11 Tempat untuk Belajar Kod Dalam Talian (Mei 2020)

Anda ingin belajar membuat kod, tetapi anda tidak tahu hendak memulakannya.


Ia menakutkan, saya pernah ke sana.

Idea aplikasi web baru anda yang genius hanya menunggu otak anda mengikuti dan memprogramkannya.

Sebenarnya, tidak pernah semudah ini untuk belajar membuat kod dalam talian dari salah satu daripada banyak sumber – percuma dan berbayar.

Tetapi dari mana anda bermula?

Kami menguraikan sumber kegemaran kami dan memberitahu anda apa yang terbaik untuk anda.

Belajar Kod mengikut Bahasa

HTML

 

CSS

 

Javascript

 

Python

 

SQL

 

iOS

 

Sains Data

 

Pembangunan Aplikasi Mudah Alih

Android

 

iOS

Kaedah Belajar Terbaik – Berbeza untuk Semua Orang

Lebih daripada subjek lain, anda dapat mempelajari banyak pengekodan dalam talian secara percuma. Ini masuk akal walaupun, kerana seluruh internet dibina berdasarkan kod. Kami mengesyorkan sumber percuma untuk pemula yang tidak bersedia melaburkan wang ke kursus dalam talian berbayar. Setelah anda mendapat bug pengekodan, masuk akal untuk mengikuti program berstruktur, yang dibina oleh pembangun berpengalaman.

1. W3Schools.com

Ini tapak mengaku sebagai “Laman Web Pembangun Web Terbesar di Dunia”. Sekiranya anda benar-benar ingin mengetahui selok-belok pengekodan dan penyusunan laman web dari bawah, ini adalah sumber yang baik. Ini hanya disusun dan merangkumi bahagian untuk belajar HTML (Hypertext Markup Language), dan CSS (Cascading Style Sheets). Laman pembelajaran ini akan memperkenalkan anda kepada tutorial Grafik HTML, JavaScript, pengaturcaraan Sisi Pelayan, Pembuatan Web, dan XML (Extensible Markup Language).

Sekolah menyediakan rangkaian tutorial pembelajaran, contoh, dan kelas yang lengkap. Anda juga dapat menerima sijil dalam bahasa pengaturcaraan HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML, dan Bootstrap. Mengapa bersusah payah mendapatkan sijil? “Dokumentasi kemahiran anda membolehkan anda bergerak ke atas dalam organisasi anda. ” Sebagai bonus, sekiranya anda melangkaui projek anda sekarang, sijil dan kemahiran ini sangat berpindah. Semua latihan, tutorial, dan rujukan yang disediakan adalah percuma. Sumber ini akan menjadi kaedah yang baik untuk belajar membuat kod secara percuma bagi seseorang yang belajar dengan terbaik.

2. Udemy

Udemy tidak diragukan lagi adalah salah satu kaedah terbaik untuk belajar membuat kod terutama untuk pemula. Laman web ini menjanjikan bahawa anda akan “Pelajari cara menerbitkan laman web anda sendiri secara langsung di web dalam waktu singkat dengan kursus kemalangan hosting web ini.” Melalui rangkaian video pendek, ini mengajar anda bagaimana merancang dan menerbitkan laman web anda dalam masa yang singkat. Laman web itu sendiri cukup luas dan merangkumi pautan ke lebih banyak pengetahuan dan lebih banyak kaedah untuk belajar pengaturcaraan dan pengekodan. Bahagian yang terbaik adalah bahawa Web Hosting Crash Course adalah percuma. Lebih banyak kursus disediakan dengan sedikit bayaran. Tetapi laman web ini menjadikannya sangat mudah untuk dimulakan.

