Ocene spletnih storitev Amazon maj 2020 – Ali je AWS najboljši?

Kako dober je gostovanje spletnih storitev Amazon?


Ocene spletnih storitev Amazon 4 / 5 Preglednik {{reviewsOverall}} / 5 Uporabniki (8 glasovi) Pros

 1. Samodejno prilagodljivo shranjevanje
 2. Ponudite model plačila po uporabi z nizkimi stroški
 3. Odlične možnosti podpore
 4. Brezplačen načrt za nove uporabnike
 5. Velike datoteke iz terabajta

Slabosti

 1. Standardni paketi niso na voljo
 2. Cene Vary po lokaciji
 3. Morate oceniti in izračunati svojo uporabo
 4. Podpirajte težje stike

Podpora3Speed4.5Features4.5Value4.5Transparentnost3.5

Naš uradni pregled gostovanja spletnih storitev Amazon

Spletne storitve Amazon, bolj imenovane Amazon S3 za “preprosto rešitev za shranjevanje”, so bolj rešitev za shranjevanje v oblaku in nato gostovanje. Čeprav nimajo značilnih paketov, ki bi jih lahko videli pri ponudnikih gostovanja, imajo na voljo druge, včasih donosnejše možnosti.

Najboljše lastnosti spletnih storitev Amazon

Amazon je veliko podjetje. Kar se je začelo kot preprosta spletna knjigarna, se je uspešno spremenilo v naslednji Wal-Mart na spletu. Za katerikoli otipljiv izdelek, ki se prodaja, ga Amazon verjetno prodaja. Tu so najboljše funkcije spletnih storitev Amazon.

Samodejno prilagodljivo shranjevanje

Amazon ponuja samodejno prilagodljivo shranjevanje. To pomeni, da ne glede na to, kako zasedeno je vaše spletno mesto ali koliko prostora potrebujete, Amazon samodejno prilagodi račun. To pomeni, da nikoli ne boste dobili napake “presežena pasovna širina”. To je ena izmed edinstvenih lastnosti Amazona, saj vam ni treba skrbeti, kaj se lahko zgodi z vašimi podatki ali vašimi obiskovalci, če se vaša poraba poveča.

Plačilo po uporabi; Poceni

Amazon Web Services ponuja model plačila za uporabo. To zagotavlja model nižjih stroškov, ker plačate samo tisto, kar uporabljate. Ni pavšalnega ali mesečnega modela. Spletne storitve Amazon zahtevajo, da svoje podatke vstavite v tako imenovano “vedro”. Kot uporabnik vam bomo zaračunali hitrost “na gigabajt” in “na zahtevo”, če želite prenašati podatke v in iz svojega vedra.

Dobra novica je, da Amazon te zahteve zaračuna na tisoče. Niso denarni lačni mogulji, ki bi vas radi spravili na nikelj in se zredili na vsakem koraku.

Odlične možnosti podpore

Amazon je dvignil vrstico, ko gre za podporo strankam. Kot morda dobro veste, Amazon prodaja veliko več kot samo gostovanje prostora. Prodajajo skoraj vsak fizično oprijemljiv izdelek na svetu. Ustvarili so model storitve za stranke, ki ga drugi poskušajo posnemati. Njihovi zaposleni so pooblaščeni za ravnanje z najrazličnejšimi prošnjami kupcev, kupce pa puščajo brez kup birokratskih birokratskih poti. V storitvah Amazon Web Services lahko dostopate do štirih ravni storitev. Sem spadajo Basic, Developer, Business in Enterprise. Osnovna podpora je vključena pri vseh računih. Na osnovni ravni prejmete 24/7 celoletno podporo z dostopom do storitev za stranke, dostopom do forumov, dostopom do tehnične podpore za zdravstvene preglede, centra za samopomoč in pogostih vprašanj o izdelkih..

Brezplačen načrt za nove uporabnike

Amazon ponuja za nove uporabnike brezplačen načrt z naslednjimi funkcijami:

 • 5 GB prostora na disku.
 • 20.000 GET zahtevkov (glej zgoraj navedeni model »vedro«)
 • 2000 zahtevkov PUT (glejte zgoraj navedeni model »vedro«)
 • 15 GB prenosa podatkov za eno leto.

Popolnoma brezplačen in uporaben račun je redkost med ponudniki gostovanja spletnih strani.

Velike datoteke iz terabajta

Res lepa lastnost spletnih storitev Amazon je dejstvo, da lahko prenašate datoteke velikosti do 5 TB. Večina trdih diskov se niti približno ne približa tej velikosti – in obdelujejo vse vrste podatkov. Iskreno, še nikoli nisem videl datoteke velikosti 5TB ali več. Morda, če ste ustvarili sliko trdega diska s 5 TB, bo morda ta omejitev dosežena. Bistvo je to. Spletne storitve Amazon bodo obravnavale skoraj vse datoteke, ki jih vanj vrnete – tudi največje fotografije in videoposnetke z najvišjo ločljivostjo.

Slabe strani spletnih storitev Amazon

Nekako krivično je primerjati storitve Amazon Web Services z drugimi ponudniki gostovanja. Niso tipično podjetje za spletno gostovanje.

Standardni paketi niso na voljo

Primerjava spletnih storitev Amazon z drugimi večino drugih ponudnikov gostovanja je primerjava jabolk in pomaranč. Ko svoje spletno mesto gostite s spletnimi storitvami Amazon, lahko izvajate skripte na strani odjemalca, vendar skripti na strani strežnika niso na voljo. Podpirajo samo statična spletna mesta. Če nameravate uporabljati katero koli spletno mesto za e-trgovino, Amazon Web Services ne bo deloval za vas.

Cene Vary po lokaciji

Amazon je globalno podjetje. V celoti se pričakuje, da bodo v Avstraliji zaračunali drugačne cene kot v ZDA. Vendar pa bi znotraj države pričakoval, da bodo cene ostale enake. Z Amazonom tega ne boste dobili vedno. Če živite na primer v Severni Virginiji v Združenih državah Amerike, lahko dobite brezplačne odhodne storitve na Amazon, ne pa kam drugam.

Morate oceniti in izračunati svojo uporabo

Model plačila za uporabo ima slabost. Ko mesečno plačujete pavšalno pristojbino, veste, koliko plačujete in za kaj plačujete. Kadar se uporablja model plačila na uporabo, morate oceniti in izračunati svojo porabo, da boste lahko pravilno načrtovali proračun.

Spodnja črta

Amazon Web Services je eden najboljših ali eden najslabših ponudnikov spletnega gostovanja, odvisno od tega, kako gledate nanjo. Niso dobra rešitev za izvajanje spletnih mest za e-trgovino. Če pa nameravate imeti statično spletno mesto, ki se uporablja predvsem za shranjevanje v oblaku, ima Amazon Web Services vaš hrbet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map