Pembina Laman Web Percuma: Bagaimana anda Membuat Laman Web Percuma? (Mei 2020)

Pembina Laman Web Percuma: Bagaimana anda Membuat Laman Web Percuma? (Mei 2020)

Pembina Laman Web Percuma: Bagaimana anda Membuat Laman Web Percuma? (Mei 2020)

Serius? Bolehkah pemilik perniagaan kecil – tanpa kemahiran reka bentuk dan sedikit atau tanpa anggaran – membina laman web secara percuma?


Jawapannya adalah ya. Dan anda juga tidak perlu teknikal untuk melakukannya.

Cara Membuat Laman Web Tanpa Kos?

Banyak syarikat permulaan tidak bersedia membelanjakan wang besar untuk membina laman web. Tetapi inilah masalahnya: jika anda tidak mempunyai laman web, adakah orang tahu anda mempunyai syarikat? Orang tidak menemui perniagaan lagi, enjin carian mencari laman web perniagaan.

Jadi bagaimana anda mula membina laman web percuma anda? Kami akan membantu anda melakukan perkara yang tepat.

Pilihan laman web bagaimana

Hanya ada dua cara untuk membina laman web tanpa membayar profesional untuk membantu anda: Belajar membuat kod atau menggunakan pembina laman web percuma.

Belajar kod adalah rancangan yang bagus – berikut adalah beberapa sumber percuma untuk menolong – tetapi itu tidak akan menaikkan laman web anda dengan cepat. Pembangun laman web dalam talian menawarkan pilihan yang jauh lebih pantas dan lebih mudah.

Mereka tidak sempurna, tetapi untuk perniagaan kecil, terutamanya dengan kemahiran web yang terhad dan anggaran yang rendah, mereka dapat membantu anda mendapatkan laman web profesional dengan cepat dan murah.

Kebaikan dan Kekurangan Pembangun Laman Web Percuma

Kelebihan

 • Bina laman web tanpa mengeluarkan wang
 • Mudah digunakan – bagus untuk perniagaan kecil
 • Tidak memerlukan kemahiran teknikal atau reka bentuk
 • Templat dan alat disertakan
 • Pelan premium tersedia semasa anda berkembang

Keburukan

 • Iklan muncul di laman web anda
 • Pilihan eCommerce sangat terhad pada rancangan percuma
 • Tidak selalu mudah disesuaikan
 • Tetapkan untuk menjadi hak milik – lebih sukar untuk memindahkan laman web anda
 • Rancangan premium jauh lebih mahal daripada hos web tradisional

Mari kita lihat sebab-sebab mengapa kita menganggap pembangun laman web sesuai untuk pemula yang ingin mendapatkan laman web percuma sekarang.

Mengapa menggunakan pembina laman web percuma

Untuk membina laman web anda sendiri apabila anda tidak mempunyai latar belakang teknikal, alat yang tepat adalah kunci. Berikut adalah beberapa alat dan ciri hebat yang menjadi standard di kebanyakan pembina laman web percuma.

Seret dan lepas

Keseluruhan titik drag and drop adalah membolehkan anda menggunakan kursor anda untuk meletakkan atau memindahkan item di laman web. Anda menunjuk dan mengklik, menyeret gambar atau widget ke tempat yang anda inginkan, kemudian biarkan.

Sangat mudah dan intuitif – tidak memerlukan kod – dan anda akan melihat hasilnya dengan segera. Sekiranya anda tidak menyukainya, klik X untuk menghapusnya, dan seret sesuatu yang lain ke atas.

Nama Domain Tersuai

Sekiranya anda memikirkan tentang laman web, anda mungkin sudah membeli nama domain anda. Berita baik ialah anda masih boleh menggunakannya – domain anda sendiri memudahkan mesin pencari mencari anda.

Sebaik sahaja anda memilih pembangun anda, anda boleh menyambungkan nama domain anda dengannya. Dimaklumkan bahawa sebahagian besar pembangun mengenakan bayaran bulanan untuk menghubungkan domain ke laman web anda.

wix

Kedai Dalam Talian (eCommerce)

Apabila anda dapat menubuhkan kedai dalam talian secara percuma – ia pasti menjadi masalah besar. Pembina laman web juga mempermudah, tetapi dikatakan, percuma mempunyai hadnya di sini.

Sebilangan besar pilihan eCommerce akan menentukan ukuran inventori anda – selalunya terhad kepada lima item sahaja. Mereka mengawal jumlah pemproses pembayaran, yang cenderung kepada vendor tradisional seperti PayPal.

Tetapi mereka memberi anda cara untuk mula menjual secara dalam talian sekarang dan anda boleh beralih ke rancangan berbayar jika memerlukan lebih banyak sumber.

weebly

Domain Percuma

Sebilangan besar pembina menawarkan anda nama domain percuma. TETAPI … sebenarnya subdomain. Sekiranya anda menggunakan Wix misalnya, domain anda adalah: www.mywebsite.wixsite.com. Enjin carian tidak menyukai jenis pemasangan ini.

Anda biasanya boleh membeli domain dengan harga sekitar $ 12.00. Peta Nama adalah tempat yang bagus untuk melakukannya kerana ia merangkumi privasi domain secara percuma.

ucraft

Web Hosting

Pembina laman web percuma menghoskan domain anda – mereka adalah tuan tanah dalam talian anda. Sebagai ganti hosting percuma, pengunjung anda akan melihat iklan.

Semasa laman web anda membina lalu lintas, anda mungkin memerlukan lebih banyak lebar jalur atau ciri, tanpa iklan. Setiap pembangun percuma mempunyai rancangan premium untuk menolongnya, tetapi mereka boleh melakukannya

Lebih ketara lebih mahal daripada mengadakan laman web di penyedia konvensional.

laman web

Intuitif

Pembina percuma senang digunakan dan lebih mudah difahami. Itu urusan mereka – untuk memudahkan anda dan perniagaan kecil anda dalam talian.

jimdo

Reka bentuk responsif

Reka bentuk responsif bermaksud laman web anda bertindak balas terhadap ukuran skrin yang dipaparkan. Kira-kira 48% aktiviti dalam talian berlaku pada peranti mudah alih, jadi reka bentuk responsif sangat penting.

Sebilangan besar pembangun akan menyediakan templat atau tema untuk membantu anda membina laman web anda. Sentiasa periksa pada peranti dengan saiz berbeza dan di penyemak imbas yang berbeza.

mozello

Integrasi Media Sosial

Sebilangan besar pembangun laman web akan memasukkan beberapa alat atau widget media sosial. Sebilangan besar daripadanya melibatkan ikon kongsi untuk dipaparkan catatan dan halaman anda, sehingga orang dapat berkongsi kandungan yang mereka suka.

Beberapa menawarkan widget untuk menyediakan pautan ke akaun anda sendiri atau bahkan untuk memaparkan tweet atau catatan anda tepat di laman web anda.

aliran web

Pengoptimuman Enjin Carian

Pembina laman web percuma menawarkan beberapa sokongan asas untuk memudahkan mesin pencari mencari laman web anda. Itulah inti SEO.

Alat ini biasanya merangkumi borang untuk menambahkan data meta atau tajuk SEO dan teks alt untuk menggambarkan gambar anda. Walaupun alat ini berguna, untuk meningkatkan kedudukan anda dalam hasil halaman carian (SERP) memerlukan jaring yang lebih luas.

pencipta

Mesra perniagaan kecil

Pemula dialu-alukan! Sekali lagi, pembangun ini direka untuk pemilik perniagaan kecil, memberi mereka peluang untuk online dengan cepat tanpa pelaburan tunai yang signifikan.

zoho

Sistem Pengurusan Kandungan

Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) adalah antara muka yang didapati oleh kebanyakan orang biasa dan senang digunakan. Ini mirip dengan aplikasi perisian luar talian seperti Microsoft Word, dengan pilihan pemformatan asas untuk menambahkan kandungan.

laman web123

14 Pembangun Laman Web Percuma Terbaik

Mana yang sesuai untuk perniagaan kecil anda? Inilah pendapat kami mengenai pembangun terbaik di luar sana hari ini.

1. Pembangun Laman Web Weebly

pembangun laman web weebly

Weebly adalah salah satu pembangun percuma yang paling popular. Ia sangat mudah digunakan, CMS termasuk drag and drop builder, alat SEO dan jumlah aplikasi untuk menambahkan lebih banyak fungsi. Pelan percuma merangkumi nama subdomain, sokongan melalui sembang dan e-mel, serta sijil SSL. (Sijil SSL adalah alat pengesahan keselamatan – mengubah domain anda dari HTTP ke HTTPS.) Anda boleh menggunakan aplikasi mudah alih percuma mereka untuk mengurus laman web anda dalam perjalanan.

Weebly merangkumi reka bentuk standard (templat) tetapi pemilihannya agak terhad. Batasan yang agak menjengkelkan adalah kekurangan pustaka media – setiap gambar perlu dimuat naik setiap masa, walaupun anda sudah menggunakannya.

Tidak ada pilihan untuk kedai dalam talian dengan rancangan percuma atau bahkan pada rancangan yang menghubungkan domain khusus anda ke laman web. Anda perlu beralih ke rancangan Pro mereka jika anda ingin memulakan laman web eCommerce.

Kelebihan

 • CMS yang ringkas dan intuitif merangkumi pembangun seret dan lepas
 • Pelan percuma termasuk SSL
 • Aplikasi mudah alih untuk akses ke laman web dari mana sahaja
 • Sembang dan sokongan e-mel untuk rancangan percuma

Keburukan

 • Bilangan templat terhad
 • Tiada pilihan eCommerce pada rancangan percuma
 • Tiada perpustakaan media untuk gambar

Lawati Weebly di sini

2. Pembangun Laman Web Wix

pembangun laman web wix

Wix adalah pembina laman web percuma dengan begitu banyak pilihan yang akan membuat kepala anda berputar. Mereka mempunyai banyak templat reka bentuk responsif yang cukup mudah disesuaikan. Mungkin ciri terbaik untuk pemula ialah Wix ADI – Artificial Design Intelligence. Pada dasarnya, anda menjawab beberapa soalan dan Wix membuat templat tersuai untuk laman web anda.

Pelan freebie merangkumi akses ke perpustakaan templat yang luas, subdomain dan hosting percuma, serta pilihan eCommerce terhad. Mereka tidak mengenal pasti dengan jelas ciri mana yang percuma dan yang premium, jadi pastikan anda bertanya.

Dua perkara yang perlu diberi perhatian. Pertama, Wix tidak malu ketika beriklan. Laman web anda diungguli dengan iklan sepanduk. Kedua, walaupun templatnya hebat, templatnya tidak dapat ditukar ganti. Sekiranya anda ingin mengubah, anda kehilangan kandungan atau penyesuaian yang anda buat.

Kelebihan

 • Banyak templat responsif
 • Pembangun drag and drop yang senang digunakan
 • Antaramuka Perisikan Reka Bentuk Buatan dapat membina laman web khusus yang berdasarkan jawapan kepada pertanyaan stok
 • Pilihan yang berpatutan untuk kedai dalam talian kecil dalam rancangan percuma
 • Fon, animasi, latar belakang video dan kesan paralaks tanpa had.

Keburukan

 • SEO dipengaruhi oleh subdomain yang diberikan pada pelan percuma
 • Bayaran bulanan untuk menggunakan domain anda sendiri
 • Peletakan iklan agresif pada rancangan percuma

Ketahui lebih lanjut mengenai Wix

3. WordPress.com

wordpress

WordPress.com bermula sebagai platform blog percuma dengan CMS khusus. (CMS yang sama adalah aplikasi percuma pada penyedia hosting berbayar.) WordPress.com sangat bagus untuk blog asas, tetapi mungkin memerlukan sedikit usaha lagi untuk pemula yang berusaha membina laman web perniagaan kecil.

WordPress.com menyediakan beberapa tema percuma semasa anda mendaftar. Anda mendapat sub-domain dan beberapa pemalam, termasuk Jetpack, yang memberikan banyak kemampuan tambahan. Tidak ada pembangun drag and drop dan papan pemuka kurang intuitif untuk pemula. Salah satu ciri yang sangat baik adalah keupayaan untuk mengeksport kandungan anda – jadi platform hosting percuma ini lebih mudah ditukar daripada kebanyakan pembangun percuma yang lain.

Untuk perniagaan kecil, rancangan premium kira-kira 4x lebih mahal daripada menggunakan penyedia hosting tradisional dan CMS yang sama.

Kelebihan

 • Platform blog yang hebat
 • Pembangun drag and drop yang senang digunakan
 • Perpustakaan gambar, tema dan pemalam percuma
 • Kandungan dapat dieksport untuk memigrasikan laman web
 • Pelan percuma adalah kaedah mudah untuk mempelajari asas-asas CMS WordPress

Keburukan

 • SEO dipengaruhi oleh subdomain
 • Pelan premium yang sangat mahal
 • Plugin dan tema terhad dan terkawal walaupun pada rancangan premium

Lawati WordPress.com

4. Pembina Laman Web Site123

Pembina laman web Site123

Site123 mengambil pendekatan yang berbeza dari pesaingnya – tidak ada pembangun drag and drop. Sebaliknya anda hanya memuat naik kandungan anda dan dihasilkan dalam reka bentuk yang responsif. Anda boleh mendapatkan laman web dengan pantas.

Laman 123 mendapat perkhidmatan pelanggan yang tinggi, dengan sokongan 24/7, melalui sembang, e-mel dan sistem tiket. Itu termasuk dalam rancangan percuma, bersama dengan subdomain percuma, alat SEO dan akses ke sejumlah templat reka bentuk responsif. Anda boleh mendapatkan pilihan eCommerce dengan pembangun kedai tertentu, tetapi ia memerlukan rancangan premium.

Laman 123 menunjukkan bahawa ia sangat mesra SEO, tetapi sebenarnya tidak berlaku untuk laman web mana pun dengan subdomain. Terdapat satu harga untuk rancangan premium dan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari sekiranya anda memilih jalan tersebut.

Lihat Laman Web123

Kelebihan

 • Pilihan templat reka bentuk responsif yang baik
 • Tidak perlu bangunan – muat naik kandungan sahaja
 • Gambar percuma disertakan dalam penyihir persediaan
 • Ulasan yang sangat positif untuk perkhidmatan pelanggan
 • Pelan premium merangkumi pendaftaran domain

Keburukan

 • Tiada pilihan eCommerce untuk rancangan percuma
 • Harga untuk rancangan premium tidak telus
 • Pelan pakej disebut tetapi butirannya tidak dijelaskan

5. Pembangun Laman Web yang mencolok

Pembina laman web yang mengejutkan

Strikingly adalah pembangun laman web yang lebih baru. Dengan rancangan percuma mereka, anda mendapat subdomain, hosting dan pilihan untuk kedai dalam talian produk tunggal. Iklan mereka kurang mengganggu daripada yang lain, memilih untuk menambahkan lencana di bahagian bawah laman web.

Papan pemuka penyuntingan mudah digunakan, templat responsif dan disesuaikan. Terdapat ciri menarik yang secara automatik membina laman web anda dari halaman LinkedIn anda. Mereka juga tidak mengenakan bayaran tambahan untuk transaksi eCommerce (anda masih mempunyai bayaran penyedia pembayaran.)

Tetapi Strikingly dirancang untuk membina satu halaman minimalis, laman web yang boleh digulir – itulah satu-satunya format yang tersedia secara percuma. Anda boleh membina laman web berbilang halaman, tetapi anda harus membeli rancangan premium untuk melakukannya.

Lihatlah dengan menarik

Kelebihan

 • Penyunting laman web yang mudah digunakan
 • Banyak pilihan templat yang cantik dan responsif
 • Gaya halaman tunggal minimum sangat terkini
 • Pengiklanan yang kurang mengganggu
 • Tiada bayaran ditambahkan pada kos transaksi penyedia pembayaran

Keburukan

 • Perlu rancangan premium untuk mempunyai lebih dari satu halaman di laman web
 • eCommerce dengan pelan percuma terhad kepada 1 produk
 • Pelan harga premium dibayar di muka – jauh lebih mahal daripada hos tradisional

6. Pembina Laman Web Ucraft

Pembina Laman Web Ucraft

UCraft mempunyai beberapa ciri hebat dan batasan serius dalam rancangan percuma. Berita baik – mereka membiarkan anda menghubungkan domain khusus ke laman web anda tanpa caj tambahan. Itu bagus untuk SEO dan lebih mudah untuk diingat oleh pelanggan anda daripada sub domain. Anda juga boleh menggunakan analisis Google dan anda mendapat SSL.

Berita buruk, penyesuaian pada rancangan percuma benar-benar terhad. Ucraft cenderung ke arah halaman pendaratan lebih daripada pilihan berbilang halaman yang lebih besar. Tidak ada pilihan kedai dalam talian untuk rancangan percuma, tetapi mereka mempunyai rancangan premium dengan percubaan percuma selama 14 hari dengan pengembalian wang.

Mereka mempunyai banyak templat responsif, aplikasi bahasa, pembuat logo percuma dan pencipta halaman pendaratan – yang sangat keren. Pelan premium hampir setanding dengan pembangun lain.

Lawati Ucraft

Kelebihan

 • Sambungkan domain tersuai tanpa caj
 • Pemilihan templat responsif yang baik
 • Pembuat logo percuma
 • SSL termasuk
 • Laman web pelbagai bahasa dengan aplikasi bahasa percuma

Keburukan

 • Penyesuaian templat terhad pada rancangan percuma
 • Tiada kedai dalam talian untuk rancangan percuma
 • eCommerce dikendalikan melalui Shopify – bukan tempat paling mudah

7. Pembina Laman Web Lander

Pembina Laman Web Lander

Lander membuat halaman arahan – bercakap mengenai penjenamaan. Halaman pendaratan biasanya merupakan laman web yang berdiri sendiri yang mempromosikan ajakan bertindak (CTA.) Yang bermaksud bahawa anda mahu pengunjung mengambil tindakan tertentu – membeli sesuatu, menyertai sesuatu atau memanggil seseorang.

Dari segi percuma, Lander memperluas konsep itu terlalu jauh. Mereka membiarkan anda menggunakan salah satu rancangan premium mereka untuk percubaan percuma 14 hari. Sekiranya anda tidak membelinya, laman web anda masih aktif, tetapi banyak ciri dimatikan. Lander nampaknya ditujukan kepada firma pemasaran digital dengan sejumlah teknologi.

Mungkin bukan pilihan terbaik untuk perniagaan kecil yang membina laman web pertama mereka.

Kelebihan

 • Pilihan templat responsif yang bagus
 • Gaya semasa dan minimalis
 • Ditujukan untuk profesional pemasaran
 • Banyak integrasi – Facebook, Mailchimp, Zapier
 • Ujian Pembahagian A / B

Keburukan

 • Tiada rancangan percuma – hanya percubaan percuma
 • Pelan premium yang sangat mahal
 • Untuk pengguna yang lebih mahir teknologi daripada pemula

8. Pembangun Laman Web Jimdo

Pembina laman web Jimdo

Jimdo adalah pembangun laman web yang kuat dengan sebahagian besar penawaran standard dalam rancangan percuma mereka. Subdomain percuma, akses ke templat responsif dan seperti Wix, mereka menggunakan reka bentuk buatan untuk membuat templat tersuai untuk laman web anda. Tetapi ada juga beberapa batasan yang serius.

Pelan percuma sama sekali tidak menawarkan sokongan – mereka menyebutnya rancangan “Main” mereka yang menyiratkan bahawa itu bukan sesuatu yang akan dipilih oleh perniagaan kecil. Tidak ada alat SEO dan tidak ada pilihan eCommerce di luar rancangan premium.

Harga pada sebahagian besar rancangan premium berada dalam jangkauan yang sama dengan vendor lain, tetapi lebih mahal untuk fungsi penuh.

Kelebihan

 • Proses reka bentuk buatan untuk menghasilkan laman web khusus
 • Cara yang sangat pantas untuk mengaktifkan dan menjalankan laman web
 • Alat asas SEO yang mudah digunakan
 • Sambungkan akaun media sosial dengan mudah
 • Sesuaikan laman web dengan menambah atau mengedit blok yang ada

Keburukan

 • Tiada sokongan pelanggan untuk rancangan percuma
 • Tiada templat – hanya ADI
 • Tiada kedai dalam talian dengan rancangan percuma
 • Pelan premium yang mahal

Ketahui lebih lanjut mengenai Jimdo

9. Pembina Laman Web Carrd

Pembina laman web Carrd

Carrd seperti Strikingly – anda menggunakannya untuk membina laman web satu halaman. Sangat berpatutan – pelan premium hanya $ 19 setahun. Laman web Carrd sendiri adalah laman satu halaman yang menakjubkan. Sebilangan templat meniru gaya itu.

Tidak ada pilihan nyata untuk laman berbilang halaman, tetapi mereka menawarkan templat yang dibahagi-bahagikan yang menggunakan butang untuk menunjukkan blok kandungan yang berlainan pada latar belakang yang sama di tempat yang sama.

Tetapi anda boleh mula membina laman web anda sekarang dalam talian, tanpa kad kredit – anda bahkan tidak perlu membuat akaun. Ini agak gila. Templat responsif, sangat mudah digunakan dan pengiklanannya rendah.

Terus terang, dengan harga $ 19 setahun, premium mungkin lebih baik daripada percuma. Anda boleh menggunakan domain khusus, menambah pilihan pembayaran, senarai e-mel langsung dan tambahan lain yang hebat.

Kelebihan

 • Laman satu halaman minimalis – sangat terkini
 • Templat responsif
 • Pelan premium yang sangat berpatutan
 • Iklan rendah pada rancangan percuma
 • Tidak memerlukan akaun – pilih templat dan mulakan

Keburukan

 • Tiada laman web berbilang halaman
 • Tiada pilihan e-dagang
 • Tiada sokongan

Lihat Cardd di sini

10. Pembangun Laman Web Tapak Zoho

Pembangun Laman Web Tapak Zoho

Zoho tidak percuma tetapi ia mempunyai percubaan percuma. (Yang mungkin anda tidak ketahui dari halaman arahan mereka.) Zoho mempunyai pembangun seret dan lepas serta pembangun visual yang membolehkan anda bekerja di penyemak imbas untuk melihat perubahan anda dengan serta-merta. Mereka mempunyai templat responsif yang dibuat menggunakan bahagian, dan anda boleh menukar templat tanpa kehilangan isi.

Untuk lebih banyak pengguna teknikal, terdapat editor kod dan pilihan untuk ujian perpecahan untuk membantu anda melihat kandungan yang paling sesuai. Terdapat banyak tambahan dan banyak aplikasi tambahan untuk fungsi perniagaan.

Kelebihan

 • Seret dan lepaskan pembangun menggunakan papan pemuka
 • Pembangun visual untuk diedit dalam penyemak imbas
 • Pemilihan templat responsif
 • Ujian Split
 • Banyak pilihan integrasi aplikasi pihak ketiga

Keburukan

 • Tiada rancangan percuma
 • Sokongan hanya beroperasi 5 hari seminggu
 • Tiada kedai dalam talian tanpa integrasi

Ketahui mengenai Laman Zoho

11. Pembina Laman Web Perniagaan Saya di Google

Pembina Laman Web Perniagaan Saya di Google

Ini adalah Google, percuma dan menggunakan maklumat yang anda masukkan dalam profil syarikat anda. Tidak perlu dikatakan, SEO disertakan.

Anda mesti disahkan dalam Perniagaan Saya di Google untuk memanfaatkan platform ini. Tidak ada rancangan berbayar – Google membenarkan anda terlibat dengan semua perkhidmatan mereka – termasuk ulasan pelanggan, analitik, dan peta Google setelah anda mengesahkan perniagaan anda. (Mereka menghantar kad pos untuk mengesahkan alamat anda.)

Selepas itu anda boleh menggunakan pembangun laman web baru mereka untuk membuat laman web percuma yang menarik maklumat dari akaun perniagaan anda. Anda boleh menambah gambar, mengemas kini waktu operasi untuk perubahan musim, menjalankan promosi, menambah lokasi. Pembina laman web responsif, mudah digunakan, anda boleh log masuk dari telefon anda – semuanya Google, sepanjang hari.

Kelebihan

 • Semua percuma – tanpa kos
 • Hosting percuma
 • Bersepadu dengan maklumat Perniagaan Google
 • Domain tersuai
 • Tingkatkan penglibatan dengan pelanggan

Keburukan

 • Hanya untuk ahli Perniagaan Google
 • Diperlukan pengesahan perniagaan Google
 • Perniagaan utama Google ialah menjual Iklan

Ketahui lebih lanjut mengenai Perniagaan Saya di Google di sini

12. Mengenai.me

About.me Pembina Laman Web

About.me lebih kepada pembangun laman web untuk individu daripada perniagaan kecil. Tetapi jika anda seorang perunding atau pengamal solo, About.me mungkin hanya yang anda perlukan. Malangnya, jika anda ingin menunjukkan portfolio, anda memerlukan rancangan premium.

Terdapat rancangan percuma dan subdomain lebih berguna: about.me/nama anda untuk orang yang berusaha mencari anda. Ini juga memberi anda pilihan untuk menonjolkan CTA tertentu dengan hamparan dan tambahan yang tidak biasa untuk melampirkan tangkapan layar dari laman web anda sebarang e-mel dari domain.

Jika tidak, ia kelihatan seperti resume dalam talian daripada laman web.

Kelebihan

 • Hebat untuk promosi individu
 • Hosting percuma
 • Templat responsif
 • Sub-domain berguna untuk individu

Keburukan

 • Bukan untuk perniagaan kecil
 • Tiada portfolio dalam rancangan percuma
 • Fungsi terhad berbanding pembina yang lain

Pergi lihat About.me

13. Format

Format Pembina Laman Web

Format sebenarnya lebih banyak daripada pembangun portfolio daripada pembangun laman web generik. Ini adalah pilihan yang bagus untuk perniagaan kecil yang ingin memaparkan dan menjual karya mereka. Sayangnya, ia tidak percuma, tetapi ia menawarkan percubaan percuma selama dua minggu.

Seperti yang lain, Format menawarkan templat responsif (tema) pasti ditujukan kepada seniman, pereka dan pembuat visual. Terdapat 3 rancangan berbayar, yang paling murah dengan pilihan kedai dalam talian yang kecil. Ciri berharga dalam dua peringkat harga seterusnya adalah kawasan peribadi untuk pelanggan menyemak, membuktikan dan meluluskan sampel kerja dalam talian.

Format adalah alat yang cukup menarik bergantung pada apa yang anda lakukan tetapi rancangan asasnya sangat asas, jadi jika anda tidak berminat dengan beberapa ciri premium harga yang lebih tinggi – berbelanja.

Kelebihan

 • Sangat baik untuk agensi dan pereka visual
 • Sambungkan domain anda sendiri – tanpa subdomain
 • Tema responsif
 • Kawasan persendirian untuk menunjukkan bukti produk kerja kepada pelanggan
 • pilihan eCommerce untuk semua rancangan

Keburukan

 • Tiada rancangan percuma
 • Pelan asas terhad untuk kedai dalam talian
 • Harga jauh lebih mahal daripada tuan rumah tradisional

Pergi lihat Format

14. WordPress + Elementor

wp + elementor pembangun laman web

Elementor adalah plugin pembina halaman percuma yang ditambahkan pada pemasangan WordPress pada platform hosting tradisional seperti GoDaddy atau Bluehost. Walaupun plugin itu sendiri percuma, anda perlu membayar hosting, biasanya sekitar $ 80.00 setahun atau kurang jika anda berkomitmen untuk rancangan 3 tahun.

Kami menyertakan pilihan ini untuk perniagaan kecil yang sudah membeli pakej hosting dan menginginkan pembangun drag and drop dengan antara muka visual. Plugin adalah pembangun laman web dan apabila anda membeli hosting sendiri – tidak ada iklan dan biasanya anda boleh mendapatkan domain percuma.

Kelebihan

 • Pemalam Eliminator adalah percuma
 • Tema responsif percuma yang direka untuk berfungsi dengan pemalam
 • Pembangun visual untuk membuat perubahan pada penyemak imbas
 • Bina blok yang boleh digunakan semula
 • Susun atur halaman dan bahagian disertakan dengan pemalam

Keburukan

 • Hosting berbayar diperlukan
 • Boleh bertentangan dengan tema yang tidak dirancang untuk berfungsi dengannya
 • Tidak semudah digunakan seperti pembina yang lain

Ketahui mengenai Elementor

Menjumlahkan

Pembina laman web percuma pasti ada. Mereka mudah digunakan, tidak memerlukan kemahiran reka bentuk atau teknikal dan berfungsi pada semua saiz skrin yang berbeza – dari desktop hingga tablet hingga telefon pintar.

Bagaimana anda menentukan perkara yang sesuai untuk anda?

 1. Fikirkan berapa banyak sokongan yang anda perlukan.
 2. Berapa banyak penyesuaian yang anda mahu lakukan?
 3. Sekiranya anda mahukan kedai dalam talian, pastikan anda memeriksa harga rancangan premium.
 4. Pertimbangkan untuk mendaftarkan domain anda sendiri – jangka panjang bernilai wang.

Yang paling penting, jangan lupa bahawa laman web anda harus membantu membina perniagaan anda. Fikirkan tentang apa yang ingin diketahui oleh pelanggan anda dan apa yang anda mahu mereka lakukan mengenainya.

Kemudian pilih pembangun laman web anda dan buat perniagaan kecil anda dalam talian hari ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector