Hosting AWS vs HostGator Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Tidak berada di kedudukan teratas dalam senarai hebat. Untuk memasukkan nama anda dalam senarai, anda harus pandai dalam apa jua yang anda lakukan. HostGator telah membuat senarai syarikat hosting web terbesar tahun ini. Perkhidmatan luar biasa yang mereka berikan dengan sedikit kos memainkan peranan besar dalam penghargaan ini. Oleh kerana mereka menawarkan bayaran semasa anda menjalani rancangan hosting, pelanggan dapat mencuba perkhidmatan HostGator tanpa komitmen rancangan tahunan. Mereka tidak memerlukan bayaran permulaan atau caj lain yang tidak perlu, memungkinkan untuk memiliki laman web di web dengan harga di bawah $ 10.00.


Semua laman web HostGator sangat dilindungi oleh peraturan firewall tersuai mereka. Setiap laman web yang mereka hosting selamat dari serangan penggodam DDoS. Rangka kerja HostGator telah dianggap patuh oleh Jabatan Perdagangan A.S. dan mereka telah dilindungi Safe Harbor oleh Suruhanjaya Eropah.

Terdapat beberapa ciri dan tambahan yang disediakan melalui HostGator yang menjadikan perkhidmatan mereka lebih berharga. Setiap laman web yang mereka hoskan dilengkapi dengan akaun e-mel tanpa had. Mereka menyediakan ruang cakera dengan setiap rancangan yang mereka tawarkan. Setiap rancangan juga dilengkapi dengan pembangun laman yang mudah digunakan, memungkinkan bagi siapa saja untuk membuat dan mengembangkan penampilan laman web. Mereka memberikan kredit iklan kepada pelanggan yang dapat digunakan melalui AdWords, Facebook, Google, dan Bing / Yahoo. Mereka memberikan video berguna dan petua SEO yang memungkinkan laman web dikenali di Google dan Bing. Pengimbas juga disediakan untuk Senarai Hitam Google dan perisian hasad.

Tidak kira sama ada anda melakukan kerja terbaik sepanjang malam atau anda bangun dan di awal pagi, HostGator akan sentiasa mempunyai seseorang yang sedia untuk membantu. Mereka terkenal dengan sokongan pelanggan yang mesra yang mereka berikan 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Mereka boleh didapati melalui sembang langsung, sistem tiket, dan melalui telefon. HostGator juga telah menyediakan lebih dari 650 artikel bantuan dan lebih dari 500 tutorial video.

Untuk melihat bagaimana HostGator bersaing dengan perkhidmatan hosting lain, periksa posting SiteGround vs. HostGator kami.

Perkhidmatan Web Amazon, atau dikenali sebagai AWS, adalah platform perkhidmatan web yang berasaskan cloud. Mereka menyediakan pelanggan dengan aplikasi dan alat lain yang diperlukan untuk membuat dan mengembangkan aplikasi dalam talian, mengesan data web, menangani ruang pelayan, dan semua tugas lain untuk mengembangkan kehadiran dalam talian. Pelanggan diberi banyak pilihan untuk dipilih mengikut tujuan masing-masing dan apa yang ingin mereka capai melalui laman web. Sekiranya pelanggan memerlukan pelayan tambahan untuk menyediakan pangkalan data korporat yang besar atau membuat dan memproses banyak aplikasi, ruang penyimpanan tambahan tersedia. Sebuah syarikat dapat mempercepat maklumat yang mereka perlukan untuk menghantar atau menerima melalui perkhidmatan penghantaran kandungan yang disediakan melalui AWS. Ini akan meningkatkan pendapatan dan mengurangkan masa. Memantau penggunaan data dan keberkesanannya adalah perkhidmatan yang disediakan AWS yang memberikan maklum balas masa nyata mengenai prestasi laman web tertentu. Ini juga menyedarkan pelanggan tentang perubahan yang dapat meningkatkan laman web mereka dan keberkesanannya.

Pakej asas yang disediakan melalui AWS dilengkapi dengan hosting percuma. Walau bagaimanapun, pakej ini tidak termasuk bantuan dan sokongan ada kepada pelanggan yang membayar Perkhidmatan Web Amazon. Harus diingat bahawa majoriti pelanggan yang memulakan dengan pakej asas akhirnya menaik taraf dengan cepat. Ini nampaknya menjadi trend berterusan dengan setiap pakej yang disediakan AWS. Pelan ini boleh melebihi $ 45 sebulan bergantung pada penggunaannya. HostGator menawarkan pakej bulanan serendah $ 4.00 yang menjadi standard dengan pasukan sokongan 24/7 mereka. Mereka juga menawarkan senarai ciri lain yang panjang dengan rancangan ini.

Dengan itu, jumlahnya masih menyokong AWS. Menurut datanyze.com, HostGator berada di tempat 36 sejauh jumlah laman web yang dihoskan sementara Amazon Hosting Services berada di tempat ke-2. Menurut kajian yang diberikan oleh Datanyze, HostGator bertanggungjawab untuk 17,570 laman web. AWS menjadi tuan rumah lebih dari 1 juta. Sepanjang bulan April 2016, AWS menambah lebih daripada 38,000 laman web sementara HostGator hanya menambah jumlah mereka sebanyak 634.

Saya secara peribadi tidak mempunyai pengalaman dengan kedua-dua syarikat ini. Saya telah membentuk pendapat mengenai beberapa artikel yang telah saya baca. AWS mempunyai bilangan yang jauh lebih baik daripada GatorHost. Mereka juga merupakan syarikat antarabangsa yang telah meluangkan banyak masa dan usaha untuk jenama dan reputasi mereka. Saya menyukai idea pertolongan dan sokongan yang diberikan HostGator tanpa mengira pakej yang dipilih oleh pelanggan. Saya rasa seseorang dalam profesi pemasaran atau pengembangan akan menghargai jumlah sokongan yang tersedia dengan HostGator. Sekiranya saya adalah pemilik perniagaan kecil, saya akan lebih rela melaburkan masa dan wang saya dengan syarikat yang berpikiran sama. Pengalaman peribadi saya selalu menjadi hubungan kerja yang lebih baik dengan syarikat-syarikat kecil. Syarikat yang lebih besar kadang-kadang boleh menakutkan dan mereka tidak selalu menunjukkan rasa hormat dan penghargaan yang sama untuk kita lelaki yang lebih kecil

Untuk melihat bagaimana AWS menghadapi perkhidmatan hosting lain, lihat siaran AWS vs BlueHost kami. Untuk meneroka lebih banyak pilihan hosting, kunjungi DreamHost vs. IPage kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map