SiteGround vs GoDaddy 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Mari kita betulkan: jika anda memutuskan antara SiteGround dan GoDaddy, kami mengesyorkan SiteGround sebagai host nilai keseluruhan terbaik. Anda akan mendapat sokongan peringkat atas, ciri yang lebih baik, dan hosting berkualiti tinggi secara keseluruhan. GoDaddy mungkin menggoda anda dengan perjanjian hosting bernilai $ 1 / bln yang terbaik untuk mendapatkan anda, tetapi ketika membandingkan berdasarkan ciri-ciri, SiteGround menang.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


SiteGround adalah salah satu syarikat hosting yang paling pesat berkembang di dunia, dan mungkin merupakan host terbaik bagi kebanyakan orang. Dengan sokongan pelanggan yang sempurna, ciri-ciri hebat, dan harga rendah banyak yang disukai mengenai syarikat hosting global ini.

4.8

Pengulas

4.9

Pengguna (79 Undian)

VS

GoDaddy tidak memerlukan pengenalan – mungkin penyedia nama host dan nama domain yang paling dikenali di dunia. Yang dikatakan, ini seperti pengacaraan McDonald – murah, pasaran besar-besaran, tetapi tidak begitu baik. Berbanding dengan tuan rumah lain, tuan rumah yang lain biasanya menang. Yang dikatakan, jika anda seorang domainer GoDaddy yang setia, ada baiknya anda tetap menggunakan projek kecil dan sokongan telefon yang luar biasa.

3.4

Pengulas

4.1

Pengguna (26 Undi)

Harga

Markah: 4.5

Harga SiteGround bermula sangat rendah untuk ciri yang anda dapat. Satu keluhan dari kebanyakan pengguna adalah kenyataan bahawa harga melonjak hingga harga penuh setelah tahun pertama, hampir dua kali ganda. SiteGround menawarkan diskaun yang luar biasa pada kebanyakan masa – jadi anda selalu dapat banyak tawaran. Segala-galanya dari SiteGround yang dikongsi hingga hosting khusus adalah harga yang sangat berpatutan.

StartUpGrowBigGoGeek
Harga jualan$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 7.95 / bln
Harga Biasa$ 11.95 / bln$ 11.95 / bln$ 34.95 / bln
Terbaik UntukPemulaPertengahanKelebihan

Lihat Harga

Markah: 5.0

Harga GoDaddy sangat rendah dan bagus untuk pemula. Dengan promosi yang menawarkan hosting ekonomi dengan harga hanya $ 1 / bln, hosting praktikalnya percuma. Satu perkara yang perlu diperhatikan adalah kadar pembaharuan. Setelah tempoh pertama anda habis, hosting ekonomi melonjak hingga $ 8,99 sebulan, jadi berhati-hatilah dengan kunci masuk.

EconomyDeluxeUltimate
Harga jualan$ 1.00 / bln$ 7.99 / bln$ 12.99 / bln
Harga Biasa$ 8.99 / bln$ 11.99 / bln$ 16.99 / bln
Terbaik UntukPemulaPerniagaan kecil kecilanLaman web dengan Lalu Lintas Tinggi

Lihat Harga

Nilai

Markah: 5.0

Anda tidak akan mendapat nilai hosting yang lebih baik di pasaran daripada SiteGround, kami tidak cukup memuji pujian mereka. Dengan sokongan 24/7, sandaran harian, dan SSL percuma, SiteGround merangkumi semua asas yang perlu anda mulakan.

Kami sangat mengesyorkan peningkatan untuk mendapatkan rancangan GrowBig – anda dapat tidak terhad laman web, gandakan penyimpanan, dan pementasan WordPress (percayalah bahawa anda mahukannya). Di samping itu, anda mendapat migrasi percuma, yang menjimatkan banyak kerumitan. Satu-satunya keluhan kami dengan nilai SiteGround adalah ruang cakera terhad, yang dapat diisi dengan cepat.

Markah: 4.0

Nilai GoDaddy cukup bagus untuk apa yang anda dapat. Anda membayar harga diskaun untuk hos pasar besar. Contohnya, apa yang anda dapat dengan rancangan Ekonomi (dijual sekarang dengan harga $ 1 / bln) adalah 1 laman web, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan storan 100 GB, dan domain percuma. Walaupun harganya melonjak hingga harga penuh $ 8.99 / bln, ia tetap bernilai. Oleh itu, kami akan mengesyorkan pergi ke Deluxe kerana anda mendapat laman web dan storan tanpa had (dengan alasan).

Semua rancangan merangkumi sokongan 24/7, yang harus dilakukan, serta pemantauan keselamatan dan perlindungan DDoS.

Dua masalah besar dengan rancangan hosting bersama GoDaddy ini: tiada sijil SSL percuma, yang menjadi standard industri, dan had 1 GB pada pangkalan data. Sekiranya anda menjalankan WordPress dan mempunyai beberapa gambar berkualiti tinggi, anda boleh melampaui had pangkalan data ini dengan cepat. Atas dua sebab ini, kami menggunakan GoDaddy secara penuh.

Sokongan pengguna

Markah: 5.0

Sokongan pelanggan SiteGround sungguh hebat. Anda mendapat sokongan 24/7/365 melalui telefon, e-mel, dan sembang. Ejen sokongan ramah, membantu, dan benar-benar mengatasi dan mengatasi masalah anda.

Lihat ulasan SiteGround penuh kami untuk melihat pujian yang dinyanyikan oleh pelanggan mereka – semuanya disokong. Mereka telah memecahkan kuki itu. Sekiranya anda seorang pemula, sokongan harus menjadi keutamaan # 1 anda, jadi pergi dengan SiteGroun berbanding host lain untuk aspek tersebut. 

Maklumat lanjut

Markah: 4.0

GoDaddy bangga dengan sokongan telefon 24/7, yang benar-benar masuk akal untuk pangkalan pelanggan pasaran massa mereka. Salah satu kelemahan adalah kenyataan bahawa telefon adalah satu-satunya cara untuk mendapatkannya. Sejak itu mereka mengubahnya dan kini menawarkan sokongan sembang, yang disukai oleh ramai penjahat internet.

Sokongan telefon biasanya lebih berkualiti kerana mereka dapat mengejar dan dapat menjawab soalan anda dengan lebih cepat. Saya dapati sokongan sembang menyambung dengan cepat, tetapi anda harus melalui beberapa gelung termasuk memasukkan nombor pin anda dan menunggu respons mereka. Kualiti sokongan biasanya merupakan tindak balas pantas, tidak seperti SiteGround, di mana mereka memberikan penyelesaian sepenuhnya. Secara keseluruhan, sokongan yang baik, tetapi tidak sempurna. 

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 5.0

SiteGround menjanjikan 99,99% masa operasi, yang sama baiknya dengan masa. Ujian pihak ketiga mengesahkan, menunjukkan julat dari 99.95% hingga 100% bulan demi bulan.

SiteGround menawarkan pemantauan proaktif dengan timbunan perisian tersuai mereka, dan AI untuk membantu menangkis serangan bot yang agresif. Jangan bimbang tentang waktu operasi dengan SiteGround, mereka mendapat perlindungan.

Markah: 3.5

Waktu operasi GoDaddy cukup baik, sering pada 99.95% atau lebih baik. Ulasan dari pengguna di seluruh web bercampur-campur, tetapi biasanya waktu / waktu henti tidak dijadikan masalah utama.

GoDaddy memang mempunyai jaminan masa pelayan (amaran – jargon undang-undang!) – tetapi hanya merangkumi 99.90% (hilang 0,09 di sana) – yang bermaksud hosting anda boleh berhenti selama 43 minit sebulan, dan mereka menganggapnya normal. Bayangkan laman web anda tergendala dalam tempoh membeli-belah yang penting selama hampir satu jam! Tambahan pula, GoDaddy hanya memberi anda Pulangan kredit 5% – yang mungkin hanya wang ringgit. Kami fikir mereka harus mempunyai standard dan kredit yang lebih tinggi sebulan penuh.

Kepantasan

Markah: 4.5

SiteGround menawarkan pelbagai tahap pengoptimuman kelajuan: pengoptimuman CDN, Cloudflare, caching dinamik, dan memcaching. Semua ini membantu meningkatkan kelajuan laman web anda dengan teknologi yang dibina oleh SiteGround.

Di samping itu, pasukan sokongan pelanggan mereka sentiasa bersedia untuk membantu dan memberi petua mengenai cara mempercepat laman web anda. Mungkin ada host yang lebih pantas di luar sana, tetapi ini adalah salah satu yang terbaik untuk nilai.

Markah: 3.5

GoDaddy jatuh di tengah bungkusan sejauh ujian kelajuan berjalan. Mereka cuba meningkatkan anda kepada rancangan Ultimate mereka untuk mendapatkan lebih banyak kuasa dan kelajuan pemprosesan, yang menjadikan saya salah jalan. Rancangan ekonomi juga memerlukan kepantasan!

Dihidupkan Twitter GoDaddy mendapat banyak aduan, tetapi secara jujurnya mengharapkan lebih banyak lagi untuk tuan rumah yang popular ini.

GoDaddy tidak membuat senarai hosting web terpantas kami. Periksa siaran itu jika anda ingin pergi bersama pemenang.

ciri-ciri

Markah: 5.0

SiteGround mempunyai beberapa ciri terbaik dari semua hos. Mereka bukan sahaja menawarkan alat khas mereka sendiri untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, tetapi mereka memanfaatkan cPanel, Cloudflare dan teknologi pihak ketiga yang lain.

Fungsi kegemaran saya termasuk pementasan WordPress, teknologi kelajuan memcached, dan pelbagai pilihan peningkatan yang disediakan oleh SiteGround.

Lihat semua ciri

Markah: 3.5

Bukan peminat besar ciri GoDaddy pada rancangan asas. Sebilangan besar orang memulakan laman web mereka di WordPress hari ini, dan sementara GoDaddy memang mempunyai hosting WordPress, sekali lagi anda harus menaik taraf untuk mendapatkan pementasan WordPress misalnya. Pada rancangan hosting ekonomi GoDaddy, anda tidak mendapat SSL percuma, anda tidak mendapat sandaran, dan mereka tidak melakukan migrasi.

Walaupun GoDaddy mempunyai beberapa alat khusus yang mereka buat, untuk sebuah syarikat sebesar ini, saya mengharapkan mereka menawarkan lebih banyak ciri daripada hos scrappier yang lebih kecil seperti SiteGround – tetapi mereka mesti mendapat keuntungan. Secara keseluruhan, ciri-ciri ok, tidak bagus.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map