Penyedia Hosting VPS Terbaik – Bandingkan Harga & Ciri untuk 2020

Hosting VPS adalah gabungan harga dan prestasi yang sempurna.


Dengan begitu banyak pilihan, pemandangannya membingungkan.

Kami menguraikan hosting VPS terbaik di dunia untuk membantu anda membuat keputusan.

hosting terbaik untuk perniagaan kecil

Mencapai keseimbangan yang tepat antara keberkesanan kos dan kuasa pentadbir ketika membayar penyelesaian hosting boleh menjadi cabaran.

Salah satu pilihan yang lebih menarik adalah beralih kepada penyedia VPS.

Apa itu VPS Hosting?

VPS bermaksud “pelayan peribadi maya.” Idea di sebalik VPS adalah mempunyai persekitaran seperti mempunyai pelayan fizikal anda sendiri tanpa membayar kos perkakasan yang disertakan dengan mendapatkan keseluruhan mesin untuk diri sendiri.

Terutama bagi orang dan organisasi yang memerlukan penyediaan bersaiz sopan, mencari syarikat hosting VPS terbaik dapat membuat perbezaan besar. Ini membolehkan anda mengawal lebih banyak daripada yang anda dapat dengan banyak pilihan hosting lain, dan harganya cukup berpatutan bagi kebanyakan orang untuk merasa selesa dengannya.

Dalam perbandingan hosting VPS ini, kami akan melihat sepuluh syarikat VPS teratas, pilihan yang mereka tawarkan dan kebaikan dan keburukannya. Pada akhirnya, kami juga akan meneroka beberapa asas mengenai apa yang dilakukan penyedia hosting dan mengapa anda mungkin atau tidak mahu menuju ke arah itu. Kami juga akan membincangkan bagaimana VPS membandingkan dengan alternatif, seperti hosting bersama, pelayan khusus dan hosting awan.

1. InMotion Hosting – Diuruskan & Cloud VPS

inmotion hosting hosting vps terurus

Harga terendah: $ 27,99 sebulan dengan perjanjian dua tahun

Masa tindak balas: 635 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting InMotion VPS

Seperti banyak syarikat yang menawarkan rancangan hosting VPS, InMotion menyediakan sejumlah perkhidmatan yang berbeza. Adalah baik untuk mengetahui, misalnya, bahawa anda boleh beralih ke pelayan khusus. Ahli pasukan sokongan syarikat diminta untuk menyelesaikan lebih dari 160 jam latihan sebelum berurusan dengan pelanggan juga, jadi anda akan berada di tangan yang baik ketika anda menghubungi sokongan pelanggan.

Kelebihan besar bagi orang-orang yang tidak begitu mahir teknologi ialah InMotion menawarkan pilihan yang dikendalikan dan layan diri di antara rancangan VPS mereka. Sekiranya anda seorang pemasar dengan sedikit pengalaman mengatur perkhidmatan hosting atau berurusan dengan perkara seperti sistem operasi itu sendiri atau akses root, rancangan yang dikendalikan akan memastikan bahawa seseorang akan berada di sana untuk membimbing anda melalui keseluruhan proses. Mereka bahkan menawarkan perkhidmatan reka bentuk laman web sehingga anda dapat menyiapkan semuanya tanpa terlalu banyak keributan.

Lihat ulasan InMotion Hosting penuh

2. A2 Hosting – Diuruskan & VPS tidak terurus

a2 hosting vps hosting

Harga terendah: $ 5 sebulan untuk VPS yang tidak dikendalikan sepenuhnya

Masa tindak balas: 279 ms

Waktu Masa: 99.66%

Lihat Rancangan Hosting A2

Pilihan kos terendah A2 sangat menarik bagi sekumpulan pelanggan tertentu. Sekiranya anda mempunyai kemahiran teknikal yang diperlukan untuk mengendalikan menjalankan pelayan anda sendiri, membayar lebih dari $ 5 sebulan mungkin merupakan pilihan hosting VPS terbaik berdasarkan harga-ke-prestasi. Tawaran murah tidak begitu buruk, kerana anda akan dapat menggunakan satu teras pemproses, tetapi ia sangat menjimatkan selagi anda tidak merancang untuk menjalankan sesuatu yang intensif secara komputasi, seperti FFmpeg untuk muat naik video dan penukaran.

Sekiranya anda tidak pasti apa panel kawalan apalagi cara menggunakannya, ada pilihan hosting pelayan VPS terurus yang akan membantu anda memenuhi keperluan tersebut. Ia agak lebih mahal daripada penawaran awal mereka, tetapi sekitar $ 35 sebulan, penyelesaian yang dikendalikan masih kompetitif. Anda juga akan mendapat lebih banyak teras CPU dan ruang cakera dengan persediaan tersebut, jadi anda mungkin ingin menyemaknya walaupun anda seorang pemaju tegar dengan kemahiran pentadbir pelayan.

Kelajuan juga merupakan kelebihan utama untuk A2 Hosting. Dengan waktu kurang dari 300 ms dalam masa tindak balas, rancangan pelayan maya memberi anda sebaik yang anda harapkan dari pakej hosting khusus.

Lihat ulasan penuh A2 Hosting

3. Bluehost

hosting vh bluehost

Harga terendah: $ 18.99 sebulan pengenalan dan $ 29.99 sebulan selepasnya

Masa tindak balas: 2,200 ms

Waktu Masa: 99.98%

Lihat Pelan Hosting Bluehost

Walaupun harga sepenuh masa akhirnya $ 30 sebulan cukup banyak standard industri, Bluehost menawarkan beberapa pilihan yang mungkin menjadikannya lebih menarik. Khususnya, syarikat ini menyediakan domain percuma dengan setiap rancangan hostingnya, dan nama domain percuma itu benar-benar sesuai dengan akaun sepanjang hayat rancangan tersebut. Ia bukan sekadar tawaran perkenalan. Terdapat juga tempoh jaminan pengembalian wang selama 30 hari.

Selain itu, anda mendapat ruang cakera 30 GB yang cukup banyak di tengah jalan, tetapi syarikat itu menawarkan penyimpanan SSD di luar kotak. Begitu juga, anda mendapat dua teras CPU di pelayan anda dengan rancangan harga terendah. Dengan menggunakan hypervisor KM, syarikat juga memastikan bahawa setiap auns sumber yang anda bayar dijamin akan diberikan kepada pelayan maya anda.

Pada sisi negatifnya, masa tindak balas untuk Bluehost sangat buruk. Sekiranya anda ingin menjalankan sesuatu yang tidak responsif dengan sendirinya, seperti WordPress, ini menjadikan Bluehost sukar. Pengalaman untuk pengguna akhir anda akan berubah dari perlahan hingga benar-benar menyakitkan.

Sokongan pelanggan adalah kelebihan besar untuk Bluehost juga. Waktu sibuk adalah kukuh, dan anda boleh meminta bantuan setiap kali ada masalah.

Lihat ulasan Bluehost penuh

4. HostGator

hosting vg hostgator

Harga terendah: $ 29.99 sebulan

Masa tindak balas: 1,610 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting Hostgator

Pada mulanya, persembahan HostGator tidak kelihatan seperti yang paling gila seperti perbandingan hosting VPS. Harga mereka ada di dalam bungkusan, tetapi sekurang-kurangnya mereka tidak cuba menipu anda dengan sebarang tawaran perkenalan yang licik. Di mana HostGator benar-benar unggul dalam jumlah ruang cakera yang mereka tawarkan. Anda mendapat 120 GB storan pada pemacu keadaan pepejal dengan pelan tahap terendah, dengan mudah mengelabui banyak pesaing.

Sekiranya anda ingin membuat laman web intensif penyimpanan, seperti sesuatu yang berat dengan fail fotografi atau PDF, sangat bagus untuk mendapatkan ruang cakera semacam itu. Anda juga akan menghargainya jika anda cuba menyiapkan hosting WordPress anda sendiri dan memerlukan banyak kandungan.

HostGator adalah perkhidmatan VPS yang telah beroperasi selama hampir dua dekad. Mereka memberikan sokongan pelanggan 24/7 di talian telefon bebas tol. Dengan pejabat dan pusat data di empat benua, mereka juga memberi pelanggan mereka banyak tempat dengan mesin untuk VPS berada.

Kelemahan bagi DIYers tegar, HostGator kebanyakan cenderung untuk menjual perkhidmatan kepada pelanggan mereka. Mereka dengan senang hati menjual nama domain, alamat IP dan bantuan dengan SEO kepada anda. Sebaliknya, itu bagus untuk, katakanlah, agensi pemasaran yang tidak mempunyai banyak sokongan teknikal untuk kakitangannya sendiri.

Lihat ulasan Hostgator penuh

5. iPage

hosting ipage vps

Harga terendah: $ 19.99 sebulan

Masa tindak balas: 708 ms

Waktu Masa: 99.75%

Lihat Pelan Hosting iPage

iPage berfungsi sebagai penyedia pelayan VPS yang tidak hebat yang melayani bahagian tertentu dari pasaran. Mereka banyak menumpukan pada nama domain dan hosting WordPress yang dikendalikan, tetapi mereka menawarkan perkhidmatan hosting VPS jika anda tahu di mana mencarinya. Untuk harga yang agak rendah daripada rata-rata, anda mendapat banyak ciri standard, termasuk:

 • Inti CPU tunggal untuk VPS anda
 • Ruang cakera 40 GB
 • Satu TB lebar jalur
 • VPS tunggal
 • Akses cPanel percuma

Pemasangan standard mereka adalah sebaran Linux, CentOS, yang mempunyai reputasi yang kukuh. Tidak ada pilihan Windows, tetapi anda akan mendapat akses ke timbunan LAMP yang baik-baik saja. Versi PHP adalah 5, dan itu, sayangnya, sedikit bertarikh. Sokongan terurus tersedia, tanpa sebarang bayaran tambahan.

Sekiranya anda ingin membina laman web yang sangat selamat dan moden yang bergantung kepada kod pantas untuk berfungsi, iPage tidak bagus. Bagi orang yang hanya memerlukan kemampuan untuk menghosting skrip dinamik, ini adalah penyedia hosting web yang patut dilihat. Anda tidak akan mendapat sistem berprestasi tinggi, tetapi anda akan mendapat sistem yang berpatutan untuk harganya.

Lihat ulasan penuh iPage Hosting

6. Web Cecair

hosting vps web cair

Harga terendah: $ 29 sebulan

Masa tindak balas: 603 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting Web Cecair

Liquid Web adalah syarikat pertengahan lain yang mempunyai kelainan kecil. Sistem mereka menggunakan seni bina awan VPS daripada penyediaan pengurusan pelayan yang lebih standard yang digunakan oleh banyak syarikat.

Pendekatan ini mempunyai kebaikan dan keburukan. Pro utama adalah bahawa dalam skala sistem berasaskan awan jauh lebih mudah. Sekiranya anda memerlukan penyimpanan yang lebih banyak, misalnya, anda hanya boleh membuat beberapa klik di panel kawalan akaun anda dan anda akan mendapatkannya dalam beberapa minit. Pada persediaan yang lebih tradisional, tugas ini memerlukan pakar sokongan perkhidmatan terurus untuk menyediakan semula pelayan maya anda, dan anda mungkin akan mengalami masalah untuk memasang semula semuanya.

Namun, itu bukan VPS yang benar. Ia berfungsi seperti satu. Perbezaan itu mungkin bukan masalah besar bagi kebanyakan pengguna kerana kedua-dua cloud VPS dan konfigurasi virtualisasi biasa bergantung pada idea yang sama, penyediaan sumber dari koleksi sumber perkakasan yang lebih besar. Di awan, anda hanya akan mengambil gambar dari kolam yang jauh lebih besar.

Liquid Web adalah penyedia perkhidmatan hosting yang diuruskan sepenuhnya. Walaupun anda akan mempunyai akses root sepenuhnya, anda tidak akan ditinggalkan sendiri di padang belantara jika ada sesuatu yang kacau. Mereka hanya menawarkan sistem operasi Linux pada tahap terendah, tetapi pelayan Windows tersedia jika anda naik walaupun satu peringkat.

Lihat ulasan Web Cecair penuh

7. GoDaddy

hosting godaddy vps

Harga terendah: $ 19.99 sebulan pengenalan dan $ 29.99 sebulan selepas itu

Masa tindak balas: 697 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Pelan Hosting GoDaddy

GoDaddy adalah sejenis syarikat yang menjengkelkan di mana-mana. Mereka pernah membina nama menjual nama domain dengan kotoran yang murah, tetapi itu telah merosot ke masa lalu. Pada masa kini, mereka hanya menawarkan segalanya, termasuk VPS dan pelayan hosting khusus. Malangnya, GD boleh didorong oleh penjualan, dan anda boleh menjangkakan banyak tawaran di skrin pembayaran yang akan menjual kepada anda perkhidmatan SEO, sijil SSL dan hampir semua kekurangan buah pinggang manusia.

Syarikat mempunyai satu kenaikan besar untuk melakukannya. Semua lebar jalur tidak dapat dihitung sepenuhnya. Sekiranya VPS anda dapat menangani muatan, mereka tidak peduli dengan berapa banyak lalu lintas yang anda lalui. Anda juga mendapat tiga alamat IP khusus yang disertakan dengan setiap akaun pelayan VP. Terutama ketika mengehoskan banyak domain pada satu sistem, itu boleh menjadi bagus.

Namun, berhati-hatilah bahawa akaun yang tidak dikendalikan dengan GoDaddy adalah kes yang dibiarkan mati di padang belantara. Mereka dengan senang hati akan menagih anda untuk meminta bantuan, tetapi anda tidak boleh menggunakan akaun yang tidak dikendalikan melainkan anda sangat yakin dengan kemahiran pentadbir anda. Syarikat ini merangkumi standard cPanel.

Setiap pelayan host menggunakan dua CPU dengan masing-masing 6 teras. Ini bermakna anda akan berkongsi kuasa pemprosesan anda dengan mesin lain.

GoDaddy bukan kegemaran orang lain, tetapi sangat berguna jika anda mempunyai banyak item yang ingin anda simpan dalam satu akaun. Contohnya, jika anda menghoskan 100 nama domain dan semuanya memerlukan sijil SSL mereka sendiri, ada baiknya semuanya itu berada di satu tempat.

Lihat ulasan GoDaddy penuh

8. Dreamhost

hosting vps dreamhost

Harga terendah: $ 10 sebulan

Masa tindak balas: 418 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting Dreamhost

Sekiranya anda mencari persediaan yang serupa dengan apa yang ditawarkan GoDaddy, ada banyak yang boleh dikatakan untuk Dreamhost. Harganya jauh lebih rendah, dan pakej minimum yang ada mempunyai ruang cakera 10 GB lebih sedikit. Semuanya berjalan pada pemacu SSD, dan anda masih mendapat lebar jalur tanpa had dan tanpa had. Anda juga akan mendapat sijil SSL percuma.

Pasukan sokongan pelanggan syarikat tersedia untuk panggilan telefon 24/7. Satu bonus utama ialah mereka menggunakan sandaran automatik untuk orang yang menjalankan laman web WordPress. Ini juga merupakan penyelesaian yang diuruskan sepenuhnya, dan $ 10 sebulan adalah yang paling murah untuk mendapatkan bantuan yang diuruskan. RAM juga dapat ditingkatkan dengan cepat. Namun, pada sisi negatifnya, Dreamhost tidak melakukan Windows.

Kelajuan di Dreamhost sangat pantas, terutamanya untuk peringkat harga ini. Begitu juga, sukar untuk mengadu tentang 100% waktu operasi.

Lihat ulasan Dreamhost penuh

9. Hostwinds

hosting hostwinds vps

Harga terendah: $ 4.49 sebulan untuk hosting berasaskan Linux yang tidak dikendalikan

Masa tindak balas: 1,093 ms

Waktu Masa: 100%

Lihat Rancangan Hosting Hostwinds

Hostwinds menawarkan penyelesaian yang terurus dan tidak terkawal. Sistem terkawal yang paling murah bermula pada $ 5.17 sebulan, tetapi ia naik hingga $ 10.99 sebulan setelah tempoh perkenalan berakhir. Anda akan mendapat tawaran yang agak standard:

 • Satu teras CPU
 • Storan SSD 30 GB
 • Satu TB pemindahan data
 • RAM satu GB

Terdapat juga pilihan Windows yang diuruskan.

Sokongan pelanggan tersedia 24.7, tetapi syarikat cuba mendorong pengguna ke dalam barisan sembang langsungnya. Pemindahan laman web adalah percuma, dan Hostwinds memang mengekalkan beberapa pusat data. Terdapat juga firewall kelas perusahaan yang dipasang.

Secara seimbang, cadangan harga-ke-prestasi tidak bagus dengan Hostwinds. Oleh kerana kekurangan kaedah yang lebih baik untuk meletakkannya, pilihan ada jika anda mahu tempat lain dicari.

Lihat ulasan Hostwinds penuh

10. 1and1 IONOS

Hosting 1 & 1 ionos vps

Harga terendah: $ 2 sebulan untuk hosting berasaskan Linux yang tidak dikendalikan

Masa tindak balas: 918 ms

Waktu Masa: 100%

Pandangan 1&1 Pelan Hosting IONOS

Sekiranya anda mahukan pilihan hosting VPS yang paling murah dan bebas belaka, IONOS mungkin merupakan jalan keluar. Bermula dengan hanya $ 2 sebulan, anda mendapat satu teras CPU virtual dan hanya setengah meg RAM. Terdapat juga ruang SSD hanya 10 GB, tetapi sekali lagi, ini adalah pilihan murah yang menyediakan pelayan hosting laman web yang minimum.

Tidak menghairankan, pada tahap ini anda hanya akan mempunyai pilihan OS berasaskan Linux. Walau bagaimanapun, anda dapat memilih pusat data anda di:

 • Amerika Syarikat
 • Jerman
 • Sepanyol

Pengguna juga boleh memilih dari Ubuntu, Debian atau CentOS.

Satu perkara yang menarik ialah jika anda ingin membayar $ 30 sebulan standard industri, anda boleh mendapatkan persediaan yang cukup baik. Pada tahap itu, anda dapat memilih cPanel atau Plesk untuk panel kawalan, dan anda juga mendapat penambahan Archlinux dan OpenSUSE. Dengan harga $ 20 lebih sebulan, anda boleh menambah Windows. Walau bagaimanapun, yang paling menarik ialah pelan tahap yang lebih tinggi merangkumi empat teras CPU maya, penyimpanan SSD 160 GB, dan RAM 8 GB. Itu pakej yang cukup bagus untuk julat harga. Pengurusan firewall juga disertakan.

Lihat penuh 1&1 kajian IONOS

Memahami VPS Hosting

Mengimbas sepuluh firma VPS teratas, anda mendapat nuansa yang bagus untuk bagaimana industri ini. Sebilangan besar syarikat mengumpulkan sekitar $ 30 sebulan dengan tawaran mereka. Mereka biasanya mengenakan bayaran lebih banyak untuk hosting yang dikendalikan, dan Windows juga tambahan.

Perkara besar yang perlu difahami mengenai hos VPS ialah mereka hampir menggunakan pelayan khusus yang anda dapat tanpa membayar satu mesin. Virtualisasi adalah proses di mana sumber komputer tunggal atau kumpulan komputer yang menggunakan perisian awan dibahagikan di antara pengguna. Dalam antara muka virtualisasi, juruteknik dari syarikat menyediakan sumber hanya untuk pelayan anda.

Sebagai contoh, syarikat mungkin menggunakan mesin dengan empat pemproses yang masing-masing mempunyai 56 teras. Setiap teras menyokong dua utas. Dengan menempah beberapa teras untuk menangani keperluan pentadbiran, ini memberi mereka kemampuan untuk menyediakan kira-kira 400 teras maya kepada pengguna tanpa ada yang bertindih. Mereka juga dapat menggunakan penyimpanan seperti 500 TB pada array RAID, dan menyediakannya dengan cara yang serupa.

Setiap pelayan yang disediakan berperilaku seolah-olah mesinnya sendiri. Anda boleh memasang sistem operasi pada setiap perisian dan apa sahaja perisian yang anda mahukan, dan ini adalah kelebihan besar VPS. Anda mendapatkan:

 • Berdekatan dengan pengalaman menggunakan mesin tunggal
 • Jumlah kawalan pentadbiran ke atas OS
 • Akses ke contoh pelayan penuh lebih rendah daripada harga satu mesin

Sistem operasi sangat penting. Sekiranya anda tidak biasa dengan Linux, ada baiknya anda mempelajarinya, terutamanya jika anda tidak mahu membayar premium untuk Windows di pelayan. Anda mungkin mahu mengupah atau mengontrak seseorang yang biasa dengan Linux untuk memastikan anda mendapat pertolongan ketika anda memerlukannya.

Yang paling penting, anda tidak akan terhad bagaimana anda mengkonfigurasi sistem anda. Sebagai contoh, laman web hosting gambar mungkin perlu memasang GD untuk membolehkan pengendalian jenis fail dengan mudah. Pada penyelesaian bersama, anda tidak akan dapat melakukan ini.

Kelemahan Hosting VPS

Kelemahan menggunakan VPS ialah terdapat had jumlah sumber yang boleh anda habiskan. Pelayan yang berdedikasi dan juga contoh awan yang besar dapat mencapai ribuan dolar. Ini sering membolehkan pengguna menggunakan mana-mana dari dua hingga 96 teras untuk pelayan. Sebilangan besar orang tidak memerlukan banyak tenaga api, dan itulah sebabnya VPS adalah pilihan yang tepat untuk pelanggan yang memerlukan kos yang memerlukan persekitaran yang mereka kendalikan sepenuhnya.

Kesimpulannya

Hosting VPS adalah pilihan yang popular kerana sering membolehkan orang ramai mendapat yang terbaik dari kedua dunia. Harga masuk akal, biasanya di bawah $ 50 untuk pelan peringkat permulaan. Pada masa yang sama, anda mendapat apa yang berfungsi sebagai pelayan tunggal untuk diri anda sendiri. Sekiranya anda ingin memanfaatkan sepenuhnya penyesuaian tanpa perlu memecahkan bank, penyedia VPS perlu dilihat lama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map