WP Engine vs GoDaddy: Bandingkan Harga, Ciri & Kelajuan – 2020

Sekiranya anda membandingkan GoDaddy dengan WP Engine, anda membandingkan epal dengan oren.


GoDaddy adalah mengenai harga diskaun, mengikut skala.

WP Engine adalah kualiti khusus, perkhidmatan khusus WordPress.

Ya, GoDaddy kini menawarkan Hosting WordPress Terkelola mereka, tetapi ia lebih merupakan nama pemasaran daripada apa-apa yang bersaing dengan apa yang ditawarkan WP Engine.

WP Engine vs Harga GoDaddy

Biasanya, kebanyakan orang akan membuat keputusan berdasarkan kos awal, dan bukannya nilai keseluruhan.

Kami memahami bahawa titik harga boleh menjadi situasi membuat atau memecahkan banyak pengguna, sebab itulah kami memastikan untuk menyampaikan maklumat tersebut sebelum perkara lain. Oleh itu, kita harus menyebutkan bahawa harganya hanya satu komponen dari perkhidmatan yang anda dapat, jadi jika anda dapat membelanjakan sedikit lebih banyak dan mendapatkan nilai yang lebih baik, kami sangat menyarankan untuk pergi ke jalan itu.

Pada akhirnya, mantera “anda mendapat apa yang anda bayar” adalah sama dengan perkhidmatan hosting seperti halnya dengan perkara lain.

Juga, untuk memastikan bahawa perbandingan ini setara mungkin, kami melihat pakej hosting WordPress GoDaddy dan bukannya rancangan hosting standard mereka. Dengan cara ini anda dapat melihat bagaimana susunannya berdasarkan faktor yang serupa.

Sekilas Harga Hosting GoDaddy

 • Pelan Asas: $ 3.99 sebulan untuk bermula, $ 7.99 sebulan untuk diperbaharui
 • Pelan Deluxe: $ 4,49 sebulan untuk bermula, $ 9,99 untuk diperbaharui
 • Pelan Muktamad: $ 7.99 sebulan untuk bermula, $ 14.99 untuk diperbaharui
 • Pelan Pembangun: $ 13.99 untuk bermula, $ 24.99 untuk diperbaharui

Harga Mesin WP

 • Peribadi: $ 34 sebulan (diskaun dengan pautan kami)
 • Profesional: $ 99 sebulan
 • Perniagaan: $ 249 sebulan
 • Premium: minta harga mereka

Seperti yang anda lihat WP Engine jauh lebih banyak daripada GoDaddy, yang cukup bagi sesetengah orang untuk menghindarinya sama sekali. Namun, seperti yang kami sebutkan di atas, nilai boleh menjadi petunjuk yang lebih baik untuk memilih mana yang harus anda pilih, jadi jangan menganggap bahawa GoDaddy adalah pilihan yang lebih bijak kerana harganya lebih murah. Walaupun begitu, jika dibandingkan dengan harga sahaja, Go Daddy jauh lebih menjimatkan.

Pemenang: GoDaddy

Jaminan Wang Dikembalikan

Ketika membuat laman web, anda perlu meluangkan masa anda untuk memikirkan cara memprogramkan semuanya dan memastikan semuanya bersatu. Oleh itu, anda boleh memilih rancangan hanya untuk mengetahui bahawa anda memerlukan sesuatu yang berbeza setelah beberapa hari mencubanya. Nasib baik, banyak perkhidmatan hosting menawarkan jaminan yang bermaksud bahawa jika anda harus membatalkan perkhidmatan anda dalam jangka waktu tertentu, mereka akan mengembalikan wang anda tanpa kerumitan. Dalam kes ini, WP Engine memberi anda masa sehingga enam puluh hari untuk mengubah fikiran anda, sementara GoDaddy menawarkan empat puluh lima.

Pemenang: Enjin WP

Sokongan pengguna

Sebelum kita menguraikan pelbagai ciri dan faedah yang anda dapat dengan setiap host, pertama-tama kita ingin melihat seberapa baik sistem sokongan mereka. Tidak kira seberapa baik anda dalam pembinaan laman web, anda akhirnya harus berbincang dengan seseorang yang mempunyai sokongan teknikal, jadi sangat penting bahawa anda mempunyai akses kepada mereka setiap masa dan boleh mendapatkan respons yang pantas. Oleh itu, terdapat empat kaedah utama yang digunakan oleh host untuk memberikan sokongan, jadi mari kita lihat bagaimana setiap host dihimpunkan.

Sokongan Telefon

Ketika menghubungi hotline sokongan, anda tidak perlu menunggu lama sebelum anda menghubungi orang langsung. Juga, lebih baik jika anda dapat menelefon pada bila-bila masa siang atau malam sehingga jika anda bekerja di laman web anda pada waktu tengah malam, anda masih boleh mendapatkan bantuan sekiranya ada yang tidak kena. Kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan sokongan telefon 24/7, dan kedua-duanya tidak menunda anda terlalu lama.

Pemenang: Seri

Sembang Langsung

Bagi kebanyakan orang, menunggu ditangguhkan adalah salah satu perkara terburuk yang perlu dilakukan, sebab itulah fungsi sembang langsung biasanya merupakan cara yang lebih baik. Dengan cara ini anda masih dapat menyelesaikan masalah anda dalam masa nyata, tetapi anda tidak perlu risau tentang kesunyian yang janggal atau muzik lif yang buruk. Kedua-dua laman web mempunyai fungsi sembang langsung yang boleh dipercayai, walaupun GoDaddy tidak selalu dalam talian, jadi anda harus memastikan bahawa anda berusaha menjangkau mereka selama waktu perniagaan biasa. Memandangkan banyak orang bekerja di laman web mereka pada setiap waktu malam, ini adalah kelemahan yang ketara.

Pemenang: Enjin WP

E-mel

Sejauh sistem sokongan, anda tidak boleh lebih asas daripada mempunyai e-mel. Ini berlaku apabila anda mempunyai masalah yang tidak perlu diselesaikan dengan segera. Walaupun begitu, anda juga tidak mahu menunggu beberapa hari untuk mendapatkan respons, jadi sangat penting bahawa perkhidmatan tersebut akan segera menghubungi anda. Sekali lagi, WP Engine mempunyai perkhidmatan e-mel yang baik, tetapi atas sebab apa pun, GoDaddy tidak mempunyai fungsi e-mel. Walaupun anda boleh menelefon sepanjang hari dan berbual semasa waktu perniagaan biasa, agak aneh anda tidak dapat menghantar e-mel untuk menyelesaikan masalah anda.

Pemenang: WP Engine, jelas

Forum

Kaedah terakhir untuk tuan rumah memberikan sokongan kepada pelanggan mereka adalah dengan mempunyai banyak tutorial dan maklumat lain mengenai masalah umum sehingga orang dapat mencari jalan keluar untuk masalah mereka tanpa harus berbicara dengan siapa pun atau menunggu respons. Kedua-dua WP Engine dan GoDaddy mempunyai sistem seperti itu, tetapi GoDaddy mempunyai sekumpulan Soalan Lazim dan maklumat instruksional yang lebih lengkap.

Pemenang: GoDaddy

Kepantasan

Semasa menentukan nilai perkhidmatan hosting, salah satu cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan melihat seberapa baik ia dapat menangani kelajuan beban. Dalam masyarakat yang serba pantas hari ini, apa-apa yang memerlukan masa lebih lama daripada beberapa saat untuk dimuat dapat terasa seperti selama-lamanya, sebab itulah sangat penting sehingga tuan rumah anda tidak memberi anda kelewatan. Sekiranya terdapat masalah memuatkan, khalayak anda akan keluar dari halaman anda, dan anda akan mendapat reputasi buruk.

Untuk membandingkan kelajuan kedua-dua laman web ini, kami melihat ujian bebas yang dilakukan oleh orang lain untuk melihat seberapa baik mereka mengumpulkan. Inilah hasilnya.

GoDaddy

 • Kelajuan Terbaik:31 saat
 • Kelajuan Terburuk:97 saat
 • Purata: 10 saat

Enjin WP

 • Kelajuan Terbaik: 503 milisaat
 • Kelajuan Terburuk:58 saat
 • Purata: 872 milisaat

Seperti yang anda lihat, WP Engine jauh lebih dipercayai dan konsisten, sedangkan GoDaddy mempunyai margin ralat yang sangat besar. Oleh kerana anda tidak perlu risau sama ada orang akan mengalami kesukaran memuatkan laman web anda atau tidak, nampaknya WP Engine adalah pilihan yang lebih baik. Sebab untuk hasil yang lebih baik adalah bahawa WP Engine didedikasikan untuk satu perkhidmatan, sedangkan GoDaddy melakukan lebih daripada sekadar hosting WordPress, jadi pelayannya harus bertindak balas terhadap berbagai jenis data.

Pemenang: Enjin WP

Waktu tamat

Seiring dengan masa muat, anda juga ingin memastikan bahawa laman web anda tidak rosak, itulah sebabnya kebanyakan host menawarkan apa yang disebut sebagai jaminan masa operasi. Ini untuk memberi anda ketenangan bahawa halaman anda akan sentiasa tersedia dan tidak akan mengalami masalah sambungan rangkaian, tidak kira di mana sahaja orang mengakses laman web anda. Oleh itu, WP Engine memang menawarkan jaminan sementara GoDaddy tidak memberikan jaminan. Ini bermaksud bahawa jika anda pernah mengalami waktu henti di pelayan GoDaddy, mereka tidak akan memberi ganti rugi kepada anda, sehingga boleh menjadi pemecah masalah bagi beberapa orang.

Apabila membandingkan kedua perkhidmatan tersebut, kedua-duanya sangat baik dalam memberikan peratusan waktu operasi yang tinggi, tetapi kelebihannya adalah WP Engine. Laman web ini bukan sahaja mempunyai penilaian uptime 100% yang lebih konsisten, tetapi hakikat bahawa anda mendapat jaminan adalah sentuhan yang bagus.

Pemenang: Enjin WP

Nilai

Sekarang setelah kita melihat apa yang anda harapkan sejauh prestasi dan kebolehpercayaan, mari kita bahas pakej asas yang anda dapat dengan setiap perkhidmatan hosting. Sekali lagi, untuk memastikan perkara-perkara adil dan seimbang, kami akan membandingkan kedua-dua laman web ini hanya di WordPress hosting. Oleh itu, jika anda memilih hosting bersama standard di GoDaddy, anda boleh mendapatkan pakej yang sedikit berbeza bergantung pada keperluan anda.

GoDaddy

 • Asas: Satu laman web, 25K pelawat sebulan, storan 10 GB, domain percuma, pakej SFTP
 • Deluxe: Satu laman web, pelawat 100 ribu sebulan, storan 15 GB, domain percuma, pemalam SEO
 • Muktamad: Dua laman web, pelawat 400 ribu sebulan, storan 30 GB, domain percuma, satu sijil SSL
 • Pemaju: Lima laman web, 800K pelawat sebulan, storan 50 GB, domain percuma, satu sijil SSL

Enjin WP

 • Peribadi: Satu laman web, 25 ribu pelawat sebulan, storan 10 GB, pemindahan data percuma, sijil SSL percuma
 • Profesional: Sepuluh laman web, pelawat 100 ribu sebulan, penyimpanan 20 GB, pemindahan data percuma, sijil SSL percuma
 • Perniagaan: Dua puluh lima laman web, 400 ribu pelawat setiap bulan, penyimpanan 30 GB, pemindahan data percuma, sijil SSL percuma
 • Premium: 150 laman web, satu juta pelawat setiap bulan, penyimpanan 100-300 GB, pemindahan data percuma dan sijil SSL
 • Perusahaan: 150 laman web, lima juta pelawat setiap bulan, penyimpanan 400 GB-1 TB, pemindahan data percuma dan sijil SSL

Seperti yang anda lihat, WP Engine memberikan nilai yang jauh lebih banyak daripada GoDaddy.

Namun, seperti yang kita lihat di atas, titik harga jauh lebih tinggi, jadi masuk akal bahawa anda boleh melakukan lebih banyak perkara. Walaupun begitu, setelah anda melangkaui pakej asas dengan setiap program, mudah dilihat bahawa WP Engine mempunyai banyak lagi yang ditawarkan. Juga, hakikat bahawa anda mendapat pemindahan data tanpa had dan sijil SSL percuma untuk laman web anda tanpa mengira penyediaan rancangan anda bermakna WP Engine sudah menjadi pilihan yang lebih baik. Satu-satunya kelebihan utama yang dimiliki GoDaddy adalah hakikat bahawa anda boleh mendapatkan domain percuma dengan setiap rancangan.

Jika tidak, anda mengehadkan diri dengan memilih GoDaddy sebagai hos WordPress anda.

Pemenang: Enjin WP

Kesimpulannya

Oleh itu, apabila berkaitan dengan hosting WordPress, jelas bahawa WP Engine mempunyai ciri yang lebih baik, lebih banyak kebolehpercayaan, dan perkhidmatan pelanggan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu atau perlu menggunakan WordPress untuk laman web anda, maka GoDaddy mempunyai banyak ciri dan faedah lain yang dapat anda akses, menjadikannya tuan rumah yang lebih lengkap.

Pemenang: WP Engine untuk WordPress, GoDaddy untuk apa sahaja

Untuk meneroka semua pilihan hosting anda, lihat catatan perbandingan WP Engine vs HostGator kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map