Најбољи добављачи ССЛ сертификата у 2019. години (ажурирано мај 2020.)

Најбољи добављачи ССЛ сертификата у 2019. години (ажурирано мај 2020.)

Најбољи добављачи ССЛ сертификата у 2019. години (ажурирано мај 2020.)

ССЛ сертификат није избор – то је неопходност.


Чувате податке корисника.

У прегледницима ћете добити сигурни симбол „хттпс“.

Још боље – Гоогле ће наградити вашу веб локацију бољом претрагом.

водич за ССЛ

Интернет сигурност је нешто чега смо сви хипер-свесни овог дана и старости. У старе дане интернета нисте морали превише да се бринете о вирусима и злонамерном софтверу. У данашње време чини се да нешто вреба у сваком кутку веба.

Срећом, док хакери покушавају да нам украду податке, постоји пуно метода које можемо да искористимо да се то не догоди.

Једна од најефикаснијих и широко коришћених метода је употреба ССЛ сертификата. Данас ћемо заронити дубоко у свет онлајн шифрирања и видети како чува интернет безбедан, посебно када се преносе осетљиве информације.

Направићемо и поређење ССЛ сертификата да бисмо вам помогли да пронађете најбољи ССЛ сертификат и најбољи добављач ССЛ сертификата за вас.

Шта је ССЛ сертификат?

Израз ССЛ је скраћеница која означава сигурни слој утичнице. То значи да су ваши подаци рашчлањени на различите делове или утичнице, како би се спречило да их пресреће трећа страна, попут хакера.

Начин на који функционише је да је то процес у два корака. Прво се информације шифрирају сокетирањем, а затим се веб локација са којом комуницирате верификује као права ствар.

На пример, ако купујете нешто из интернетске продавнице, ССЛ сертификат је начин да се увери да је веб локација верификована и да није лажна страница коју је поставио хакер.

Зашто купити ССЛ сертификат?

Технички гледано, свака веб локација која жели да осигура да је сигурно треба да користи ССЛ енкрипцију.

На тај начин ће се осигурати да странице не буду заражене или оштећене хакером, што ће онда угрозити све који посете локацију.

Постоји неколико различитих врста сертификата које веб локације могу да добију (у које ћемо мало ући), што значи да неће све странице бити шифроване на исти начин.

На пример, неко ко води блог може да изабере поједностављену верзију, јер се не бави било каквим осетљивим информацијама, али било која врста веб продавница требало би да има напредну енкрипцију како би се осигурало да подаци о клијентима нису прекршени..

Предности употребе ССЛ сертификата

Ако сте менаџер веб странице, постоји неколико разлога због којих би требало да купујете и користите ССЛ сертификате. Осим очигледне предности чувања вас и ваших посетилаца, ССЛ такође може понудити ове предности.

  • Професионално држи: Кључна разлика између странице аматера и професионалне је постојање сертификата. Дакле, ако желите да вас схвате озбиљно као пословни или онлајн бренд, тада морате да се појачате.
  • Смањује стопу напуштања почетне странице: чим људи схвате да је ваша веб локација несигурна, напустиће је што је брже могуће. Да бисте задржали своју публику, морате се потрудити да они имају пријатно искуство.
  • Спрјечава означавање: ако се ваша веб локација хакује зато што немате ССЛ сертификат, претраживачи вас могу навести као несигурне, а антивирусни програми могу забранити корисницима да уопште посећују вашу страницу. Када покушавате да изградите присуство на мрежи, то може бити велика препрека за вас.
  • Понуди поверење: чак и ако купци нису упознати са вашом робном марком, видећи да страница има висок ниво шифрирања показује да сте сигурни и да им можете веровати осетљиве информације.
  • Побољшава рангирање: ваш спот на претраживачу може учинити или прекинути ваше присуство на мрежи, а већи ниво сигурности помоћи ће вам да се повећате на резултатима претраге како бисте могли надмашити конкуренцију.

 

Врсте ССЛ сертификата

Као што смо споменули, постоји неколико различитих сорти ССЛ сертификата, а сваки је дефинисан сетом параметара које морате испунити.

Иако сви цертификати нуде слој заштите вашој веб локацији, само одређени (попут ЕВ ССЛ-а) могу да осигурају да су сви подаци шифровани и недоступни хакерима. Ево најчешћих врста сертификата које можете пронаћи.

ССЛ провера ваљаности домена

Ако користите веб локацију ниског нивоа (као што је блог) и не рукујете било којим осетљивим информацијама, ДВ ССЛ би могао бити одлична опција. То је релативно јефтино и лако га је пронаћи, али не нуди толико заштиту.

Разлог што је овај цертификат један од најмање сигурних је тај што за њега није потребна никаква провера ССЛ провајдера. То значи да ви, као власник веб локације, не морате да верификујете све детаље свог предузећа пре добијања сертификата.

То је такође разлог зашто их је тако лако добити јер је то знатно поједностављени поступак одобравања.

ССС за проверу организације

Следећи корак изнад ДВ ССЛ је провера организације. Да бисте добили ову врсту цертификата, морате навести провјерљиве детаље о свом физичком пословању, као што су адреса и телефонски број.

Ова врста сертификата идеална је за организације које имају локацију за циглу и малтер као и локацију. Међутим, и даље се не препоручује бавити се осетљивим информацијама као што су кредитне картице.

Ектендед Валидатион ССЛ

Ово је највиши ниво сигурности који можете имати и неопходан је за било које интернет пословање које се бави трансакцијама званим „е-трговина“. Дакле, ако имате интернетску трговину или банкарски систем, потребан вам је ЕВ ССЛ. Ова врста сертификата захтева строгу процену од стране органа који вам га пружа.

Тек након што прођете све процедуре верификације, можете добити одобрење. Други бонус за добијање ЕВ ССЛ статуса је тај да ће ваша веб локација бити приказана зеленим симболом закључавања у адресној траци.

То показује посетиоцима да је ваша веб локација што је могуће сигурнија и заштићенија. На крају, ово је најбољи ССЛ сертификат који можете купити.

Вилдцард ССЛ

Већим дијелом веб странице немају исти ниво шифрирања за сваку страницу. То је зато што то може бити скупо и дуготрајно.

Међутим, једноставан начин да се то превазиђе је добијање Вилдцард ССЛ сертификата, који вам омогућава да шифрујете све поддомене са своје основне странице.

На пример, ако је ваш стандардни домен ввв.мисите.цом, онда можете добити Вилдцард сертификат за покривање свих поддомена, као што су блог.мисите.цом, маил.мисите.цом, и тако даље. Обично морате да обезбедите само потврду да су ове поддомене део ваше укупне веб локације, али у неким случајевима ћете можда морати да креирате засебне ИП адресе да бисте добили одобрење.

Свеукупно, онима којима је потребан Вилдцард ССЛ су они који управљају пуно поддомена и желе да све буде што једноставније..

Како можете добити ССЛ сертификат?

Пре свега, ССЛ сертификате дају само одређени провајдери, па их морате пронаћи пре него што започнете са радом. Прећи ћемо преко листе најбољих добављача и тамо где их можете касније пронаћи

Али важно је знати да цертификат не можете добити било где.

Обично говорећи, ауторитет за сертификацију захтева три нивоа информација са веб локације која захтева ССЛ шифровање. Зависно од врсте сертификата који сте добили, можда ћете морати да наведете више или мање информација да бисте их проверили.

ИП адреса

Из безбедносних разлога може се генерисати само један сертификат за једну ИП адресу. Опет Вилдцард ССЛ такође може покрити поддомене, али и даље морате имати верификован ИП за примарни домен. Ако немате домен, не можете за њега добити сертификат.

Захтев за потврду и потпис (ЦСР)

Ово је генерички израз за шифрирани образац који може садржавати осетљиве информације. ЦСР се користе у различите сврхе, укључујући подношење захтева за ССЛ сертификат. Количина информација које дајете зависиће од овлашћења и врсте сертификата који желите.

Најчешћи подаци укључују физичку адресу, имена предузећа, локалитет и земљу порекла.

У многим случајевима ће ауторитет за сертификате имати формулар за ЦСР који можете да попуните, али понекад ћете морати сами да га генеришете. Све у свему, све док су наведене информације тачне и проверљиве, не бисте требали имати проблема са одобрењем.

ВХОИС Рецорд

Ако нисте упознати са овим појмом, ВХОИС подаци односе се на информације које су наведене за власника датог домена. Када купујете домен, морате да наведете податке као што су име и подаци за контакт тако да свако ко покуша да пронађе власника веб локације може то брзо и лако учинити.

Када се пријављује за ССЛ сертификат, ЦА ће укрстити податке на вашем ЦСР обрасцу са ВХОИС записом како би се уверили да се подударају..

Ако се из неког разлога не подударају, тада морате прилагодити ВХОИС податке тако да одражавају тренутне информације наведене на вашем ЦСР обрасцу. У супротном нећете бити одобрени.

Шта је ЛетсЕнцрипт?

Када добијете ССЛ сертификат, обично дописивање врши се ручно између вас и провајдера. Међутим, ЛетсЕнцрипт је аутоматизована услуга која све ово ради за вас без икакве људске интервенције.

Цео процес је помало технички, али корист од коришћења ове врсте система је у томе што све може да се покрене знатно глатко, а и даље пружа сву верификацију и аутентификацију без икаквих проблема.

Будући да програм ради само ако је веб локација верификована, ни ССЛ провајдер ни подноситељ захтева не морају да брину о томе да ли систем омогућава грешке или рупе у безбедности.

Ко пружа ССЛ цертификате?

Постоји прилично много ЦА-а од којих можете купити сертификат, а неки су познатији од других. Морате бити сигурни да су легитимни органи тако да ће ваш сертификат бити валидан и оперативан.

Два највећа ауторитета су Цомодо ССЛ и Верисигн, па их слободно проверите да ли желите да се сертификујете..

Постоји још један начин да купите ССЛ сертификате и то кроз вашу хостинг компанију. Већина веб хостова нуди ССЛ као услугу, што значи да они управљају свим папирологијом и осигуравају да све тече без проблема. Они су ефективно посредник између вас и органа који их издаје.

Али зашто бисте прошли кроз хостинг услугу? Па, главна предност оваквих ствари је зато што ваш веб домаћин има све информације које су вам потребне да бисте верификовали веб локацију.

ВХОИС подаци, ИП адреса и друге појединости могу се пружити и верификовати преко домаћина, чинећи цијели процес једноставнијим. У многим случајевима веб домаћини нуде ову услугу бесплатно или по малој цени, тако да на крају може бити вредно и практичности.

Најбољи провајдери ССЛ сертификата

Да бисмо вам помогли да започнете са куповином ССЛ сертификата, ево листе најбољих осам ауторитета на мрежи. Свака вам може дати врсту ССЛ заштите која вам је потребна и сви су високо оцењени због сигурности.

1. Цомодо ССЛ

Овај ЦА је рангиран као број један на свету, тако да је фантастично место за добијање вашег сертификата. Оно што ову компанију чини тако ефикасном је да нуде 256-битну енкрипцију и да им верују сви прегледачи.

И не само то, већ и Цомодо ССЛ нуди обиље техничке подршке и гаранције од 250.000 долара ако је ваша веб локација хакована. Годишња цена за ЕВ ССЛ сертификат је 249 долара.

2. ИденТруст

Овај ауторитет је добро познат на многим банкарским веб локацијама, тако да знате да је одличан избор. Овде још увек добијате 256-битну енкрипцију и доста подршке.

ИденТруст такође користи напредни алгоритам да пружи додатно појачање сигурности. Најбоље од свега, цене су много разумније, а већина сертификата кошта око 100 до 150 долара годишње.

3. Симантец

Иако су цене за овог провајдера много веће од нечега попут ИденТруст-а, добијате невероватну заштиту, као и изузетну гаранцију.

Већина ЕВ ССЛ сертификата осигурана је до 1,5 милиона долара, али могу коштати и више од 1000 долара годишње. Као и код осталих, и Симантец нуди 256-битну енкрипцију.

