Domain Backorders: The Ultimate Guide to the Best Backorder Services

Domain Backorders: The Ultimate Guide to the Best Backorder Services

Domain Backorders: The Ultimate Guide to the Best Backorder Services

U heeft zojuist de perfecte domeinnaam bedacht.


Het is pakkend, geniaal en precies wat uw bedrijf nodig heeft.

Maar het is bezet. Je hart zinkt. Je wordt een beetje verdrietig en je weet niet wat je moet doen. Je gaat naar de site en ziet dat deze niet wordt gebruikt, wat het nog erger maakt. U zou het domein goed moeten gebruiken!

Moet vrezen, er is een oplossing. Hoewel het niet snel of goedkoop is, is een domeinbestelservice wellicht het antwoord op uw probleem.

Wat is een Domain Backorder?

Een domeinbestelling is een service die iemand helpt een domeinnaam te verwerven zodra deze beschikbaar komt voor registratie. Via webdomeinregistratiesites zoals GoDaddy.com kan het gebruik van een domeinreserveringsdienst een domeinbewakingslidmaatschap omvatten, een lidmaatschap met domeinveilingen via de website zelf (dwz GoDaddy.com), een bepaald bedrag voor eerste veilingbiedingen voor een domein , en minstens een jaar domeinnaamregistratie.

Een domein nabestellen wordt aanbevolen voor diegenen die echt een bepaalde domeinnaam willen en er absoluut zeker van zijn dat dit de domeinnaam voor hen is. Door een domein opnieuw te bestellen, kan iemand de status van een domeinnaam controleren (meer informatie over de verschillende soorten statussen voor een domeinnaam en hoe deze veranderen, wordt later in deze handleiding gegeven). Een domein opnieuw bestellen, betekent ook dat de persoon die de domeinbestelling heeft geplaatst, op de hoogte wordt gebracht wanneer een veiling voor die domeinnaam op het punt staat te beginnen.

Wat betekent het om een ​​domein te back-uppen?

Een domein opnieuw bestellen betekent dat u een bod uitbrengt op een domeinnaam die u voor uw website wilt, maar die al eigendom is van iemand anders. U brengt een bod uit op die domeinnaam in de hoop dat de huidige eigenaar zijn registratie en eigendom ervan niet zal verlengen en dat het binnenkort voor het oprapen ligt en dat u het zult hebben.

Een domein opnieuw bestellen betekent dat u die domeinnaam echt wilt. Ook al is het eigendom van iemand anders, je weet dat het de perfecte domeinnaam is voor jou en je website. Het plaatsen van een backorder betekent dat u weet wanneer de domeinnaam verloopt, verloopt en eventueel wordt verlengd, en wanneer deze officieel beschikbaar komt voor registratie onder een nieuwe eigenaar. Het plaatsen van een nalevering op een domein betekent dat u als een van de eersten weet wanneer de gewenste domeinnaam voor het oprapen komt. Het back-orderen van een domein betekent ook dat u kunt beginnen met het plaatsen van biedingen zodra het beschikbaar komt en wordt geveild op de sites van veel domeinnaamregistreerders, waardoor de kans op het succesvol verkrijgen van die domeinnaam wordt vergroot.

De Domain Name Lifecycle

Voordat we verder gaan met de sappige delen van dit bericht, is het belangrijk om te begrijpen hoe de levenscyclus van een domeinnaam werkt.

domeinnaam levenscyclus

domeinnaam levenscyclus Afbeeldingsbron: DomainSherpa

Domain Backorder Services

Veel domeinnaamregistratiesites hebben services voor het nabestellen van domeinen, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om de status van domeinnamen bij te houden en biedingen te plaatsen zodra deze verlopen en beschikbaar worden gesteld voor veiling. Veel domeinnaamregistratiesites, zoals bijvoorbeeld GoDaddy.com, bieden voordelen voor hun domeinbestelservices, zoals een jaar lidmaatschap van GoDaddy Auctions en $ 10 tegoed voor het eerste veilingbod van een gebruiker. Veel services bevatten ook een ‘no cure, no pay’-beleid, gepersonaliseerde waarschuwingen voor bepaalde domeinnamen of relevante zoekwoorden en andere domeincontrolefuncties. Al deze diensten hopen het plaatsen van domeinbestellingen en het beveiligen van nabestelde domeinen gemakkelijker en minder tijdrovend te maken. Deze services besparen klanten veel tijd en vergroten ook hun kansen om met succes een verlopen domein te beveiligen dat ze hebben gereserveerd. Ook werken de meeste domeinbestelservices met de nieuwste dropcatching-technologie.

Lees verder voor een lijst met online bedrijven met de beste domeinbesteldiensten.

Beste Domain Backorder-bedrijven

Er zijn verschillende domeinbestelbedrijven met registratiesites online beschikbaar, maar welke zijn het neusje van de zalm? Welke hebben de beste services en beoordelingen en hoe weet u welke het beste bij u past?

Een belangrijk concept om te begrijpen is de grote drie: SnapNames, NameJet en Go Daddy Auctions. 

Hieronder vindt u een lijst met de huidige beste bedrijven en websites voor domeinbestellingen.

1. SnapNames

SnapNames is een van de drie populairste en bekendste webdomeinregistreerders. SnapNames wordt geleverd met lijsten met exclusieve domeinnamen die alleen op hun website te vinden zijn, dagelijkse deals over domeinnamen en lijsten met de meest populaire verlopen domeinnamen op de markt. Het wordt ook geleverd met zoekfuncties, zodat gebruikers kunnen zien welke domeinnamen in gebruik zijn of beschikbaar zijn, en er zijn zelfs categorieën voor verschillende domeinnamen, waardoor het vinden van het juiste domein voor iemands bedrijf eenvoudiger en efficiënter wordt. Categorieën omvatten entertainment, technologie, huis en tuin, eten en drinken, financiën en gezondheid. SnapNames wordt speciaal aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar de perfecte domeinnaam voor hun bedrijf en merk.

SnapNames heeft tal van zoekfuncties en waarschuwingen, waardoor het monitoren van domeinen eenvoudig wordt. Gebruikers worden ook gewaarschuwd als een domeinnaam waarin ze geïnteresseerd zijn, naar verwachting verloopt en binnen 30 dagen beschikbaar komt. Nogmaals, klanten hoeven alleen te betalen als de domeinnaam die ze hebben gereserveerd met succes voor hen is beveiligd. Klanten hebben ook toegang tot premium domeinnaamveilingen voor nabestelde domeinen. Via de domein-nabestelservice op SnapNames hebben klanten toegang tot wereldwijde domeinnaammarktplaatsen, met het gemak en gemak van online winkelen. Dankzij hun vele zakenpartners en hoogwaardige dropcatching-technologie biedt SnapNames een prachtige selectie van ongeveer 30 miljoen domeinnamen tegen lage prijzen, waardoor het ideaal is voor bedrijven, vooral start-ups met krappe budgetten die hun webdomein proberen te bouwen.

2. NameJet

NameJet is ook een van de drie meest populaire en bekende webdomeinregistreerders. NameJet stelt gebruikers in staat hun favoriete domeinnamen toe te voegen aan een persoonlijke domeinnaam-backorderlijst, en NameJet zal al het werk voor hen doen, zoals dagelijkse controle en gepersonaliseerde waarschuwt wanneer een domeinnaam binnenkort beschikbaar komt. NameJet heeft ook een hele reeks exclusieve pre-released domeinnamen, die zich al op de sites van hun domeinregistratiepartners bevinden, wat betekent dat ze nergens anders zullen worden geveild. Er zijn ook geen verborgen kosten en tot één jaar gratis registratie voor de hoogste bieder van een domeinnaam. NameJet is een van de meest succesvolle bedrijven voor domeinreservering als het gaat om het winnen van in afwachting van verlopen domeinnamen voor hun klanten.

3. GoDaddy-veilingen

GoDaddy.com is misschien wel de meest populaire en bekende webdomeinregistreerder die er is. Domeinen back-uppen op GoDaddy is snel en gemakkelijk. Zodra gebruikers een tegoed voor nabestellingen hebben gekocht, hoeven ze alleen maar in te loggen op hun accounts, op het tabblad “Domeinbestellingen” in het gedeelte “Mijn producten” te klikken en het toe te passen op de domeinnaam die de gebruiker gebruikt. wil. Domeinbestellingen op GoDaddy zijn elk $ 24,98, inclusief registratiekosten, en worden ook geleverd met gratis dagelijkse domeinbewaking en tot één jaar gratis lidmaatschap. GoDaddy werkt ook met elk ander type domein, van .com tot .biz.

Aangezien alle nabestelde domeinen het veilingproces doorlopen, wordt GoDaddy geleverd met automatisch bieden. De eerste persoon die een nalevering plaatst op een bepaald domein, krijgt het openingsbod via zijn nalevering zonder extra kosten. Gebruikers worden ook onmiddellijk op de hoogte gesteld wanneer meerdere mensen geïnteresseerd zijn in en bieden op dezelfde domeinnaam, en wanneer de domeinnaam verloopt en beschikbaar komt voor veiling.

GoDaddy geeft gebruikers ook meerdere kansen om een ​​domeinnaam te beveiligen of het opnieuw te proberen. Domeinen met nabestellingen worden automatisch aan iemand gegeven als zij de enige persoon zijn die daarop een bod heeft uitgebracht, maar als ze worden overboden, worden ze op de hoogte gebracht als ze een hoger bod willen plaatsen of hun tegoed voor een nabestelling willen verplaatsen naar een ander domein. Naleveringstegoeden verlopen nooit op GoDaddy.com.

GoDaddy is ook populair vanwege de geweldige functies voor privacybescherming. Gebruikers kunnen hun identiteit verbergen voor eerdere domeineigenaren en cyberbeveiligingsbedreigingen zoals hackers. Gebruikers hebben de mogelijkheid om privéregistratie toe te voegen aan hun naleveringen, zodat ze kunnen voorkomen dat hun persoonlijke gegevens worden vermeld in de openbare WHOIS-database. Domeinregistratie via GoDaddy maakt het nabestellen van domeinen veiliger en veiliger.

4. DropCatch

Sinds de oprichting in 2008 heeft DropCatch zijn dropcatching-technologie gebruikt om meer dan een miljoen gereserveerde domeinnamen voor zijn gebruikers te beveiligen. Naleveringen plaatsen via DropCatch is gratis. Klanten worden alleen in rekening gebracht als het gereserveerde domein met succes voor hen is beveiligd. DropCatch wordt ook geleverd met dagelijkse lijsten met momenteel verlopen domeinnamen en downloadbare rapporten en zoekfuncties om het voor klanten gemakkelijker te maken om naar waardevolle domeinen te zoeken en hun status te controleren.

Er zijn twee mogelijke resultaten wanneer een gebruiker een domein op DropCatch reserveert. Als die gebruiker de enige is die een domein reserveert, betalen ze $ 59 en de domeinnaam is van hen, maar als meerdere mensen nabestellingen plaatsen op hetzelfde domein, gaat het domein naar een openbare veiling. De veiling duurt 3 dagen en de hoogste bieder wint.

5. BackorderZone

Nu weergegeven onder NamePal, stelt BackorderZone gebruikers in staat om proxybiedingen te plaatsen voor niet-beschikbare domeinnamen via domeinveilingen. Hun backorder-services worden geleverd met functies voor het monitoren van zoekwoorden, in afwachting van domeinstatistieken en de mogelijkheid om domeinen in bulk toe te voegen. Met NamePalBackorderZone kunnen gebruikers hun domein ook beter beheren. Hun domeinbeheerservice, een onderdeel van hun domein-nabestelservicepakket, heeft automatische updates voor NS- en WHOIS-domeinregisters en facturering na levering.

Gebruikmakend van de nieuwste dropcatching-technologie, houdt NamePalBackorderZone de duizenden pas vervallen domeinen bij die elke dag verschijnen, evenals hoeveel veilingen er momenteel actief zijn op hun site. Op deze manier besparen gebruikers meer tijd en vergroten ze de kans om een ​​verlopen domeinnaam te beveiligen zodra deze beschikbaar komt.

Gebruikers kunnen zoveel domeinen als ze willen kosteloos nabestellen. Ze hoeven pas te betalen als NamePalBackorderZone met succes een verlopen domeinnaam voor de gebruiker heeft beveiligd. Accounthouders hoeven geen maandelijkse kosten te betalen, aangezien nabestellingen de beste individuele prijzen hebben voor de domeinbestelmarkt.

6. CatchTiger

De volgende is CatchTiger. Veilingen zijn open voor het publiek en er is elke dag een nieuwe. Accounts zijn gratis en worden geleverd met een jaar gratis domeinnaamregistratie. Het startbod voor de veiling van alle domeinen is 35 pond ($ 43,70), en er is een no cure, no pay-beleid. No cure, no pay betekent dat gebruikers niet hoeven te betalen als CatchTiger de verlopen domeinnaam niet succesvol kan terughalen.

Afgezien van deelname aan verlopen domeinveilingen, stelt CatchTiger gebruikers ook in staat om hun domeinnamen via het Market Place-platform te verkopen aan een relevant publiek van potentiële domeinnaamkopers. Hoewel het een in het VK gevestigde dienstverlener en bedrijf voor domeinbestellingen is, werkt het met veel verschillende internationale domeinen, waaronder landen in de EU en zelfs Nieuw-Zeeland.

Ten slotte biedt CatchTiger persoonlijke waarschuwingen die gebruikers laten weten wanneer hun favoriete domeinnaam beschikbaar is en wordt geveild. Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is CatchTiger laten weten voor welke domeinnaam en relevante zoekwoorden ze moeten oppassen. Gebruikers ontvangen eerst een e-mail wanneer hun favoriete domeinnaam beschikbaar komt, wat hen tijd bespaart en hun kansen vergroot om met succes hun perfecte droomnaam veilig te stellen. Gebruikers kunnen een onbeperkt aantal persoonlijke waarschuwingen toevoegen aan hun account op CatchTiger.com.

7. DomainMonster

De Backorder-service van DomainMonster controleert de meest gewilde domeinnamen van gebruikers en registreert deze namens hen zodra ze beschikbaar zijn. DomainMonster houdt ook de honderdduizenden domeinnamen bij die elke dag verlopen, zodat gebruikers ze kunnen zoeken en volgen op hun verlopen domeinenpagina’s.

Naast kleine registratiekosten is het plaatsen van nabestellingen via DomainMonster gratis. Ze hanteren ook een no cure, no pay-beleid. Ze nemen ook slechts één nalevering per domein en veilen geen naleveringsdomeinen, maar werken uitsluitend voor de gebruiker om deze voor hen te beveiligen. Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is zoeken naar het door hen gekozen domein in het zoekvak van de website en, als dit niet beschikbaar is, op de link ‘Back Order’ klikken om het te monitoren. De tweede dat de domeinnaam die een gebruiker heeft bijbesteld verloopt en beschikbaar komt, DomainMonnster vangt het op en werkt ijverig om het te beveiligen en te registreren onder de naam van de gebruiker.

De beste manier om een ​​domein opnieuw te bestellen

Voordat we de beste manieren bespreken om een ​​domein opnieuw te bestellen, is het belangrijk op te merken dat het plaatsen van een domeinbestelling niet garandeert dat iemand de domeinnaam krijgt zodra deze beschikbaar komt.

Veel variabelen hebben invloed op het proces van back-orderen van een domein. De huidige eigenaar van de geregistreerde domeinnaam kan bijvoorbeeld de registratie verlengen, waardoor deze voorlopig niet beschikbaar komt voor nieuw eigendom, of websites met domeinbesteldiensten zoals GoDaddy kunnen niet slagen in hun pogingen om iemand registratie te geven voor de domeinnaam die ze willen.

Andere variabelen zijn onder meer dat u moet deelnemen aan een openbare of een privéveiling voor de domeinnaam, waarbij iemand anders evenveel kans heeft om de eigendom van de domeinnaam te verkrijgen als u.

Wat zijn nu de beste manieren om een ​​domein opnieuw te bestellen? Hoe verlopen domeinen in de eerste plaats? Hoe reserveer je een domein? En hoe vergroot u uw kansen om met succes de domeinnaam via de backorder te krijgen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verlopen domeinen wel en vaak voordat ze zeggen dat ze dat zullen doen. De domeinnaam wordt “verlopen” als de huidige eigenaar deze niet verlengt op de vervaldatum. De domeinnaam ondergaat dan een soort van respijtperiode van veertig dagen waarbij alle services van het domein zijn uitgeschakeld, maar de huidige eigenaar van het domein nog steeds de kans heeft om het domein te vernieuwen tegen een standaard verlengingstarief via de webdomeinserviceprovider.

Zodra het domein hier binnenkomt veertig dagen respijtperiode, het is zeer waarschijnlijk dat de huidige eigenaar het helemaal zal vernieuwen. Anders, als de huidige eigenaar van plan was de domeinnaam te verlengen en te behouden, zouden ze ervoor hebben gezorgd dat hun registratie vóór de vervaldatum werd verlengd. Het is echter ook waarschijnlijk dat de eigenaar gewoon lui was of uitstelde, zodat ze hun registratie van de domeinnaam nog steeds zonder boete kunnen verlengen en tot het ongeluk van mensen die willen dat die domeinnaam gratis voor het oprapen is.

Vervolgens, zodra veertig dagen zijn verstreken en de respijtperiode is verstreken, doorloopt de domeinnaam een ​​”inwisselingsperiode” waarin het voor de huidige eigenaar moeilijker wordt om zijn registratie te vernieuwen (zoals duurdere verlengingskosten en andere boetes), en de kans dat de domeinnaam vrij wordt voor nieuw eigendom en registratie is nog groter en waarschijnlijker. Na deze “inwisselperiode” wordt de domeinnaam “vergrendeld” voordat hij door een verwijderingsfase gaat, die ongeveer vijf dagen duurt. Het hele proces duurt ongeveer 75 dagen na de eerste vervaldatum van de domeinnaam en zodra het proces is afgelopen, kan de domeinnaam officieel worden geregistreerd voor degenen die het willen, waardoor het in aanmerking komt voor naleveringen.

Maar het proces van het opnieuw bestellen van een domein zodra de domeinnaam beschikbaar komt voor registratie is niet zo eenvoudig als het ooit was. Het was eerst wie het eerst komt, het eerst maalt omdat de snelste persoon die zich registreert voor een recent verlopen en zeer gewilde domeinnaam degene is die deze heeft gekregen.

Nu houden registrars van webdomeinnamen zoals GoDaddy.com veilingen voor verlopen domeinnamen. Op deze manier verdienen deze domeinnaamregistreerders extra winst en gaat de domeinnaam naar de hoogste bieder in plaats van naar de snelste en gelukkigste domeinnaamjager.

Dit oude proces van het registreren van verlopen domeinnamen vindt alleen plaats als een verlopen domeinnaam ter veiling werd aangeboden, maar werd ingetrokken vanwege een gebrek aan bieders. Dit gebeurt echter meestal niet, en als dat wel het geval is, gaat het via een geautomatiseerde “dropcatching-service”, waarvan er vele worden aangeboden in de domeingebaseerde bedrijven en services die eerder in deze handleiding zijn vermeld..

Om een ​​nalevering te kunnen plaatsen en te kunnen gaan bieden op een domeinnaam zodra deze beschikbaar is, moet u een nalevering plaatsen bij het desbetreffende veilinghuis voor domeinregistratie. Dit moet worden gedaan voordat de domeinnaam de vervaldatum van de registratie bereikt, of vóór het einde van de ‘verlopen periode’ die, afhankelijk van de domeinregistreerder, mogelijk tot 45 dagen kan duren. U moet zich aanmelden voor een account op de domeinregistratie-veilinghuissite waar de gewenste domeinnaam beschikbaar komt.

Maar er zijn momenteel honderden domeinnaamregistreerders en veilingsites online beschikbaar. Hoe weet u welke de domeinnaam heeft waarnaar u op zoek bent?

Bepaal eerst de domeinnaamregistrar. De meeste domeinnaamregistreerders hebben een veilingpartner die ze uitsluitend gebruiken, dus als u weet bij welke registrar uw domeinnaam hoort, weet u naar welke veilingsite u moet gaan wanneer het tijd is om biedingen op uw domeinnaam te plaatsen. Voer gewoon een WHOIS-zoekopdracht uit met uw gewenste domeinnaam en blader door de informatie om de registrar van de naam te vinden.

Gebruik vervolgens de grafiek onder Stap 2, ‘Bepaal de veilingpartner’ om de veilinghuispartner te vinden die wordt gebruikt door de huidige geregistreerde registrar van uw domeinnaam. Er zijn drie grote veilinghuizen die de meeste domeinnaamregistreerders uitsluitend gebruiken: GoDaddy-veilingen, NameJet en SnapNames. Een van de beste kansen om de verlopen domeinnaam die u wilt te verkrijgen, is om regelmatig de status en voortgang van de verlopen domeinnaam bij te houden op de veilinghuissite die door de registrar wordt gebruikt..

Ga nu uw domein ophalen!

Het is al erg genoeg als een domeinnaam die u voor uw website wilt, al door iemand anders is ingenomen, maar het proces om te wachten tot die naam verloopt en beschikbaar komt, kan net zo slecht zijn.

Het kan moeilijk en frustrerend en tijdrovend zijn, en je hebt zelfs geen garantie op de domeinnaam. Maar de nieuwe eigenaar zijn van een verlopen domeinnaam die u altijd al wilde hebben, is niet onmogelijk.

Een domein opnieuw bestellen is een van de beste en gemakkelijkste manieren om uw kansen te vergroten om met succes de nieuwe eigenaar van uw droomdomeinnaam te worden zodra deze verloopt. Het neemt veel verwarring en complicaties weg van het hele proces.

Domeinbestellingen maken het gemakkelijker om de status van een gewenste domeinnaam bij te houden, zodat u eerder weet wanneer deze verloopt en beschikbaar komt, of deze wordt verlengd door de huidige eigenaar, of wanneer deze wordt geveild op zijn de huidige partnersite van de veilingmeester. Het is geen wonder dat domeinbestellingen zo’n populaire service en gangbare praktijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar het juiste webdomein voor hun website.

Heb je alle info? Ga nu uw domein ophalen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector