10 najboljših registratorjev domen (maj 2020) za gostovanje domen

10 najboljših registratorjev domen (maj 2020) za gostovanje domen

10 najboljših registratorjev domen (maj 2020) za gostovanje domen

Torej želite registrirati ime domene in nimate pojma, s kom bi šli.


Videli ste reklame Godaddy.

Tvoj prijatelj ti je povedal za Namecheap.

Toda kar je najboljše?

registratorji najboljših domen

Pogoji, ki jih morate vedeti pred nakupovanjem registratorjev domen

Gostovanje domen ali gostovanje domen: Najpogosteje je kraj, kjer registrirate svoje ime domene, tam, kjer gostuje vaša domena. A ne vedno. Gostovanje domenskih imen lahko prenesete na svojega ponudnika spletnega gostitelja, hkrati pa imejte registrarja enakega. Na primer, lahko svojo domeno registrirate na Namecheap in nato gostite ime domene na SiteGround. In da bo jasno, vaše spletno gostovanje se razlikuje od gostovanja vaše domene. Pomislite, da je gostovanje domen kot vaš poštni naslov – včasih je to isto kot vaš dom (vaš registrar), včasih pa uporabite P.O. polje (podjetje za gostovanje domen). Metafora deluje nekako.

Icann: kar je kratica za Internet Corporation za dodeljena imena in številke. Icann je neprofitna organizacija, ki je odgovorna za usklajevanje vzdrževanja in postopkov več baz podatkov, povezanih s prostorskimi imeni in številčnimi prostori na internetu, kar zagotavlja stabilno in varno delovanje omrežja.

Kdo je: vsebuje osnovne podatke o imenu domene, vključno s tem, kdo je lastnik, kontaktne informacije itd. (znano tudi kot zasebnost domene)

najboljši najslabši registrarji

Kaj so registratorji domen

Preden se lahko zgodi katera od čar spletnega mesta, je treba registrirati ime domene. Različice domen najvišje ravni (TLD), ki jih smatramo za klasično .com razširitev spletnega mesta, kot je Google.com, prodajajo podjetja, imenovana registratorji. Obstaja na tisoče možnosti za registracijo domene vašega spletnega mesta. Poglejmo natančneje 10 največjih, s katerimi se lahko ukvarjate, ko kupujete ime.

Najboljši registratorji domen od leta 2019

Najbolj priljubljen registrar ni vedno najboljši. GoDaddy je tako že pred desetimi leti – ali pač?

1) NameCheap

NameCheap je vedno bolj zasnovan kot registracijski imenik domen. Največja moč podjetja je, da prodaja domenska imena .com za 10,99 USD na leto, s čimer je boljša dolgoročna možnost za tiste, ki so zelo stroškovno zavedni.

Najboljši del Namecheap-a? BREZPLAČNO Whois zasebnost

Ali želite, da bi Joe Shmoe vedel, kdo je lastnik vaše domene in kje živite? Nisem si mislil. Pridobite to brezplačno zasebnost.

Prav tako imajo čist in privlačen uporabniški vmesnik, ki je vanj veliko razmišljal. Poleg teh storitev brezplačno zagotavljajo tudi WhoisGuard, ki je “storitev, ki nudi zaščito zasebnosti za vašo domeno in ohranja vaše varne podatke varne” brezplačno. Na drugi strani je razpoložljivost podpore strankam nekoliko bolj omejena. Podjetje daje prednost klepetu v živo in e-poštnim vozovnicam prek neposredne telefonske podpore. Vendar pa je postala bolj agresivna pri trženju do kupcev, ki prvič kupuje, saj je ponujala le 0,48 dolarja.

NameCheap se je močno uveljavil tudi na trgu za edinstvene razširitve na najvišji ravni, kot sta .mobile in .studio, ki pogosto privlačijo ljudi, za katere se zdi, da je trenutni trg podcenjen in predprodan. Glede na relativno stroškovno učinkovitost je NameCheap postal priljubljen pri ljudeh, ki želijo prenašati imena domen od drugih registratorjev.

2) Google

Težko si je zamisliti izdelek ali storitev, ki jo velik iskalni velikan nima prsta, zato ne preseneča, da Google zdaj prihaja na trg domen. Podjetje se ne loti promocije kot najboljši ponudnik domenskih imen, vendar ponuja domene .com, ki se začnejo pri 12 USD na leto. Google ponuja tudi strukturo cen, ki močno spodbudi nakup za daljše čase, saj obljublja do 10 let za 120 dolarjev. Google je še posebej priljubljen med ljudmi, ki želijo, da se pri njihovih nakupih brez dodatnih stroškov vključi WHOIS-ova zaščita zasebnosti (zasebnost domene).

Je enostaven za uporabo, hiter in daje prednost preprostosti in hitrosti. Google Domene sovpadajo z drugimi Googlovimi storitvami, kot sta Google Dokumenti in YouTube, in ponuja brezplačne zasebne registracije na stotine različnih razširitev domen. Ko se prijavite za ime domene, bodo poenostavili G-paket za e-pošto.

3) Kazalec

V lasti enega najstarejših imen podjetja Tucows, Hover je poskus njegovega matičnega podjetja, da se rebrandira in ponovno vzpostavi pomembnost na trgu. Lahko pridobite domeno .com za na videz standardno stopnjo 12,99 USD na leto in vključena bo zaščita zasebnosti WHOIS. Hover je najboljši registrator domen za tiste, ki sovražijo prodajo dodatnih izdelkov, kot so storitve gostovanja. Povedali so vam vse, kar morate vedeti, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da bi bili po oglasu zadeti. Zaradi tega registracija domenskega imena nikoli ni bila lažja.

Slaba stran je telefonska podpora na voljo le del vsakega dne, livechat pa je tudi glede na razpoložljivost. Prav tako ne ponujajo spletnega gostovanja.

4) Dynadot

Če iščete kup brezplačnih dodatkov, bo Dynadot zagotovo vsakemu registrarju domen priskrbel svoj denar. Imena prvega .com se prodajajo za 8,40 dolarjev, obnovitve pa le za 11,20 dolarja. Paket za gradnjo spletnih strani podjetja vključuje brezplačno odzivno enojno stran. Ta spletna stran ponuja tudi gostovanje po e-pošti, kar je super, če želite, da bodo na vaše ime domene priložene bolj profesionalne e-pošte. Veliko prodajno mesto za vse, ki si želite ogledati trg, je njihova možnost Grace Deletion, ki vam v 5 dneh po registraciji lahko vrne ime domene..

5) ImeSilo

NameSilo je registrator domene, ki mu lahko zaupate, in so pregledne s ceno. Če se prijavite pri NameSilo, vas ne bodo presenetili nobeni taktiki prevračanja cen, kot so skriti stroški ali stroški prenosa. Prav tako vas ne bodo poskušali plačati za storitve, ki jih ne potrebujete. NameSilo prvo leto ponuja devetmesečno domensko ime.

NameSilo ima množico različnih funkcij, ki jih lahko brezplačno uporabljate. Te funkcije vključujejo posredovanje domenskih imen, zaklepanje registra, upravljanje DNS, upravljanje portfelja in posredovanje po e-pošti. Drugi registratorji domenskih imen vam običajno zaračunajo takšne storitve, vendar so te brezplačno pri NameSilo. Za navigacijo po NameSilu je lahko težavno, na eni strani je ravno toliko besedila, da se lahko zelo zasede. Da ne omenjam, da je spletna stran nekoliko datirana.

V redu Registrarji domen:

Ti registratorji domen niso posebej dobri – niti niso povsem slabi. Nekateri jih imajo radi, nekateri jih sovražijo, zato se poglobimo v razloge, zakaj spodaj.

6) GoDaddy

GoDaddy je največje ime v bloku. GoDaddy je bil nekoč močno zasledovan med imeni trdih domerjev zaradi svoje pripravljenosti ponuditi redne ponudbe za nove registracije imen, vendar se je ob ponovni uporabi kod kuponov znatno zmanjšal. Spremljajoče se povišanje cen je zvišalo letno pristojbino za običajno registracijo .com s 7,99 USD na 14,99 USD, čeprav novi kupci še vedno lahko dobijo popuste za prvo leto v višini 99 centov. Godaddy ponuja tudi dostop do širokega nabora različnih TLD, vključno s številnimi možnostmi v tujini.

In dobil to – drugi dan so mi zaračunali 17,99 USD za obnovo – vedeli so, da sem zaprta, ker sem blizu datumu obnove.

Torej, veste kaj, ne zaupam jim toliko – poskušajo me izkoristiti.

GoDaddy upravlja imena domen v imenu več kot 17 milijonov posameznikov in subjektov. Podjetje je očitno najboljši registrator domene za tiste, ki zahtevajo podporo strankam, zahvaljujoč 24-urni razpoložljivosti telefona.

Zakaj bi morali iti z GoDaddy – če so vse vaše domene že tam, je nekaj dolarjev več na leto, da jih ohranite skupaj.

TUDI – imajo precej solidno podporo strankam 24/7.

Še en bonus – če kupite veliko domen, imajo klub kupcev domen za velike popuste – nekako kot Amazon Prime.

7) Gandi

Gandi se nekoliko bolj loteva od drugih registratorjev domen v smislu svoje ponudbe. Namesto na dostop do vsakega TLD pod soncem se Gandi osredotoča na posebne ponudbe, ki so najbolj priljubljene. Podjetje uporablja cenovno strukturo, ki nagrajuje količino, zato lastniki, ki v letu dni z njimi opravijo nakupe za več kot 12.000 dolarjev, prejmejo popuste v višini 8,80 dolarja na leto. Njihova izhodiščna cena znaša 15 dolarjev na leto za .com, zato podjetje ne predstavlja morilske izbire za ljudi, ki želijo opraviti le majhen posel ali samo registrirati peščico domenskih imen. Odlična izbira pa je za prodajalce in kupce domen z veliko količino.

Ob registraciji vaše domene sta dve brezplačni gosti strani za vaše spletno mesto, “Gandi Blog” (Gandijeva spletna predloga za bloganje), leto dni SSL certifikat, e-pošta in še veliko več. Sedež podjetja Gandi je v Franciji, zato vam njihova podpora strankam ne bo v veliko pomoč, razen če tekoče govorite francosko. Podpora za klepet v živo ali telefonske številke, ki jo lahko pokličete, ni, zato jih je mogoče dobiti samo prek e-pošte.

8) Hostgator

Približno od leta 2002 je HostGator podjetje, ki sebe vidi kot več ponudnika storitev spletnega gostovanja kot prodajalca domen. Podjetje ni posebej naporno za napredovanje imen domen kot podjetja, vendar pa je 12,95 USD na leto cena za .com je dokaj konkurenčna. Ena velika funkcija, ki pomaga ponudniku ponudnika biti konkurenčna, je ta, da ponuja gostovanje v wordpressu. Na slabi strani bi morali biti lastniki domen pripravljeni prodati. To pa je lahko koristno za relativno novince, ki želijo, da jim gostovalno podjetje pomaga pri vzpostavljanju celotnega spletnega mesta.

9) Bluehost

Bluehost je še en igralec v ponudbi brezplačnega imena domene poleg plačljivega spletnega gostovanja. Bluehost tudi pospeši predprostor, tako da nudi brezplačno SSL potrdilo vsem, ki imajo WordPress račun za gostovanje. Ponujajo tudi možnosti PHP za ljudi, ki želijo gostovati dinamične spletne vsebine. Stroške prve registracije Bluehosta v višini 11,99 USD je mogoče zlahka premagati, prav tako tudi 15,99 USD letno pristojbine za podaljšanje.

Downright Bad – Najslabši Registrarji:

Ne – teh nam ni všeč.

So stare šole, drage in niso dobre za svoje stranke. Kupujte preko teh na svoje stroške – opozorili smo vas!

10) ime.com

Name.com najbrž ni prvo podjetje, na katero se bo večina domenovalcev lotila, vendar bo ponudba brezplačnega domenskega imena skupaj z vsakim WordPressovim gostiteljskim načrtom postala privlačna za določeno občinstvo. Seznam TLD-jev podjetij je povsem premišljen za pomikanje, kar je nedvomno plus za kupca, ki mora imeti ime domene .COFFEE ali .EQUIPMENT. Domene prvega .com prodajajo za 8,99 USD, pristojbine za obnovo pa se znašajo po ugodnih 12,99 USD.

Podjetje ni najboljši ponudnik domene v smislu storitve za stranke. Name.com ponuja telefonsko podporo od ponedeljka do petka, klepet v živo pa je na voljo vsak dan za del dneva.

11) 1 in 1

1and1 poskuša pritegniti vašo pozornost z agresivno ponudbo za prvo leto za 99 centov. Žal se cena obnove hitro dvigne na 15 dolarjev. Dobra izbira za ljudi, ki nameravajo kupiti ime domene in v naslednjem letu opraviti prenos domene na drugega registrarja domen. Če se želite poravnati z enim registratorjem domen, 1and1 ne bo šlo veliko drugega, razen standardne litanije spremljajočih prodajnih mest za spletno gostovanje.