4. ГоДадди

Већина људи је свесна овог Годадди-а, али обично је то зато што желе да добију домен или хостирају веб локацију. Међутим, овај интернет центар нуди и ССЛ цертификате, и они су много приступачнији од конкуренције. Цене се крећу од 69 до 300 долара.

5. ГлобалСигн

Ако желите додатну заштиту за своју веб страницу без плаћања превисоких цена, ГлобалСигн је одлична опција. Нуди 2048-битну будућу енкрипцију, као и програме који откривају крађу идентитета. Најбоље од свега је што за један домен можете да се пријавите за само 249 долара годишње.

6. Дигицерт

Дигицерт је још један ЦА који нуди 2048-битну енкрипцију, што значи да је савршен за било које пословне трансакције на мрежи. Иако овај провајдер није толико познат као неки други, вриједи их провјерити. Цене варирају од 175 до 595 долара годишње за Дигицерт сертификате. Они такође нуде неограничену лиценцу сервера са својим сертификатима.

7. Цертум

Ако имате буџет и не треба вам висок ниво шифровања, то би могао бити одличан ЦА за одабир. Иако нуди само 128-битне цертификате, то је више него довољно за веб локације које се не баве осетљивим подацима. Такође, цене су много приступачније, крећу се од 23 до 299 долара годишње.

8. Поверење

Овај ЦА нуди 2048-битну енкрипцију као и релативно приступачне цене. То га чини одличном опцијом за било које интернет компаније које желе додатну заштиту без да плаћају много више. Цене се крећу између 180 и 575 долара годишње, при чему се ЕВ ССЛ налази на доњем крају спектра.

9. Геотруст

Геотруст нуди оба ССЛ сертификата који омогућавају 256-битну енкрипцију. Они такође нуде потписивање кода, што је метода коришћења дигиталног потписа заснованог на сертификату за потписивање извршних датотека и скрипти како би се проверило идентитет аутора и осигурало да код није промењен или оштећен откако га је потписао аутор, што је очигледно нуди додатни ниво сигурности. ССЛ сертификати које нуди Геотруст крећу се у распону од 149 до 745 долара.

10. Брзи ССЛ

Рапид ССЛ је подружница компаније Геотруст и дефинитивно је повољнија опција у односу на матичну компанију. Имају две опције својих РапидССЛ сертификата који обећавају „Сецуре а сингле домаин са јаком енкрипцијом. ” за 59 долара. Друга опција су РапидССЛ цертификати који означавају „Сецуре“ неограничено поддомена са јаком енкрипцијом. ” за 249 долара. Они нуде гаранцију од 10.000 долара и такође нуде 256-битну енкрипцију. Још једна занимљива карактеристика ове веб странице је та што вам омогућава да лако упоредите понуду са неким од других лидера као што су Годадди, Глобалсигн и Цомодо ССЛ овде.

11. Тхавте

Слично Геотруст Тхавте-у нуди и ССЛ цертификате и потписивање кода. Њихове опције се крећу у распону од 149 до 299 долара годишње, али нуде и опције за додавање ССЛ-а са додатним плаћањем. Њихова ССЛ123 опција почиње од 149 УСД, али иде и до 745 УСД ако одлучите да додате вилдцард опцију. Њихов ССЛ веб сервер почиње од 199 УСД, а повећава се на 599 УСД са додатним замјенским ССЛ-ом. Они нуде до 256-битну енкрипцију и 30-дневну гаранцију поврата новца. Такође се нуде гаранције од 500.000 до 1.500.000 УСД.

12. Мрежна решења

Мрежна решења су веб локација која нуди прилично све што вам је потребно за креирање сајта, очигледно укључујући ССЛ сертификате. Овај провајдер има 5 опција у распону од 59,99 УСД са двогодишњим мандатом до 579 УСД са двогодишњим мандатом. Они нуде „гаранције“ које се крећу од 10 000 УСД па све до 1,000,000 УСД.

Остала разматрања у вези са ССЛ сертификатима

Иако је неопходно да разумете основе ССЛ-а и како се све то зближава. Ово је „крајњи водич“, морамо вам пружити неке додатне информације које могу бити корисне када се погледа ССЛ и како то може функционисати на вашој веб локацији. Дакле, имајући то на уму, ево неких других ствари о којима морате размишљати када шифрирате своје податке.

Спорија брзина оптерећења

Можда сте приметили да када одете на одељак за одлагање на веб локацији треба мало дуже да се учита него на осталим странама. То је зато што за шифровање треба да наступи секунда или две. Оно што се у суштини дешава је да страница са сертификатом “рукује” руком са рачунаром гостујућег корисника.

Ово осигурава да је веза стабилна и сигурна и да неће дозволити да било који трећи страни прислушкују и преузимају осетљиве податке.

Истек цертификата

Као што смо споменули у нашој листи пружалаца услуга, цене ССЛ сертификата годишње се наводе. То значи да свака веб локација која је цертифицирана мора плаћати сваке године како би све била ажурирана и актуална. Оно што такође значи је да ако посетите веб локацију којој је истекао сертификат, то није тако сигурно.

Обично ће вам прегледач или антивирусни софтвер рећи да ли је то случај, а на вама је да одлучите да ли желите да наставите. За свој новац не бисмо ни под којим условима.

Подаци о зеленој брави

Као што смо горе споменули, веб локације које имају ССЛ заштиту имаће зелену браву у адресној траци. Веб локација ће такође бити наведена као хттпс а не као стандардни ХТТП. Оно што бисте такође требали знати је да кликање на зелену браву приказује све јавне информације.

Ове информације се односе како на компанију која је власник веб странице, тако и на ауторитет за добијање сертификата. Ово је још један начин за посетиоце да провере сигурност било које странице коју посете. Дакле, ако веб локација нема закључавање, требало би да пазите.

Инсталација цертификата

Једна важна ствар коју треба имати на уму када се пријављујете за сертификат је да га морате инсталирати на своју веб локацију. То је још један разлог због којег људи воле да пролазе кроз свог веб домаћина, јер домаћин обично нуди да то ураде за вас.

Такође, ако имате веб локацију која је на дељеном веб серверу, ионако нећете имати директан приступ њој. Ово је важно имати на уму да случајно не платите нешто што не можете чак ни да употребите.

Поступак прекида ХТТП-а

То се може или не мора догодити, али све је већа идеја да се све мрежне активности морају осигурати преко ССЛ-а. То значи да ће веб локације које немају сертификат бити уклоњене са претраживача или у потпуности укинуте.

Размишљање иза овога је да ће захтевањем сертификата за све веб локације Интернет у целини постати много сигурније место, али чињеница је да је тешко спровести такву свеобухватну стратегију, посебно када се има у виду широк опсег интернета.

Како сада стоји, локални закони и прописи одређују за које се врсте веб локација тражи да имају ССЛ цертификате. Тренутно само оне које су класификоване као веб локација или било које странице које се не баве подацима о клијентима не требају ССЛ шифрирање.

Једно од највећих проблема који захтева такву заштиту је то што може коштати много новца. Плаћање неколико стотина долара годишње може бити забрањено за неке веб локације, посебно ако морају да управљају више домена или ИП адреса.

Можда ако би се трошкови смањили, било би лакше поступно укинути све несигурне веб локације, али биће занимљиво видети како се све то зближава.

Закључак

Као што видите, има пуно ствари које треба размотрити када погледате ССЛ цертификате. Све у свему, одговорност је свако да осигура да је Интернет сигурно место. То значи да ако гостујете веб страницу, требало би да је шифрирате што је пре могуће.

Срећом, тренутна распрострањеност ССЛ сертификата, заједно са једноставном методом откривања сигурног сајта, значи да већина људи може бити на мрежи без икаквог ризика да се зарази неком врстом злонамерног софтвера.

Обично се проблем појављује када посетите небезбедно веб локацију или преузмете нешто из несигурног извора. Као такав, нема реалног разлога због којег бисте се осјећали несигурно приликом сурфања Интернетом.

Надамо се да је овај водич одговорио на сва ваша питања у вези са ССЛ сертификатима и надамо се да вам је помогао да пронађете најбољег добављача ССЛ сертификата за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector