Beste gratis bloggsider mai 2020

Beste gratis bloggsider mai 2020

Beste gratis bloggsider mai 2020

Hvis du aldri har gjort det før, høres det skummelt ut å starte en blogg.


Usikkerhet, frykt for å feile, ikke vite hvor du skal begynne. Dette er alle vanlige reaksjoner.

Men å se på kjente bloggere som tjener seriøse penger på nettet er nok til å holde deg gående.

Hvor begynner du til og med? Hvordan velger du det beste stedet å begynne? Vi tar tak i noen av disse nedenfor.

Før vi snakker om de tekniske beslutningene, må vi få tankegangen ned og sørge for at visjonen din er i tråd med praktiske ideer.

3 ting du må gjøre før du begynner

Før du begynner, må du planlegge noen få ting strategisk som vil hjelpe deg på lang sikt.

1. Velg din nisje eller fokusområde

Newsflash – du kommer ikke til å bli den neste millionær-bloggen for personlig økonomi over natten.

Det krever grus og utholdenhet. En av mine favoritter – Mr. Money Musttache – klokker i en mengde med penger nå, men han satte inn det harde arbeidet med over 100 lidenskapsfylte blogginnlegg siden 2011 (hans første innlegg).

Hater teknologi? Vel, ikke start en bærbar blogg bare fordi du kanskje synes det er lønnsomt.

Bør du skrive om havfruer? Jeg trodde det var en forferdelig ide som ikke ville tjene penger, men tilsynelatende fungerer den for Alt havfrue blog.

Så velg noe du kan skrive om i 10 år. Selv om du bare planlegger å blogge for 5.

Noen få eksempler på nisjer du kan vurdere:

 • Reise
 • Mommy / Foreldre
 • Mat
 • Helse
 • Fitness
 • Teknologi / Internett
 • Underholdning
 • Finansiere
 • … listen fortsetter

Dette er ikke en avgjørende liste, og hver av disse kan deles ned ytterligere!

I virkeligheten er det bedre å starte mindre og deretter rampe opp til en utvidet nisje derfra.

2. Skriv ut temaene dine i forkant av tiden

Husk hvordan du på skolen da det sto et papir, skulle sitte der og stirre på det i flere timer?

Det skjer mye med blogging.

Bortsett fra om du er den eneste som setter fristen, vil du være så utsatt for utsettelse, du vil se deg tilbake og innse at du ikke har blogget om 6 måneder.

En taktikk er å batch prosessene dine og planlegge alt på forhånd. Så i stedet for å tenke på hva du skal skrive hver gang du setter deg ned, ideelt sett ville omrisset allerede blitt skrevet.

Før du starter bloggen din, kan du tenke på fem generelle temaer du vil dekke innenfor din nisje. Dette vil være konsepter på høyt nivå som innleggene dine vil handle om.

Bruk deretter tre timer hver tredje måned på å skrive ideer om tittelene som passer inn i et av disse temaene. Du bør skrive om fem gode blogginnlegg om hvert tema før du lager et nytt tema.

Deretter skriver du en disposisjon for de kommende innleggene en måned i løpet av en økt. Hvis du skriver fire innlegg den måneden, vil du gjøre en oversikt for hvert innlegg.

Når du er klar til å skrive – boom – så er det superenkelt. Oversikten er allerede satt opp, du trenger bare å fylle ut hullene for innlegget ditt.

3. Skill deg selv

Du bør elske din nisje, ha temaene dine og være klar til å slipe den ut en stund uten lønn og uten ros.

Men før du gjør alt dette, må du kjenne til bransjen. Du har sannsynligvis allerede lest en mengde blogger i din nisje, men du bør ta en taktisk tilnærming her.

Du må velge hvordan du skal skille deg ut. Hvilke strategier tar de? Hvordan kan du lære av de beste strategiene, men også legge til på din egen vri?

Hvis din toppkonkurrent handler om å skrive korte innlegg og sosiale medier, kan du skille deg ut ved å produsere autoritative guider som beveger nålen?

Det er tingene du først må vurdere.

OK, la oss dykke inn.

 

Først: De beste gratis bloggingsidene

 

WordPress.com

Visste du at WordPress nå driver nesten 30% av nettet?

Wow.

Som du kan forestille deg, betyr det at denne plattformen har mye å tilby for både bloggere og bedrifter. Totalt sett får du mye mer funksjonalitet og ytelse med WordPress enn du ville gjort med noe annet bloggingside, og det er grunnen til at vi rangerer det som nummer én.

Men hvorfor er WordPress så spesiell? Vel, det hele kommer ned til tilpasning. Denne plattformen er åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan gå inn og forbedre kodingen for å gjøre den bedre. Siden opprettelsen har det vært utallige oppgraderinger av systemet, noe som gjør det mulig for brukere å få så mange flere alternativer når de oppretter bloggen.

Når det er sagt, bør du sannsynligvis selv være vert for bloggen din gjennom WordPress, i stedet for å være vert for den på selve nettstedet. Vi kommer til å utnytte fordelene ved selvhosting senere, men dette betyr at du må betale for en hostingtjeneste for å komme i gang.

Hvis du imidlertid ikke er sikker på hva du vil oppnå med bloggen din, kan du komme i gang gratis og deretter gå derfra. Vi anbefaler at du tester farvannet og finner ut hvilken retning du vil gå i, slik at du kan finne en hosting-tjeneste som passer dine behov og mål.

WordPress.com Sammendrag

Pros

 • Lett å bruke – liten læringskurve
 • Utrolig tilpasning
 • Tusenvis av maler og plugins
 • Ideell for reklame og markedsføring
 • Enklere å tjene penger enn andre plattformer

Ulemper

 • For å få alle de beste funksjonene, må du selv være vert
 • Det er litt koding involvert

Blogger

Tidligere kjent som BlogSpot, har denne tjenesten eksistert i en stund. Den er også støttet av Google, så det er en ganske imponerende stamtavle allerede. Blogger er en perfekt plattform hvis du ikke ønsker å legge mye tid eller energi i backend (dvs. koding). Siden nettstedet er superenkelt å bruke, er det ideelt for tilfeldige bloggere eller de som skriver mer for moro skyld, enn pengene.

Når det er sagt, kan du bruke Google AdSense til å prøve å tjene penger på bloggen din hvis du ønsker det. Selv om det ikke er så omfattende som WordPress, gir det deg muligheten til å tjene litt sideinntekter med skrivingen din.

Totalt sett, hvis du er nybegynner og ønsker å ha en blogg uten komplikasjoner, er Blogger et utmerket valg. Imidlertid, hvis du planlegger å utvide eller bli større i fremtiden, kan du bestemme deg for å migrere over til WordPress i stedet.

Blogger-sammendrag

Pros

 • Enkel oppsett og ombordstigning
 • Potensial til å tjene penger med AdSense
 • Støttet av Google
 • Stabilt og brukervennlig system

Ulemper

 • Ikke så mye funksjonalitet
 • Begrenset tilpasning
 • Mindre støtte enn andre alternativer

tumblr 

Teknisk sett er Tumblr mer en sosial medieplattform enn et tradisjonelt bloggesystem. I stedet for å lage innlegg som du kan koble til og dele på tvers av forskjellige profiler, er Tumblr-innlegg mer beslektet med noe du vil finne på Facebook eller Instagram.

Når det er sagt, er det litt mer kontroll over innholdet ditt og hvordan det deles på tvers av systemet. Totalt sett er Tumblr skreddersydd for bilder og korte tekstinnlegg, i stedet for bloggartikler i lang form.

En fordel som Tumblr har i forhold til andre bloggingsider er at du får tilgang til den og administrerer kontoen din med en mobil enhet. Det er mye mer brukervennlig på en mindre skjerm, som lar deg oppdatere bloggen din uansett hvor du er.

Totalt sett foreslår vi å komme i gang med Tumblr hvis du ikke er sikker på hva du vil gjøre med bloggideene dine, eller som en måte å forbedre det nåværende nettstedet ditt. Tumblr kan være et enkelt verktøy for å dele synspunkter over internett, noe som gjør det ideelt for de fleste nybegynnere.

Hvis du vil tjene penger på Tumblr, er det litt mer komplisert enn andre bloggplattformer. Det er ikke å si at det ikke er mulig, men det er mer utfordrende. Til slutt anbefaler vi at du bruker Tumblr for å markedsføre andre materialer, i stedet for å prøve å tjene penger direkte på det.

Tumblr sammendrag

Pros

 • Enkel å bruke – begynn å publisere på få minutter
 • Administrer flere blogger enkelt
 • Mobilvennlig opplevelse

Ulemper

 • Vanskeligere å tjene penger
 • Ikke bra for langskriving
 • Vanskeligere å skille seg ut fra andre blogger

Wix

Hvis du vil få mest mulig ut av bloggen din, må du drifte den som din egen webside. Hvis du gjør dette, kan du ha et tilpasset domene (dvs. www.myblog.com), og du har mer kontroll over alt som skjer på nettstedet ditt.

Wix er en nettstedsbygger, men den tilbyr et gratis alternativ for bloggere som ønsker å komme i gang uten noen investeringer. Når det er sagt, vil du oppgradere hvis du planlegger å utvide bloggen din (få mer trafikk) eller tjene penger på den. Likevel er det en flott måte å begynne bloggkarrieren din siden den gir et enkelt oppsett og bruk.

Wix tilbyr en rekke temaer og plugins, selv om du må være førsteklasses for å få tilgang til dem alle. Det lar deg også markedsføre bloggen din med forskjellige markedsføringsstrategier, for eksempel SEO.

En annen fordel med Wix er at du kan legge til apper på nettstedet ditt (med premium), slik at du kan bruke det som en nettbutikk eller gjøre det mer interaktivt for publikum. Til syvende og sist tilbyr den likevel ikke så mye funksjonalitet som WordPress, så husk det.

Wix Sammendrag

Pros

 • Lett å komme i gang
 • Uavhengig domene
 • Lagt til funksjonalitet og tilpasning

Ulemper

 • Må oppgradere til premium for å få full service
 • Begrenset utvalg av temaer og plugins

 

Weebly

Med andre nettstedsbyggere har du alltid muligheten til å gå inn i koden og endre ting rundt det du ønsker. Selv om de fleste bloggsider krever at du har premium tilgang for å gjøre dette, er det fortsatt noe som er tilgjengelig for deg om nødvendig.

Med Weebly er det imidlertid strengt og slipp. Hvis du nettopp begynner og ønsker en enkel måte å bygge bloggen på, er dette mye enklere enn å prøve å programmere den eller bruke kode. Når det er sagt, men andre plattformer lar deg dra og slippe mens du fremdeles har muligheten til å justere ting på baksiden, så husk det.

Totalt sett er Weebly mye som Wix. Det gir deg muligheten til å ha et unikt domenenavn, og du kan bygge nettstedet ditt som det passer seg. I likhet med Wix, må du oppgradere til premium-alternativet for å få hele spekteret av tjenester, men du kan komme i gang uten investering.

Weebly tilbyr også mobil beredskap, slik at du kan oppdatere bloggen din mens du er på farten. Noen plugins eller oppsett er imidlertid mer mobilvennlige enn andre, så ta det med i betraktningen.

Weebly sammendrag

Pros

 • Lett å bruke
 • Ingen koding kreves
 • E-handel alternativ

Ulemper

 • Begrenset tilpasning
 • Mindre kontroll enn andre alternativer

Andre gratis bloggsider

Selv om nettstedene over kommer til å gi de beste løsningene for bloggen din, betyr det ikke at de er de eneste alternativene. Her er noen flere steder der du kan komme i gang.

 • Medium: dette nettstedet tillater bloggere av forskjellige fagområder å dele arbeidet sitt. Det er enkelt og enkelt å bruke, men det har mange begrensninger. Nemlig hvor mye kontroll og tilpasning den tilbyr.
 • Penzu: fungerer mer som en online journal, kan du enten skrive privat eller offentlig. Det er en utmerket måte å bli vant til å skrive regelmessig, men ikke hvis du vil tjene penger.
 • Svtble: hvis du sliter med hvordan du får ideene dine til siden, vil dette nettstedet hjelpe deg med å lage bedre innhold. Som sådan er det et godt verktøy å bruke for å utvikle arbeidet ditt, som du deretter kan migrere til en mer markedsføringsvennlig plattform.
 • Webs: dette er en annen nettstedsbygger. Det er enkelt å komme i gang, men det har et begrenset antall temaer og plugins. Det tilbyr imidlertid et alternativ for e-handel hvis du vil selge produkter på bloggen din.
 • Squarespace: totalt sett er dette nettstedet designet for kreative fagpersoner. Du må betale for å bruke nettstedet (selv om det tilbyr en gratis prøveperiode), men det gir deg mye kontroll og tilpasning.

Det beste stedet å starte en blogg: Selvhosting kontra bloggside

Når du finner ut hvordan du starter bloggen din, er en av de første tingene du ønsker å avgjøre om du skal være vert for den selv eller at nettstedet skal tilby hosting for deg. Når du selv er vert, betyr det at du velger en hostingtjeneste som holder bloggen din online.

Det er mange forskjellige verter der ute, og mange av dem er virkelig rimelige for blogging. Så lenge du ikke trenger massevis av back-end-funksjoner (for eksempel en dedikert server), kan du i noen tilfeller komme i gang for så lite som $ 3 per måned..

Alternativt kan du velge å starte en blogg med en plattform som gir sin egen hosting. Alle nettstedene vi har vist deg har det alternativet, som gjør det mye enklere å komme i gang.

Her er en kort sammenligning av de to alternativene.

Kontroll

Hvis du vil opprettholde fullstendig kontroll over bloggen din, må du selv være vert. Selv om det er enklere å bruke et nettsted som gjør dette for deg, betyr det at du må følge deres regler og begrensninger.

Brukervennlighet

For det meste krever selvhosting litt datakunnskap for å få det til å fungere. Hvis du er helt analfabet på datamaskinen, vil du sannsynligvis ikke begynne å betale for noe du kanskje ikke kan bruke. Totalt sett er hostede bloggsider mye bedre for nybegynnere, og det vil tillate deg å se hvordan prosessen går før du forplikter penger til det.

inntjenings

Starter du en blogg for å tjene penger? I så fall er det at det å være selv hosting er det beste alternativet. Selv om det er plattformer der ute som lar deg markedsføre deg selv og tjene inntekter, kommer de aldri til å gi det samme nivået av inntektsgenerering som du kan få ved å være vert for det selv. I mange tilfeller kan de til og med redusere inntektene dine.

Hvordan starte en blogg gratis

Til å begynne med kan det være litt overveldende å begynne på en blogg. Med så mange forskjellige alternativer der ute for å få satt opp, så vel som alternativer for promotering og inntektsgenerering, kan det være vanskelig å vite hvordan du kommer i gang i utgangspunktet.

Så med det i tankene, ønsker vi å gi deg en enkel trinnvis guide for å få bloggen din fra bakken. Derfra kan du se hvor den tar deg.

Totalt sett kan det ta år for bloggen din å få den trafikken du ønsker, så du må være tålmodig. Når det er sagt, ikke gi opp bare fordi det tar lengre tid enn du ønsker.

Blogging nettsteder som betaler

Så langt har vi snakket om hvordan du setter opp din egen blogg fra bunnen av. Hva om du vil lage innhold uten å gjøre alt det harde arbeidet med å bygge et nettsted og markedsføre materialet ditt?

Hvis det høres tiltalende ut, er her noen få steder hvor du kan sende inn materiale og få betalt for det. Selv om dette betyr at du ikke har noen kreativ kontroll over arbeidet ditt, kan det være en fin måte å få litt sideinntekter og eksponering, som du deretter kan bruke til å opprette en egen blogg.

 • HubPages: denne plattformen lar deg skrive om alt du brenner for og tjene penger på å gjøre det. Artiklene dine blir publisert, og deretter plasseres relaterte annonser ved siden av. Du beholder en prosentandel av pengene tjent med disse annonsene.
 • ListVerse: Hvis du liker å skrive listebaserte artikler, er her et sted å legge dem ut. De betaler en fast sats på $ 100 per stykk, men de må ha minst 10 seksjoner for å bli vurdert.
 • ProBlogger: her kan du finne et jobbtavle som gir innhold til et bredt utvalg av klienter.
 • Freelance Writing Jobs: Dette er et annet nettsted som kan knytte deg til jobber som trenger innhold av høy kvalitet.

Søk etter forskjellige nettsteder som betaler bidragende forfattere, og send inn materialet ditt for godkjenning. I mange tilfeller kan du tjene opptil $ 100 eller mer per artikkel, og de beste vil tilby en prosentandel basert på hvor populær artikkelen din er.

Konklusjon

Nå som du vet hva som skal til for å begynne å blogge, hva er det som stopper deg? Kom deg dit og få disse gratis bloggingsidene til å fungere for deg. Det er din lidenskap, så hvorfor ikke gjøre det til noe virkelig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector