Hosting Web Web Amazon (AWS) vs Perbandingan BlueHost Mei 2020

Hosting Web Web Amazon (AWS) vs Perbandingan BlueHost Mei 2020

Hosting Web Web Amazon (AWS) vs Perbandingan BlueHost Mei 2020

Memutuskan antara Bluehost dan Perkhidmatan Web Amazon (AWS) pengacaraan?


Sekiranya demikian, anda adalah keturunan yang jarang berlaku.

Sebabnya adalah kerana ini adalah dua pendekatan yang berbeza untuk hosting web. Bluehost adalah hos kos rendah yang lebih tradisional dengan ciri-ciri asas dan antara muka ControlPanel standard yang mungkin biasa anda gunakan. AWS dibina untuk pemaju, dengan antara muka mereka sendiri dan model harga yang berbeza.

Walaupun begitu, ada beberapa perkara penting yang harus dipertimbangkan ketika memilih antara dua tuan rumah ini. Mari selami.

Sekiranya anda baru menggunakan hosting web, atau menukar penyedia hosting untuk pertama kalinya, tugas itu sangat menakutkan. Memilih perkhidmatan hosting web adalah keputusan yang sukar. Beberapa faktor berperanan dalam proses membuat keputusan anda. Anda mesti memikirkan perkara seperti struktur harga, waktu henti perkhidmatan dan ciri-ciri yang ada yang disediakan oleh perkhidmatan hosting kepada anda.

Sokongan pelanggan juga merupakan faktor penting. Anda mahukan sokongan teknikal yang tersedia serta-merta apabila berlaku sesuatu, sama ada berlaku pada waktu paling sibuk pada waktu siang atau di tengah malam. Kami akan menguraikan kedua-dua syarikat Amazon Web Services (AWS) Hosting dan BlueHost untuk menentukan mana yang memberikan pilihan yang lebih baik untuk keperluan hosting web anda.

Samping cepat: mahukan gabungan harga AWS yang sempurna dengan sokongan Bluehost? Lihat Cloudways – penyelesaian hosting hibrid dengan mempertimbangkan skala, harga, dan sokongan pelanggan.

Grid Perbandingan AWS vs BlueHost

wdt_IDFeatureAmazon Web ServicesBlueHost
1Waktu Henti / Masa Terlebih Masa99.95%99.9%
2Sokongan penggunaPerkhidmatan HebatSembang Langsung 24/7
3Memulakan simpananBervariasi50 GB
4Harga Permulaan$ 0.08 / jamBermula pada $ 3.95 / bln

Semak Harga Bluehost

AWS vs Bluehost A Sokongan B Kelajuan C Ciri D Nilai E TransparencyAWS Ulasan 4 Pengulas 3.1 8 suara34.54.54.53.5ABCDEBluehost Ulasan 3.6 Pengulas 3.5 18 suara3.52.544.53.5ABCDE

Membandingkan Ciri teratas AWS vs Bluehost

Terdapat begitu banyak ciri untuk dibandingkan ketika melihat hos, malah tidak lucu. Terdapat begitu banyak jargon yang dapat membuat kepala anda berputar! Oleh kerana laman web kami bertujuan untuk menguraikan syarikat hosting untuk pemasar atau pengusaha purata anda – dan bukannya pemaju berpengalaman – kami ingin memberi tumpuan kepada aspek-aspek yang paling penting bagi anda.

AWS mempunyai begitu banyak pilihan hosting, sehingga mustahil untuk membandingkan semua produk mereka dalam ulasan ini. Kami akan memberi tumpuan kepada AWS secara umum, dengan penawaran hosting EC2 dan S3 mereka, serta produk Amazon Lightsail mereka yang tertumpu pada perniagaan kecil / bukan teknikal.

Sekiranya Anda Membandingkan AWS dan Bluehost?

Inilah masalahnya – jika anda membandingkan kedua syarikat ini, anda mungkin ingin memikirkan semula matlamat anda. Ini adalah dua binatang yang berbeza.

Anda harus menggunakan AWS jika anda mempunyai pasukan pengembangan atau agensi yang membantu anda dalam penyediaan hosting anda. AWS memberikan skalabiliti, harga, dan pilihan yang hebat, tetapi produk mereka tidak dibina untuk pengguna rata-rata anda. Atas sebab itu, saya ingin mengingatkan anda sekarang untuk mempertimbangkan sama ada anda mempunyai sumber pembangunan untuk mengurus AWS, atau kemahiran teknikal anda sendiri. Yang dikatakan, mereka mempunyai produk Amazon Lightsail yang cukup baru dan jauh lebih ramah kepada pemula, namun ini masih agak disesuaikan dengan seseorang yang mempunyai beberapa pengembangan asas atau kemahiran teknikal.

Sekiranya anda tidak berorientasikan teknikal yang super, dan hanya mahukan tuan rumah yang baik dengan sokongan yang hebat, saya akan mengesyorkan membandingkan beberapa hos lain terlebih dahulu. Pertama, jika anda mencari sokongan yang luar biasa dan dapat membelanjakan kira-kira $ 15 / bln, saya cadangkan untuk membandingkan Bluehost vs SiteGround. Sekiranya anda mencari tuan rumah yang kukuh dengan ulasan hebat, lihat Bluehost vs A2 Hosting. Sekiranya anda dapat membelanjakan antara $ 30-100 sebulan untuk apa yang dianggap oleh beberapa orang sebagai hosting WordPress terbaik, lihat ulasan Bluehost vs WP Engine.

Baiklah – hanya perlu memberikan konteks itu kerana sebenarnya terdapat perbezaan besar antara AWS dan SiteGround, jadi anda perlu mendapatkan konteks.

Perbandingan Waktu Henti / Waktu Henti

Semasa membandingkan laporan downtime / uptime, salah satu host ini memberikannya dan yang lain tidak – yang semestinya memberikan petunjuk kualiti.

AWS menyediakan mereka papan pemuka kesihatan perkhidmatan untuk dilihat oleh orang ramai pada bila-bila masa. Bluehost tidak memberikan yang serupa dengan itu.

Bluehost tidak membuat tuntutan peratusan waktu operasi mereka di halaman pemasaran mereka, walaupun secara keseluruhannya menjanjikan kualiti yang hebat. Mereka berhenti memberikan peratusan sebenar masa perkhidmatan mereka tersedia. Pelanggan semasa menyatakan bahawa perkhidmatan mereka terus berjalan dan berjalan 99.9 peratus sepanjang masa. Anda juga mempunyai kemampuan untuk menambahkan enkripsi SSL dan SSH ke laman web anda yang akan meningkatkan keselamatan dan membantu mewujudkan hubungan yang lebih kuat juga. Syarikat ini menggunakan sistem sandaran kuasa UPS dan gabungan pelayan yang kuat untuk membantu memastikan perkhidmatan anda tetap berjalan secepat mungkin.

Amazon Web Services (AWS) Hosting mungkin merupakan peneraju industri yang sebenarnya berkaitan dengan peratusan waktu operasi yang disediakan oleh pelayan mereka. Syarikat ini menggunakan rangkaian pelayan yang sama dengan kedai runcit dalam talian mereka, sehingga selama ini syarikat melabur dalam teknologi untuk meningkatkan Amazon.com, secara teori teknologi yang sama turun ke pelayan AWS yang boleh anda beli oleh perniagaan. Syarikat ini juga menyediakan kelebihan laman web penuh dan sistem sandaran automatik, yang berfungsi untuk memastikan pelayan mereka sentiasa beroperasi dan sentiasa berjalan. Untuk membantu ketersediaan perkhidmatan, mereka menawarkan pusat data dari seluruh dunia termasuk Sao Paulo, Singapura, Tokyo dan California. Amazon Lightsail menjanjikan 99.95% waktu operasi dalam perjanjian tahap perkhidmatan mereka (SLA).

Perbandingan ciri

Bluehost menyediakan banyak ciri untuk pelanggannya. Anda akan menikmati hampir semua alat yang anda bayangkan untuk meningkatkan perkhidmatan hosting web anda. Syarikat ini menyokong sepenuhnya pelbagai jenis pengkodan termasuk PHP, Perl 5, Javascript dan Flash. Anda akan menikmati ruang cakera dan akaun e-mel yang tidak terhad yang tersedia untuk digunakan mengikut kesesuaian anda. Anda juga boleh menguruskan sebilangan besar nama domain yang berbeza yang sempurna jika perniagaan anda berkembang pesat.

Hosting Perkhidmatan Web Amazon (AWS) memberi anda sandaran berjadual dan penyimpanan awan maya yang bermanfaat apabila ada yang tidak kena, dan anda perlu mengumpulkan maklumat dari ketika laman web anda berfungsi dengan betul. Perkhidmatan hosting mereka menyokong sepenuhnya pelbagai platform termasuk Joomla, Ruby, WordPress dan Magento. Anda juga boleh menggunakan pilihan hosting Windows dan Linx jika anda mahu.

Perbandingan Sokongan Pelanggan

Bluehost mempunyai ruang untuk peningkatan di bahagian perkhidmatan pelanggan. Laman web mereka menyatakan bahawa sokongan perkhidmatan pelanggan tersedia melalui sembang langsung 24/7, tiket e-mel, dan panggilan telefon. Terdapat juga perpustakaan video yang tersedia untuk memberi bantuan untuk masalah sokongan teknikal yang biasa. Walau bagaimanapun, kekurangan ketersediaan sokongan pelanggan adalah keluhan yang sama dengan pelanggan terdahulu dan semasa. Terdapat laporan masa menunggu yang lama dan kualiti sokongan yang tidak konsisten. Perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah memulakan perbincangan dengan salah seorang jurujual mereka terlebih dahulu untuk membantu menentukan kualitinya.

Sokongan perkhidmatan pelanggan agak membingungkan dengan Perkhidmatan Web Amazon (AWS). Di luar, mereka tidak membuat banyak tuntutan kualiti sokongan pelanggan, tetapi meminta anda untuk log masuk ke konsol untuk memulakan. Mereka juga membincangkan memilih rancangan sokongan pelanggan, yang tidak meyakinkan. Memandangkan AWS bertujuan untuk pasaran pemaju, mereka perlu menyesuaikan sokongan pelanggan agar sesuai dengan salah satu daripada banyak produk mereka. Pendek kata, kualiti sokongan pelanggan mereka tidak dapat dipastikan.

Perbandingan harga

Bluehost mempunyai beberapa rancangan permulaan yang cukup murah untuk membawa anda ke pintu, tetapi harganya meningkat setelah beberapa waktu, sementara AWS mempunyai harga yang lebih konsisten yang juga murah.

Struktur harga untuk Bluehost dibina dengan rancangan pelbagai peringkat standard anda mendorong anda untuk memilih pilihan tengah. Pelan hosting bersama bermula pada $ 3,95 sebulan (dengan potongan harga) dan memberi anda satu laman web yang mempunyai ruang 50Gb. Anda juga menerima lima akaun e-mel yang mempunyai simpanan 100MB setiap satu dan jaminan prestasi standard. Struktur harga seterusnya adalah untuk rancangan VPS yang bermula pada $ 29,99 sebulan. Untuk harga itu, anda menerima 2 CPU Core, 30GB SAN dan 2GB storan.

Bluehost mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari:

“Sekiranya anda membatalkan dalam 30 hari, anda akan menerima bayaran balik sepenuhnya untuk perkhidmatan hosting anda sahaja. Jaminan wang dikembalikan tidak berlaku untuk kebanyakan produk tambahan, seperti domain, memandangkan sifat unik dari kos mereka. “

Ini berguna bagi mereka yang ingin menguji kualiti tanpa kehilangan wang pada akhirnya.

Amazon Web Services (AWS) Hosting mempunyai beberapa produk hosting yang berbeza, jadi harga berbeza mengikut keperluan. Rancangan paling mudah untuk pemilik perniagaan adalah pilihan Lightsail mereka yang bermula pada $ 5 / bln. Ini memudahkan harga berbanding dengan beberapa produk lain yang dikenakan pada minit atau jam. Sekiranya anda perlu menukar atau meningkatkan ciri, mereka menawarkan hampir semua ciri yang dapat difahami di bawah cahaya matahari. Lightsail menawarkan percubaan percuma satu bulan juga.

Cadangan AWS vs Bluehost Akhir

Apabila membandingkan Hosting Web Amazon (AWS) dan Bluehost, seperti membandingkan epal dengan oren untuk sebahagian besar.

Bluehost ditujukan kepada blogger dan usahawan kali pertama yang ingin membuat laman web dengan cara yang mudah. AWS mempunyai banyak pilihan yang rumit dan membingungkan untuk pemula, walaupun tawaran Lightsail mereka adalah cara mudah yang baik untuk memulakan.

Sekiranya anda harus memilih antara keduanya, dan anda mahukan hosting yang murah dan sederhana, Bluehost adalah jalan yang sesuai. Walaupun itu disertakan dengan cadangan kuat untuk melihat beberapa host peringkat kemasukan lain yang lebih tinggi seperti Siteground atau A2 Hosting.

AWS murah, cepat, dan sangat fleksibel dan akan disyorkan untuk pemula pertama kalinya jika mereka agak mahir secara teknikal. Sekiranya anda tidak diintimidasi dengan mempelajari sistem baru, dan secara amnya Google dapat mengatasi masalah, maka anda mungkin mendapati inovasi teknikal AWS menarik dan penyelesaian jangka panjang yang kuat. Sekiranya anda baru memulakan anda, anda harus bermula dengan Lampu Layar Amazon.

Pilihan lain? Lihat Cloudways. Mereka menawarkan web hosting yang dikendalikan berdasarkan platform AWS atau Google Cloud. Hibrid harga dan sokongan yang sempurna. Ulasan Cloudways lengkap kami menyelidiki semua butiran.

Recap Kajian Bluehost

Berikut adalah ringkasan tinjauan Bluehost penuh kami.

Kajian Bluehost 3.6 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (18 suara) Kelebihan

 • Sebilangan harga yang paling murah
 • Banyak ciri
 • Baik untuk pemula
 • Ciri keselamatan yang hebat untuk hosting anggaran

Keburukan

 • Kelajuan boleh menjadi masalah
 • Masa tidak dijamin
 • Beberapa masalah sokongan

Ringkasan Kerana Bluehost begitu besar dan berkongsi sumber dengan syarikat saudari, mereka dapat menawarkan beberapa harga termurah untuk hosting. Dan dengan harga yang sangat rendah, rancangan Bluehost merangkumi sebahagian besar asas, seperti WordPress hosting, VPS, ciri keselamatan yang kukuh, dan banyak alat percuma untuk boot. Tetapi pada penghujung hari, anda mendapat apa yang anda bayar. Perkhidmatan pelanggan Bluehost kurang, waktu operasinya buruk, dan kelajuan mereka meninggalkan banyak yang diinginkan. Webmaster dengan anggaran yang tidak menjangkakan banyak lalu lintas atau tiket sokongan akan menemui semua yang mereka cari dengan harga Bluehost. Tetapi jika kebolehpercayaan yang lebih besar penting bagi anda, ada baiknya anda mengeluarkan wang tambahan untuk host yang lebih berorientasikan pelanggan seperti SiteGround atau WP Engine. Sokongan3.5Speed2.5Feature4Value4.5Transparency3.5

Recap Kajian AWS

Berikut adalah ringkasan tinjauan AWS penuh kami.

Ulasan Perkhidmatan Web Amazon 4 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (8 suara) Kelebihan

 1. Penyimpanan yang Boleh Skal secara automatik
 2. Tawarkan model Bayar Per Guna dengan Kos Rendah
 3. Pilihan Sokongan Hebat
 4. Pelan Percuma untuk Pengguna Baru
 5. Fail Terabyte Besar

Keburukan

 1. Pakej Standard Tidak Ada
 2. Harga Bervariasi mengikut Lokasi
 3. Anda Mesti Mengira dan Mengira Penggunaan Anda
 4. Sokongan lebih sukar dihubungi

Sokongan3Speed4.5Feature4.5Value4.5Transparency3.5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector