Mencari Host Web Baru? Gunakan Senarai Semak ini

Mencari Host Web Baru? Gunakan Senarai Semak ini

Mencari Host Web Baru? Gunakan Senarai Semak ini

Sekiranya anda cuba memilih hos web baru dan anda benar-benar tersesat, saya faham anda.


Saya pernah ke sana sebelum ini.

Anda menjerit kepada penyedia hosting anda melalui utas sokongan mereka. Mereka menghisap menjawab, mereka tidak menolong, mereka tidak bersedia berkompromi.

Atau mungkin anda tidak pernah membuat laman web sebelum ini dan tidak mempunyai tempat untuk memulakan.

Mungkin anda telah melihat ratusan senarai “hos web terbaik” dan tidak tahu siapa yang harus dipercayai.

Baiklah hari ini, saya semakin dekat dengan anda. Gunakan senarai semak ini untuk membantu anda menentukan siapa hos web seterusnya anda.

Senarai Semak Host Web Permulaan

Bahagian ini merangkumi asas-asasnya. Sekiranya anda tidak pernah menggunakan hos sebelum ini, mulakan di sini. Lebih jauh di dalam artikel ini kita membincangkan mengenai ciri-ciri canggih yang mungkin terlalu membingungkan. Oleh itu, jika anda baru memulakannya, baca senarai ini. Ini membantu mengumpulkan dokumen Excel yang membandingkan syarikat hosting yang anda pertimbangkan dan sejauh mana mereka memenuhi kriteria di bawah.

 • Apa jenis sokongan yang ditawarkan syarikat hosting? Cari sokongan 24/7 melalui telefon, e-mel dan sembang. Banyak kecemasan hosting tidak berlaku pada waktu pejabat.
 • Seberapa pantas sokongan itu? Beberapa syarikat boleh mengambil masa berjam-jam atau hari untuk membalas tiket (Rackspace). Yang lain sangat pantas dan bertindak balas dengan segera (SiteGround).
 • Berapa banyak laman web yang dapat ditampung oleh rancangan hosting? Beberapa pakej permulaan di host seperti WP Engine hanya membenarkan satu laman web. Sementara yang lain seperti SiteGround dan HostGator membenarkan laman web tanpa had. Ini adalah ciri penting tetapi jangan mendasarkan keputusan anda sendiri.
 • Apakah jaminan masa bekerja? Adakah syarikat hosting menawarkan jaminan uptime 99,99%? Ini bermaksud bahawa mereka menjamin laman web anda hampir tidak akan hilang. Baca ulasan hosting di seluruh web untuk melihat pengalaman pengguna sebenar.
 • Adakah tuan rumah menawarkan penghijrahan percuma? Memindahkan laman web anda ke host baru adalah tugas yang menakutkan. Malah pembangun dan pemilik laman web yang berpengalaman melakukan kesilapan ketika memindahkan hos. Sekiranya syarikat hosting anda menawarkannya untuk anda, itu adalah keuntungan besar.
 • Adakah mereka membuat sandaran laman web anda secara automatik? Kesalahan berlaku. Host terbaik membuat sandaran laman web anda secara automatik. Beberapa hos yang tidak masuk akal menyertakannya, dan boleh mengenakan bayaran sehingga $ 150 atau lebih jika anda memadam laman web anda secara tidak sengaja.
 • Adakah hos merangkumi pemasangan yang mudah untuk platform laman web yang popular? Sangat biasa bagi hos web untuk memasukkan pemasangan satu klik untuk aplikasi popular seperti WordPress, Magento, Drupal, dll. Pastikan hos anda menawarkan ini, jika tidak, itu adalah bendera merah.

Senarai Semak Host Web Lanjutan

Melangkah ke beberapa ciri yang lebih maju, ini adalah perkara yang anda tidak mahu ketinggalan sekiranya anda mempunyai sedikit lebih banyak pengalaman. Ini adalah perkara yang mungkin anda alami pada masa lalu yang sangat mengecewakan. Walaupun anda seorang pemula, jika anda mempunyai laman web yang cukup besar atau kompleks anda pasti ingin memperhatikannya.

 • Adakah tuan rumah menawarkan pementasan satu klik? Membuat salinan berperingkat untuk pembangunan laman web sangat penting. Menyusahkan untuk membuat dan memindahkan domain pementasan. Pilih hos yang memudahkan ini.
 • Adakah anda mempunyai had ukuran pangkalan data untuk membuat salinan pementasan? Malah syarikat hosting yang menawarkan pementasan satu klik mungkin mempunyai batasan pada ukuran pangkalan data. Ini boleh mengecewakan. Apa yang menyumbang kepada ukuran pangkalan data anda adalah ukuran dan kualiti gambar, jumlah halaman, sama ada anda berada di platform e-dagang atau tidak, dan titik data lain.
 • Adakah laman web ini menawarkan integrasi Git? FTP adalah cara lama untuk mengemas kini laman web anda. Pembangun laman web yang benar menggunakan beberapa bentuk pengurusan perubahan, seperti Git. Host yang baik menawarkan penyatuan yang mudah untuk laman web anda.
 • Jumlah inod terhad untuk Git berfungsi? Inode adalah fail kecil yang dibuat oleh laman web anda dan sering dapat ditambahkan jika anda menggunakan laman web e-dagang atau laman web lain dengan banyak titik data. Adalah sangat mengecewakan untuk mengadakan hosting “tanpa had” dan kemudian anda menyedari bahawa itu tidak berlaku untuk inode.
 • Apa yang berlaku sekiranya laman web anda diretas? Laman web pelanggan yang saya kerjakan digodam dan hos web SiteGround merobohkan seluruh laman web kami untuk mengelakkan menjangkiti laman web lain di hosting bersama. Itu mungkin perlu dari perspektif mereka tetapi nampaknya tidak adil bagi kami. Mereka tidak memberi amaran tepat kepada kami dan ini menyebabkan sakit kepala yang besar.
 • Adakah tuan rumah menawarkan pemantauan perisian hasad? Satu lagi kebaikan untuk memiliki item, walaupun anda juga harus mendapatkan perkhidmatan khusus seperti Sucuri.net untuk benar-benar memastikan anda dilindungi.

Terdapat banyak item lain yang perlu dicari ketika memilih hos baru. Melihat harganya hanyalah satu aspek. Sekiranya anda membuat laman web hobi kecil, maka anda akan dapat membeli yang paling murah yang boleh anda temui dengan ulasan yang baik. Tetapi jika perniagaan anda bergantung pada laman web berkualiti tinggi anda, anda perlu mendapatkan hos yang boleh anda percayai. Tuan rumah dengan ciri dan kualiti yang anda perlukan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector