Membandingkan Perkhidmatan Web Amazon (AWS) vs GoDaddy: Kos atau Kemudahan? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Membandingkan Perkhidmatan Web Amazon (AWS) vs GoDaddy: Kos atau Kemudahan? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Membandingkan Perkhidmatan Web Amazon (AWS) vs GoDaddy: Kos atau Kemudahan? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Membandingkan Amazon Web Services (AWS) dengan GoDaddy adalah seperti membandingkan epal dengan oren.


Atau seperti membandingkan pesawat ruang angkasa (AWS) dengan kapal terbang komersial (GoDaddy). Mereka berdua akan membawa anda ke seluruh dunia, tetapi yang satu lebih kompleks, dengan lebih banyak potensi, sementara yang lain sangat mudah didekati.

GoDaddy dipermudahkan untuk pemula, Amazon Web Services (AWS) adalah untuk pemaju dan pengguna maju. Selain itu, anda boleh mendapatkan semua faedah skala dan harga AWS, tetapi dengan sokongan yang dikendalikan dengan menggunakan Cloudways.

Nota: Mulai tahun 2020 anda boleh mendapatkan GoDaddy Managed WordPress Hosting dengan hanya $ 1 / bulan dengan pautan ini (kupon GoDaddy Managed WordPress Hosting khas). Ini adalah PENYELESAIAN SCREAMING dan tidak dijangka akan bertahan lama.

AWS vs GoDaddy: Harga

Semasa anda membandingkan harga AWS dan GoDaddy, yang perlu diketahui ialah harganya berbeza.

GoDaddy mengenakan kos bulanan tetap, serendah $ 1 sebulan, dengan harga promosi.

AWS menawarkan pelbagai pilihan – baik pada minit dan harga tetap dengan Amazon LIghtsail.

Satu kelebihan yang BESAR, adalah Amazon sebenarnya menawarkan hosting percuma untuk tahun pertama. Sekarang, ini adalah penyelesaian hosting percuma yang sangat terhad, tetapi cara terbaik untuk memulakan.

AWS vs Godaddy: Ciri-ciri

Sebagai pemula, cuba perhatikan pilihan AWS ini dan jangan keterlaluan:

pilihan hosting aws

Manakala hosting GoDaddy sedikit lebih mudah:

pilihan hosting web godaddy

Sekarang GoDaddy sedikit lebih terperinci daripada hanya tiga pilihan ini, tetapi menunjukkan bahawa mereka tertumpu pada pembangun laman web ibu dan pop rata-rata anda.

Sokongan pengguna

GoDaddy dan AWS menyasarkan dua pasaran yang berbeza, jadi sokongan mereka berbeza.

GoDaddy menjalankan sokongan mereka melalui telefon terutamanya dan mereka benar-benar fokus membantu perniagaan kecil dan pemilik laman web peribadi.

AWS bertujuan untuk perniagaan, jadi dengan itu anda mesti menambahkan sokongan AWS, dengan sokongan perniagaan masuk pada $ 100 / bln.

AWS menawarkan banyak sokongan dengan produk mereka. Blog, pautan hubungi kami, forum perbincangan, bantuan, sembang langsung dan sokongan membolehkan sesiapa sahaja berhubung dengan wakil.

GoDaddy mempunyai simpanan dalam talian, sokongan produk, mengirimkan tiket sokongan, dan memindahkan domain. Sokongan pelanggan dari kedua-dua pihak hampir sama, dengan pilihan yang berbeza untuk anda. Sukar untuk mengatakan mana yang lebih baik kerana mereka menawarkan pelbagai jenis sokongan. Sekiranya anda perlu berhubung dengan seseorang dengan segera, AWS akan menjadi pilihan yang lebih baik. Sekiranya anda memerlukan sokongan untuk produk, GoDaddy akan menjadi pilihan yang lebih baik.

Kepantasan

Kedua-duanya memberikan kelajuan yang pantas untuk menjalankan laman web anda. Kelajuan AWS nampaknya lebih cepat daripada GoDaddy kerana anda dapat berhubung dengan wakil dengan lebih cepat. Sekiranya anda melihat kadar di mana anda memerlukan laman web anda untuk berjalan, GoDaddy mempunyai beberapa kelajuan pantas untuk membuat anda terus berjalan. Kepantasan berbeza mengikut keperluan anda, tetapi ia akan berfungsi untuk membuat anda terus berjalan. Tidak ada pilihan yang buruk, jadi anda akan menjadi baik dengan salah satu daripadanya. Sekiranya anda mencari langganan tahun percuma dengan AWS, laju akan jauh lebih perlahan daripada yang anda perlukan.

Nilai

Sekiranya anda mampu mendapatkan harga AWS, nilainya lebih baik. Oleh kerana anda mendapat lebih banyak ruang cakera dengan AWS, mungkin harganya lebih tinggi. Untuk tanda harga yang lebih rendah, GoDaddy mempunyai harga yang lebih baik.

Anda mungkin tidak mendapat ciri terbaik dengan GoDaddy, tetapi pastinya lebih mudah di dompet. Itu semua bergantung pada keperluan anda untuk mencapai matlamat anda. GoDaddy mempunyai lebih banyak domain yang dipindahkan atau dihapuskan, yang bermaksud anda boleh kehilangan domain laman web anda dengan lebih mudah. Anda tidak perlu risau dengan AWS.

ciri-ciri

Lebar jalur 1TB yang anda dapat dengan AWS memberi anda banyak kelajuan. Ruang cakera 1TB yang anda dapat dengan AWS adalah ciri yang sangat baik dengan AWS. GoDaddy mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, jadi anda tidak melebihi jumlah lebar jalur anda. Ruang cakera 100 GB

tidak sesuai untuk menyimpan banyak maklumat. Jumlah pemindahan masuk dan keluar dari GoDaddy bermaksud anda mungkin mendapatkan nama domain lebih cepat daripada AWS. Sebaliknya, anda juga boleh kehilangan domain GoDaddy dengan lebih pantas. Lebih ramai orang menikmati AWS berbanding GoDaddy, tetapi mereka berdua menawarkan produk yang sangat baik.

Waktu tamat

AWS mempunyai waktu operasi yang luar biasa, menawarkan hingga 100%.

GoDaddy hampir sama, tetapi mereka berada di tempat kedua pada 99.94%.

Laman web yang dihoskan oleh AWS berfungsi lebih lama daripada GoDaddy, tetapi perbezaannya hampir tidak signifikan. Sebabnya mungkin sebahagiannya kerana GoDaddy menjadi tuan rumah hampir satu juta laman web yang berbeza pada masa yang sama. AWS menjadi tuan rumah kurang dari 3000 sehari. Perbezaan ini tidak akan menyebabkan laman web anda rosak di mana-mana laman web hos. Anda akan mendapat hasil yang hampir sama dengan kedua-duanya, tetapi AWS adalah pilihan yang lebih baik jika anda mencari masa operasi yang lebih baik.

Kesimpulannya

Semua orang tahu GoDaddy, ini adalah Wal-Mart hosting. Ia berada di hujung yang lebih murah (walaupun bukan jangka panjang yang paling murah), melakukan pekerjaan dengan baik, dan mendapat sokongan yang baik. Mereka melakukan sesuatu dengan cara mereka sendiri, tetapi GoDaddy sudah terbiasa.

AWS sangat sesuai untuk pembangun web berpengalaman dan pentadbir sys, tetapi tidak untuk pemilik perniagaan seharian anda. A kacukan sempurna yang memberikan anda kelajuan dan harga AWS yang terbaik, digabungkan dengan sokongan pelanggan Laluan Awan, platform hosting web baru yang memanfaatkan teknologi AWS dengan pasukan pentadbir IT dalaman mereka sendiri untuk membantu mendapatkan kelebihan terbaik untuk sokongan anda dan sokongan pelanggan.

Sekiranya anda berminat untuk membandingkan AWS dengan hos lain yang berpatutan, lihat siaran Amazon AWS vs Bluehost kami. Atau, periksa siaran Bluehost vs GoDaddy kami untuk melihat bagaimana tuan rumah belanjawan ini berdiri sendiri!

Peringatan: Mulai tahun 2020, anda boleh mendapatkan GoDaddy Managed WordPress Hosting dengan hanya $ 1 / bulan dengan pautan ini (kupon GoDaddy Managed WordPress Hosting khas). Ini adalah PENYELESAIAN SCREAMING dan tidak dijangka akan bertahan lama.

Kemas kini Log

11 Mac 2020: Ulas dan suntingan kecil
2 Sep 2019:
Tarikh kupon yang dikemas kini, tambah maklumat Cloudways.
30 Apr 2018: Kemas kini kecil di seluruhnya, termasuk harga sokongan AWS. Tajuk yang lebih mudah dibaca.
25 Feb 2018: 
Disertakan kupon GoDaddy Managed WordPress Hosting khas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector