IBM Softlayer Ocene maj 2020 – Gostovalne cene in načrti

Kako dober je IBM Softlayer gostovanje?

IBM Softlayer je bil zasnovan kot večje spletno mesto za gostovanje v poslovnem merilu in je opremljen za upravljanje več spletnih mest hkrati. Všeč so nam tri različne stopnje paketov, ki so na voljo, in način, kako razdelijo pakete na podlagi pričakovane učinkovitosti.


Glej Uradno spletno mesto IBM Softlayer Ocene 3 / 5 Preglednik {{reviewsOverall}} / 5 Uporabniki (1 glasovanje) Pros

 1. Center za podporo za polni delovni čas
 2. Ponuja 3 Vrsta strežnika
 3. 100% storitev za neomejeno delo

Slabosti

 1. Cene na spletnem mestu so nejasne
 2. Ni osnovne ponudbe paketov za mala podjetja
 3. Ocene slabega podpornega centra
 4. Cene so precej višje v primerjavi z drugimi programom za gostovanje

Podpora2.5Speed3.5Farnost posebne potrebe podjetja.

Kdo naj uporablja IBM Softlayer

IBM Softlayer je bil zasnovan kot večje spletno mesto za gostovanje v poslovnem merilu in je opremljen za upravljanje več spletnih mest hkrati. Čeprav ta slog gostovanja ni idealen za posamezno spletno mesto ali blogerja, bi od tega modela gostovanja koristilo podjetje s petimi ali šestimi različnimi spletnimi mesti.

Lastnosti

Seznam funkcij za IBM Softlayer je skoraj neskončen. Vendar večina pregledov prihaja do istega zaključka: najboljša lastnost IBM Softlayer je ta, da razvijalcem omogoča popoln nadzor nad omrežjem. Uporabniki imajo samodejno nadzor nad ethernetnimi kabli, krmilnimi vtičnicami in spremembe na nadzornih ploščah ob minimalni interakciji s tehnično ekipo.

Dodatne funkcije, s katerimi se ponaša IBM Softlayer, so 100-odstotni dogovor o ravni storitev za nedoločen čas (SLA) in popoln nadzor nad storitvami prek aplikacijskega programskega vmesnika (API). Poleg tega bo s 17 geografskimi lokacijami in centrom za podporo za ves čas vedno na voljo nekdo na klicu in pripravljen pomagati, če se kaj zgodi.

Kateri tip strežnika je pravi za vas?

IBM Softlayer ima tri različne možnosti strežnika: namenski strežniki, CloudLayers in upravljani strežniki. Vrsta strežnika, ki ga iščete, je odvisna od namena strežnika.

Namenski strežniki so namenjeni tistim, ki želijo upravljati svoje strežnike, zlasti za lastnike srednje velikih podjetij vse do ravni podjetja. Možnost namenskega strežnika ponuja široko paleto, od posameznih procesorjev vse do masivnega šestnajstega jedra, povezave med strežnikom in strežnikom ter do 32 GB DDR3 spomina naključnega dostopa (RAM) in celo po izbiri operacijskih sistemov.

Strežnik CloudLayer je kot nalašč za nekoga, ki želi veliko fleksibilnosti v strežniku. CloudLayer deluje z urnimi ali mesečnimi cenami brez pogodb, razpolaga v slabih petih minutah in je znan po tem, da je najbolj prilagodljiv načrt od treh. Načrti se razlikujejo, vendar so na voljo možnosti do 16 jedrnih, 64 GB RAM-a s trdi disk 250 GB, pod pogojem, da je bil izbran strežnik Bare Metal.

Upravljani strežniki so namenjeni tistim, ki ne želijo upravljati svojega strežnika, od tod tudi ime. Upravljani strežniki so kot nalašč za podjetja, ki morajo gostiti več kot eno spletno mesto, vendar ne želijo biti v koraku s posodobitvami in spremljanjem strežnika. Časi uvajanja teh strežnikov so krajši od enega dne, na voljo pa so mesečne pogodbe. Poleg tega ta možnost ponuja popolnoma prilagojene rešitve za strežnik za vaše podjetje, pa tudi dnevne varnostne kopije in izvedene napredne varnostne ukrepe.

Prednosti

 • Večina recenzentov obožuje, kako prilagodljiv je lahko vsak načrt
 • Vsi strežniki so prilagodljivi in ​​ponujajo različne modifikacije, tako da lahko svoj načrt prilagodite svojemu podjetju
 • 17 geografskih lokacij po vsem svetu (točka prisotnosti)
 • Center za podporo s polnim delovnim časom
 • Trije različni načrti zajemajo tri različne vrste strežnikov, vsi pa služijo različnim namenom
 • Visoko uporni čas, podprt s 100-odstotnim dogovorom o ravni storitev (SLA)

Slabosti

 • Cene na spletni strani so nejasne; težko je razumeti, za kaj plačuješ
 • Nekatere priljubljene funkcije, ki naj bi bile del paketa, stanejo še dodatno
 • Medtem ko je bil IBM Softlayer v preteklosti znan po vzorni službi za stranke, novejši pregledi kažejo, da je podporni center v najboljšem primeru slabši
 • Pravih “osnovnih” paketov ni, ta sistem gostovanja ni zasnovan za lastnike malih podjetij ali posameznike
 • Cena za to gostovanje programske opreme je visoka v primerjavi z drugo gostovalno programsko opremo
 • Nekateri uporabniki doživljajo počasnejši čas obratovanja za ustvarjene vozovnice (ure namesto oglaševanih dvajset minut)

Spodnja črta

IBM Softlayer je bogat s funkcijami in je zelo prilagodljiv od pomnilnika, RAM-a, hitrosti obdelave in uvajanja, IBM Softlayer ima za vsakogar nekaj. Všeč so nam tri različne stopnje paketov, ki so na voljo, in način, kako razdelijo pakete na podlagi pričakovane učinkovitosti. Poleg tega se IBM ponaša s svetovnim podpornim centrom in pravi, da bodo vse vozovnice naslovljene v dvajsetih minutah.

Vendar so v zadnjem času pregledovalci doživeli zaostanek pri storitvah strank; za reševanje težave pogosto potrebuje več kot en dan. Druga pogosta bolečina je cena storitev – poslovni načrt je bil vsekakor zasnovan za srednje velika in velika podjetja.

Na splošno je IBM Softlayer najboljši izbor za srednje velika in velika podjetja. Ta programska oprema za gostovanje bo svoje storitve prilagodila potrebam podjetja glede na hitrost, časovne omejitve, potreben pomnilnik in povezljivost. Draga bo, vendar bo prilagojena in nadzorovana.

Glej Uradno spletno mesto

Vprašanja in odgovori IBM Softlayer

V današnjem povezanem svetu ni nič pomembnejšega, kot da imate močno mrežo za vzdrževanje svojega podjetja. Medtem ko smo že v starih časih, ki so pomenili ustvarjanje in gradnjo infrastrukture, da bi se različne pisarne pogovarjale med seboj, danes lahko poskrbite za vse v oblaku. Biti hitrejši, cenejši in zahtevati manj vzdrževanja, mreženje na oblaku je val prihodnosti in ne kaže na znake upočasnjevanja.

Ker gostovanje v oblaku hitro postaja norma, vse več podjetij ponuja rešitve za podjetja, ki želijo hitrost, povezljivost in varnost na dosegu roke. Ena takih metod je IBM-ov program SoftLayer, ki podjetjem lahko zagotovi velika in mala podjetja z vsemi svojimi potrebami po omrežju.

SoftLayer že skoraj polno desetletje pospešuje poenostavitev poslovanja, v zadnjem času pa postaja čedalje pomembnejši, saj IBM povečuje količino rešitev, ki jih lahko ponudi SoftLayer. Zato več podjetij išče ta program, da ustreza njihovim potrebam.

Če vas zanima SoftLayer, se boste vedno spraševali, ali gre za dobro naložbo. Zaradi tega smo pripravili obsežen seznam vprašanj in odgovorov v zvezi s programsko opremo, da se boste lahko sami odločili.

Najpogostejša vprašanja o IBM SoftLayerju

Kako enostavno je nastaviti?

SoftLayer je eden najlažjih programov za nastavitev. Če potrebujete hitro in enostavno omrežje v oblaku, se lahko v nekaj minutah zaženete. Če želite nekaj bolj integriranega, na primer upravljani strežnik, potem lahko vse nastavite v enem delovnem dnevu.

Glede na to pa boste morali vložiti več časa za druge programe in dodatke, če jih želite. Čeprav postopek ni zapleten, je lahko veliko zamuden, odvisno od tega, katere sisteme želite dodati in koliko. Osnovni paket je nadvse enostaven za namestitev, vendar bodo drugi programi trajali še nekaj časa.

Kakšen sistem podpore je na voljo s programom SoftLayer?

Ena najboljših stvari za SoftLayer je njena nadstandardna raven podpore strankam. Del tega, kar naredi ta program tako učinkovit, je, da imate dežurne člane serviserjev in tehnikov, ki lahko čim prej rešijo vašo težavo..

SoftLayer ima tudi lastni podporni program, imenovan KnowledgeLayer. Ta sistem ima celotno paleto orodij, ki jih lahko sami uporabite za odpravljanje tehničnih težav s programsko opremo, kar pomeni, da bi morali imeti možnost, da sami rešite večino težav. KnowledgeLayer ima tudi forum, na katerem lahko odpravite številne težave, ki se lahko pojavijo.

V zvezi s storitvijo za stranke se lahko kadar koli obrnete na podporno ekipo SoftLayerja, in sicer štiriindvajset ur na dan. Na vstopnice se odzovejo v enem dnevu, klicni center pa takoj odgovori na nujno pomoč. Nikoli niste daleč od pomoči za SoftLayer.

Je Softlayer popolnoma odveč?

Del vzroka, da je omrežje v oblaku postalo tako priljubljeno, je to, da vam ni treba skrbeti, da bo omrežje propadlo. Pri starih sistemih bakrenih žic bi lahko modem ali strežnik prenehal delovati celotno omrežje.

Z SoftLayerjem vam ni treba skrbeti za kakršne koli težave z omrežno povezavo, saj ima vgrajeno popolno odvečnost. Pravzaprav lahko programska oprema jamči za 100-odstotno pogodbeno raven storitev, tako da lahko mirno upravljate svoje podjetje. Z ogromno paleto točk prisotnosti lahko ves dan brez prekinitev nadaljujete in poslujete.

Katere lastnosti je mogoče storiti brez tehnične podpore?

Čeprav je podporna ekipa SoftLayerja izjemna, vam ni treba, da jih pokličete pri vsaki težavi. Na srečo ima programska oprema veliko avtomatskih orodij, ki vam omogočajo, da rešite težave v hiši, ne da bi pri tem sploh morali motiti tehnično podporo..

Z orodji SoftLayer lahko znova zaženete strežnike, ponovno naložite operacijske sisteme in poskrbite za številne druge storitvene vidike, ki so priloženi orodju KnowledgeLayer.

Kateri operacijski sistem deluje??

Drug pomemben razlog za uporabo rešitev v oblaku je, da jih je mogoče uporabiti na različnih platformah. Tako vam ni treba biti fizično povezan z omrežnimi linijami, da bi lahko govorili v različnih pisarnah, in če imate različne operacijske sisteme, lahko še vedno komunicirate brez težav.

SoftLayer se ne razlikuje in ga je mogoče namestiti v naprave Windows, Macs ali Linux. Izberete lahko, kateri operacijski sistem vam ustreza, zaradi česar je SoftLayer vsestranski in dragocen.

Kaj so hitrosti gornje povezave? Kaj pa zunanji promet?

Kar zadeva vzdrževanje vašega poslovanja, želite zagotoviti, da imate zanesljivo in hitro povezavo. Ni vam treba čakati večno, da bi obdelali kakršno koli dejanje po omrežju, zato potrebujete visoke hitrosti navzgornje povezave in odhodni promet.

Z SoftLayerjem lahko dosežete hitrost do 100 Mbps uplink, kar je več kot dovolj za hitro in učinkovito poslovanje. Kar zadeva odhodni promet, programska oprema omogoča do pet terabajtov prometa, kar je za večino podjetij dovolj.

Kar zadeva RAM, ima SoftLayer do 32 GB DDR3 RAM-a, odvisno od tega, kateri paket boste izbrali.

Ali lahko nadgradite storitve, ko jih namestite?

Za nekatera podjetja boste morda potrebovali le osnovni paket, s katerim bodo različni delavci in pisarne medsebojno usklajeni. Če pa se odločite za razširitev svojega podjetja, boste vedno želeli nadgraditi svoje storitve in rešitve, kar pomeni, da želite dodati svoje obstoječe omrežje.

S programom SoftLayer omogočajo enostavno dodajanje storitev ne glede na to, na kateri ravni se nahajate, kar pomeni, da se bo vaše podjetje z razvojem potreb širilo, tako tudi vaše omrežje v oblaku. Nadgraditi je izredno enostavno, vse kar morate storiti je, da se obrnete na podporo strankam.

Je SoftLayer prilagodljiv?

Približno na enak način, kot boste želeli nadgraditi število svojih storitev, druga pomembna stvar je možnost, da po potrebi spremenite vse. Danes imate morda le dve pisarni, ki ju je treba povezati, jutri pa jih imate morda ducat. Če vaše omrežje ni razširljivo, ne boste mogli učinkovito razširiti svojega podjetja.

Na srečo vam SoftLayer nikoli ni olajšal stopnjevanja svojih omrežnih rešitev, kar pomeni, da ne glede na to, koliko točk potrebujete, se lahko to zgodi. Ne glede na to, ali imate ducat pisarn ali sto razpršenih po vsem svetu, je SoftLayer popolnoma razširljiv, kot ga potrebujete.

Ali lahko imate hibridno omrežje s programom SoftLayer?

Možnosti za vaše omrežje so najpomembnejše za nemoteno poslovanje. Čeprav so oblačni sistemi v teh dneh zagotovo bolj priljubljeni, se je za nekatere omrežne točke včasih še vedno treba povezati s standardnim omrežjem iz bakrene žice.

SoftLayer vam omogoča, da imate hibridno omrežje z neopazno integracijo s fizičnimi strežniki in moduli, kar vam omogoča popoln nadzor, ne glede na to, kje se morate povezati.

Kakšne vrste strežnikov v oblaku so na voljo?

Pri SoftLayerju imate tri glavne možnosti za strežnike v oblaku. Pravzaprav so osnovne rešitve v oblaku zagotovljene z enim oddelkom SoftLayerja, imenovanim CloudLayer. Ta program je enostaven za izvajanje in ponuja takojšnje rešitve v nekaj minutah. Možnosti strežnika, ki so na voljo, so javne, zasebne in gole kovine. Tu je razčlenitev posameznih možnosti glede možnosti shranjevanja in nalaganja.

 • Javni strežniki: največ osem jeder, 8 GB RAM-a in 100 GB pomnilnika
 • Zasebni strežniki: največ osem jeder, 32 GB RAM-a in 100 GB pomnilnika
 • Gola kovina: največ 16 jeder, 64 GB RAM-a in 250 GB prostora za shranjevanje
Ali ima SoftLayer na voljo upravljane strežnike?

Če želite, da vaše omrežje upravlja tretja oseba, imate to možnost s programom SoftLayer. V tem primeru vam ne bo treba skrbeti za upravljanje sistema ali kakršnih koli težav, ki se pojavijo. Namesto tega bo tehnološka ekipa SoftLayerja skrbela za vse podrobnosti in vsakodnevne težave pri upravljanju.

Ker je bolj integrirano kot standardno omrežje v oblaku, lahko namestitev upravljanih strežnikov vzame do en dan, za vzdrževanje pa potrebujejo mesečno pogodbo.

Katere značilnosti so na voljo z upravljanimi strežniki?

Del razloga za uporabo upravljanega strežnika je v tem, da vam s svojih ramen vzame veliko bremena, da se lahko bolj osredotočite na vodenje svojega podjetja. Za majhna podjetja je upravljan strežnik morda boljša rešitev, čeprav lahko stane nekoliko več. Nekatere izmed označenih funkcij, ki so priložene upravljanemu strežniku, vključujejo:

 • Popolnoma prilagodljive rešitve
 • Dnevne varnostne kopije
 • Popolno in celovito spremljanje
 • Napredni varnostni ukrepi
 • Ločeni vmesniki za javna ali zasebna omrežja
 • Navidezno namensko stojalo
 • Varnostno kopiranje EVault

Na splošno dodane funkcije, ki jih dobite, so več kot vredne dodatnih stroškov, in če trenutno nimate lastniške IT ekipe, lahko to ponudi veliko več možnosti, ki vam sicer ne bi bile na voljo.

Ali morate podpisati pogodbo za uporabo SoftLayerja?

Druga fantastična korist pri uporabi omrežij v oblaku je, da se vam ni treba zanašati na enega ponudnika storitev, da bo vse opravil za vas. Tako lahko, če niste zadovoljni s svojo storitvijo, preklopite na drugega ponudnika, ki stvari ravna tako, da ustreza vašim potrebam.

Z SoftLayerjem niste dolžni podpisovati dolgih pogodb. Čeprav sta ponujena storitev in funkcije več kot vredna večletne ponudbe, se lahko preprosto prijavite za mesečne načrte, kar vam omogoča, da prekličete storitev, če kadar koli niste zadovoljni.

Katere možnosti shranjevanja so na voljo?

Če želite delovati v celoti v oblaku, morate imeti možnost shranjevanja datotek in podatkov v oblak, da lahko do njih istočasno dostopate po različnih točkah. Namesto da pošiljate informacije vsakič, ko bi koga potrebovali, da ga pogledate, ga lahko preprosto naložite v oblak in ga odprete na daljavo. S programom SoftLayer imate na voljo pet različnih možnosti shranjevanja: blokiranje shranjevanja, shranjevanje datotek, shranjevanje predmetov, varnostno kopiranje in množično shranjevanje strežnikov.

 • Shranjevanje blokov: če morate shraniti velike zbirke podatkov, jih želite prenesti vse naenkrat, ne pa v kosih. Ta možnost shranjevanja vam omogoča, da prilagodite svoje potrebe in naložite do dvanajst TB hkrati.
 • Shranjevanje datotek: za manjše količine podatkov, kot so datoteke in mape, lahko uporabite integriran sistem za shranjevanje datotek SoftLayer. Količino prostora, ki ga potrebujete, lahko prilagodite med 20 GB in 12 TB.
 • Shranjevanje predmetov: če imate veliko naključnih podatkov, ki jih je treba organizirati in zbrati, ima SoftLayer program, ki vam bo pomagal ohraniti vse skupaj in dobro voditi. Sistem je tudi razširljiv, tako da lahko poskrbite za ogromne količine ohlapnih podatkov.
 • Rezerva: da bi podjetje lahko delovalo, mora biti vse podprto čim več. Z SoftLayerjem imate lahko integriran sistem varnostnih kopij, ki bo samodejno shranjeval podatke ali vam omogočil, da to storite ročno. Prilagodite shranjevanje varnostnih kopij, da ustreza vašim potrebam. Najboljši del je, da so podatki šifrirani, tako da lahko po potrebi shranite občutljive podatke.
 • Servisi za množično shranjevanje: za tiste, ki želijo integrirati lastne naprave za množično shranjevanje, vam SoftLayer omogoča ustvarjanje lastniške rešitve SAN ali NAS s pomočjo izbranih strežnikov. Za boljšo varnost je to omrežje mogoče šifrirati.
Katere varnostne možnosti so na voljo?

Kadar koli se ukvarjate z omrežji v oblaku, je varnost vedno ključnega pomena. Ker bi lahko potencialno pošiljali občutljive podatke po več odprtih točkah, želite zagotoviti, da ni mogoče, da bi bili ti podatki zaseženi ali poškodovani med prevozom. Zaradi tega ima SoftLayer več varnostnih možnosti za vaše podjetje.

 • Varnostna programska oprema: SoftLayer ima zaščiten sistem zaščite, ki bo pomagal zaščititi vaše fizične strežnike in tudi sam program pred zunanjimi vdori.
 • Požarni zidovi: za boljšo varnostno zaščito vam SoftLayer omogoča, da postavite požarne zidove in tako zaščitite podatke, kot se vam zdi primerno.
 • SSL potrdilo: večino časa je potrebna varnost med prenosom podatkov in ne takrat, ko so že shranjeni. Za zaščito podatkov ima SoftLayer certifikat za varno vtičnico in tako zagotavlja, da se vsi podatki varno premikajo po omrežju.
 • Skladnost: vsak dan se pojavljajo nove grožnje, zato morate biti na tekočem. SoftLayer ima skupino varnostnih strokovnjakov, ki ugotovijo, kakšne so te grožnje in uvedejo rešitve za zaščito pred njimi.

Več na Softlayer.com

Najboljše lastnosti

 • Hitra podpora
 • Primerne cene
 • Tone lastnosti

Obiščite uradno spletno stran

Top 5 gostiteljev

 • SiteGround Mnenja
 • Ocene motorjev WP
 • A2 gostovanje ocene (staro)
 • Pregled Bluehosta
 • GoDaddy Upravljana mnenja WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map