11 platser att lära sig att koda online (maj 2020)

11 platser att lära sig att koda online (maj 2020)

11 platser att lära sig att koda online (maj 2020)

Du vill lära dig att koda, men du har ingen aning om var du ska börja.


Det är skrämmande, jag har varit där.

Din geniala nya webbapp-idé väntar bara på att din hjärna ska komma ikapp och programmera den.

Sanningen är att det aldrig har varit lättare att lära sig att koda online från en av många källor – både gratis och betald.

Men var börjar du??

Vi delar upp våra favoritkällor och berättar vad som kan vara bäst för dig.

Lär dig att koda efter språk

html

 

CSS

 

Javascript

 

Pytonorm

 

SQL

 

iOS

 

Datavetenskap

 

Utveckling av mobilappar

Android

 

iOS

Bästa sättet att lära sig – annorlunda för alla

Mer än något annat ämne kan du lära dig mycket kodning online gratis. Det är dock helt meningsfullt eftersom hela internet är byggt på kod. Vi rekommenderar gratis källor för nybörjare som inte är redo att investera pengar i en betald online-kurs. När du har fått kodningsfelet är det vettigt att följa ett strukturerat program, byggt av erfarna utvecklare.

1. W3Schools.com

Detta webbplats påstår sig vara “Världens största webbplats för webbutvecklare”. Om du verkligen vill lära känna in och outs i kodning och strukturering av en webbplats från grunden är detta en stor resurs. Det är helt enkelt utformat och innehåller avsnitt för att lära sig HTML (Hypertext Markup Language) och CSS (Cascading Style Sheets). Denna inlärningssida kommer att introducera dig för HTML-grafik, JavaScript, programmering på serversidan, webbbyggnad och XML (Extensible Markup Language).

Skolan tillhandahåller en komplett svit med inlärningsstudier, exempel och klasser. Du kan också få certifieringar i programmeringsspråk HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML och Bootstrap. Varför bry sig om att bli certifierad? ”Dokumentation av dina färdigheter gör det möjligt för dig att gå uppåt i din organisation. ” Och som en bonus, om du någonsin går bortom ditt nuvarande projekt, är dessa certifieringar och färdigheter mycket överförbara. Alla tillhandahållna övningar, handledning och referenser är helt gratis. Denna källa skulle vara ett bra sätt att lära sig att koda gratis för någon som lär sig bäst genom att göra.

2. Udemy

Udemy är utan tvekan ett av de bästa sätten att lära sig koda speciellt för nybörjare. Denna webbplats lovar att du “Lär dig hur du publicerar din egen webbplats live på nätet på kort tid med denna webbhotell kraschkurs.” Genom en serie korta videor lär den dig hur du utformar och publicerar din webbplats på kort tid. Webbplatsen i sig är ganska expansiv och innehåller länkar till mer kunskap och fler sätt att lära sig programmering och kodning. Det bästa är att Web Hosting Crash Course är helt gratis. Fler kurser finns tillgängliga mot en mindre avgift. Men den här webbplatsen gör det superlätt att komma igång.

3. Mozilla Developer Network

Den här webbplatsen har ett antal guider, artiklar, handledning osv. Den erbjuder inte lika mycket erfarenhet som många av de andra programmen på den här listan. Med det sagt är det fortfarande ett bra sätt att lära sig att koda gratis, och det har andra stora resurser för när du är klar med att lära dig att koda som kan hjälpa dig att lära dig andra viktiga färdigheter relaterade till värd. Denna speciella artikel går in i enkla men bra detaljer om hur man kan driva ett par enkla alternativ för att publicera din webbplats.

För komplett kontroll av din webbplats vill du hyra ut server utrymme från ett värdföretag (SiteGround eller BlueHost) och köpa en domän namn, för att säkerställa att ingen annan kan ta ditt namn från dig. Använd en online-publiceringstjänst som GitHub, Google App Engine eller Dropbox. Du kan också använda en webbaserad IDE (integrerad utvecklingsmiljö) som Thimble.

4. Code.Org

Den här webbplatsen erbjuder inte sina egna klasser, men de ansluter dig till kurser från olika källor som sträcker sig över alla erfarenhetsnivåer. Webbplatsen är uppdelad i tre sektioner, K-5, 6-12, och bortom K-12. K-5-kurserna lovar att hjälpa dig “Lär dig att skapa ditt eget spel, app eller datorteckning.” I 6-12 anges att det kommer att lära dig att “bygga riktiga fungerande appar, spel och webbplatser med block, JavaScript, CSS, HTML och mer.” Slutligen ger bortom K-12 dig möjligheten att “gå längre än Code.org och ta universitetskurser online eller lära sig ett nytt programmeringsspråk.”

Som du kan förvänta dig på grund av att det har kurser som börjar så unga att det har en ganska barnslig look. Låt inte det lura dig men det finns något fantastiskt innehåll på den här webbplatsen. Jag anser att detta är det bästa sättet att lära sig att koda för ett barn, men det har verkligen några fantastiska gratiskurser för alla åldrar.

5. Codecademy

Codecademy kan skryta med att du kan “lära dig att koda gratis.” Huvudsidan är ganska bar; måste du registrera dig för webbplatsen för att faktiskt kunna använda läromedel och läromedel. En du gör detta men det finns en del bra interaktion med läromedel. Huvudsidan erbjuder dock en handfull vittnesmål från dem som har använt webbplatsen, liksom de som har övervunnit hinder i strävan efter sina drömmar. Det kommer att lära dig hur du bygger och startar en webbplats. Det täcker också CSS och Java, samt olika andra användbara programmeringsspråk.

6. Khan akademin

Detta är en interaktiv gemenskap av utvecklare som lär sig tillsammans. Webbplatsen uppmuntrar till interaktion med andra användare och samarbete om projekt och har utrymme att dela dina nuvarande eller tidigare projekt med andra för feedback och hjälp. Det täcker ritning & animering, HTML / CSS-webbsidor, Intro till SQL, avancerad JavaScript, python och mycket mer. Denna webbplats täcker i stort sett alla ämnen du kan tänka på när det gäller datavetenskap och webbutveckling. Det gör detta med fullständiga tutorials, videor och en full community av interaktiva lärare och elever. Detta är perfekt för nybörjare.

7. Coursera

Coursera.org är en vacker plats, liknande Khan Academy. Det handlar om lärande, lärande, lärande. Detta är en annan full gemenskap av tusentals elever som interagerar och samarbetar om projekt och lärande. Det erbjuder många kurser på alla programmeringsspråk du kanske vill lära dig. Det inkluderar kurser som undervisas av universitetsprofessorer online. Den bästa är förmodligen HTML, CSS och Javascript för webbutvecklare kurs. Det täcker alla dessa programmeringsspråk och hur du effektivt kan använda dem för att bygga exakt vad du behöver. 

8. EdX.org

Detta är en annan öppenlärningskurs som Khan Academy och Coursera. Det erbjuder mer än 165 kurser i datavetenskap. Så beroende på hur djupgående du vill få den här webbplatsen är idealisk. Du kan hitta så många resurser för att lära dig programmeringsspråk och arbeta med webbhotell och utveckling. Här är en kort lista med kurser som handlar om webbutveckling och programmering som erbjuds om du väljer att fortsätta denna rutt. Vissa av dessa kurser blir ganska djupare. Men återigen, ju mer du lär dig, desto mer marknadsförbara och överförbara färdigheter har du.

9. Googles utvecklarutbildning

Den här resursen har mycket grundläggande webbutvecklingsträning för de vanligaste språken som HTML, CSS och Javascript. Men vad som verkligen skiljer detta program från de andra på den här listan är fokus på mobilprogrammering för Android och Googles egna mobilplattform. De ger dig “träningskurser som beskriver hur du kan utföra en specifik uppgift med kodprover som du kan återanvända i din app”. Det fungerar genom att hjälpa dig bygga mindre projekt som kan tillämpas på verklig applikationsbyggnad. Liksom några av dessa andra webbplatser har Google Developers Training några andra stora resurser som du kan använda när du känner dig bekväm med kodning och vill lära dig mer.

10. Kodspelaren

Den här webbplatsen är ett annat fullständigt samarbetsevenemang i gemenskapen, det hjälper dig att “Lär dig HTML5, CSS3, Javascript och mer …” Det ger genomgång av video om hur du skapar alla projekt du kan tänka dig. Det tar dig genom verkliga projekt som redan har visat sig vara framgångsrika, så att du vet vad de lär verkligen kommer att fungera.

11. Gratis kodläger

Den här webbplatsen, som du kan förvänta dig av namnet, sammanfattas bäst som en gratis online-kodande bootcamp. Det ger dig förmågan att arbeta i din egen takt, vilket är bra för alla som är upptagna. De täcker HTML, CSS och Javascript i detalj. En bra sak med den här webbplatsen är också att när du är klar med läroplanen får du ett certifikat som visar att du har slutfört kursen. Du slutför läroplanen genom att slutföra fem slutprojekt, som gör att du kan få erfarenheter från den verkliga världen med de färdigheter du vill lära dig.

Mellan alla dessa program känner jag mig säker på att du kommer att hitta det bästa sättet att lära dig kodning åt dig, oavsett om du letar efter gratiskurser, en gratis online-kodning bootcamp, betalda kurser, dessa källor har allt. De kommer att vara ovärderliga när du försöker lära dig HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS och / eller Data Science.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector