11 plaatsen om online te leren coderen (mei 2020)

Je wilt leren coderen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.


Het is eng, ik ben er geweest.

Je geniale nieuwe webapp-idee wacht gewoon op je hersenen om het in te halen en te programmeren.

De waarheid is dat het nog nooit zo eenvoudig was om online te leren coderen vanuit een van de vele bronnen – zowel gratis als betaald.

Maar waar begin je?

We geven een overzicht van onze favoriete bronnen en vertellen u wat voor u het beste is.

Leren coderen op taal

HTML

 

CSS

 

Javascript

 

Python

 

SQL

 

iOS

 

Data Science

 

Mobiele app-ontwikkeling

Android

 

iOS

Beste manier om te leren – verschillend voor iedereen

Meer dan welk ander onderwerp ook, u kunt gratis veel codering online leren. Het is echter volkomen logisch, omdat het hele internet op code is gebouwd. We raden gratis bronnen aan voor beginners die nog geen geld willen investeren in een betaalde online cursus. Zodra u de codeerbug heeft ontvangen, is het logisch om een ​​gestructureerd programma te volgen, gebouwd door ervaren ontwikkelaars.

1. W3Schools.com

Deze site beweert ‘de grootste website voor webontwikkelaars ter wereld’ te zijn. Als je echt de ins en outs van het coderen en structureren van een website vanaf de grond wilt leren kennen, is dit een geweldige bron. Het is eenvoudig ingedeeld en bevat secties voor het leren van HTML (Hypertext Markup Language) en CSS (Cascading Style Sheets). Deze leersite laat u kennismaken met tutorials over HTML-afbeeldingen, JavaScript, programmeren aan de serverzijde, webbouw en XML (Extensible Markup Language).

De school biedt een volledige reeks leerzelfstudies, voorbeelden en lessen. U kunt ook certificeringen ontvangen in de programmeertalen HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML en Bootstrap. Waarom gecertificeerd worden? ‘Documentatie van je vaardigheden stelt je in staat om omhoog te gaan in je organisatie. ” En als bonus, als u ooit verder gaat dan uw huidige project, zijn deze certificeringen en vaardigheden zeer overdraagbaar. Alle aangeboden oefeningen, tutorials en referenties zijn volledig gratis. Deze bron zou een geweldige manier zijn om gratis te leren coderen voor iemand die het beste leert door te doen.

2. Udemy

Udemy is ongetwijfeld een van de beste manieren om te leren programmeren, vooral voor beginners. Deze site belooft dat u met deze crashcursus voor webhosting in een mum van tijd zult leren hoe u uw eigen website live op internet kunt publiceren. Door middel van een reeks korte video’s leert u hoe u uw site in een mum van tijd kunt ontwerpen en publiceren. De site zelf is vrij uitgebreid en bevat links naar meer kennis en meer manieren om te leren programmeren en coderen. Het beste is dat de Web Hosting Crash Course helemaal gratis is. Er zijn meer cursussen beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Maar deze site maakt het super eenvoudig om te beginnen.

3. Mozilla Developer Network

Deze site heeft een aantal handleidingen, artikelen, tutorials, enz. Het biedt niet zoveel praktische ervaring als veel van de andere programma’s op deze lijst. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een geweldige manier om gratis te leren coderen, en het heeft andere geweldige bronnen voor als je klaar bent met leren programmeren, wat je kan helpen om een ​​aantal andere belangrijke vaardigheden te leren die verband houden met hosting. Dit in het bijzonder artikel gaat in op eenvoudige maar zeer gedetailleerde informatie over hoe u een aantal eenvoudige opties voor het publiceren van uw site kunt nastreven.

Voor volledige controle over uw site wilt u deze verhuren server ruimte van een hostingbedrijf (SiteGround of BlueHost) en koop een domein naam, om er zeker van te zijn dat niemand anders uw naam van u kan afnemen. Gebruik een online publicatieservice zoals GitHub, Google App Engine of Dropbox. U kunt ook een webgebaseerde IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving) zoals Thimble gebruiken.

4. Code.Org

Deze site biedt geen eigen lessen, maar ze verbinden je wel met cursussen uit verschillende bronnen die elk ervaringsniveau omvatten. De site is onderverdeeld in drie secties, K-5, 6-12 en verder dan K-12. De K-5-cursussen beloven u te helpen ‘Leer uw eigen spel, app of computertekening te maken’. In de 6-12 staat dat het je leert om ‘echt werkende apps, games en websites te bouwen met blokken, JavaScript, CSS, HTML en meer’. Ten slotte biedt de Beyond K-12 u de mogelijkheid om “verder te gaan dan Code.org en online universitaire cursussen te volgen of een nieuwe programmeertaal te leren.”

Zoals je mag verwachten omdat het cursussen heeft die zo jong beginnen, heeft het een vrij kinderlijke uitstraling. Laat u echter niet misleiden, er staat fantastische inhoud op deze site. Ik zou dit beschouwen als de beste manier om te leren coderen voor een kind, maar het heeft echt een aantal fantastische gratis cursussen voor alle leeftijden.

5. Codecademy

Codecademy stelt dat je ‘gratis kunt leren coderen’. De hoofdpagina is redelijk kaal; u moet zich aanmelden voor de site om de tutorials en het leermateriaal daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Als je dit doet, is er een geweldige interactie met het leermateriaal. De hoofdpagina biedt echter een handvol getuigenissen van degenen die de site hebben gebruikt, evenals degenen die obstakels hebben overwonnen om hun dromen na te jagen. Het leert je hoe je een website kunt bouwen en lanceren. Het behandelt ook CSS en Java, evenals verschillende andere nuttige programmeertalen.

6. Khan Academy

Dit is een interactieve gemeenschap van ontwikkelaars die samen leren. De site moedigt interactie met andere gebruikers en samenwerking aan projecten aan en heeft een ruimte om uw huidige of eerdere projecten met anderen te delen voor feedback en hulp. Het omvat tekenen & animatie, HTML / CSS webpagina’s, Intro to SQL, geavanceerde JavaScript, python en nog veel meer. Deze site behandelt vrijwel elk onderwerp dat u kunt bedenken met betrekking tot informatica en webontwikkeling. Het doet dit met volledige tutorials, video’s en een volledige gemeenschap van interactieve leraren en leerlingen. Dit is perfect voor beginners.

7. Coursera

Coursera.org is een prachtige site, vergelijkbaar met Khan Academy. Het draait allemaal om leren, leren, leren. Dit is weer een volledige gemeenschap van duizenden leerlingen die interactie hebben en samenwerken aan projecten en leren. Het biedt tal van cursussen in elke programmeertaal die u maar wilt leren. Het omvat cursussen die online door universiteitsprofessoren worden gegeven. De beste is waarschijnlijk de HTML, CSS en Javascript voor webontwikkelaars Cursus. Het behandelt al deze programmeertalen en hoe u ze effectief kunt gebruiken om precies te bouwen wat u nodig heeft. 

8. EdX.org

Dit is een andere open-leren cursussite zoals Khan Academy en Coursera. Het biedt meer dan 165 cursussen over informatica. Dus afhankelijk van hoe diep je wilt gaan, is deze site ideaal. U kunt zoveel bronnen vinden over het leren van programmeertalen en het werken met webhosting en ontwikkeling. Hier is een korte lijst met cursussen over webontwikkeling en programmeren die worden aangeboden als u ervoor kiest deze route te volgen. Sommige van deze cursussen gaan ook vrij diep. Maar nogmaals, hoe meer je leert, hoe meer verhandelbare en overdraagbare vaardigheden je hebt.

9. Google Developers Training

Deze bron heeft een aantal zeer basale webontwikkeltrainingen voor de meest voorkomende talen zoals HTML, CSS en Javascript. Wat dit programma echter echt onderscheidt van de andere op deze lijst, is de focus op mobiel programmeren voor Android en Google’s eigen mobiele platform-firebase. Ze bieden u “trainingslessen die beschrijven hoe u een specifieke taak kunt uitvoeren met codevoorbeelden die u opnieuw kunt gebruiken in uw app”. Het werkt door u te helpen kleinere projecten te bouwen die kunnen worden toegepast op het bouwen van echte toepassingen. Net als sommige van deze andere sites heeft Google Developers Training enkele andere geweldige bronnen die u kunt gebruiken wanneer u vertrouwd bent met coderen en meer wilt weten.

10. De Code Player

Deze site is een ander volledig evenement voor gemeenschapssamenwerking, het zal u helpen om “HTML5, CSS3, Javascript en meer te leren …” Het biedt video-walkthroughs over hoe u een project kunt maken dat u maar kunt bedenken. Het leidt je door projecten uit de echte wereld die al succesvol zijn gebleken, zodat je zeker weet dat wat ze onderwijzen daadwerkelijk gaat werken.

11. Gratis Code Camp

Deze site, zoals je van de naam mag verwachten, kan het best worden samengevat als een gratis online coderingsbootcamp. Het geeft je de mogelijkheid om in je eigen tempo te werken, wat geweldig is voor iedereen die het druk heeft. Ze behandelen HTML, CSS en Javascript in detail. Wat ook geweldig is aan deze site, is dat wanneer je het curriculum voltooit, je een certificaat krijgt om te laten zien dat je de cursus hebt voltooid. Je voltooit het curriculum door 5 laatste projecten te voltooien, waarmee je wat echte ervaring opdoet met de vaardigheden die je wilt leren.

Tussen al deze programma’s hebben we er alle vertrouwen in dat u de beste manier zult vinden om codering voor u te leren, of u nu op zoek bent naar gratis cursussen, een gratis online coderingsbootcamp, betaalde cursussen, deze bronnen hebben het allemaal. Ze zijn van onschatbare waarde bij het leren van HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS en / of Data Science.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map