SiteGround vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

SiteGround vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

SiteGround vs HostGator 2020: Bandingkan Harga, Ciri & Banyak Lagi

Ambil cepat: jika anda memutuskan antara SiteGround dan HostGator, kami mengesyorkan SiteGround sebagai host nilai keseluruhan terbaik. Anda akan mendapat sokongan peringkat atas, ciri yang lebih baik, dan hosting berkualiti tinggi secara keseluruhan. HostGator datang dengan harga yang lebih rendah untuk permulaan, tetapi ketika membandingkan berdasarkan ciri-ciri, SiteGround menang.

HARGA  |  NILAISOKONGAN  |  KEMASKINI  |  KECEPATAN  |  CIRI-CIRI  |  KESIMPULAN  


SiteGround adalah salah satu syarikat hosting yang paling pesat berkembang di dunia, dan mungkin merupakan host terbaik bagi kebanyakan orang. Dengan sokongan pelanggan yang sempurna, ciri-ciri hebat, dan harga rendah banyak yang disukai mengenai syarikat hosting global ini.

4.8

Pengulas

4.9

Pengguna (79 Undian)

VS

Dengan lebih daripada 1 juta laman web yang dihoskan, HostGator adalah raksasa. HostGator adalah tuan rumah permulaan yang hebat bagi mereka yang mencari hosting murah dengan beberapa ciri canggih.

3.8

Pengulas

4.2

Pengguna (11 Undi)

Harga

Markah: 4.5

Harga SiteGround bermula sangat rendah untuk ciri yang anda dapat. Satu keluhan dari kebanyakan pengguna adalah kenyataan bahawa harga melonjak hingga harga penuh setelah tahun pertama, hampir dua kali ganda. SiteGround menawarkan diskaun yang luar biasa pada kebanyakan masa – jadi anda selalu dapat banyak tawaran. Segala-galanya dari SiteGround yang dikongsi hingga hosting khusus adalah harga yang sangat berpatutan.

StartUpGrowBigGoGeek
Harga jualan$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 7.95 / bln
Harga Biasa$ 11.95 / bln$ 11.95 / bln$ 34.95 / bln
Terbaik UntukPemulaPertengahanKelebihan

Lihat Harga

Markah: 4.5

HostGator mempunyai banyak pilihan rancangan, mulai dari hosting bersama bin bargain hingga hosting VPS dengan harga tinggi. HostGator sangat agresif pada harga mereka, memberikan potongan besar kerana mereka ingin memperoleh bahagian pasaran. Cita-cita mereka adalah faedah anda:

SharedWordPressVPS
Harga jualan$ 2.75 / bln$ 5.95 / bln$ 29.95 / bln
Harga Biasa$ 10.95 / bln$ 14.95 / bln$ 89.95 / bln
Terbaik UntukPemulaLaman web WordPressLaman pertumbuhan

Lihat Harga

Nilai

Markah: 5.0

Anda tidak akan mendapat nilai hosting yang lebih baik di pasaran daripada SiteGround, kami tidak cukup memuji pujian mereka. Dengan sokongan 24/7, sandaran harian, dan SSL percuma, SiteGround merangkumi semua asas yang perlu anda mulakan.

Kami sangat mengesyorkan peningkatan untuk mendapatkan rancangan GrowBig – anda dapat tidak terhad laman web, gandakan penyimpanan, dan pementasan WordPress (percayalah bahawa anda mahukannya). Di samping itu, anda mendapat migrasi percuma, yang menjimatkan banyak kerumitan. Satu-satunya keluhan kami dengan nilai SiteGround adalah ruang cakera terhad, yang dapat diisi dengan cepat.

Markah: 4.5

HostGator menawarkan nilai yang luar biasa kerana harganya. Sebenarnya ia tidak sekuat SiteGround, yang menjadi kegemaran keseluruhan, tetapi HostGator akan membawa anda ke pintu dengan harga yang sangat berpatutan.

Ia mempunyai nilai keseluruhan yang sangat kuat kerana untuk apa yang anda bayar, anda mendapat banyak ciri seperti migrasi percuma, lebar jalur tidak bermeter, dan sokongan 24/7/365.

Di mana kita tidak melihat nilai yang kuat adalah di mana mereka mengenakan bayaran tambahan yang disertakan oleh orang lain secara percuma, seperti sandaran – yang sangat penting untuk kesihatan laman web anda. Mereka juga ingin mengenakan bayaran tambahan untuk uptime yang lebih baik, yang menurut kami semestinya menjadi ciri asas yang termasuk dalam semua rancangan, tidak peduli seberapa murah.

Sokongan pengguna

Markah: 5.0

Sokongan pelanggan SiteGround sungguh hebat. Anda mendapat sokongan 24/7/365 melalui telefon, e-mel, dan sembang. Ejen sokongan ramah, membantu, dan benar-benar mengatasi dan mengatasi masalah anda.

Lihat ulasan SiteGround penuh kami untuk melihat pujian yang dinyanyikan oleh pelanggan mereka – semuanya disokong. Mereka telah memecahkan kuki itu. Sekiranya anda seorang pemula, sokongan harus menjadi keutamaan # 1 anda, jadi pergi dengan SiteGroun berbanding host lain untuk aspek tersebut. 

Maklumat lanjut

Markah: 3

HostGator memeriksa semua kotak di permukaan dengan sokongan mereka: 24/7 dan 365 hari dalam setahun. Dengan berbual dan melalui telefon. Tetapi pelanggan menceritakan kisah yang berbeza.

Terdapat banyak rungutan mengenai tindak balas yang lambat, kakitangan yang tidak kompeten, dan sokongan sub-par secara keseluruhan. Terdapat banyak orang yang tidak mempunyai aduan, jadi kami mengesyorkan anda menguji sokongan mereka sebelum membeli.

Maklumat lanjut

Menjamu Selera Masa Up

Markah: 5.0

SiteGround menjanjikan uptime 99,99%, yang hampir sama baiknya. Ujian pihak ketiga mengesahkan, menunjukkan julat dari 99.95% hingga 100% bulan demi bulan.

SiteGround menawarkan pemantauan proaktif dengan timbunan perisian tersuai mereka, dan AI untuk membantu menangkis serangan bot yang agresif. Jangan bimbang tentang waktu operasi dengan SiteGround, mereka mendapat perlindungan.

Markah: 4.5

Dengan waktu operasi lebih dari 99.5%, bergantung pada sumbernya, tidak banyak yang perlu dikeluhkan dengan HostGator.

Sebagai tambahan, HostGator menawarkan hosting bulan percuma sekiranya mereka berada di bawah Jaminan 99.9%.

Kami telah mengumpulkan mereka setengah mata kerana terdapat beberapa aduan dari pengguna, dan kami juga lebih suka melihat 99,99% masa operasi untuk penyedia kelas terbaik.

Kepantasan

Markah: 4.5

SiteGround menawarkan pelbagai tahap pengoptimuman kelajuan: pengoptimuman CDN, Cloudflare, caching dinamik, dan memcaching. Semua ini membantu meningkatkan kelajuan laman web anda dengan teknologi yang dibina oleh SiteGround.

Di samping itu, pasukan sokongan pelanggan mereka sentiasa bersedia untuk membantu dan memberi petua mengenai cara mempercepat laman web anda. Mungkin ada host yang lebih pantas di luar sana, tetapi ini adalah salah satu yang terbaik untuk nilai.

Markah: 3.0 

Hosting bersama biasanya mempunyai masalah dengan masalah kepantasan, semata-mata berdasarkan kos hosting yang lebih rendah. HostGator berada di tengah-tengah pek dengan cepat. Semasa anda mencari Twitter, anda tidak melihat banyak aduan seperti host bersama lain seperti Bluehost, yang merupakan petanda anekdot yang baik.

Sekiranya anda mencari produk HostGator yang lebih pantas, lihat hosting HostGator Cloud. Sekiranya anda menginginkan hosting bersama yang lebih pantas yang tidak akan merosakkan bank, kami sangat mengesyorkan A2 Hosting atau SiteGround. Anda akan lebih bahagia dengan mereka.

ciri-ciri

Markah: 5.0

SiteGround mempunyai beberapa ciri terbaik dari semua hos. Mereka bukan sahaja menawarkan alat khas mereka sendiri untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, tetapi mereka memanfaatkan cPanel, Cloudflare dan teknologi pihak ketiga yang lain.

Fungsi kegemaran saya termasuk pementasan WordPress, teknologi kelajuan memcached, dan pelbagai pilihan peningkatan yang disediakan oleh SiteGround.

Lihat semua ciri

Markah: 4.0

HostGator sering dibandingkan dengan Bluehost kerana harga dan ciri-cirinya, dan secara keseluruhan HostGator memang menang di sini.

Di antara kedua syarikat tersebut, HostGator dibina untuk lebih banyak pengguna pro. Dan ketika membandingkan HostGator dengan syarikat hosting bersama yang lain, anda harus mengingatnya.

Kami menyukai kenyataan bahawa migrasi disertakan, mereka mempunyai pemasangan satu klik, berada di cPanel, dan menawarkan jaminan uptime 99.9%. Kami masih menyukai host lain seperti SiteGround lebih baik untuk keseluruhan ciri, tetapi HostGator mempunyai apa yang anda perlukan untuk memulakan.

Lihat semua ciri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector