Beste gratis blogsites mei 2020

Beste gratis blogsites mei 2020

Beste gratis blogsites mei 2020

Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, klinkt het eng om een ​​blog te starten.


Onzekerheid, faalangst, niet weten waar te beginnen. Dit zijn allemaal veel voorkomende reacties.

Maar kijken naar beroemde bloggers die serieus online geld verdienen, is genoeg om je op de been te houden.

Waar begin je zelfs? Hoe kies je de beste plek om te beginnen? We zullen er een paar hieronder bespreken.

Voordat we het hebben over de technische beslissingen, moeten we de mentaliteit naar beneden halen en ervoor zorgen dat uw visie is afgestemd op praktische ideeën.

3 dingen die u moet doen voordat u begint

Voordat je begint, moet je een paar dingen strategisch plannen die je op de lange termijn zullen helpen.

1. Kies uw niche of focusgebied

Nieuwsflits – u wordt niet van de ene op de andere dag de volgende personal finance-blog-miljonair.

Er is grit en doorzettingsvermogen voor nodig. Een van mijn favorieten – Mr. Money Moustache – klokt nu in een emmer geld, maar hij heeft hard gewerkt met meer dan 100 gepassioneerde blogposts sinds 2011 (zijn eerste post).

Haat technologie? Begin geen laptopblog alleen omdat je denkt dat het winstgevend is.

Moet je schrijven over zeemeerminnen? Ik vond het een vreselijk idee dat geen geld zou opleveren, maar blijkbaar werkt het voor de Alles zeemeermin blog.

Kies dus iets waar je 10 jaar over kunt schrijven. Zelfs als je maar van plan bent om voor 5 te bloggen.

Een paar voorbeelden van niches die u kunt overwegen:

 • Reizen
 • Mama / Ouderschap
 • Voedsel
 • Gezondheid
 • Fitness
 • Technologie / internet
 • Entertainment
 • Financiën
 • …de lijst gaat verder

Dit is geen sluitende lijst en elk van deze kan nog verder worden uitgesplitst!

In werkelijkheid is het beter om kleiner te beginnen en van daaruit verder te gaan naar een uitgebreide niche.

2. Schrijf uw thema’s op tijd op

Onthoud hoe je op school, als er een krant moest komen, daar uren zou zitten staren?

Dat gebeurt veel bij bloggen.

Behalve als je de enige bent die de deadline bepaalt, zul je zo snel uitstelgedrag krijgen dat je terugkijkt en beseft dat je in zes maanden niet hebt geblogd.

Een tactiek is om uw processen te batchen en alles van tevoren te plannen. Dus in plaats van na te denken over wat je moet schrijven elke keer dat je gaat zitten, zou de schets idealiter al geschreven zijn.

Bedenk voordat u aan uw blog begint vijf algemene thema’s die u in uw niche wilt behandelen. Dit zijn uw concepten op hoog niveau waar uw berichten over gaan.

Besteed vervolgens elke drie maanden drie uur aan het schrijven van posttitelideeën die passen in een van deze thema’s. Je moet ongeveer vijf goede blogposts over elk thema schrijven voordat je een nieuw thema maakt.

Schrijf vervolgens eens per maand, in één sessie, een overzicht voor de komende berichten die maand. Als je die maand vier berichten schrijft, maak je voor elk bericht een overzicht.

Als je dan klaar bent om te schrijven – boem – is het supereenvoudig. De omtrek is al opgesteld, u hoeft alleen de gaten voor uw bericht in te vullen.

3. Onderscheid jezelf

Je moet van je niche houden, je thema’s hebben en klaar zijn om het een tijdje uit te werken zonder te betalen en zonder lof.

Maar voordat u dat allemaal doet, moet u de branche kennen. Waarschijnlijk heb je al een heleboel blogs in je niche gelezen, maar je moet hier een tactische aanpak volgen.

Je moet kiezen hoe je opvalt. Welke strategieën nemen ze? Hoe kun je leren van hun beste strategieën, maar ook je eigen draai geven??

Als uw grootste concurrent alles te maken heeft met het schrijven van korte berichten en sociale media, kunt u dan opvallen door gezaghebbende gidsen te maken die de naald bewegen?

Dat zijn de dingen die u eerst moet overwegen.

Oké, laten we erin duiken.

 

Ten eerste: de beste gratis blogsites

 

WordPress.com

Wist je dat WordPress nu bijna 30% van het internet van stroom voorziet?

Wauw.

Zoals je je kunt voorstellen, betekent dit dat dit platform veel te bieden heeft voor zowel bloggers als bedrijven. Over het algemeen krijg je veel meer functionaliteit en prestaties met WordPress dan met elke andere blogsite, daarom rangschikken we het als nummer één.

Maar waarom is WordPress zo speciaal? Nou, het komt allemaal neer op maatwerk. Dit platform is open-source, wat betekent dat iedereen de codering kan verbeteren en verbeteren. Sinds de oprichting zijn er talloze upgrades aan het systeem geweest, waardoor gebruikers zoveel meer opties hebben bij het maken van hun blog.

Dat gezegd hebbende, zou u uw blog waarschijnlijk zelf moeten hosten via WordPress, in plaats van deze op de site zelf te hosten. We gaan later in op de voordelen van zelfhosting, maar dit betekent wel dat u moet betalen voor een hostingservice om aan de slag te gaan.

Als je echter niet zeker weet wat je met je blog wilt bereiken, kun je gratis aan de slag en van daaruit verder gaan. We raden u aan de wateren te testen en uit te zoeken in welke richting u wilt gaan, zodat u een hostingservice kunt vinden die bij uw behoeften en doelen past.

Samenvatting van WordPress.com

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken – kleine leercurve
 • Ongelofelijk maatwerk
 • Duizenden sjablonen en plug-ins
 • Ideaal voor reclame en marketing
 • Gemakkelijker om geld te verdienen dan andere platforms

Nadelen

 • Om de beste functies te krijgen, moet je zelf hosten
 • Er is wat codering bij betrokken

Blogger

Voorheen bekend als BlogSpot, bestaat deze service al een tijdje. Het wordt ook ondersteund door Google, dus dat is al een behoorlijk indrukwekkende stamboom. Blogger is een perfect platform als je niet veel tijd of energie in de backend wilt steken (coderen). Omdat de site supergemakkelijk te gebruiken is, is hij ideaal voor informele bloggers of mensen die meer voor de lol schrijven dan voor het geld.

Dat gezegd hebbende, kunt u Google AdSense gebruiken om te proberen inkomsten te genereren met uw blog als u dat wilt. Hoewel het niet zo uitgebreid is als WordPress, biedt het u de mogelijkheid om wat bijverdienen te maken met uw schrijven.

Over het algemeen, als je een beginner bent en je wilt een blog hebben zonder enige complicaties, is Blogger een uitstekende keuze. Als u echter van plan bent om in de toekomst uit te breiden of groter te worden, kunt u besluiten in plaats daarvan naar WordPress te migreren.

Blogger-samenvatting

Voordelen

 • Eenvoudige installatie en onboarding
 • Potentieel om geld te verdienen met AdSense
 • Ondersteund door Google
 • Stabiel en gebruiksvriendelijk systeem

Nadelen

 • Niet zoveel functionaliteit
 • Beperkt maatwerk
 • Minder ondersteuning dan andere opties

Tumblr 

Technisch gezien is Tumblr meer een platform voor sociale media dan een traditioneel blogsysteem. In plaats van berichten te maken waarnaar u kunt linken en die u kunt delen over verschillende profielen, lijken Tumblr-berichten meer op iets dat u op Facebook of Instagram zou vinden.

Dat gezegd hebbende, er is wat meer controle over uw inhoud en hoe deze wordt gedeeld over het hele systeem. Over het algemeen is Tumblr op maat gemaakt voor afbeeldingen en korte tekstberichten, in plaats van lange blogartikelen.

Een voordeel van Tumblr ten opzichte van andere blogsites is dat je er toegang toe hebt en je account kunt beheren met een mobiel apparaat. Het is veel gebruiksvriendelijker op een kleiner scherm, waardoor je je blog overal kunt updaten.

Over het algemeen raden we aan aan de slag te gaan met Tumblr als u niet zeker weet wat u met uw blogideeën wilt doen, of als een manier om uw huidige site uit te breiden. Tumblr kan een eenvoudig hulpmiddel zijn om uw mening over internet te delen, waardoor het ideaal is voor de meeste beginners.

Als je geld wilt verdienen met Tumblr, is het een beetje ingewikkelder dan andere blogplatforms. Dat wil niet zeggen dat het niet te doen is, maar het is uitdagender. Uiteindelijk raden we aan om Tumblr te gebruiken voor de promotie van je andere materialen, in plaats van er rechtstreeks geld mee te verdienen.

Tumblr-samenvatting

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken – begin binnen enkele minuten met publiceren
 • Beheer eenvoudig meerdere blogs
 • Mobielvriendelijke ervaring

Nadelen

 • Moeilijker om geld te verdienen
 • Niet geweldig voor schrijven in lange vorm
 • Moeilijker om op te vallen van andere blogs

Wix

Als u het meeste uit uw blog wilt halen, moet u deze als uw eigen website gebruiken. Als u dit doet, krijgt u een aangepast domein (d.w.z. www.myblog.com) en heeft u meer controle over alles wat er op uw site gebeurt.

Wix is ​​een websitebouwer, maar het biedt een gratis optie voor bloggers die zonder investering aan de slag willen. Dat gezegd hebbende, wilt u upgraden als u van plan bent uw blog uit te breiden (meer verkeer te genereren) of er geld mee te verdienen. Toch is het een geweldige manier om je blogcarrière te beginnen, omdat het een eenvoudige installatie en bediening biedt.

Wix biedt een verscheidenheid aan thema’s en plug-ins, hoewel je premium moet gaan om ze allemaal te kunnen gebruiken. Het stelt je ook in staat om je blog te promoten met verschillende marketingstrategieën, zoals SEO.

Een ander voordeel van Wix is ​​dat u apps (met premium) aan uw site kunt toevoegen, zodat u deze als online winkel kunt gebruiken of interactiever kunt maken voor uw publiek. Uiteindelijk biedt het echter nog steeds niet zoveel functionaliteit als WordPress, dus houd daar rekening mee.

Wix-samenvatting

Voordelen

 • Makkelijk om te beginnen
 • Onafhankelijk domein
 • Functionaliteit en maatwerk toegevoegd

Nadelen

 • Moet upgraden naar premium om de volledige reeks services te krijgen
 • Beperkte selectie van thema’s en plug-ins

 

Weebly

Bij andere websitebouwers heb je altijd de mogelijkheid om in de code te gaan en dingen naar eigen inzicht te veranderen. Hoewel voor de meeste blogsites u eersteklas toegang nodig heeft om dit te doen, is dit nog steeds iets dat indien nodig voor u beschikbaar is.

Bij Weebly is het echter strikt slepen en neerzetten. Als je net begint en je wilt een eenvoudige manier om je blog te bouwen, dan is dit veel gemakkelijker dan proberen het te programmeren of code te gebruiken. Dat gezegd hebbende, op andere platforms kun je slepen en neerzetten terwijl je nog steeds de mogelijkheid hebt om dingen aan de achterkant aan te passen, dus houd daar rekening mee.

Over het algemeen lijkt Weebly veel op Wix. Het biedt u de mogelijkheid om een ​​unieke domeinnaam te hebben en u kunt uw site naar eigen inzicht bouwen. Net als Wix moet u upgraden naar de premium-optie om het volledige scala aan services te krijgen, maar u kunt aan de slag zonder investering.

Weebly biedt ook mobiele gereedheid, zodat u uw blog onderweg kunt bijwerken. Sommige plug-ins of lay-outs zijn echter mobielvriendelijker dan andere, dus houd daar rekening mee.

Weebly-samenvatting

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken
 • Geen codering vereist
 • E-commerce optie

Nadelen

 • Beperkt maatwerk
 • Minder controle dan andere opties

Andere gratis blogsites

Hoewel de bovenstaande sites de beste oplossingen voor uw blog bieden, betekent dit niet dat dit de enige opties zijn. Hier zijn nog een paar plaatsen waar u aan de slag kunt.

 • Medium: op deze site kunnen bloggers van verschillende disciplines hun werk delen. Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar het heeft veel beperkingen. Namelijk hoeveel controle en maatwerk het biedt.
 • Penzu: functioneert meer als een online tijdschrift, u kunt privé of openbaar schrijven. Het is een uitstekende manier om regelmatig aan schrijven te wennen, maar niet als je geld wilt verdienen.
 • Svtble: als je moeite hebt om je ideeën op de pagina te krijgen, helpt deze site je om betere inhoud te maken. Als zodanig is het een goed hulpmiddel om je werk te ontwikkelen, dat je vervolgens kunt migreren naar een marketingvriendelijker platform.
 • Webs: dit is een andere websitebouwer. Het is moeiteloos om aan de slag te gaan, maar het heeft wel een beperkt aantal thema’s en plug-ins. Het biedt echter wel een e-commerceoptie als u producten op uw blog wilt verkopen.
 • Squarespace: over het algemeen is deze site ontworpen voor creatieve professionals. Je moet wel betalen om de site te gebruiken (hoewel het een gratis proefperiode biedt), maar het geeft je veel controle en maatwerk.

Beste plek om een ​​blog te starten: site voor zelfhosting versus bloggen

Bij het uitzoeken hoe u uw blog kunt starten, is een van de eerste dingen die u wilt bepalen of u deze zelf gaat hosten of dat de site de hosting voor u verzorgt. Wanneer u zelf host, betekent dit dat u een hostingservice kiest die uw blog online houdt.

Er zijn veel verschillende hosts en veel daarvan zijn echt betaalbaar voor bloggen. Zolang u niet veel back-endfuncties nodig heeft (zoals een speciale server), kunt u in sommige gevallen voor slechts $ 3 per maand beginnen.

Je kunt er ook voor kiezen om een ​​blog te starten met een platform dat zijn eigen hosting biedt. Elke site die we u hebben laten zien, heeft die optie, waardoor het veel gemakkelijker wordt om aan de slag te gaan.

Hier is een korte vergelijking van de twee opties.

Controle

Als je de volledige controle over je blog wilt behouden, moet je jezelf hosten. Hoewel het gebruik van een site die dit voor u doet gemakkelijker is aan de voorkant, betekent dit wel dat u hun regels en beperkingen moet volgen.

Makkelijk te gebruiken

Voor het grootste deel vereist self-hosting een beetje computerkennis om het te laten werken. Als u volledig analfabeet bent op de computer, wilt u waarschijnlijk niet gaan betalen voor iets dat u wel of niet kunt gebruiken. Over het algemeen zijn gehoste blogsites veel beter voor beginners en kunt u zien hoe het proces verloopt voordat u er geld voor vastlegt.

Inkomsten genereren

Start je een blog om geld te verdienen? Zo ja, dan is zelfhosting de beste keuze. Hoewel er platforms zijn waarmee u uzelf kunt promoten en inkomen kunt verdienen, zullen ze nooit hetzelfde niveau van inkomsten genereren dat u zou kunnen krijgen door het zelf te hosten. Bovendien kunnen ze in veel gevallen zelfs uw inkomsten verlagen.

Hoe u gratis een blog kunt starten

In eerste instantie kan het starten van een blog een beetje overweldigend zijn. Met zoveel verschillende opties om op te zetten, evenals opties voor promotie en het genereren van inkomsten, kan het moeilijk zijn om te weten hoe u in de eerste plaats moet beginnen.

Dus met dat in gedachten willen we je een eenvoudige stapsgewijze handleiding geven om je blog van de grond te krijgen. Vanaf daar kun je zien waar het je heen brengt.

Over het algemeen kan het jaren duren voordat je blog het soort verkeer krijgt dat je wilt, dus je moet geduld hebben. Dat gezegd hebbende, geef niet op omdat het langer duurt dan je zou willen.

Blogsites die betalen

Tot nu toe hebben we het gehad over hoe u uw eigen blog helemaal opnieuw kunt opzetten. Maar wat als u inhoud wilt maken zonder al het harde werk van het bouwen van een site en het promoten van uw materiaal te doen?

Als dat aantrekkelijk klinkt, dan zijn hier een paar plaatsen waar u materiaal kunt indienen en ervoor kunt betalen. Hoewel dit wel betekent dat je geen creatieve controle hebt over je werk, kan het een geweldige manier zijn om wat bijverdiensten en exposure te krijgen, die je vervolgens kunt gebruiken om je eigen blog te maken.

 • HubPages: met dit platform kun je schrijven over alles waar je een passie voor hebt en er geld mee verdienen. Uw artikelen worden gepubliceerd en vervolgens worden gerelateerde advertenties ernaast geplaatst. U behoudt een percentage van het geld dat met die advertenties is verdiend.
 • ListVerse: als je graag op lijsten gebaseerde artikelen schrijft, kun je ze hier plaatsen. Ze betalen een vast tarief van $ 100 per stuk, maar ze moeten minimaal 10 secties hebben om in aanmerking te komen.
 • ProBlogger: hier vindt u een vacaturebank om inhoud te bieden aan een breed scala aan klanten.
 • Freelance schrijfopdrachten: dit is een andere site die u kan verbinden met banen die inhoud van hoge kwaliteit nodig hebben.

Zoek naar verschillende sites die bijdragende schrijvers betalen en dien uw materiaal ter goedkeuring in. In veel gevallen kunt u tot $ 100 of meer per artikel verdienen en de beste bieden een percentage op basis van hoe populair uw artikel is.

Conclusie

Nu u weet wat er nodig is om te beginnen met bloggen, wat houdt u nog tegen? Ga erop uit en laat deze gratis blogsites voor u werken. Het is jouw passie, dus waarom zou je er niet iets echts van maken??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector