SiteGround vs Bluehost 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

TLDR; Sekiranya anda memutuskan antara SiteGround dan Bluehost, kami mengesyorkan SiteGround sebagai host nilai keseluruhan terbaik. Anda akan mendapat sokongan peringkat atas, ciri yang lebih baik, dan hosting berkualiti tinggi secara keseluruhan. Bluehost memang mempunyai beberapa kelebihan harga. Baca terus untuk perincian penuh.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


SiteGround adalah salah satu syarikat hosting yang paling pesat berkembang di dunia, dan mungkin merupakan host terbaik bagi kebanyakan orang. Dengan sokongan pelanggan yang sempurna, ciri-ciri hebat, dan harga rendah banyak yang disukai mengenai syarikat hosting global ini.

4.8

Pengulas

4.9

Pengguna (79 Undian)

VS

Bluehost adalah salah satu syarikat hosting yang paling popular di seluruh dunia, tetapi adakah ia sesuai untuk anda? Dengan pengiktirafan nama dan sokongan pelanggan yang lebih baik, ini adalah pilihan yang kuat untuk pemula.

4.5

Pengulas

4.6

Pengguna (12 Undi)

Harga

Markah: 4.5

Harga SiteGround bermula sangat rendah untuk ciri yang anda dapat. Satu keluhan dari kebanyakan pengguna adalah kenyataan bahawa harga melonjak hingga harga penuh setelah tahun pertama, hampir dua kali ganda. SiteGround menawarkan diskaun yang luar biasa pada kebanyakan masa – jadi anda selalu dapat banyak tawaran. Segala-galanya dari SiteGround yang dikongsi hingga hosting khusus adalah harga yang sangat berpatutan.

StartUpGrowBigGoGeek
Harga jualan$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 7.95 / bln
Harga Biasa$ 11.95 / bln$ 11.95 / bln$ 34.95 / bln
Terbaik UntukPemulaPertengahanKelebihan

Lihat Harga

Markah: 4.5

Bluehost mempunyai beberapa harga tahap kemasukan yang paling berpatutan, dengan hosting bersama menjadi yang paling popular dengan harga terendah. Kami memotong setengah mata untuk harga kerana jangka masa 3 tahun yang diperlukan untuk kesepakatan terbaik, tetapi secara keseluruhan harganya semurah:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.95 / bln$ 19.95 / bln$ 18.99 / bln
Harga Biasa$ 7.99 / bln$ 29.99 / bln$ 29.99 / bln
Terbaik UntukPemulaWordPressPerniagaan

Lihat Harga

Nilai

Markah: 5.0

Anda tidak akan mendapat nilai hosting yang lebih baik di pasaran daripada SiteGround, kami tidak cukup memuji pujian mereka. Dengan sokongan 24/7, sandaran harian, dan SSL percuma, SiteGround merangkumi semua asas yang perlu anda mulakan.

Kami sangat mengesyorkan peningkatan untuk mendapatkan rancangan GrowBig – anda dapat tidak terhad laman web, gandakan penyimpanan, dan pementasan WordPress (percayalah bahawa anda mahukannya). Di samping itu, anda mendapat migrasi percuma, yang menjimatkan banyak kerumitan. Satu-satunya keluhan kami dengan nilai SiteGround adalah ruang cakera terhad, yang dapat diisi dengan cepat.

Markah: 4.5

Pada pendapat kami, Bluehost adalah nilai yang luar biasa. Dengan harga bermula hanya $ 2,95 / bln (harga promo), anda masih mendapat sokongan syarikat yang sangat besar dengan sokongan pelanggan dan kualiti perkhidmatan yang diharapkan. Beberapa ciri teratas yang termasuk dalam harga starter rock-bottom yang menambah nilai adalah lebar jalur yang tidak dimeterai, sijil SSL percuma, dan penyimpanan 50 SSD.

Kami berpendapat hosting bersama Plus adalah perjanjian yang lebih baik tidak terhad laman web termasuk, penyimpanan tanpa had, dan domain tanpa had. Beralih ke rancangan lain, anda akan melihat nilai keseluruhan wang yang anda belanjakan. Anda sebenarnya tidak akan mendapat ciri-ciri premium super, tetapi nilainya akan sangat tinggi. 

Sokongan pengguna

Markah: 5.0

Sokongan pelanggan SiteGround sungguh hebat. Anda mendapat sokongan 24/7/365 melalui telefon, e-mel, dan sembang. Ejen sokongan ramah, membantu, dan benar-benar mengatasi dan mengatasi masalah anda.

Lihat ulasan SiteGround penuh kami untuk melihat pujian yang dinyanyikan oleh pelanggan mereka – semuanya disokong. Mereka telah memecahkan kuki itu. Sekiranya anda seorang pemula, sokongan harus menjadi keutamaan # 1 anda, jadi pergi dengan SiteGroun berbanding host lain untuk aspek tersebut. 

Maklumat lanjut

Markah: 3.5

Sokongan pelanggan Bluehost adalah beg campuran. Beberapa pengulas baru-baru ini tidak pernah menghadapi masalah, yang lain mempunyai kisah menunggu lama dan mendapat sokongan yang lebih rendah.

Dengan sokongan 24/7 melalui telefon dan sembang langsung – anda sentiasa dapat memperolehnya. Tidak seperti sokongan lain yang lebih premium, namun anda mungkin tidak mendapat teknologi berkualiti tinggi atau perkhidmatan terpantas.

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 5.0

SiteGround menjanjikan uptime 99,99%, yang hampir sama baiknya. Ujian pihak ketiga mengesahkan, menunjukkan julat dari 99.95% hingga 100% bulan demi bulan.

SiteGround menawarkan pemantauan proaktif dengan timbunan perisian tersuai mereka, dan AI untuk membantu menangkis serangan bot yang agresif. Jangan bimbang tentang waktu operasi dengan SiteGround, mereka mendapat perlindungan.

Markah: 4.5

Laporan di seluruh web menunjukkan waktu operasi Bluehost cukup kuat pada 99,99% hingga 100%.

Walau bagaimanapun, sukar untuk dijumpai jika mereka menawarkan jaminan masa operasi tertentu HostGator (syarikat saudari) tidak. Mereka halaman perjanjian masa pelayan hanya menjanjikan janji samar kurang dari 15 minit waktu henti sebelum diperbaiki. 

Halaman hosting bersama mereka tidak membuat rujukan pada janji waktu tertentu. Jadi walaupun dengan laporan masa operasi yang hebat secara keseluruhan dengan waktu henti minimum, kami mendapat setengah poin kerana kekurangan ketelusan dalam isu ini.

Kepantasan

Markah: 4.5

SiteGround menawarkan pelbagai tahap pengoptimuman kelajuan: pengoptimuman CDN, Cloudflare, caching dinamik, dan memcaching. Semua ini membantu meningkatkan kelajuan laman web anda dengan teknologi yang dibina oleh SiteGround.

Di samping itu, pasukan sokongan pelanggan mereka sentiasa bersedia untuk membantu dan memberi petua mengenai cara mempercepat laman web anda. Mungkin ada host yang lebih pantas di luar sana, tetapi ini adalah salah satu yang terbaik untuk nilai.

Markah: 3.5

Bluehost telah mencapai kemajuan pesat dalam beberapa tahun terakhir. Dulu terdapat banyak aduan pengguna, tetapi mereka telah meningkatkan perkakasan mereka untuk memandang serius perkara ini.

Namun, anda hanya perlu muncul Twitter untuk melihat banyak keluhan. Sekarang banyak masalah kelajuan datang dari penyediaan keseluruhan laman web anda dan bukan hanya hosting, jadi pastikan untuk mengambil kira. Bluehost juga mempunyai banyak pelanggan sehingga ada beberapa keluhan. 

Bluehost membuat sebutan terhormat dalam catatan perbandingan hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda memerlukan kelajuan laman web terbaik.

ciri-ciri

Markah: 5.0

SiteGround mempunyai beberapa ciri terbaik dari semua hos. Mereka bukan sahaja menawarkan alat khas mereka sendiri untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, tetapi mereka memanfaatkan cPanel, Cloudflare dan teknologi pihak ketiga yang lain.

Fungsi kegemaran saya termasuk pementasan WordPress, teknologi kelajuan memcached, dan pelbagai pilihan peningkatan yang disediakan oleh SiteGround.

Lihat semua ciri

Markah: 3.5

Bluehost mempunyai semua ciri asas yang anda perlukan untuk memulakan, dan cara yang sangat berpatutan untuk memulakan blogger. Ia termasuk SSL percuma dari Let’s Encrypt, yang merupakan keharusan, dan juga lebar jalur yang tidak dimeterai.

Namun, apabila anda membandingkan dengan syarikat lain seperti SiteGround dan A2 Hosting, Bluehost kekurangan beberapa ciri tambahan yang sangat membantu. Satu keluhan adalah hakikat bahawa anda perlu membayar migrasi, yang menjengkelkan.

Anda juga harus menaik taraf ke beberapa rancangan bersama yang lebih mahal seperti Choice Plus dan Pro untuk mendapatkan sandaran laman web – yang penting untuk setiap laman web.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map