Google Cloud Reviews maja 2020 – cene in načrti za gostovanje

Kako dober je Google Cloud gostovanje?


Google Cloud Reviews 3.3 / 5 Preglednik {{reviewsOverall}} / 5 Uporabniki (5 glasovi) Pros

 1. Odlične zmogljivosti
 2. Računi v povečanju minut
 3. Odlično omrežje notranjih podatkovnih centrov
 4. Analiza Big Data, ki je enostavna za uporabo z BigQuery

Slabosti

 1. Samo tri podatkovne centre
 2. Manj možnosti programske opreme kot AWS
 3. Ne za novinca

Podpora3Speed3Features3.5Value4Transparentnost3

Naš uradni pregled Google gostovanja v oblaku

Google gostovanje v oblaku je bolj storitev IAAS – Infrastruktura kot storitev. Google, ogromen konglomerat Silicijeve doline, za katerega smo se vsi zelo zaljubili in vemo, da zagotavlja tudi storitve gostovanja.

Na osnovni ravni Google to imenuje Google Sites. V izobraževalnem in vladnem sektorju ga že dolgo uporabljajo za oblikovanje preprostih spletnih strani in celo preprostejših intranetov. Trenutno ne poskušajo konkurirati drugim platformam in ponudnikom spletnih gostovanj. Namesto tega se trudijo v industriji IAAS.

Najboljše lastnosti Google gostovanja v oblaku

Glavna dva Googlova konkurenta sta Amazon Web Services (AWS) in gostovanje RackSpace. Na njih močno vpliva Linux – zlasti Googlova različica Linuxa. Da – Google ima svojo različico Linuxa.

Odlične zmogljivosti

Platforma Google Cloud ima odlične zmogljivosti. Da bi to preizkusili, smo morali primerjati vsaj dve različni storitvi. V našem testu smo uporabili RackSpace, saj RackSpace po zmogljivostih prehiteva konkurente. V tem primeru je Google Cloud presegel RackSpace. Ko smo Google Cloud preizkušali v primerjavi z RackSpace, smo lahko dosegli referenčne številke z enim vCPU s platforme Google Cloud, medtem ko so za doseganje enakih številk potrebovali dva vCPU RackSpace..

Računi v povečanju minut

Google ima zelo izpopolnjen kalkulator za oblikovanje cen in svoje algoritme za izračun celo objavijo – vse do gole JSON kode. Google se bo pri vseh teh algoritmih obračunal v korakih po minutah. Mesec definirajo kot 720 minut, za primerjalne namene, če bi porabili celoten mesec za primerjalno analizo, bi vam zaračunali 720 minut.

Ko kupite njihov paket IAAS, se cene začnejo pri 6092 dolarjih na leto in začnejo s paketom spletnih aplikacij za osem strežnikov.

Odlično omrežje notranjih podatkovnih centrov

To ne bi smelo biti presenečenje, toda Googlov mrežni standard je vrhunski. Ko nastavite svoje VM, lahko preprosto in hitro ustvarite virtualna zasebna omrežja. To vključuje javna in zasebna podomrežja za urejanje spletnih strani. Dobili boste tudi dostop do požarnih zidov, prehodov in usmerjevalnikov. Ugotovili boste, da jih je enostavno nastaviti – če poznate ukazno vrstico Linux. Če se želite premikati po platformi Google Cloud, ne potrebujete ozadja IT. Če pa želite kar najbolje izkoristiti storitev, je najverjetneje najbolje, če jo imate.

Analiza Big Data, ki je enostavna za uporabo z BigQuery

Ciljna skupina za platformo Google Cloud ni samo uporabniki energije. Z vmesnikom ukazne vrstice so v koraku z drugimi konkurenti v industriji IAAS. To vključuje Microsoft Azure, spletne storitve Amazon, RackSpace Managed Cloud in IBM / SoftLayer, ki so vsi namenjeni ljudem z izkušnjami upravljanja IT – ne samo uporabnikom energije.

Če spadate v to kategorijo, platforma Google Cloud olajša opravljanje vsakodnevnih opravil, kot je dodelitev začasnih naslovov IP za rezervacijo naslovov IP.

Slabe strani Google gostovanja v oblaku

Nekaj ​​stvari, za katere smo ugotovili, da Google Cloud lahko naredi boljše. Tukaj smo našli.

Samo tri podatkovne centre

Google Cloud ima le tri podatkovne centre – po vsem svetu. Enega imajo v ameriški zvezni državi Iowa, enega v Belgiji, Nemčiji in na Tajvanu. Ne glede na to, kako dobro lahko Google Cloud deluje na svojih primerjalnih testih, bo vaše spletno mesto in vaši podatki delovali le tako hitro kot najšibkejša povezava. To je osnovna fizika. Če imam predvajalnik Blu-ray, priključen na HDTV prek kabla RCA, ne bom dobil visoke ločljivosti. Če video posnamete prek kabla RCA, kabel, ki ne prenese visoke ločljivosti, bo omogočil, da se moj video ne bo predvajal pri visoki ločljivosti. Šibka povezava bi bil kabel RCA. Če želite HDTV pridobiti iz predvajalnika Blu-ray, moram imeti predvajalnik Blu-ray, kabel HDMI in HDTV. Vsaka povezava mora imeti možnost prenosa pasovne širine.

Enako načelo velja za internet. Če ima Google Cloud le tri podatkovne centre, lahko zelo omrežje, na katerem temelji internet, upočasni vaše spletno mesto. Kdor je najpočasnejša povezava med vami in vašimi viri, določa uporabniško izkušnjo.

To bom rekel za platformo Google Cloud. Pred kratkim so odprli podatkovni center v Južni Karolini v ZDA.

Manj možnosti programske opreme kot AWS

Če bi naredili stransko primerjavo s storitvami Amazon Web Services in platformo Google Cloud, bi ugotovili, da platforma Google Cloud močno primanjkuje. Spletne storitve Amazon ponujajo veliko več možnosti in paketov storitev kot platforma Google Cloud.

Ne za novinca

Platforma Google Cloud ni za novince. Tu omenjam, ker je potencialni negativni učinek in bo ljudi odvrnil – čeprav je Google to storil namerno. Če želite tekmovati z največjimi igralci na IAAS-u, bi se najbolje izkoristili v storitvi, če imate izkušnje v IT-administraciji..

Spodnja črta

Če primerjate Google Cloud platformo z vsemi njenimi konkurenti, se uvršča približno enako kot Microsoft Azure. Če bi virtualni stroj po moji izbiri temeljil na jedru Linux, bi zagotovo izbral platformo Google Cloud za njegovo združljivost. Prav tako bi izbral platformo Microsoft Azure, če bi bil Windows moj VM po izbiri. Obe sta odlični storitvi in ​​Google Cloud platforma, ki je ocenjena ob strani, prehiteva Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map