Prav tako je pomembno, da se prepričate, da ste prebrali droben tisk njihove pogodbe, da boste bolje razumeli okno odpovedi. Če se vam bo kdaj zdelo, da morate preklicati, ne bo enostavno, zato bodo zavrnili ali ne bodo povrnili denarja. Poleg tega 1&1 Internet ne ponuja vrhunskega DNS ali kakršnega koli drugega načina za zaščito domen. Ponudba je osnovna in v resnici ni ničesar edinstvenega ali privlačnega, kar bi vas izbralo med drugimi registratorji domen.

12) Omrežne rešitve

Ugghh – Omrežne rešitve so najslabše, najhujše.

The edini razlog, da še vedno obstajajo je zato, ker so bili nekoč kraj za registracijo. In od takrat vozijo svoje umirajoče stranke.

Oni zaračunajte severno od 30 USD + za obnovo – več kot dvojno kaj zaračunajo drugi registrarji. Hudiči!

Ta registrator domene je pridobljeno sredstvo spletnega mesta in ponuja veliko različnih načrtov, ki vsebujejo osnovne funkcije za podporo strankam. Čeprav imajo spletno mesto, ki je videti odlično in je nekaj, kar lahko brskate vsak dan, je bilo to podjetje kot svetovalko za IT zelo uspešno, vendar je od 90. let prejšnjega stoletja vzelo precej zadetkov v polemiko..

Podpora je tudi zelo majhna, brez klepetanja v živo ali sistema vstopnic; samo telefonsko številko, ki jo lahko pokličete. Lahko plačate premijsko podporo. Tako je. Plačati jih morate, da vam pomagajo pri prenosu, selitvah, namestitvi SSL, med drugimi pomembnimi stvarmi.

Poleg tega ne nudijo vračila denarja. Če niste zadovoljni s tem, kar ste plačali, vam lahko tudi rečejo, da brcate skale. Brez možnosti vračila, ni možnosti, da bi vam to kakorkoli koristilo.

13) Spletna spletna stran

Web.com trdi, da ponuja zanesljivo in cenovno ugodno spletno gostovanje. Večinoma skrbijo za pravne osebe in podjetja nad osebnimi in zasebnimi posamezniki. Ponujajo storitve, ki podjetjem pomagajo pri ustvarjanju potencialnih strank in trženjskih rešitev. Lahko dobite celo pomoč pri optimizaciji iskalnikov. Vendar se tukaj resnično začnejo in končajo pozitivne strani s spletnim mestom.

Njihove cene obnove so prav tako nezaslišane. Za obnovo boste morali plačati 35 dolarjev na leto. Glede na to je bolje, da se za spodobne dolgoročne načrte samo drugje zaveš.

Web.com ima na svojem spletnem mestu nekaj zelo neokusnih člankov o pomoči. Strani pomoči so pogosto preveč nejasne, da bi jih lahko koristile osebam s posebnimi težavami ali težavami. Če na primer iščete pomoč pri selitvi spletnega mesta, ni mogoče najti ničesar.

14) eNom

eNom se ne odlikuje v registraciji domen in svoje ime dobi s preprodajo drugih uporabljenih imen domen. Zaradi tega je pri delu z njimi lahko problematično. Ena roka ne ve, kaj počne druga.

Če vaš preprodajalec dovoli, da vam ime domene poteče, vas lahko eNom plača veliko denarja za novo dolgoročno pogodbo.

Naloge domene

Torej, vaše najljubše ime domene je vzel nekdo drug – kaj kreten!

Torej je vse izgubljeno? Ni nujno. Če nekdo, ki ne uporablja imena, vendar še vedno plačuje kotizacijo, kot hobo zapiše želeno ime, je vaša rešitev naslednja:.

Nalaganje domene ni brezhibno, vendar obstaja zelo spodobna možnost, da to domeno poberete pravočasno. Če naročilo ne deluje? Ustvari novo ime …

Generatorji domen

Veliko se razpravlja o tem, ali bi morali iti s kratkim domenskim imenom, kot je „delfin“, z novim TLD (.co, .us, .guru) ali se ustvarjati, kot je „trydolphin“, v kombinaciji s tradicijo .com.

Pripravljen je za razpravo, prednosti in slabosti obeh, a za začetek, zakaj ne bi v nekaj sekundah ustvarili na desetine domenskih idej? Sestavili smo seznam 22 generatorjev domen, ki naredijo trik, da bi dobili več idej, kot jih zmorete. Vzemite ga za zavrtenje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector