Bästa gratis bloggsajter maj 2020

Om du aldrig har gjort det förut, låter det att skapa en blogg läskigt.


Osäkerhet, rädsla för att misslyckas, att inte veta var man ska börja. Dessa är alla vanliga reaktioner.

Men att titta på kända bloggare som tjänar seriösa pengar på nätet räcker för att hålla dig igång.

Var börjar du ens? Hur väljer du det bästa stället att börja? Vi kommer att ta itu med några av dessa nedan.

Innan vi pratar om de tekniska besluten, måste vi tänka ner tankegången och se till att din vision är i linje med praktiska idéer.

3 saker att göra innan du börjar

Innan du börjar måste du planera några saker strategiskt så att du kan hjälpa dig på lång sikt.

1. Välj din nisch eller fokusområde

Newsflash – du kommer inte att bli nästa miljonär för personlig finansblogg över en natt.

Det kräver grus och uthållighet. En av mina favoriter – Mr. Money Musttache – klockor i en hink med pengar nu, men han satsade på det hårda arbetet med över 100 passionerade blogginlägg sedan 2011 (hans första inlägg).

Hat-teknik? Tja, starta inte en laptopblogg bara för att du kanske tycker att det är lönsamt.

Ska du skriva om sjöjungfruar? Jag tyckte att det var en hemsk idé som inte skulle tjäna pengar, men tydligen fungerar det för Allt sjöjungfru blog.

Så välj något du kan skriva om i tio år. Även om du bara planerar att blogga för 5.

Några exempel på nischer som du kan tänka på:

 • Resa
 • Mamma / Paren
 • Mat
 • Hälsa
 • Kondition
 • Teknik / Internet
 • Underhållning
 • Finansiera
 • … listan fortsätter

Detta är inte en slutgiltig lista, och var och en av dessa kan delas upp ytterligare!

I själva verket är det bättre att börja mindre och sedan rampa upp till en utökad nisch därifrån.

2. Skriv ut dina teman inför tiden

Kom ihåg hur du i skolan när ett papper skulle sitta där och stirra på det i timmar?

Det händer mycket med bloggning.

Förutom om du är den enda som ställer in tidsfristen, kommer du att vara så benägen att skjuta upp så kommer du att se tillbaka och inse att du inte har bloggat på 6 månader.

En taktik är att satsa dina processer och planera allt i förväg. Så istället för att tänka på vad man ska skriva varje gång man sätter sig, skulle dispositionen helst vara skriven.

Innan du startar din blogg, tänk på fem allmänna teman som du vill täcka inom din nisch. Dessa kommer att vara dina koncept på hög nivå som dina inlägg kommer att handla om.

Sedan lägger du tre timmar var tredje månad på att skriva idéer efter titeln som passar in i ett av dessa teman. Du bör skriva om fem bra blogginlägg om varje tema innan du skapar ett nytt tema.

Skriv sedan en gång i månaden, i en session, en disposition för de kommande inläggen den månaden. Om du skriver fyra inlägg den månaden gör du en översikt för varje inlägg.

Sedan när du är redo att skriva – boom – är det superlätt. Konturen är redan konfigurerad, du behöver bara fylla i luckorna för ditt inlägg.

3. Skill dig själv

Du bör älska din nisch, ha dina teman och vara redo att slipa ut den ett tag utan lön och inget beröm.

Men innan du gör allt detta måste du känna till branschen. Du har troligtvis redan läst en massa bloggar i din nisch, men du bör ta ett taktiskt synsätt här.

Du måste välja hur du ska sticka ut. Vilka strategier tar de? Hur kan du lära dig från deras bästa strategier, men också lägga till på din egen twist?

Om din toppkonkurrent handlar om att skriva korta inlägg och sociala medier, kan du sticka ut genom att producera auktoritativa guider som rör nålen?

Det är de saker man bör tänka på först.

Okej, låt oss dyka in.

 

Först: De bästa gratis bloggsidorna

 

WordPress.com

Visste du att WordPress nu driver nästan 30% av webben?

Wow.

Som ni kan föreställa er, betyder det att denna plattform har mycket att erbjuda för både bloggare och företag. Sammantaget får du mycket mer funktionalitet och prestanda med WordPress än du skulle göra med någon annan bloggsida, varför vi rankar det som nummer ett.

Men varför är WordPress så speciell? Tja, det handlar om anpassning. Denna plattform är öppen källkod, vilket innebär att vem som helst kan gå in och förbättra kodningen för att göra den bättre. Sedan skapandet har det skett otaliga uppgraderingar av systemet, vilket gör det möjligt för användare att få så många fler alternativ när de skapar sin blogg.

Med det sagt måste du förmodligen själv värda din blogg via WordPress, snarare än att vara värd för den på själva webbplatsen. Vi kommer in på fördelarna med självhosting senare, men det betyder att du måste betala för en webbhotell för att komma igång.

Men om du inte är säker på vad du vill uppnå med din blogg kan du komma igång gratis och sedan gå därifrån. Vi rekommenderar att du testar vattnet och tar reda på vilken riktning du vill gå i så att du kan hitta en webbhotell som passar dina behov och mål.

WordPress.com Sammanfattning

Fördelar

 • Lätt att använda – liten inlärningskurva
 • Otrolig anpassning
 • Tusentals mallar och plugins
 • Idealisk för reklam och marknadsföring
 • Lättare att tjäna pengar än andra plattformar

Nackdelar

 • För att få alla de bästa funktionerna måste du själv värd
 • Det är en del kodning inblandad

Blogger

Tidigare känd som BlogSpot, har denna tjänst funnits ett tag. Det stöds också av Google, så det är en ganska imponerande stamtavla redan. Blogger är en perfekt plattform om du inte vill lägga mycket tid eller energi i backend (dvs. kodning). Eftersom webbplatsen är superenkel att använda är den idealisk för casual bloggare eller de som skriver mer för att göra det roligt än pengarna.

Med det sagt kan du använda Google AdSense för att försöka tjäna pengar på din blogg om du vill. Även om det inte är lika omfattande som WordPress, ger det dig möjligheten att göra några sidoinkomster med dina skrivningar.

Sammantaget, om du är en nybörjare och vill ha en blogg utan några komplikationer, är Blogger ett utmärkt val. Men om du planerar att expandera eller bli större i framtiden, kan du välja att migrera till WordPress istället.

Bloggers sammanfattning

Fördelar

 • Enkel uppsättning och onboarding
 • Potential för att tjäna pengar med AdSense
 • Stödd av Google
 • Stabilt och användarvänligt system

Nackdelar

 • Inte så mycket funktionalitet
 • Begränsad anpassning
 • Mindre stöd än andra alternativ

tumblr 

Tekniskt sett är Tumblr mer en social medieplattform än ett traditionellt bloggsystem. I stället för att skapa inlägg som du kan länka till och dela över olika profiler, är Tumblr-inlägg mer besläktade med något du skulle hitta på Facebook eller Instagram.

Med det sagt är det lite mer kontroll över ditt innehåll och hur det delas över hela systemet. Sammantaget är Tumblr skräddarsydd för bilder och korta textinlägg, snarare än bloggartiklar i lång form.

En fördel som Tumblr har jämfört med andra bloggsidor är att du kan komma åt det och hantera ditt konto med en mobil enhet. Det är mycket mer användarvänligt på en mindre skärm, vilket gör att du kan uppdatera din blogg var du än är.

Sammantaget föreslår vi att du kommer igång med Tumblr om du inte är säker på vad du vill göra med dina bloggidéer eller som ett sätt att förbättra din nuvarande webbplats. Tumblr kan vara ett enkelt verktyg för att dela dina åsikter över internet, vilket gör den idealisk för de flesta nybörjare.

Om du vill tjäna pengar på Tumblr är det lite mer komplicerat än andra bloggplattformar. Det är inte att säga att det inte är genomförbart, men det är mer utmanande. I slutändan rekommenderar vi att du använder Tumblr för marknadsföring av dina andra material, snarare än att försöka tjäna pengar direkt.

Tumblr-sammanfattning

Fördelar

 • Lätt att använda – börja publicera på några minuter
 • Hantera flera bloggar enkelt
 • Mobilvänlig upplevelse

Nackdelar

 • Svårare att tjäna pengar
 • Inte bra för långtidsskrivande
 • Svårare att sticker ut från andra bloggar

Wix

Om du vill få ut mesta möjliga av din blogg måste du använda den som din egen webbplats. Genom att göra detta kan du ha en anpassad domän (dvs. www.myblog.com) och du har mer kontroll över allt som händer på din webbplats.

Wix är en webbplatsbyggare, men det erbjuder ett gratis alternativ för bloggare som vill komma igång utan några investeringar. Med det sagt kommer du att vilja uppgradera om du planerar att utöka din blogg (få mer trafik) eller tjäna pengar på den. Ändå är det ett bra sätt att börja din bloggkarriär eftersom det ger en enkel installation och drift.

Wix erbjuder en mängd olika teman och plugins, även om du måste få premium för att komma åt dem alla. Det gör att du också kan marknadsföra din blogg med olika marknadsföringsstrategier, till exempel SEO.

En annan fördel med Wix är att du kan lägga till appar på din webbplats (med premium), så att du kan använda den som en onlinebutik eller göra den mer interaktiv för din publik. Men i slutändan erbjuder det fortfarande inte så mycket funktionalitet som WordPress, så tänk på det.

Wix sammanfattning

Fördelar

 • Lätt att komma igång
 • Oberoende domän
 • Tillagd funktionalitet och anpassning

Nackdelar

 • Måste uppgradera till premium för att få full service
 • Begränsat urval av teman och plugins

 

Weebly

Med andra webbplatsbyggare har du alltid möjlighet att gå in i koden och ändra saker och ting efter behov. Även om de flesta bloggsidor kräver att du har premiumåtkomst för att göra detta, är det fortfarande något som är tillgängligt för dig om det behövs.

Med Weebly är det emellertid strikt dra och släpp. Om du precis börjar och vill ha ett enkelt sätt att bygga din blogg är det mycket lättare än att försöka programmera den eller använda kod. Med det sagt, men med andra plattformar kan du dra och släppa medan du fortfarande har möjlighet att justera saker på baksidan, så håll det i åtanke.

Totalt sett är Weebly mycket som Wix. Det ger dig möjligheten att ha ett unikt domännamn, och du kan bygga din webbplats som du finner lämpligt. Liksom Wix måste du uppgradera till premiumalternativet för att få hela utbudet av tjänster, men du kan komma igång utan investeringar.

Weebly erbjuder också mobil beredskap så att du kan uppdatera din blogg när du är på språng. Vissa plugins eller layouter är dock mer mobilvänliga än andra, så ta hänsyn till det.

Weebly sammanfattning

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Ingen kodning krävs
 • Alternativ för e-handel

Nackdelar

 • Begränsad anpassning
 • Mindre kontroll än andra alternativ

Andra gratis bloggsidor

Även om webbplatserna ovan kommer att ge de bästa lösningarna för din blogg, betyder det inte att de är de enda alternativen. Här är några fler platser där du kan komma igång.

 • Medium: den här webbplatsen gör det möjligt för bloggare från olika discipliner att dela sitt arbete. Det är enkelt och enkelt att använda, men det har många begränsningar. Nämligen hur mycket kontroll och anpassning det erbjuder.
 • Penzu: fungerar mer som en online-dagbok, du kan antingen skriva privat eller offentligt. Det är ett utmärkt sätt att vänja sig att skriva regelbundet, men inte om du vill tjäna pengar.
 • Svtble: om du kämpar med hur du får dina idéer på sidan hjälper den här webbplatsen dig att skapa bättre innehåll. Som sådan är det ett bra verktyg att använda för att utveckla ditt arbete, som du sedan kan migrera till en mer marknadsföringsvänlig plattform.
 • Webs: det här är en annan webbplatsbyggare. Det är enkelt att komma igång, men det har ett begränsat antal teman och plugins. Men det erbjuder ett e-handelsalternativ om du vill sälja produkter på din blogg.
 • Squarespace: Sammantaget är denna webbplats designad för kreativa yrkesverksamma. Du måste betala för att använda webbplatsen (även om den erbjuder en gratis provperiod), men det ger dig mycket kontroll och anpassning.

Bästa stället att starta en blogg: Självbostad kontra bloggsida

När du räknar ut hur du startar din blogg, är en av de första sakerna du vill bestämma om du ska vara värd för den själv eller att webbplatsen ska vara värd för dig. När du själv är värd betyder det att du väljer en webbhotell som kommer att hålla din blogg online.

Det finns många olika värdar där ute, och många av dem är verkligen överkomliga för bloggning. Så länge du inte behöver massor av back-end-funktioner (som en dedikerad server), kan du komma igång för så lite som $ 3 per månad i vissa fall..

Alternativt kan du välja att starta en blogg med en plattform som tillhandahåller egen värd. Varje webbplats som vi har visat dig har det alternativet, vilket gör det mycket lättare att komma igång.

Här är en kort jämförelse av de två alternativen.

Kontrollera

Om du vill behålla fullständig kontroll över din blogg, måste du själv värd. Även om det är lättare att använda en webbplats som gör det åt dig i frontändet, betyder det att du måste följa deras regler och begränsningar.

Enkel användning

För det mesta kräver självhotell lite datorkunskap för att det ska fungera. Om du är helt analfabeter på datorn, vill du förmodligen inte börja betala för något som du kanske eller inte kan använda. Sammantaget är webbhotell med bloggsidor mycket bättre för nybörjare, och det gör att du kan se hur processen går innan du betalar pengar till det.

monetarisering

Starter du en blogg för att tjäna pengar? Om så är fallet, är självhosting det bästa alternativet. Även om det finns plattformar där ute som tillåter dig att marknadsföra dig själv och tjäna inkomster kommer de aldrig att ge samma nivå av intäktsgenerering som du kan få genom att vara värd för det själv. I många fall kan de till och med minska dina intäkter.

Så här startar du en blogg gratis

Till att börja med kan börja en blogg vara lite överväldigande. Med så många olika alternativ där ute för att komma igång, liksom alternativ för marknadsföring och intäktsgenerering, kan det vara svårt att veta hur man kommer igång i första hand.

Därför vill vi ge dig en enkel steg-för-steg-guide för att få din blogg från marken. Därifrån kan du se vart det tar dig.

Sammantaget kan det ta år för din blogg att få den typ av trafik du vill, så du måste vara tålamod. Med det sagt, ge inte upp bara för att det tar längre tid än du skulle vilja.

Blogga webbplatser som betalar

Hittills har vi pratat om hur du skapar din egen blogg från början. Men vad händer om du vill skapa innehåll utan att göra allt hårt arbete med att bygga en webbplats och marknadsföra ditt material?

Om det låter tilltalande, här är några ställen där du kan skicka in material och få betalt för det. Även om detta betyder att du inte har någon kreativ kontroll över ditt arbete, kan det vara ett bra sätt att få lite sidoinkomst och exponering, som du sedan kan använda för att skapa en egen blogg.

 • HubPages: den här plattformen låter dig skriva om allt du brinner för och tjäna pengar på att göra det. Dina artiklar publiceras och sedan placeras relaterade annonser bredvid den. Du behåller en procentandel av de pengar som intjänats av dessa annonser.
 • ListVerse: Om du gillar att skriva listbaserade artiklar är här en plats att posta dem. De betalar en schablonbelopp på $ 100 per styck, men de måste ha minst 10 avsnitt som ska beaktas.
 • ProBlogger: här kan du hitta ett jobbkort som tillhandahåller innehåll till en mängd olika kunder.
 • Frilansskrivande jobb: det här är en annan webbplats som kan ansluta dig till jobb som behöver innehåll av hög kvalitet.

Sök efter olika webbplatser som betalar bidragande författare och skicka in ditt material för godkännande. I många fall kan du tjäna upp till 100 $ eller mer per artikel, och de bästa kommer att erbjuda en procentsats baserat på hur populär din artikel är.

Slutsats

Nu när du vet vad som krävs för att börja blogga, vad hindrar dig? Gå dit och få dessa gratis bloggsidor att fungera för dig. Det är din passion, så varför inte förvandla det till något riktigt?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map