3. Rangkaian Pembangun Mozilla

Laman web ini mempunyai sebilangan panduan, artikel, tutorial, dan lain-lain. Ia tidak memberikan banyak pengalaman seperti banyak program lain dalam senarai ini. Dengan itu dikatakan masih merupakan kaedah terbaik untuk belajar membuat kod secara percuma, dan ia mempunyai sumber lain yang bagus untuk apabila anda selesai belajar membuat kod yang dapat membantu anda mempelajari beberapa kemahiran penting lain yang berkaitan dengan hosting. Ini khas artikel masuk ke dalam perincian yang mudah tetapi hebat mengenai bagaimana mencari beberapa pilihan mudah untuk menerbitkan laman web anda.

Untuk kawalan sepenuhnya laman web anda, anda pasti ingin menyewa pelayan ruang dari syarikat hosting (SiteGround atau BlueHost), dan beli a domain nama, untuk memastikan bahawa tidak ada orang lain yang dapat mengambil nama anda dari anda. Gunakan perkhidmatan penerbitan dalam talian seperti GitHub, Google App Engine, atau Dropbox. Anda juga boleh menggunakan IDE berasaskan web (persekitaran pembangunan bersepadu) seperti Thimble.

4. Kod.Org

Laman web ini tidak menawarkan kelas mereka sendiri, namun mereka menghubungkan anda ke kursus dari pelbagai sumber yang merangkumi tahap pengalaman apa pun. Laman web ini dibahagikan kepada tiga bahagian, K-5, 6-12, dan seterusnya K-12. Kursus K-5 berjanji untuk membantu anda “Belajar membuat permainan, aplikasi, atau gambar komputer anda sendiri.” 6-12 menyatakan bahawa ia akan mengajar anda untuk “Membangun aplikasi, permainan dan laman web yang berfungsi dengan betul menggunakan blok, JavaScript, CSS, HTML dan banyak lagi.” Terakhir, K-12 seterusnya memberi anda kemampuan untuk “Melangkaui Code.org dan mengikuti kursus universiti dalam talian atau belajar bahasa pengaturcaraan baru.”

Seperti yang anda jangkakan kerana fakta bahawa ia mempunyai kursus yang bermula sejak muda, ia mempunyai penampilan yang cukup kekanak-kanakan. Jangan biarkan anda menipu anda, ada beberapa kandungan hebat di laman web ini. Saya menganggap ini sebagai kaedah terbaik untuk belajar membuat kod untuk kanak-kanak, namun ia mempunyai beberapa kursus percuma yang luar biasa untuk semua peringkat umur.

5. Codecademy

Codecademy menawarkan bahawa anda boleh “belajar membuat kod secara percuma.” Halaman utama agak kosong; anda mesti mendaftar laman web ini untuk benar-benar dapat menggunakan tutorial dan bahan pembelajaran. Yang anda lakukan ini walaupun terdapat beberapa interaksi hebat yang disediakan dengan bahan pembelajaran. Walau bagaimanapun, halaman utama memberikan sebilangan besar testimoni dari mereka yang telah menggunakan laman web ini, dan juga mereka yang mengatasi halangan dalam mengejar impian mereka. Ini akan mengajar anda bagaimana membina dan melancarkan laman web. Ini juga meliputi CSS dan Java, serta berbagai bahasa pengaturcaraan lain yang berguna.

6. Akademi Khan

Ini adalah interaktif masyarakat pemaju belajar bersama. Laman web ini mendorong interaksi dengan pengguna lain dan bekerjasama dalam projek dan mempunyai ruang untuk berkongsi projek semasa atau masa lalu anda dengan orang lain untuk mendapatkan maklum balas dan bantuan. Ia merangkumi lukisan & animasi, laman web HTML / CSS, Pengenalan SQL, JavaScript lanjutan, python dan banyak lagi. Laman web ini merangkumi hampir semua topik yang dapat anda fikirkan berkaitan dengan sains komputer dan pembangunan web. Ini dilakukan dengan tutorial penuh, video, dan komuniti penuh interaktif guru dan pelajar. Ini sangat sesuai untuk pemula.

7. Coursera

Coursera.org adalah laman web yang indah, serupa dengan Khan Academy. Ini semua mengenai pembelajaran, pembelajaran, pembelajaran. Ini adalah komuniti penuh beribu-ribu pelajar yang berinteraksi dan bekerjasama dalam projek dan pembelajaran. Ia menawarkan banyak kursus dalam bahasa pengaturcaraan yang mungkin anda ingin pelajari. Ia merangkumi kursus yang diajar oleh profesor universiti dalam talian. Yang terbaik mungkin adalah HTML, CSS, dan Javascript untuk Pembangun Web kursus. Ini merangkumi semua bahasa pengaturcaraan ini dan bagaimana menggunakannya dengan berkesan untuk membina apa yang anda perlukan. 

8. EdX.org

Ini adalah satu lagi laman kursus pembelajaran terbuka seperti Khan Academy dan Coursera. Ia menawarkan lebih daripada 165 kursus sains komputer. Jadi bergantung kepada seberapa mendalam yang anda ingin dapatkan, laman web ini sangat sesuai. Anda dapat mencari banyak sumber untuk belajar bahasa pengaturcaraan dan bekerja dengan hosting dan pengembangan web. Di sini adalah senarai pendek kursus mengenai pengembangan dan pengaturcaraan web yang ditawarkan sekiranya anda memilih untuk mengikuti jalan ini. Sebilangan kursus ini juga cukup mendalam. Tetapi sekali lagi, semakin banyak anda belajar, semakin banyak kemahiran yang boleh dipasarkan dan dipindah milik anda.

9. Latihan Pembangun Google

Sumber ini mempunyai beberapa latihan pengembangan web yang sangat asas untuk bahasa yang paling biasa seperti HTML, CSS, dan Javascript. Walau bagaimanapun, apa yang benar-benar membezakan program ini daripada yang lain dalam senarai ini adalah fokus pada pengaturcaraan mudah alih untuk firebase platform mudah alih android dan Google sendiri. Mereka memberi anda “kelas latihan yang menerangkan bagaimana menyelesaikan tugas tertentu dengan contoh kod yang dapat anda gunakan kembali dalam aplikasi anda”. Ia berfungsi dengan menolong anda membina projek yang lebih kecil yang dapat diterapkan ke bangunan aplikasi dunia nyata. Seperti beberapa laman web lain, Google Developers Training mempunyai beberapa sumber hebat yang boleh anda gunakan apabila anda merasa selesa dengan pengekodan dan ingin mengetahui lebih lanjut.

10. Pemain Kod

Laman web ini adalah satu lagi acara kolaborasi komuniti penuh, ia akan membantu anda untuk “Belajar HTML5, CSS3, Javascript dan banyak lagi …” Ia memberikan panduan video mengenai cara membuat projek yang anda bayangkan. Membawa anda melalui projek dunia nyata yang telah terbukti berjaya, memastikan bahawa anda tahu apa yang mereka ajarkan sebenarnya akan berjaya.

11. Kem Kod Percuma

Laman web ini seperti yang anda jangkakan dari namanya digabungkan sebagai bootcamp pengekodan dalam talian percuma. Ini memberi anda kemampuan untuk bekerja mengikut kadar anda sendiri yang bagus untuk sesiapa sahaja yang sibuk. Mereka merangkumi HTML, CSS, dan Javascript secara terperinci. Perkara yang menarik bagi laman web ini ialah apabila anda menyelesaikan kurikulum anda akan mendapat sijil untuk menunjukkan bahawa anda telah menyelesaikan kursus ini. Anda melengkapkan kurikulum dengan menyelesaikan 5 projek akhir, yang membolehkan anda mendapatkan pengalaman dunia nyata dengan kemahiran yang ingin anda pelajari.

Di antara semua program ini, kami yakin bahawa anda akan menemui kaedah terbaik untuk belajar pengekodan untuk anda, sama ada anda mencari kursus percuma, bootcamp pengekodan dalam talian percuma, kursus berbayar, sumber-sumber ini mempunyai semuanya. Mereka akan sangat berharga ketika berusaha mempelajari HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS, dan / atau Sains Data.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map