Perkhidmatan Web Amazon (AWS) vs Perbandingan Hosting SiteGround 2020

Membandingkan SiteGround vs AWS agak pelik.


Serius, ini adalah dua jenis perkhidmatan yang sama sekali berbeza.

AWS ditujukan untuk pemaju berpengalaman yang tahu bagaimana mengatur dan menjalankan hosting teknikal, yang mana SiteGround sangat mesra pengguna dan dibina untuk perniagaan kecil hingga sederhana.

Jadi untuk mengejar. Pemaju? Pilih AWS.

Usahawan atau pemasar? Pilih SiteGround.

Kami membandingkan pilihan yang kurang terkenal dan pusat kuasa hosting, yang mana kedua-duanya telah menerima ulasan hebat dan memenuhi keperluan banyak pelanggan yang berpuas hati.

Perkhidmatan Web Amazon (AWS)

Dijalankan oleh Amazon.com, pusat kuasa dalam penjualan dan hiburan runcit dalam talian, Amazon Web Services bermula sebagai sebuah jabatan pada tahun 2006 dengan perkhidmatan infrastruktur teknologi maklumat. Sekarang, kita memanggil pengkomputeran awan itu. Dengan dapat melepaskan pelayan di lokasi, banyak syarikat mendapati bahawa mereka lebih suka pengkomputeran awan kerana fleksibiliti dan prestasi berdasarkan hasil.

 • Harga: Membuat akaun dengan Perkhidmatan Web Amazon adalah percuma, dan menawarkan tahap percuma kepada pengguna selama 12 bulan selepas tarikh pendaftaran. Mereka juga menyediakan perkhidmatan percuma lain yang berterusan sepanjang tahun. Selepas itu, mereka menawarkan harga pay-as-you-go untuk lebih daripada 50 perkhidmatan cloud. Untuk 12 bulan pertama, pengguna menerima:
  • Amazon EC2: Kapasiti komputasi yang dapat disusun semula yang merangkumi 750 jam sebulan penggunaan instance Linux, RHEL atau SLES t2.micro, atau 750 jam sebulan penggunaan instance t2.micro.
  • Amazon S3: Infrastruktur penyimpanan data latensi rendah yang dapat diskalakan yang merangkumi storan 5GB, 20,000 permintaan get dan 2,000 permintaan put.
  • Amazon RDS: Perkhidmatan Pangkalan Data Relasional menawarkan lima pangkalan data yang berbeza, dan merangkumi 750 jam penggunaan instance Amazon RDS Single-AZ db.t2.micro, 20GB untuk sandaran dan 10,000,000 I / Os.
  • AWS IoT: Ini membolehkan 250,000 mesej diterbitkan atau dihantar setiap bulan.
  • Registry Container EC2 Amazon: simpanan 500MB setiap bulan.
 • Sokongan Pelanggan: Perkhidmatan Web Amazon menawarkan empat tahap perkhidmatan, dengan sokongan asas 24/7/365 termasuk dalam semua akaun. Perkhidmatan sokongan ini merangkumi sokongan teknologi, soalan yang sering diajukan produk, pusat bantuan diri, dan borang sokongan. Untuk kenaikan yuran, Perkhidmatan Web Amazon juga menawarkan pembangun, kelas sokongan perniagaan dan perusahaan.
 • Kelajuan: Kelajuan tidak tersedia, dan boleh sangat berbeza antara kawasan.
 • Nilai: Banyak pengguna Perkhidmatan Web Amazon menghargai bahawa program ini membolehkan mereka membayar semasa mereka pergi, untuk perkhidmatan yang sebenarnya mereka gunakan. Bayaran adalah setiap gigabait dan setiap pemindahan masuk dan keluar dari baldi penyimpanan data.
 • Ciri-ciri: Ramai pengguna berpuas hati dengan tambahan yang disediakan oleh Perkhidmatan Web Amazon, termasuk permintaan padam, pemulihan data Glacier, pemindahan data masuk percuma, dan juga keluar ke Amazon EC2 di Virginia Utara. Semua orang lain akan menerima pemindahan keluar 1 GB pertama secara percuma.
 • Waktu Henti / Waktu Henti: Setiap hari, Perkhidmatan Web Amazon menerbitkan terkini ketersediaan perkhidmatan untuk wilayahnya. Mereka juga menunjukkan gangguan perkhidmatan yang berlaku sepanjang tahun lalu.
 • Untuk meneroka semua pilihan hosting anda, lihat catatan AWS vs GoDaddy kami.

Hosting SiteGround

Dilancarkan di Bulgaria, SiteGround telah menyediakan hosting selama lebih dari 12 tahun, tidak hanya membangun pakej yang berpatutan yang memenuhi pelbagai keperluan, tetapi membangun lingkungan berpasukan dengan falsafah buatan tangan, yang bermaksud bahawa mereka membuat penyelesaian berkualiti tinggi mereka sendiri. Mereka memberikan nilai tambah untuk pekerja dan pelanggan, memberikan kakitangan yang menyenangkan, persekitaran kreatif, dan memberi pengguna ruang cakera 10GB, lebar jalur tanpa had, kelajuan tinggi, dan perkhidmatan pemenang anugerah

 • Harga: Rancangan SiteGround mungkin sedikit lebih tinggi daripada hos laman web lain, tetapi kebanyakan pelanggan menyampaikan perincian yang disertakan oleh SiteGround di setiap peringkat.
  • Shared Hosting: Harga biasa pada $ 9,95, kod kupon lebih rendah sehingga $ 3,95.
  • Cloud Hosting: Bermula pada $ 60 setiap bulan.
  • Reseller Hosting: Pelan kredit, yang bersamaan dengan satu tahun hosting, serendah $ 42 setiap kredit apabila anda membeli 11 atau lebih kredit.
  • Hosting Dedicated: Pelan pelayan khusus A.S. bermula pada $ 229 sebulan.
 • Sokongan Pelanggan: Tidak ada sesaat bahawa perwakilan perkhidmatan pelanggan tidak tersedia untuk sembang segera, respons telefon segera, dan tiket yang dijawab dalam masa sekitar 10 minit. Wakil perkhidmatan dapat, dan sering melakukan, menyelesaikan masalah teknikal, menyelesaikan permintaan pelanggan dengan segera, dan melebihi jangkaan.
 • Kelajuan: Semua rancangan hosting merangkumi pemacu keadaan pepejal, serta peningkatan prestasi dengan NGINX, HTTP / 2, PHP7 dan CDN percuma. SiteGround telah menulis sekurang-kurangnya 800 peraturan WAF untuk memperbaiki kerentanan sifar hari, dan meningkatkan kelajuan dengan melayari laman WordPress dan Joomla.
 • Nilai: Terdapat begitu banyak butiran dan ciri, serta tahap sokongan pelanggan yang tinggi, yang SiteGround lebih daripada menampung kos yang sedikit lebih tinggi untuk pakej bulanan.
 • Ciri: SiteGround menyediakan tema dan tutorial untuk laman WordPress, Magento, dan Joomla, dan menawarkan sandaran harian percuma. Tidak kira tema laman web mana yang anda pilih, SiteGround menyediakan cPanel yang disempurnakan dan disatukan pengguna dengan fungsi tambahan, pembuatan dan penghijrahan laman web yang dibantu, dan penyediaan yang mudah..
 • Waktu Henti / Waktu Henti: Syarikat ini mempunyai kadar uptime tahunan 99,9965 peratus dan kadar uptime bulanan 99,999 peratus. SiteGround juga mempunyai ujian kelajuan yang membolehkan anda memeriksa kelajuan pemuatan masa nyata laman web anda. Pengguna dari seluruh dunia boleh memilih dari pusat data di Amsterdam, Chicago, London, dan Singapura. Lebih daripada 90 peratus masalah prestasi pelayan diselesaikan dengan serta-merta, kata SiteGround, berkat perkembangan perisian mereka yang menampilkan pengesanan masa nyata automatik dan reaksi segera automatik yang biasanya tidak memerlukan interaksi manusia.

Lihat semua pilihan Tapak Tapak di sini

Yang Terbaik untuk Anda?

Membandingkan Perkhidmatan Web Amazon dan SiteGround sama seperti membandingkan epal dengan oren. Pada dasarnya, Perkhidmatan Web Amazon adalah pilihan penyimpanan awan kos rendah yang membantu pengguna menguruskan data. Perkhidmatan hosting membantu anda mengurangkan kos, kerana anda hanya membayar untuk apa yang anda perlukan, tetapi sangat penting untuk mengetahui dan memahami semua aspek pembangunan Web. Sangat bagus untuk pembangun Web dan aplikasi yang tahu apa yang mereka lakukan, tetapi bidang lain yang lebih suka bekerja dengan templat dan tema mungkin menganggapnya sebagai satu cabaran. SiteGround adalah syarikat hosting Web yang lebih tradisional, menjadikannya pilihan yang lebih baik untuk syarikat e-dagang, pemasar, dan pemilik perniagaan kecil yang tidak bekerja dalam pengembangan Web secara berkala. Syarikat ini juga merupakan pilihan yang kukuh untuk pemaju yang menghargai pilihan fleksibiliti dan penyesuaian. Untuk perbandingan web hosting antara penyedia hosting yang serupa, periksa laman Site kami vs GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map