Laman Web Hosting Percuma Terbaik (Mei 2020)

Anda baru memulakan perniagaan dan mahukan laman web, tetapi tidak dapat mengeluarkan wang tunai?


Syukurlah, ada beberapa pilihan hosting yang benar-benar percuma – walaupun anda harus mengetahui apa yang anda hadapi atau anda mungkin merasa lebih kecewa daripada sebelumnya.

hos laman web anda sendiri dari rumah

Menyiapkan laman web boleh menjadi tugas yang mencabar, dan memfaktorkan kos jangka panjang untuk melakukannya menyebabkan banyak orang melihat pilihan hosting pelayan percuma.

Terdapat banyak kebaikan dan keburukan yang sesuai dengan laman web hosting percuma. Sekiranya anda berminat dengan hosting pelayan percuma, ada baiknya anda belajar sedikit tentang cara kerjanya dan bagaimana syarikat hosting laman web percuma teratas. Mari kita lihat beberapa yang terbesar dalam perniagaan, dan kemudian kita akan membincangkan perkara yang harus anda ingat tentang menggunakan pelayan web percuma.

000webhosting

000webhost

Masa tindak balas: 230 ms

Waktu Masa: 99.75%

Lihat Rancangan 000webhosting

000webhosting telah memperoleh reputasi syarikat hosting laman web percuma yang menawarkan tahap kepantasan yang sebahagiannya dengan anjing besar dalam perniagaan. Pengguna mendapat sejumlah faedah dengan akaun percuma mereka, termasuk:

 • Lebar jalur 10 Gb
 • Satu Gb ruang cakera
 • Akses ke perisian forum dan sistem sembang Discord

Seperti yang anda jangkakan dengan pelayan web percuma yang berprestasi tinggi, ya, ada beberapa peringatan. Yang penting bagi sesiapa sahaja yang mendirikan perniagaan kecil ialah mereka tidak mengehos akaun e-mel. Begitu juga, anda boleh melupakan sesuatu yang menyerupai sokongan pelanggan. Dan ada doozie: mereka juga akan membuat laman web anda di luar talian selama satu jam setiap hari.

Anda akan dapat menyediakan pangkalan data MySQL, dan anda boleh meletakkan dua laman web di akaun anda. Akses FTP juga tersedia. Mungkin yang paling mengagumkan, mereka menjalankan PHP 7.3 ke atas pelayan mereka. Anda boleh menggunakan nama domain anda sendiri, dan subdomain dibenarkan secara percuma. Ini termasuk pemasang automatik yang dapat mengatur WordPress, Joomla dan sistem blog dan CMS lain.

Terdapat juga laporan “iklan tidak aktif” di laman web 000webhosting. Ini menggunakan gaya pop-up, dan itu mungkin tidak cocok dengan orang-orang yang memburu hosting web percuma tanpa iklan. Nampaknya, anda boleh mematikan fungsi ini di cPanel, tetapi bukan sesuatu yang baru akan difikirkan oleh pemula sehingga mereka menghadapi masalah.

Lihat ulasan 000webhosting penuh

Tanpa Infiniti

utama tanpa had

Masa tindak balas: 1,000+ ms

Waktu Masa: 99.9%

Lihat Pelan Infinityfree

Peluang penjualan besar dari Infinityfree ialah mereka menawarkan lebar jalur dan ruang cakera yang tidak terhad. Namun, anda harus perhatikan bahawa jumlah halaman web setiap hari adalah 50,000. Ini lebih daripada cukup untuk sesiapa sahaja yang hanya memposting laman web untuk gambar keluarga atau projek peribadi, tetapi tidak bagus untuk perniagaan. Anda juga boleh menjadi tuan rumah sehingga 400 pangkalan data di MySQL.

Salah satu tawaran syarikat yang lebih hebat ialah SSL, DNS dan Cloudflare CDN percuma. Sekiranya anda berusaha menjana trafik sesuai dengan garis panduan SEO Google semasa, itu banyak perkara baik untuk dimiliki. Sekiranya anda ingin menyediakan akaun hosting domain yang ringkas dan percuma, ini boleh memberi keuntungan. Begitu juga, anda boleh menghoskan nama domain tanpa had di akaun anda. Pengguna juga dapat menggunakan hingga 10 akun e-mel, dan mereka masing-masing diizinkan memiliki satu akun FTP. Infinityfree menjadikan dirinya sebagai “iklan paksa”. Tidak jelas apa yang mereka maksudkan dengan itu, tetapi syarikat itu mendorong pengguna yang menyokong untuk mematikan penyekat iklan mereka.

Kelajuan adalah sedikit masalah. Masa muat laman web selalunya berpuluh-puluh saat, terutamanya untuk pemasangan WordPress. Sekiranya anda mencari rancangan hosting dengan waktu kilat, anda mungkin ingin memburu antara perkhidmatan hosting web percuma yang lain. Juga, had hit menafikan banyak nilai ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dimeterai.

Wix

wix

Masa tindak balas: 400 ms

Waktu Masa: 99.9%

Lihat Pelan Hosting Wix

Anda mungkin melihat corak yang semakin meningkat. Semua orang di sektor pelayan web percuma mempunyai niche yang mereka bangunkan. Bagi Wix, ini bukan mengenai yang terpantas atau yang paling dipercayai. Sebaliknya, mereka fokus menjadi syarikat yang menyediakan pembangun laman web terbaik dengan antara muka seret dan lepas. Terutama bagi orang-orang yang baru dalam reka bentuk web, penyedia hosting dengan aplikasi bangunan yang baik yang disatukan dalam penawaran mereka sangat menarik.

Wix adalah antara syarikat yang lebih baik dari segi uptime dan responsif juga. Itu memerlukan banyak usaha untuk mendapatkan rancangan percuma. Mereka menyediakan lebar jalur 500 Mb yang minimum setiap bulan dan juga ruang cakera 500 Mb yang tidak terlalu hebat. Akaun e-mel juga tidak tersedia.

Pembina laman web percuma, seperti yang anda bayangkan, dapat membiasakan diri. Nasib baik, Wix juga memberikan sokongan pelanggan melalui sembang, e-mel dan telefon. Pembina juga dapat menubuhkan kedai dalam talian. Sekiranya anda tidak tahu banyak kod dan cuba membina laman web dalam beberapa minit, ada hujah yang sangat baik untuk pergi bersama Wix.

x10hosting

x10hosting utama

Masa tindak balas: 340 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan x10hosting

Peserta lain dalam ruang cakera dan lebar jalur pasaran yang tidak terhad adalah x10hosting. Mereka menggunakan sistem berasaskan awan yang memanfaatkan pemacu SSD untuk memberikan respons yang baik. Anda juga akan mendapat akses ke cPanel, PHP dan MySQL, dan itu menjadikan penawaran syarikat sebagai pilihan yang sangat baik bagi sesiapa sahaja yang mempunyai sekurang-kurangnya latar belakang perantaraan dalam pengaturcaraan web. Semua pakej perisian dalam timbunan ditetapkan ke versi terbaru. Mereka juga telah berniaga lebih dari satu dekad, dan pakej mereka merangkumi pembangun laman web.

Cuba untuk membezakan dirinya sedikit, x10hosting bertujuan untuk menjadi syarikat pemasang satu klik. Anda boleh memuatkan pelbagai aplikasi, termasuk:

 • WordPress
 • Joomla
 • PHPBB
 • Magento

Penawaran Magento adalah tambahan yang bagus kerana ia membolehkan pemula untuk memulakan dengan cepat dengan e-commerce.

Seperti yang biasa dilakukan oleh kebanyakan syarikat dalam perniagaan menyediakan iklan web percuma tanpa iklan, anda mungkin tidak mempunyai e-mel di pelayan anda. Hanya satu domain dan laman web yang dibenarkan untuk setiap akaun.

Gangguan besar dengan x10hosting sebagai salah satu syarikat hosting web “bebas dan tidak terbatas dengan asterisk” ialah mereka menggunakan polisi menangguhkan akaun yang menggunakan banyak sumber. Ini dilakukan mengikut budi bicara mereka, dan memerlukan campur tangan pengguna untuk membuang blok tersebut. Beberapa pengguna malah melaporkan penghapusan laman web.

Kelajuan dan masa kerja yang baik sangat menggoda. Walau bagaimanapun, berurusan dengan dasar penggunaan sumber bermaksud menangani situasi yang hampir sama buruknya dengan kehancuran. Sungguh menyedihkan untuk melaburkan banyak kerja dalam membina laman web di platform hosting hanya untuk melihatnya menjadi lemah.

Ruang Anugerah

ruang penghargaan

Masa tindak balas: 800 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting AwardSpace

AwardSpace masuk ke pasaran sebagai syarikat bebas iklan 100 peratus yang memberikan sokongan pelanggan 27/7. Terdapat pilihan satu klik untuk memasang Joomla dan WordPress, dan mereka memberikan jaminan masa operasi sebanyak 99%, walaupun sebahagian besar penilaian dari penawaran mereka menjadikannya 100% uptime.

Apakah tangkapan? Anda hanya akan mendapat satu Gb ruang cakera dan 5 Gb lebar jalur. Itu tidak mengerikan, tetapi perkara menjadi sedikit lebih buruk apabila anda mengetahui syarat perkhidmatan syarikat. Dimakamkan di ToS adalah kebenaran untuk menjual data anda kepada pihak ketiga.

Speed ​​juga menjadi masalah dengan AwardSpace. Walaupun ujian nampaknya menunjukkan masa tindak balas 800 ms yang buruk, ada laporan kes yang mendekati 1,500 ms.

Syarikat ini juga berusaha menaikkan taraf anda ke peringkat berbayar mereka. Walaupun sebahagian daripada harga mereka kelihatan murah, dolar-untuk-dolar, anda mungkin dapat mencari pakej hosting di bahagian kemudian kami mengenai penyedia hosting web yang hampir bebas yang akan menunjukkan prestasi yang lebih baik.

FreeHosting.com

main percuma

Masa tindak balas: 948 ms

Waktu Masa: 98.79%

Lihat Pelan FreeHosting

Dari segi ciri, FreeHosting.com adalah salah satu syarikat hosting web percuma terbaik di luar sana. Anda mendapat ruang cakera 10 Gb dan lebar jalur yang tidak dimeterai dalam dasar penggunaan yang ketat. Pengguna juga boleh menghoskan satu akaun e-mel di setiap laman web! Panel kawalan juga tersedia dalam beberapa bahasa.

Dengan pusat data yang terletak di Eropah, prestasi adalah masalah besar dengan FreeHosting.com. Waktu penggunaan tidak dapat diterima dengan rendah, menghampiri masa yang sama untuk berada di luar talian sekurang-kurangnya setengah hari setiap bulan. Tindak balas juga teruk. Waktu pemuatan halaman lebih buruk, dan anda menjangkakan laman web yang memanfaatkan sistem pengurusan kandungan berasaskan PHP memerlukan masa beberapa saat untuk dimuat.

FreeHosting.com adalah sukar bagi sesiapa yang menjalankan perniagaan kecil. Sejujurnya, walaupun anda hanya mahu melemparkan beberapa gambar keluarga ke halaman, anda mungkin boleh melakukannya dengan lebih baik. Kecuali anda benar-benar memerlukan had lebar jalur yang benar-benar tidak bermeter, cari perkhidmatan percuma di tempat lain.

Kebaikan dan Keburukan Laman Web Hosting Percuma

Kelebihan

Cukup selamat untuk mengatakan bahawa kelebihan terbesar menggunakan penyedia percuma adalah mereka menawarkan barang mereka secara percuma. Itu kejutan besar. Namun, secara umum, percuma adalah arahan yang harus anda jalani hanya jika anda mencari sesuatu seperti hosting domain percuma di mana anda hanya meletakkan nama untuk digunakan atau dijual kemudian. Ini juga dapat menjadi cara yang baik untuk mendapatkan beberapa praktik menggunakan pakej perisian seperti PHP dan MySQL, tetapi perlu diketahui bahawa batasan pada pengurus fail dan akses pangkalan data masih dapat membuat Anda tidak berkembang sebagai pereka laman web atau pengaturcara. Orang-orang yang berusaha untuk mengendalikan HTML dan CSS, semestinya baik-baik saja.

Keburukan

Salah satu keburukannya cukup jelas. Percuma jarang bermaksud benar-benar percuma. Pengukuran lebar jalur yang tidak terhad, misalnya, hampir selalu dikenakan batasan penggunaan, batasan sumber dan bahkan had sewenang-wenangnya mengenai jumlah klik setiap hari yang dapat diterima oleh laman web anda.

Terdapat keburukan utama yang tidak dapat dilihat jika anda tidak begitu mengetahui bagaimana rata-rata perkhidmatan hosting percuma dikonfigurasi. Hosting percuma hampir secara universal bermaksud hosting bersama. Ini bermaksud laman web anda tidak hanya menggunakan sumber yang sama dengan laman web lain di pelayan, tetapi ada kemungkinan serius laman web anda juga akan dihoskan dalam sistem fail yang sama.

Banyak laman web hosting mewah, bahkan yang berbayar, menggunakan model ini untuk mengurangkan kosnya, tetapi ia bermasalah untuk keselamatan. Kami tidak dapat memberi penekanan dengan cukup bahawa anda tidak boleh menyimpan data sensitif pada sistem hosting bersama. Sekiranya anda tidak 100% yakin bahawa rancangan anda melibatkan sekurang-kurangnya pelayan khusus maya yang mempunyai memori dan ruang penyimpanan yang berpartisi sendiri, anda semestinya tidak menyimpan apa-apa yang memerlukan keselamatan dalam sistem fail atau pangkalan data.

Ketersediaan ciri yang ketara adalah masalah. Khususnya, kekurangan e-mel percuma cenderung menjengkelkan. Anda juga akan melihat banyak tawaran “percuma” yang tidak memberikan yang lengkap secara percuma. Sebagai contoh, “SSL percuma” biasanya hanya sijil buatan pengguna yang tidak disahkan sepenuhnya.

Sijil SSL yang sebenarnya percuma tidak akan ada pada rancangan hosting tanpa kos. Anda mungkin perlu membayar sekurang-kurangnya $ 10 sebulan untuk mendapatkan sijil SSL percuma yang tepat yang melalui syarikat keselamatan yang diiktiraf. Perkara yang sama berlaku untuk mendapatkan nama domain yang benar-benar percuma.

Bagi orang yang cukup berpengalaman, terutama pengekod, percuma sering sangat bermasalah. Tuan rumah percuma biasanya menggunakan timbunan LAMP lama. Anda boleh lupa menyediakan laman web yang menggunakan Node.JS atau Ruby, misalnya. Pangkalan data yang lebih moden, seperti NoSQL, anda boleh melupakan tahap percuma.

Apa alternatifnya, anda mungkin bertanya? Anggaplah anda tidak mencari hos percuma kerana anda ingin menjana banyak wang. Oleh itu, berikut adalah beberapa alternatif yang hampir bebas yang perlu dipertimbangkan.

Lebih Baik daripada Percuma: Pelan Hosting Web yang Sangat Murah

Murah lebih baik daripada percuma kerana anda sebenarnya akan mendapat hosting tanpa iklan dan sokongan sebenar. Pengehosan percuma sebenarnya bukan masalah, mereka akan membuat anda entah bagaimana. Sebaik-baiknya hentikan pengejaran dan naik beberapa dolar sebulan.

iPage

laman web

Harga Permulaan: $ 1.99 sebulan

Masa tindak balas: 780 ms

Waktu Masa: 99.95%

Lihat Pelan Hosting iPage

Pergi dengan iPage kebanyakannya adalah untuk mendapatkan ruang cakera dan lebar jalur tanpa had pada harga yang sangat rendah. Mereka bukan penyedia yang paling cepat dari penyedia yang hampir bebas, dan mereka hanya mempunyai dua pusat data di AS. Syarikat ini juga memfokuskan perhatian pada tumpukan LAMP sehingga anda tidak akan terlepas dari kekurangan terburuk yang percuma laman web hosting. Mereka juga memberikan sokongan pelanggan yang kuat melalui sistem sembang, tetapi sokongan telefon dan e-mel tidak tersedia.

Anda boleh mendapatkan nama domain percuma untuk tahun pertama anda, malah ada sijil SSL percuma. Harganya sangat bagus, tetapi anda mungkin dapat mencari pilihan yang lebih pantas dan hebat di tempat lain. Memberi sedikit jaminan harga juga bagus, dan iPage menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lihat ulasan penuh iPage Hosting

NamaCheap

namecheap utama 19 Julai

Harga Permulaan: $ 1.37 sebulan

Masa tindak balas: 535 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting NameCheap

NameCheap adalah syarikat yang telah menjalankan perniagaan selama lebih dari satu dekad, dan mereka telah lama fokus pada penjualan domain dan rancangan hosting murah. Titik penjualan yang besar ialah mereka menawarkan bantuan percuma dengan migrasi laman web. Sekiranya anda sudah mempunyai kehadiran di pelayan syarikat lain, senang mengetahui bahawa akan ada sokongan teknikal di sana untuk membimbing anda melalui proses tersebut.

Syarikat ini mempunyai sedikit reputasi positif di kalangan peniaga nama domain. Sekiranya anda mencari pilihan tempat letak kenderaan yang baik di mana anda boleh menjatuhkan domain, sukar untuk mengalahkan NameCheap.

Sokongan pelanggan agak sedikit dengan NameCheap. Malah orang yang berurusan dengan wakil peringkat kedua telah mendapat jawapan copy-paste dari pangkalan pengetahuan.

Sekiranya anda seorang pemula yang takut anda mungkin memerlukan bantuan, NameCheap bukan untuk anda. Untuk orang yang lebih mahir dan berpengalaman, NameCheap menawarkan harga paling rendah yang anda akan cari untuk hos web yang boleh digunakan tanpa iklan di laman web anda.

Lihat ulasan Hosting NameCheap penuh

Tapak Tapak

tapak web utama 19 Julai

Harga Permulaan: $ 3.95 sebulan

Masa tindak balas: 570 ms

Waktu Masa: 99.97%

Lihat Rancangan Hosting SiteGround

Siteground adalah syarikat yang memfokuskan diri untuk memberikan prestasi di peringkat perusahaan, dan kebanyakan rancangannya berharga. Mereka tidak mahu meninggalkan pengguna dan pemula peringkat permulaan di padang belantara, dan di situlah tahap hosting murah mereka dimainkan. Pemindahan laman web percuma ditawarkan, dan anda boleh mendapatkan sokongan pelanggan dan teknologi 24/7 melalui telefon, e-mel atau sembang.

Kestabilan yang kukuh adalah faktor penting, terutamanya setelah anda mula membayar syarikat untuk memastikan laman web anda terus beroperasi. Nasib baik, Siteground menawarkan pelbagai jenis tambahan yang memastikan kestabilan. Ini termasuk:

 • CDN percuma
 • Sandaran harian percuma
 • Pusat data di pelbagai lokasi di seluruh dunia

Ia tidak dinyatakan dengan jelas di laman hosting, tetapi lebar jalur tidak dapat diukur. Anda juga akan mendapat ruang cakera 10 Gb. Ruang simpanan MySQL tidak terhad, dan anda akan mempunyai akses cPanel dan SSH. SSL dan HTTPS juga disertakan secara percuma.

Mereka yang menginginkan sesuatu yang hampir dengan prestasi kelas perusahaan tanpa mengeluarkan banyak wang akan menganggap SiteGround menjadi pilihan yang menarik. Anda juga boleh menaik taraf ke lebih banyak simpanan dan sumber dengan beberapa dolar lebih banyak. Bantuan akan ada untuk anda setiap langkah, dan itu menjadikan SiteGround salah satu pilihan hampir percuma yang paling menarik untuk pemula.

Lihat ulasan penuh SiteGround Hosting

Awan AWS

lightsail amazon

Harga Permulaan: $ 3.50 sebulan

Masa tindak balas: 500 ms

Waktu Masa: 99.99%

Lihat Pelan Amazon

Dua perkara perlu dinyatakan terlebih dahulu mengenai penggunaan Perkhidmatan Web Amazon untuk menjadi tuan rumah laman web. Pertama, ia sama sekali bukan untuk pemula. AWS dibina untuk organisasi seperti Netflix dan Major League Baseball yang perlu melakukan streaming video dan data dalam jumlah besar setiap hari. Ia bukan tempat yang baik untuk lelaki kecil itu berenang.

Kedua, struktur harga boleh membingungkan. Semua penggunaan pada pelayan Amazon dihitung dan ditagih berdasarkan kitaran CPU yang digunakan. Mereka cuba membuat beberapa struktur harga yang lebih mudah tersedia dalam tahap yang murah dengan harga $ 3,50 sebulan, tetapi sebenarnya sukar untuk disiapkan.

Pengukuran dan penagihan dalam borang ini boleh menjadi perkara yang baik. Terutama jika anda berusaha memastikan laman web tetap aktif semasa turun naik antara musim puncak dan musim rendah. Sebagai contoh, perniagaan kecil yang mempunyai laman web runcit yang hanya menarik lalu lintas ketika musim membeli-belah percutian mungkin tidak mahu membayar yang sama untuk hosting pada bulan Jun seperti yang mereka lakukan pada bulan Disember.

AWS memungkinkan untuk membuat skala secara automatik, tetapi anda juga ingin mengawasi halaman penagihan untuk memastikan kos tidak terkawal. Walaupun anda menjalankan laman web kecil dan menghoskannya di AWS, jangan mengendahkan masalah ini. Satu serangan penolakan perkhidmatan yang tidak dapat dikesan dapat memakan banyak sumber dan membebankan anda.

Satu kelebihan utama AWS adalah anda boleh menjadi tuan rumah apa sahaja yang anda mahukan di pelayan Amazon. Tidak ada yang menghalangi anda untuk mempartisi instance cloud dan memasang sistem operasi pilihan anda di atasnya. Itu tahap kawalan gila untuk tahap ini.

Kesimpulannya

Hosting percuma cenderung hadir dengan banyak rentetan. Adalah bijak untuk memikirkan apakah keutamaan anda sebelum memilih tuan rumah. Adakah iklan di halaman menjadi perhatian? Adakah anda perlu mendapatkan maklumat? Adakah anda seorang pemula atau profesional berpengalaman?

Kami sangat menasihati orang ramai untuk berfikir tentang beralih ke pilihan yang hampir bebas, jika memungkinkan. Pelan hosting percuma sangat bagus untuk hanya membuat projek atau menyiarkan sedikit maklumat mengenai minat peribadi. Sekiranya anda berusaha menyimpan perniagaan atau organisasi kecil di web, anda mungkin mahu menjana sedikit wang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map