22 beste domeinnaamgeneratoren voor 2020

22 beste domeinnaamgeneratoren voor 2020

22 beste domeinnaamgeneratoren voor 2020

“Maar hoe noem ik mijn website !?”


‘Alle goede domeinen zijn bezet!’

‘Ik heb geen ideeën!’

Hogwash.

Als je helemaal nieuw bent in het maken van een website en op zoek bent naar een geweldige naam, hebben we de jouwe.

Ik heb in de loop der jaren veel domein speurwerk gedaan en waarschijnlijk veel te veel domeinen gekocht.

Momenteel heb ik 30+ “geniale domeinen” die daar rotten in mijn Namecheap- en GoDaddy-accounts.

Maar dat is goed, want dit gaat over jou.

Je bouwt een nieuwe website.

Proficiat.

Ik weet zeker dat je stappen er momenteel zo uitzien:

Stap 1: Naam

Stap 2: Domain

Stap 3: ???

Stap 4: Profit!

Ik joch, ik ben eigenlijk heel trots op je, dit is een grote stap.

Voordat ik mijn supergeheime lijst met de beste domeinnaamgeneratoren die de mens kent, onthullen, laten we snel samenvatten wat u wilt van een domeinnaamgenerator:

 1. Het moet supersnel zijn – je hebt niet de hele dag de tijd
 2. Het moet nauwkeurig zijn – u wilt geen willekeurige woorden
 3. Het moet in realtime zijn – en u domeinen laten zien die daadwerkelijk beschikbaar zijn
 4. Het moet creatief zijn – en dingen laten zien waar je niet aan hebt gedacht
 5. Het moet het kopen gemakkelijk maken – één klik en klaar

Nu zullen niet al deze generatoren deze allemaal met perfecte markeringen raken, maar test alle degenen die ik aanbeveel en vind wat voor u werkt.

Bonus!: in feite, zoals je hieronder zult zien, is een domeinnaamgenerator ook een bedrijfsnaamgenerator. Omdat veel nieuwe webstartups tegelijkertijd aan het domein en de business denken, gaan ze hand in hand. Zoals je hieronder ziet met de Shopify-optie, roepen ze dat specifiek op, maar je kunt elk van deze gebruiken om ook die sexy bedrijfsnaam te genereren.

1. Lean Domain Search

Lean Domain Search

Met Lean Domain Search kunt u beginnen met slechts één trefwoord en vervolgens zoeken naar uw domeinnaamopties. Uw zoekresultaten tonen honderden, zo niet duizenden mogelijke domeinnamen voor uw blog of website. Al deze resultaten zijn beschikbare “.com” -domeinen. Met Lean Domain Search kunt u ook domeinnamen alfabetisch, op lengte of op populariteit filteren; sla uw favoriete domeinnamen op, houd uw zoekgeschiedenis bij, deel uw zoekresultaten en zoek direct uw eigen ideeën om te zien of ze beschikbare “.com” -namen zijn.

Lean Domain Search is de tool voor het genereren van domeinen als u een idee heeft van zoekwoorden die u voor uw domeinnaam wilt gebruiken, maar u heeft wat nieuwe ideeën nodig voor een volledig domein voor uw blog of website.

2. Shopify-bedrijfsnaamgenerator

Shopify-bedrijfsnaamgenerator

Hoewel de naam van deze domeingenerator suggereert dat de tool alleen bedoeld is om naamideeën voor bedrijven te genereren, kan Shopify Business Name Generator ook geweldige en beschikbare naamideeën voor webdomeinen leveren. U kunt beginnen met het kiezen van een zoekwoord dat u in uw domein wilt opnemen, en Shopify Business Name Generator zal honderden mogelijke en beschikbare suggesties bedenken. Hoewel Shopify Business Name Generator u aanmoedigt om samen met hen een Shopify-winkel te maken met de domeinnaam die ze hebben voorgesteld, kunt u overal waar u maar wilt de rechten op het webadres kopen. Het is belangrijk op te merken dat Shopify Business Name Generator alleen domeinnamen zal voorstellen met de extensie “.com”, dus als u een andere extensie zoals “.net” of “.org” moet gebruiken, is dit mogelijk niet de domeinnaamgenerator tool voor jou.

3. Buste een naam 

Buste een naam

Bust A Name is een domeingenerator die wordt geleverd met veel verschillende filtertools om u te helpen een domeinnaam van topkwaliteit te vinden die aan al uw specifieke behoeften voldoet. Begin door te filteren op zoekwoorden en kies vervolgens opties zoals “begint” of “eindigt” met uw zoekwoord. U kunt vervolgens filteren op hoe authentiek, creatief of natuurlijk u wilt dat uw domeinnaam eruitziet. U kunt ook uw eigen tekenlimiet kiezen of domeinen tonen die in gebruik zijn en niet beschikbaar zijn, en filteren op extensies zoals “.com,” .org “,” .net “, enzovoort. Onderaan uw pagina ziet u ook suggesties voor vergelijkbare zoekwoorden. Als u om welke reden dan ook geen trefwoord in gedachten heeft, klikt u op de knop ‘Een willekeurig domein maken’ om ideeën op te doen, creativiteit en inspiratie aan te wakkeren en een beschikbare domeinnaam vast te leggen. Als u toevallig een domeinnaam vindt waarvan u denkt dat die de enige is, kunt u deze voor later bewaren of kopen via links naar domeinregistreerders zoals GoDaddy.com. Ten slotte kunt u met Bust A Name een domeinzoekopdracht op de site uitvoeren om te zien of de domeinnaam die u leuk vindt en gemeen heeft, al dan niet beschikbaar of bezet is.

4. Naam Mesh 

Naam Mesh

Name Mesh is al een tijdje een van mijn apps voor het genereren van domeinnamen.

Het is super eenvoudig te gebruiken en zeer intuïtief.

Wat ik geweldig vind aan Name Mesh (pro’s):

 • Het is snel
 • Het is creatief
 • Het toont een heleboel verschillende categorieën voor domeinen (algemeen, nieuw, kort, enz.)
 • Het heeft een tijdje voor mij gewerkt!

Waar Name Mesh kan verbeteren (nadelen):

 • Het laat je geen groepen trefwoorden specificeren zoals Bust A Name doet
 • Kan niet veel ideeën tegelijk invoeren

Als u meerdere zoekwoorden in gedachten heeft, dan is Name Mesh de tool voor het genereren van domeinnamen voor u. Hiermee kunt u maximaal 2 of 3 zoekwoorden kiezen om in het zoekvak in te voeren en vervolgens uw gepersonaliseerde lijst met voorgestelde en beschikbare domeinnamen genereren. Name Mesh stelt ideeën voor op basis van vijf categorieën: hoe vaak komt het voor, hoe nieuw is het, hoe kort is het, hoe vergelijkbaar is het en hoe waarschijnlijk is het dat SEO-rankings worden verbeterd. Zodra u uw zoekwoorden in het zoekvak heeft gestoken, kunt u uw resultaten filteren op basis van domeinextensie, maximale lengte en nog niet geregistreerde domeinen. Name Mesh zal u ook andere trefwoorden voorstellen om op te zoeken op basis van de zoekwoorden waarnaar u al hebt gezocht.

5. NameStall

NameStall

NameStall is een domeinnaamgenerator die een breed scala aan tools en functies biedt om u te helpen bij uw zoektocht naar een perfecte en beschikbare domeinnaam. Deze functies omvatten een vergelijkbare tool voor het voorstellen van een domeinnaam, een instant-zoekprogramma voor domeinnamen, een merkbare domeinnamenlijst en een goedbetaalde zoekfunctie voor zoekwoorden. U kunt uw zoekopdracht starten met hun domeinnaamgenerator, waarmee u kunt zoeken op trefwoord en elk ander filter dat u wilt gebruiken, zoals populaire zoekwoorden, eenvoudige Engelse woorden, branchecategorieën of woordsoorten. U kunt ook kiezen waar u uw trefwoord in de domeinnaam wilt plaatsen, zoals aan het begin of aan het einde, of als u een afgebroken domeinnaam wilt. U kunt ook filteren op extensie. Dan ontvang je een lijst met opties die zowel beschikbaar als genomen, geregistreerd of nog niet geregistreerd zijn. Klik gewoon op de link “registreren” naast de domeinnaam die u leuk vindt om deze officieel te nemen.

6. Nameboy 

Nameboy

Nameboy is een domeinnaamgenerator die u helpt beschikbare domeinnamen te vinden op basis van alleen de zoekwoorden die u kiest. U kunt maximaal twee trefwoorden per zoekopdracht invoeren en Nameboy levert onmiddellijk een lijst met voorgestelde domeinnamen met die trefwoorden. Met hun suggestietabellen is het eenvoudig om te bepalen welke extensies beschikbaar zijn en welke al in gebruik zijn. U kunt ook zien welke domeinnamen beschikbaar zijn voor wederverkoop en ook koppeltekens of rijmende zoekwoorden toestaan. Nameboy is een tool die goed werkt voor diegenen die al een idee hebben van welke zoekwoorden ze willen gebruiken, maar op zoek zijn naar suggesties voor verschillende versies of varianten van die zoekwoorden.

7. Domain Puzzler 

Domain Puzzler

Domain Puzzler is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool voor het genereren van domeinnamen die wordt geleverd met veel opties en functies voor het ontwikkelen van de perfect beschikbare domeinnaam voor uw blog of website. Ga aan de slag met de “gemakkelijke” versie en voeg uw ideale zoekwoorden in, kies uw domeinnaamextensies en zoek naar ideeën voor domeinnamen op basis van uw gekozen criteria. Domain Puzzler is een geweldige tool omdat het je in staat stelt om tal van zoekwoorden op te nemen, in plaats van je te beperken tot een of twee zoals de meeste andere tools voor het genereren van domeinnamen in deze lijst. Het combineert uw zoekwoorden ook in veel verschillende varianten. U kunt resultaten toevoegen aan uw lijst met favoriete domeinnamen of een geavanceerdere en specifiekere zoekopdracht proberen, en de tool gebruiken om de SEO-paginaposities van veel verschillende domeinnamen te vergelijken.

8. Domeinen Bot

Domeinen Bot

Domeinen Bot werkt zowel als een suggestiehulpmiddel voor domeinnamen als als een zoekhulpmiddel voor domeinnamen. U kunt beginnen met het zoeken naar een trefwoord dat u wilt voor uw domeinnaam en Domeinen Bot zal u alle beschikbare domeinnaamideeën laten zien op basis van dat trefwoord, gecombineerde zoekwoorden of vergelijkbare zoekwoorden. Anders kunt u gewoon zoeken naar de gewenste domeinnaam als u die al in gedachten heeft. Als de gewenste domeinnaam beschikbaar is, kunt u deze aanschaffen en registreren via links naar verschillende domeinnaamregistreerders. Domains Bot toont u ook suggesties op basis van vergelijkbare domeinnamen. Met Domains Bot kunt u ook domeinnamen filteren op extensie en taal en uw eigen synoniemen, voorvoegsels of achtervoegsels toevoegen.

9. Naam station 

Naam station

U kunt aan de slag gaan met het zoeken naar de perfecte en beschikbare domeinnaam voor uw online merk door u aan te melden voor een gratis account bij Name Station, dat u kunt doen via uw e-mail of Facebook-account. Met Name Station krijgt u toegang tot domeinnaamgeneratoren, zoekwoordsuggesties, onmiddellijke beschikbaarheidscheckers en openbare domeinnaamwedstrijden. U kunt domeinnaamresultaten filteren op basis van criteria als extensie, naamlengte, enzovoort. Als u echter geen ideeën heeft voor zoekwoorden, probeer dan op uw merk of bedrijfstak te zoeken naar enkele zoekwoordideeën. Name Station is ook te vinden op sites als Mashable, SEOMoz, TechCrunch en nog veel meer, waardoor Name Station veel geloofwaardigheid krijgt waardoor het de moeite waard is om te bekijken.

10. Panabee

Panabee

Panabee is een zoekhulpmiddel voor domeinnamen, een domeinnaamgenerator en een bedrijfsnaamgenerator, alles in één. U kunt aan de slag met Panabee door te beginnen met slechts twee trefwoorden en te zoeken naar suggesties voor domeinnamen op basis van die twee trefwoorden. Als de gewenste domeinnaam voor uw blog of website al in gebruik is, kunt u domeinnaamregistreerders zoals GoDaddy.com bezoeken, waar u andere beschikbare extensies van de gewenste domeinnaam kunt bekijken. Als je de suggesties van Panabee echter niet leuk vindt, levert Panabee termen met betrekking tot je zoekwoorden waarnaar je kunt zoeken. Naast het tonen van beschikbare en niet-geregistreerde domeinnamen, zal Panabee je ook laten zien of je ideale domeinnaam al dan niet wordt gebruikt als gebruikersnaam op sociale media.

11. Domainhole

Domainhole

Domainhole is een tool voor het genereren van domeinnamen die wordt geleverd met zeven brainstormtools die u kunnen helpen bij het vinden van de perfect beschikbare domeinnaam voor uw blog, website of merk, ongeacht of u een toetsenbord in gedachten heeft of niet. Domainhole helpt u bij het zoeken naar recent verlopen domeinnamen, of helpt u bij het maken van willekeurige domeinnamen die pakkend, creatief en gemakkelijk uit te spreken zijn. Domainhole laat je ook alle domeinextensies controleren om je te helpen precies te vinden wat je nodig hebt voor je blog of het webadres van je website. Domainnhole is ook te zien geweest op sites zoals Killer Startups, PR Web en SlapStart, waardoor het enige geloofwaardigheid heeft gekregen en het de moeite waard is om te bekijken. Ten slotte is Domainhole beschikbaar om te downloaden als een mobiele app, waardoor het kiezen van de juiste domeinnaam en het webadres voor uw blog of website gemakkelijker en handiger is als u het druk hebt en altijd onderweg bent.

12. Domainr 

Domainr

Domainr is een tool voor het genereren van domeinnamen waarmee u alle mogelijke ideeën voor domeinnamen kunt verkennen die verder gaan dan de meest voorkomende extensies: “.com”, “.net” en “.org”. Met andere woorden, Domainr maakt het vinden van een beschikbare versie van uw perfecte domeinnaam en webadres door u te helpen minder vaak voorkomende maar nog steeds legitieme extensies te vinden. Deze unieke functie voor het genereren van domeinnamen maakt Domainr ook geweldig voor het ontdekken van nieuwe en interessante ideeën en mogelijkheden voor domeinnamen. Domainr werkt door anoniem zoekopdrachten te registreren en duizenden topdomeinnamen en generieke TLD’s te volgen die beschikbaar zijn voor registratie bij meer dan 200 geaccrediteerde domeinnaam- en webadresregistreerders. Domainr wordt ook geleverd met twee verschillende externe API’s voor implementatie aan de clientzijde en andere domeinnaamgerelateerde webservices.

13. Onmogelijkheid!

Onmogelijkheid!

In vergelijking met de andere domeinnaamgeneratoren op deze lijst, is Impossibility! gebruikt een iets andere en meer unieke benadering om het perfecte webadres voor uw blog of website te bedenken. Het begint met het bedenken van het trefwoord dat u invoert en laat u vervolgens kiezen om zelfstandige naamwoorden, werkwoorden of bijvoeglijke naamwoorden toe te voegen aan het begin of einde van uw zoekwoord. Deze keuzes zijn zorgvuldig geselecteerd, dus het vinden van een domeinnaam die niet is geregistreerd en beschikbaar is, en het creëren van een unieke en interessante domeinnaam, is gemakkelijker voor u. Het geeft u ook de mogelijkheid om te kiezen tussen vier-, vijf- en zelfs zesletterige woorden, en de optie om gewoon alles te combineren met uw trefwoord naar keuze. Dit maakt niet alleen de ervaring van het vinden van een domeinnaam veel eenvoudiger dan gewoonlijk, maar ook leuk! Onmogelijkheid! maakt ook gebruik van meerdere servers om het vaak frustrerende en tijdrovende proces van het zo snel mogelijk vinden van de juiste domeinnaam te vergemakkelijken.

14. Domein Typer

Domein Typer Domein Typer

Domain Typer is een tool voor het genereren van domeinnamen die snel, gebruiksvriendelijk en intuïtief is. Het enige wat u hoeft te doen is gewoon de zoekwoorden in te voeren die u wilt voor uw domeinnaam en Domain Typer zal u laten zien of die domeinnaam al dan niet beschikbaar is voor aankoop en registratie. Het genereert ook tegelijkertijd willekeurige ideeën voor domeinnamen voor u als u nog geen idee heeft van wat u voor uw domeinnaam zou willen. En in gevallen waarin uw eerste keuze voor een domeinnaam niet beschikbaar is, kunt u met Domain Typer een lijst met domeinnaam-hacks en alternatieven bekijken die het suggereert.

15. Domize

Domize

Domize biedt volledige veiligheid, beveiliging en snelheid als hulpmiddel voor het genereren van domeinnamen. In feite kunt u met Domize zoeken naar goede en beschikbare domeinnamen in een gecodeerde omgeving, terwijl u ook controleert of een domeinnaam al eerder is geregistreerd, zal verlopen of beschikbaar is voor aankoop. Het kan direct resultaten opleveren, zelfs als u de zoekwoorden in de zoekfunctie typt.

16. Wordoid

Wordoid

Met Wordoid kun je echt je creatieve kant uitwerken, want het is een tool voor het genereren van domeinnamen die verzonnen woorden maakt voor je domeinnaam of webadres. Deze verzonnen woorden zijn uniek en zien er goed uit en klinken geweldig, waarbij elk woord niet langer is dan 10 letters. Met Wordoid kun je ook maximaal vijf verschillende talen selecteren en zelfs deze talen combineren en combineren om een ​​unieke, interessante en opvallende combinatie van woorden te creëren. Met Wordoid kunt u het kwaliteitsniveau wijzigen van laag naar hoog, wat betekent dat hoe lager de kwaliteit, hoe onzinniger en duidelijker het woord is, terwijl hoe hoger de kwaliteit betekent, hoe natuurlijker het woord klinkt. Al deze functies maken Wordoid geweldig voor het wegnemen van veel stress en frustratie bij het vinden van een domeinnaam, omdat het maken van nieuwe woorden en het samenvoegen van woorden uit veel verschillende talen samen de kans verkleint om een ​​domeinnaam te vinden die al in gebruik is.

17. NaamTuimelaar 

NaamTuimelaar

NameTumbler is een tool voor het genereren van domeinnamen die u domeinnamen geeft door elk gewenst trefwoord te combineren en te kiezen met een trefwoord dat NameTumbler uit zijn eigen database kiest. Nadat u deze woorden hebt gecombineerd, kunt u vervolgens de plaatsing van uw zoekwoorden kiezen of hoe u wilt dat uw zoekwoorden binnen uw webadres worden geordend, zoals aan het begin of het einde van uw domeinnaam. u kunt ook koppeltekens gebruiken om voorgestelde termen en zoekwoorden te scheiden, de gewenste extensie te kiezen en de eindresultaten te bekijken om te zien hoe ze eruit zien en klinken en of u ze leuk vindt of niet.

18. Dot-O-Mator 

Dot-O-Mator

Dot-O-Mator is de juiste tool voor het maken van domeinnamen voor u als u niet eens weet waar u moet beginnen met het bedenken van een domeinnaam en absoluut geen ideeën heeft voor namen om mee te beginnen. Met Dot-O-Mator kunt u suggesties voor domeinnamen maken door een lijst met woorden uit twee categorieën te selecteren, zoals kleuren en vormen, voor het begin en einde van uw domeinnaam. Als je een domeinnaam ziet die je leuk vindt in de suggesties, dan kun je de twee combineren en het resultaat zien. Resultaten kunnen vervolgens worden verplaatst naar de “scratchbox” -functie om te controleren of deze al dan niet beschikbaar is voor aankoop en registratie. Dot-O-Mator is ook beschikbaar om te downloaden op iOS, waardoor het kiezen van de juiste domeinnaam en het webadres voor uw blog of website gemakkelijker en handiger wordt als u het druk hebt en altijd onderweg bent.

19. SuggestName

SuggestName

SuggestName is een domeinnaamgenerator die u helpt een domeinnaam te maken door u een voorvoegsel en een achtervoegsel te laten kiezen en in te voeren, en ze vervolgens te combineren om te zien of de resulterende domeinnaam beschikbaar is of niet. Je hebt ook veel opties om je domeinnaam aan te passen en op te fleuren door te kiezen uit een lijst met kleuren, populaire Web 2.0-woorden, technische termen en meer. U kunt de resulterende domeinnamen naar de “scratchboard” -functie verplaatsen en vervolgens uw selectie wissen of controleren op beschikbaarheid.

21. Bulktopia 

Bulktopia

Bulktopia is een tool voor het genereren van domeinnamen die suggesties geeft voor domeinnamen op basis van uw keuze van de gewenste trefwoorden en onderzoek doet naar mogelijke domeinnamen die beschikbaar zijn voor registratie. Dit onderzoek is gebaseerd op een belangrijk criterium zoals leeftijd, paginarang, backlinks, vervaldatum en beschikbaarheid van sociale media-accounts. Nadat u een voorgestelde domeinnaam heeft gekozen, kunt u op “kopen” klikken en de domeinnaam kopen via een grote verscheidenheid aan domeinnaamregistreerders. 

En tenslotte,

22. Ik wil mijn naam 

Ik wil mijn naam

I Want My Name is een zoekgenerator voor domeinnamen die het beste werkt als u al een domeinnaam voor uw blog, website en merk in gedachten heeft. Voer de gewenste domeinnaam en het webadres in en I Want My Name laat je weten of het voor het oprapen ligt of dat het al bezet is. Als het al in gebruik is, laat I Want My Name je alternatieve domeinnamen zien en de prijzen om ze te registreren bij verschillende domeinnamen en webadressen van online registrars. U kunt de zoekresultaten ook filteren door reeds gebruikte domeinnamen te verbergen.

23. BatName

batname-screen-1

Ok, BatName is zeker gemaakt door ingenieurs.

Het is snel, efficiënt en ze proberen geen inkomsten te genereren!

BatName is eigenlijk vrij uniek in vergelijking met de andere generatoren.

Hoe het werkt:

 • Voer een paar zoekwoordideeën in
 • Zoeken
 • Boom – snel gedaan

Ok, maar wat het echt onderscheidt, zijn deze hashtags:

batname-screen-2

Dus nadat u hashtags heeft ingevoerd, ziet de tool die als een groep en vindt alle synoniemen van dat woord.

Super cool.

Hierdoor wordt uw domein 10x doorzocht, omdat u zelf geen synoniemen hoeft te bedenken.

Nadeel is dat het op dit moment alleen .com’s laat zien – maar dat is ok. We zijn er nog steeds dol op.

Bonus: Wilt u een domein nabestellen? Daar hebben we een gids voor.

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector