan, yang menjadikan saya salah jalan. Rancangan ekonomi juga memerlukan kepantasan!

Dihidupkan Twitter GoDaddy mendapat banyak aduan, tetapi secara jujurnya mengharapkan lebih banyak lagi untuk tuan rumah yang popular ini.

GoDaddy tidak membuat senarai hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda ingin pergi bersama pemenang.

ciri-ciri

Markah: 4.0

HostGator sering dibandingkan dengan Bluehost kerana harga dan ciri-cirinya, dan secara keseluruhan HostGator memang menang di sini.

Di antara kedua syarikat tersebut, HostGator dibina untuk lebih banyak pengguna pro. Dan ketika membandingkan HostGator dengan syarikat hosting bersama yang lain, anda harus mengingatnya.

Kami menyukai kenyataan bahawa migrasi disertakan, mereka mempunyai pemasangan satu klik, berada di cPanel, dan menawarkan jaminan uptime 99.9%. Kami masih menyukai host lain seperti SiteGround lebih baik untuk keseluruhan ciri, tetapi HostGator mempunyai apa yang anda perlukan untuk memulakan.

Lihat semua ciri

Markah: 3.5

Bukan peminat besar ciri GoDaddy pada rancangan asas. Sebilangan besar orang memulakan laman web mereka di WordPress hari ini, dan sementara GoDaddy memang mempunyai hosting WordPress, sekali lagi anda harus menaik taraf untuk mendapatkan pementasan WordPress misalnya. Pada rancangan hosting ekonomi GoDaddy, anda tidak mendapat SSL percuma, anda tidak mendapat sandaran, dan mereka tidak melakukan migrasi.

Walaupun GoDaddy mempunyai beberapa alat khusus yang mereka buat, untuk sebuah syarikat sebesar ini, saya mengharapkan mereka menawarkan lebih banyak ciri daripada hos scrappier yang lebih kecil seperti SiteGround – tetapi mereka mesti mendapat keuntungan. Secara keseluruhan, ciri-ciri ok, tidak bagus.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map