Ocene gostovanja imenjakov maj 2020 – Skupna raba, EasyWP in VPS

Contents

Kaj je Namecheap gostovanje?

Ne pozabite, ko se je GoDaddy znašel v težavah zaradi svojega ustanovitelja, ki je streljal na slone?


No Namecheap je prevzel moralno vrhunec in pomagal šokiranim strankam, da se premaknejo na svojo platformo.

Hodili boste, ko želite ime domene, kaj pa njihovo gostovanje?

To podjetje je leta 2000 ustanovil mož, imenovan Richard Kirkendall, in je samostojno v lasti in upravljanju.

V prvi polovici svojega obstoja je Namecheap zagotavljal izključno registratorje domenskih imen, od leta 2007 pa so se razširili tudi na ponudbo skupnih gostovanj. Pisarne podjetja Namecheap imajo sedež v Los Angelesu in se do zdaj ponašajo s seznamom strank, ki znaša več kot dva milijona.

Kako dobro je gostovanje v Namecheap?

Kot že ime pove, je to mesto znano po poceni domenskih imenih.

Zdaj pa so medeni jazbeci in svoje spletno gostovanje vlagajo v terjatve.

Za samo 10 dolarjev na leto.

Podjetje si že več kot petnajst let pridobiva dober ugled registratorja domene in storitve spletnega gostovanja so v redu, čeprav niso tako izjemne kot druga spletna mesta. Na splošno je najboljša stvar podjetja Namecheap cena, vendar imajo precej dobre storitve za stranke in zagotavljajo vse, kar potrebujete, da se vaše spletno mesto zažene in deluje. Če iščete nekaj preprostega in preprostega, potem je Namecheap spodobna možnost, ob predpostavki, da želite prihraniti denar. Če pa potrebujete nekaj bolj robustnega ali želite gostovati na več spletnih mestih ali narediti kaj zelo zapletenega, je Namecheap lahko izjemno omejujoč.

Glejte uradna mnenja o gostovanju imen za spletna mesta 3.6 / 5 Preglednik {{reviewsOverall}} / 5 Uporabniki (2 glasovi) Pros

 1. Stroškovno učinkovit
 2. Dostojna podpora strankam
 3. Izkušeni registrar domene
 4. Uporabniku prijazen vmesnik
 5. Zanesljive izvedbe
 6. Dostojne poslovne lastnosti

Slabosti

 1. Na voljo so omejene funkcije
 2. Načrti vrednosti so veliko bolj omejeni
 3. Ni idealen za velika podjetja ali gostovanje številnih spletnih mest
 4. Težave se lahko sprožijo nekoliko redno

Povzetek Kar zadeva storitve spletnega gostovanja, Namecheap zagotovo ni na najvišjem nivoju. Vendar pa bi to lahko bila dobra izbira za vsakogar, ki išče nekaj stroškovno učinkovitega brez kakršnih koli pretiravanj. Pri tem je najboljša cena, vendar to ne pomeni nujno, da ima veliko vrednost. Podpora3.5Speed3Features3Value4.5Transparentnost4

Naš uradni pregled gostovanja imen

To podjetje je leta 2000 ustanovil mož, imenovan Richard Kirkendall, in je samostojno v lasti in upravljanju. V prvi polovici svojega obstoja je Namecheap zagotavljal izključno registratorje domenskih imen, od leta 2007 pa so se razširili tudi na ponudbo skupnih gostovanj. Pisarne podjetja Namecheap imajo sedež v Los Angelesu in se do zdaj ponašajo s seznamom strank, ki znaša več kot dva milijona. Imenik je akreditiran po ICANN.

Najboljše lastnosti gostovanja v Namecheap

Preden se podamo v številne težave, ki jih prinaša Namecheap Hosting (na žalost jih je kar nekaj), začnimo s pogledom na stvari, ki jim uspevajo. To, da poslujete tako dolgo in imate toliko strank (tako pravijo), pomeni, da morajo narediti nekaj stvari pravilno, zato bi morali izpostaviti pozitivne vidike, ki izhajajo iz pridobivanja poceni domene in spletnega mesta od Namecheap-a.

1. stroškovno učinkovit

Izbirate lahko med štirimi načrti in vsi so smešno poceni v primerjavi z drugimi spletnimi mesti. Kjer Namecheap resnično sije, je v uvodnih cenah, ki se začne pri 9,88 USD za paket Value. Cenik je naslednji.

 • Vrednost: 9,88 dolarja za začetek, obnavljanje pri 38,88 dolarja na leto
 • Strokovno: 19,88 USD za začetek, 78,88 USD na leto obnova
 • Končno: 29,88 dolarjev za začetek, obnavljanje pri 129,88 dolarja na leto
 • Poslovni Pro: 19,88 USD za začetek, 17,98 USD na mesec za obnovo

Kot lahko vidite, lahko začnete za zelo nizko uvodno ceno. A dobite za denar veliko? Ne ravno. Toda v to bomo vstopili pozneje.

2. Hitro in enostavno vkrcanje

Kadar koli se prijavite na novo spletno mesto gostovanja, morate pridobiti vse svoje podatke in vse pripraviti in zagnati. Nekatera spletna mesta lahko to nepotrebno zapletejo, kar pomeni, da če že niste seznanjeni s postavitvijo, je lahko zmedeno in traja več časa, kot je potrebno. Namecheap, na srečo, postopek vkrcanja naredi zelo preprost. Takoj, ko se prijavite, dobite e-poštno sporočilo in se lahko takoj po tem prijavite. Vse je postavljeno na učinkovit način, kar pomeni, da se sploh ne boste obrnili in poklicati službo za pomoč strankam.

3. Podpora

Ko gledamo ocene strank, se zdi, da je pri podpornem sistemu nekaj neskladja. Po eni strani bodo nekateri uporabniki trdili, da so jim dali previd, medtem ko po drugi strani različni ljudje pravijo, da je stran s stranjo najboljša stvar. Z omejenimi izkušnjami moramo reči, da je storitev na splošno nekoliko nadpovprečna, odzivni časi so relativno hitri.

Najraje bi bilo, če imajo telefonsko podporo, vendar lahko klepetate v živo, kar pomeni, da bi morali težave odpraviti v približno eni uri. Druga možnost je, da odprete vozovnico, ki lahko traja od pet ur do celotnega dne, odvisno od obsega strank.

4. Upravljanje spletnih strani

Kot smo že omenili, je Namecheap primeren samo za vse, ki na svoji strani ne potrebujejo veliko funkcij ali funkcionalnosti. Večina pritožb, ki smo jih videli, je bila od uporabnikov, ki so želeli v svoje spletno mesto vključiti veliko dodanih aplikacij in programov, kar ni idealno za tega gostitelja.

Če rečem, če predpostavljate, da je preprostost vaš končni igra, vam Namecheap vseeno olajša. Ko začnete na svojem spletnem mestu, je zadnji del zelo minimalističen in uporabniku prijazen, kar pomeni, da za krmarjenje po menijskih možnostih ne potrebujete diplome iz računalništva. Nekateri bi celo rekli, da je preveč preprosto.

5. Možnosti varnostnega kopiranja

Kadarkoli upravljate spletno mesto, morate poskrbeti, da redno varnostno kopirate svoje gradivo. Namecheap pa veliko bremeni z vaših ramen in dvakrat tedensko varnostno kopira spletno mesto. Čeprav priporočamo, da to storite tudi sami, je to lepa lastnost, ki jo ponujajo, tako da, če to pozabite storiti, se dolgoročno ne boste zajebali.

6. Funkcije spletnega mesta

Medtem ko so dodatne funkcije, ki jih ponuja Namecheap, v primerjavi z drugimi spletnimi mesti omejene, so tiste, ki jih ima, precej dobre.

 • Softaculous: Kar zadeva namestitev skript in aplikacij drugih proizvajalcev, ta program naredi stvari zelo enostavno, saj vam omogoča, da vse postavite z enim klikom.
 • CloudFlare: ta tretji program lahko pomaga pospešiti vaše spletno mesto in narediti več mobilnosti. Namecheap vam omogoča integracijo z CloudFlare za boljše delovanje.
 • Google Aplikacije: za vse, ki imate radi Google, lahko namestite aplikacije podjetja na svoje spletno mesto s pomočjo Namecheap

7. Občasni čas

Ko greste na katero koli spletno mesto gostovanja, bodo vsi trdili, da zagotavljajo več kot 99-odstotno zanesljivost podaljška. Kolikor bi lahko rekli, Namecheap ne pove, kaj lahko ponudijo, če se ta odstotek zmanjša, kar pomeni, da je njihovo jamstvo lahko le nekaj praznih obljub.

Če rečem, nismo videli nobenih pomembnih težav s časom uptime, kar pomeni, da se zdi, da imajo vse pod nadzorom. Večina očitkov, ki smo jih videli, je bila v zvezi s funkcijami in skripti, ki ne delujejo pravilno, vendar se zdi, da nihče nima toliko težav z upodabljanjem. Seveda se včasih zgodijo stvari, vendar se zdi, da se spletna stran na splošno obljublja.

8. Registrar domene

Najprej in najpomembneje je, da se je Namecheap uveljavil kot registrator domen in tako spletno mesto izjemno dobro počne. Če želite kupiti domeno in jo gostite drugje, vam Namecheap to zelo enostavno omogoča. Pravzaprav mnoga večja spletna mesta uporabljajo to storitev in nato preidejo na drugo spletno mesto gostovanja, ker je tako stroškovno učinkovito in enostavno za uporabo. Na splošno, tudi če ne uporabljate Namecheap za gostovanje spletnih strani (verjetno ne boste), je lahko odlična možnost za nakup domen.

Slabe strani gostovanja Namecheap

Zdaj, ko smo pogledali pozitivno stran Namecheap-a, bi morali obrniti kovanec in videli, kaj ne deluje. Na žalost slabo v tem primeru odtehta dobro, če pa potrebujete poceni spletno mesto za gostovanje in nimate veliko dodatnih zahtev, vam morda ne bo treba skrbeti za nobeno to stvar.

1. Omejene možnosti

Ko si ogledujete storitve gostovanja, Namecheap omeji število domen in baz podatkov, ki jih lahko imate. Očitno je, da je cenejši vaš paket, manj dobite, vendar so v tem primeru omejitve večje od tistega, kar bi pričakovali. Tu je razčlenitev.

 • Vrednostni paket: Tri domene, 20 GB prostora na disku, petdeset baz podatkov in petdeset e-poštnih računov.
 • Strokovno: Deset domen, 50 GB prostora na disku, 100 baz podatkov in e-poštni računi
 • Končno: Petdeset domen, 50 GB prostora na disku, 100 baz podatkov in e-poštni računi
 • Poslovni Pro: 20 GB prostora na disku in 5000 GB pasovne širine

Kot vidite, za svoj denar ne zaslužite toliko, kot bi pričakovali. Če pa ne vidite nobenega problema z bivanjem pod temi kapicami, boste ugotovili, da je Namecheap veliko bolj stroškovno učinkovit od konkurence. Vendar tudi vi ne boste imeli enake ravni funkcionalnosti in zmogljivosti, tako da to ne pozabite tudi.

Druga stvar pri teh kapicah je, da niso tako preproste kot na drugih mestih. Ker ste v vseh pogledih omejeni, to pomeni, da boste morda morali nadgraditi paket iz enega ali več razlogov. Na primer, morda imate eno spletno mesto in domeno, če pa potrebujete več kot 20 GB prostora na disku, morate nadgraditi. Podobno, če boste potrebovali več baz podatkov, boste morali nadgraditi ipd. Druge storitve gostovanja odpravijo prostor, tako da ga nadgradite, ko povečate in dodate več funkcij. Z Namecheap lahko nadaljujete z upravljanjem enega samega spletnega mesta in ga boste morali posodabljati, ne glede na to, koliko velikega ste dobili.

2. Hitrost

Druga velika omejitev Namecheap je hitrost nalaganja vaše strani. Ob predpostavki, da želite, da si ljudje ogledajo vaše spletno mesto, morate poskrbeti, da se ne bo trajalo dolgo časa; v nasprotnem primeru bodo vaše stranke odskočile, preden bodo kaj videle. Tako morate poiskati storitev gostovanja, s katero lahko zagotovite, da se bo vaše spletno mesto hitro prikazalo, ne glede na to, kakšno napravo uporabljate.

V zvezi s tem Namecheap ni tako velik. Če imate preprosto stran brez veliko grafike ali zapletenih aplikacij, vam verjetno ni treba skrbeti. Če pa bo vaše spletno mesto začelo imeti dodatne funkcije ali funkcionalnost, boste morda imeli nekaj težav. Na splošno Namecheap ni niti približno tako hiter pri nalaganju strani kot konkurenca.

3. garancija za vračilo denarja

Čeprav ni vedno najboljši pokazatelj moči podjetja, je eden od načinov, kako dojeti, kako zanesljivo bo podjetje, ali ponujajo garancijo za vračilo denarja ali ne. To pomeni, da podjetje 100% stoji za svojim izdelkom, kar kupcem daje občutek varnosti in udobja.

Glede na to Namecheap sicer ponuja tako jamstvo, vendar je po obsegu izredno omejen. Večina gostovalnih strani, ki ponujajo takšno ponudbo, bo to storila trideset dni. Tu imate le dva tedna časa, da se odločite, ali je prav za vas, kar v naši knjigi ni dovolj časa. Zato moramo to navesti kot negativno, saj se zdi, da spletno mesto upa, da bo pritegnilo novorojenčke, ki ne vedo, da sta dva tedna prekratka za oceno gostiteljske družbe. Če bi Namecheap bolj zaupal v svoje storitve, bi ponudil vsaj trideset dni.

4. Samo Linux

Čeprav ta omejitev ni nujno dovolj za obsodbo spletnega mesta, je treba opozoriti, da Namecheap ponuja le storitve za Linux, kar pomeni, da uporabniki Windows ali Mac nimajo sreče. Pri tem je zanimivo to, da se zdi, da je to spletno mesto namenjeno prvim uporabnikom spletnih strani, ki najverjetneje ne bodo uporabljali Linuxa za pripravo svoje strani. Kljub temu to spletno mesto ponuja.

Spodnja črta

Na splošno moramo ob pogledu na vse prednosti in slabosti povedati, da je edino, kar namerava namestiti, to, da imajo nižje cene kot konkurenca. Če se želite zanašati na to podjetje, da ima svojo domeno, potem to toplo priporočamo, saj to najbolje uspeva. Kadar pa gre za storitve gostovanja, ima Namecheap preveč težav, da bi postalo izvedljiva rešitev.

Če gre za tip osebe, ki se veliko bolj ukvarja s ceno kot z zmogljivostjo, lahko Namecheapu daste priložnost. Vendar pa nižje cene ne pomenijo boljše vrednosti, kar pomeni, da bi lahko za malo več denarja dobili veliko boljše lastnosti in funkcionalnosti, zato vam ne bo treba reševati nobenih glavobolov naprej v skladu s tem.

Skratka, Namecheap se je začel kot odličen registrator domene in se nato odločil, da se preizkusi v spletnem gostovanju. Ker pa to ni bil prvotni namen, spletno mesto ni specializirano za gostovanje storitev, kar pomeni, da ima slabšo zmogljivost.

Bottom line je tukaj, da kupite svojo domeno, vendar jo gostite drugje.

Oglejte si več funkcij

Pogosta vprašanja o gostovanju v imeniku

Če ste še vedno na ograji zaradi Namecheapa ali razmišljate, da bi se z njimi prijavili, potem je tu nekaj pogostih vprašanj, ki jih imajo ljudje o storitvi. Če tukaj ne najdete tistega, kar iščete, predlagamo, da se obrnete neposredno na spletno mesto. Morali bi odgovoriti na vsa vaša vprašanja, čeprav morate imeti v mislih, da vam bodo poskušali prodati paket, zato se morda sliši bolje, kot je v resnici.

Ali lahko prek Namecheap gostujete na več spletnih mestih?

Da, lahko, čeprav ste število omejeno. Upoštevati je treba, da imate omejen prostor na disku in baze podatkov, kar pomeni, da boste morda morali nadgraditi tudi na višjo raven, če boste gostili samo dve mesti, da boste lahko shranili več podatkov. Kljub temu vam Namecheap omogoča gostovanje na najmanj treh mestih in največ petdesetih.

Kakšna vrsta gostovanja je na voljo?

Namecheap ponuja štiri različne vrste gostovalnih storitev. Skupni strežniki, preprodajalci, VPS in namenski strežniki.

Ali spletno mesto ponuja brezplačne domene, če se prijavite v njegov načrt gostovanja?

Ne, Namecheap ne ponuja nobenih brezplačnih domen. Ker se je začelo kot registrar, morate svoje domene kupiti posebej. Na srečo so zelo stroškovno učinkoviti.

Ali obstajajo skrite pristojbine?

Na srečo je Namecheap zelo vnaprej glede svojih cen in stroškov, kar pomeni, da ne bi smeli najti nobenih stroškov, ki niso bile navedene in vam niso bile prikazane, preden ste se prijavili..

Ali lahko gostim svojo e-pošto prek Namecheap-a, če nimam spletnega mesta?

Da, spletna stran ponuja posebne storitve gostovanja po e-pošti. Za svoje e-pošto lahko dobite prostor na disku in shranjevanje datotek ter zaščito pred neželeno pošto.

Ali Namecheap ponuja garancijo za vračilo denarja?

Da, vendar velja le štirinajst dni (dva tedna). Če pa izberete namenski strežniški načrt, te možnosti nimate. Če v prvih dveh tednih zaračunate dodatne stroške, vam teh ne bomo vrnili.

Ali to spletno mesto ponuja drugačno strukturiranje plačilnega načrta?

Da, Namecheap je zelo raznolik glede tega, kako lahko plačujete za njegove storitve. Če želite, se lahko odločite za plačilo mesečno, letno, dvoletno ali celo triletno. Načrt Business Pro je na voljo samo za mesečno podaljšanje, zato ga ne morete predplačati za celo leto. Na splošno, več ko boste porabili spredaj, več boste prihranili na dolgi rok.

Kar zadeva, kako lahko plačuješ, spletno mesto vzame vse glavne kreditne kartice, pa tudi PayPal in celo BitCoin.

Kakšne vrste možnosti za podporo strankam ima Namecheap?

Primarna metoda stika s skupino za podporo je prek sistema vstopnic ali odpiranja pogovora v živo. Trenutno nimajo nobene telefonske storitve. Poiščete lahko tudi bazo znanja spletnega mesta in poiščete odgovore na pogoste težave.

Kje se nahajajo podatkovni centri Namecheap?

Imajo številne lokacije v Severni Ameriki, kot so Dallas, Phoenix in Atlanta. Sedež spletnega mesta je v Los Angelesu. Namecheap ima tudi podatkovne centre v Veliki Britaniji in Evropi, če niste zunaj ZDA.

Ali ima Namecheap odpuščanje za svoje podatkovne centre?

Da, tako kot na vseh spletnih straneh gostovanja, ima tudi Namecheap odpuščanje za moč, varnostne funkcije in omrežje.

Ali spletna stran ponuja garancijo za čas delovanja?

Če dobite skupni ali namenski načrt strežnika, potem Namecheap ponuja 100-odstotno garancijo za čas. Če dobite načrt preprodajalca ali VPS, potem ta odstotek pade na 99,9%. Če doživite kaj manj kot to, ste upravičeni do podaljšanja cikla. Vstopnico morate vložiti v desetih dneh, če želite izpolniti pogoje.

Ali Namecheap ponuja neomejene načrte?

Da, nekaj ponujenih načrtov ima neomejeno pasovno širino in prostor na disku. Toda za to morate plačati premijo.

Ali ima Namecheap svoj sistem nadzorne plošče?

Ne, spletno mesto uporablja cPanel, ki je industrijski standardni sistem za upravljanje vaše spletne strani.

Ali spletno mesto varnostno kopira moje podatke?

Da, dobili boste varnostno kopijo dvakrat na teden, čeprav spletna stran pravi, da je to samo za “obnovo”. To pomeni, da bi morali sami ustvarjati varnostno kopijo. Od Namecheap lahko brezplačno zahtevate dodatne varnostne kopije.

Kakšen programski jezik je sprejet na tej strani?

Namecheap omogoča, da se številni industrijski standardni programi vključijo v vaše spletno mesto. Prva imena so MySQL, Perl, Ruby on Rails in PHP.

Ali lahko svojo domeno ali spletno mesto prenesem v Namecheap?

Ja lahko. Na spletnem mestu je skupina za prehod, ki vam bo pomagala pripeljati vsa obstoječa imena domen in spletna mesta, ki jih imate, na njihove strežnike. Najboljše od vsega, če je imel vaš stari gostitelj drugačno nastavitev nadzorne plošče, bo Namecheap naredil združljiv s cPanel. Lahko prenesete ves svoj obstoječi material, ne glede na načrt, ki ga izberete.

Če sem nov za izdelavo spletnega mesta, ali Namecheap ponuja orodja, ki mi bodo v pomoč?

Da, lahko najdete veliko orodij za celotno panogo, s katerimi boste lažje ustvarili svoje spletno mesto. Najpogostejši so WordPress, Joomla in Drupal. Vse lahko nastavite z enim klikom s programom Softaculous. Ta orodja delujejo ne glede na to, ali začenjate preprost blog ali vzpostavljate spletno trgovino.

Kakšne varnostne možnosti ponuja Namecheap?

Do zdaj spletno mesto varuje vaše podatke le prek požarnega zidu. Spletno mesto ima tudi lastniško varnostno ekipo, ki bo spremljala morebitne težave.

Ali lahko na Namestitvenem spletnem mestu omogočim pretakanje videoposnetkov na svojem spletnem mestu?

Da, vendar morate to storiti prek VPS ali namenskega strežniškega načrta. Če uporabljate paket gostovanja v skupni rabi, ne morete pretakati videoposnetka, saj bo to vplivalo na hitrost strežnika.

Več na NameCheap.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map