Naročila domene: najboljši vodič po najboljših storitvah naročila

Pravkar ste pomislili na popolno ime domene.


Je lov, genij in točno tisto, kar vaše podjetje potrebuje.

Ampak jemlje. Srce vam tone. Postaneš malo žalosten in ne veš, kaj bi storil. Greš na spletno mesto in vidiš, da se ne uporablja, kar še poslabša. Domeno bi morali uporabiti v dobro uporabo!

Bojte se, obstaja rešitev. Čeprav to ni hitro ali poceni, je storitev za povratno preverjanje domene lahko odgovor na vašo težavo.

Kaj je naročilo domene?

Naloga domene je storitev, ki pomaga nekomu poskusiti pridobiti ime domene, ko postane na voljo za registracijo. Skozi spletna mesta za registracijo domen, kot je GoDaddy.com, bi lahko z uporabo storitve za preverjanje domene vključevala članstvo za nadzor domene, članstvo na dražbah domen prek samega spletnega mesta (tj. GoDaddy.com), določen znesek dobropisa za prve dražbene ponudbe za domeno , in vsaj eno leto registracije domenskega imena.

Nalaganje domene je priporočljivo za tiste, ki resnično želijo določeno domensko ime in so popolnoma prepričani, da je zanje to ime domene. Napajanje domene omogoča nekomu, da spremlja stanje imena domene (več informacij o različnih vrstah statusov za ime domene in o tem, kako se bodo spremenile, boste našli v tem priročniku). Naročilo domene pomeni tudi, da bo oseba, ki je postavila naročilo domene, obveščena, ko se bo dražba za to ime domene začela.

Kaj pomeni preurediti domeno?

Če želite prerazporediti domeno, pomeni ponudbo za ime domene, ki ga želite za svoje spletno mesto, vendar ga že ima nekdo drug. Oddate ponudbo za to ime domene v upanju, da trenutni lastnik ne bo podaljšal svoje registracije in lastništva nad njim ter da bo kmalu na voljo in vas bo imel.

Če želite preusmeriti domeno, to ime resnično želite. Čeprav je v lasti nekoga drugega, veste, da je odlično ime domene za vas in vaše spletno mesto. Postavitev naročila pomeni, da boste vedeli, kdaj bo ime domene potekalo po poteku in morebitni obnovi in ​​kdaj bo uradno na voljo za registracijo pri novem lastniku. Če postavite nalogo na domeno, pomeni biti eden prvih, ki ve, kdaj želite želeno ime domene zavzeti. Če želite ponovno določiti naročilo domene, lahko začnete dajati ponudbe, ko bo na voljo in je na dražbah na številnih spletnih mestih registratorjev domen, s čimer se povečajo možnosti za uspešno pridobitev tega imena domene.

Življenjski cikel domenskih imen

Preden se pomaknemo na sočne dele te objave, je pomembno razumeti, kako deluje življenjski cikel domenskega imena.

življenjski cikel domenskega imena

življenjski cikel domenskega imena Vir slik: DomainSherpa

Storitve za naročanje domen

Številna spletna mesta registrarjev domen imajo storitve za naročanje domen, ki uporabnikom olajšajo spremljanje stanja imen domen in dajanje ponudb, ko potečejo in postanejo dostopne na dražbi. Številna spletna mesta za registracijo domenskih imen, kot je na primer GoDaddy.com, ponujajo ugodnosti za storitve naročanja domene, na primer eno leto članstva v GoDaddy Auctions in dobropis v višini 10 USD za prvo uporabniško dražbo. Številne storitve vključujejo tudi pravilnik “brez zdravljenja, ne plača”, prilagojena opozorila za določena imena domen ali ustrezne ključne besede in druge funkcije nadzora domene. Vse te storitve upajo, da bodo postavili zaporedje domen in zagotovili urejene domene lažje in manj zamudno. Te storitve strankam prihranijo veliko časa in povečajo tudi možnosti za uspešno zavarovanje pretečene domene, ki so jo naročili. Prav tako večina storitev za naročanje domen deluje z najnovejšo tehnologijo kapljic.

Preberite nadaljevanje seznama spletnih podjetij z najboljšimi storitvami za naročanje domen.

Najboljša podjetja za povratno domeno

Na spletu je na voljo več podjetij, ki zajemajo domeno z registracijskimi mesti, toda katera so smetana? Katere so najboljše storitve in ocene ter kako veste, katera je najboljša za vas?

Ključni koncept je razumeti velike tri: SnapNames, NameJet in Go Daddy Auctions. 

Spodaj je seznam trenutno najboljših podjetij in spletnih mest za domenske zapovedi.

1. SnapNames

SnapNames je med tremi najbolj priljubljenimi in najbolj znanimi registratorji spletne domene. SnapNames vsebuje sezname ekskluzivnih imen domen, ki jih najdete le na njihovi spletni strani, dnevne ponudbe imen domen in sezname najbolj priljubljenih potečnih domenskih imen na trgu. Na voljo so tudi funkcije iskanja, ki uporabnikom omogočajo, da vidijo, katera imena domen so na voljo ali so na voljo, in ima celo kategorije za različna imena domen, zaradi česar je iskanje prave domene za poslovanje lažje in učinkovitejše. Kategorije vključujejo zabavo, tehnologijo, dom in vrt, hrano in pijačo, finance in zdravje. SnapNames priporočamo predvsem ljudem, ki iščejo popolno ime domene za svoj posel in blagovno znamko.

SnapNames ima številne iskalne funkcije in opozorila, kar omogoča enostavno nadziranje domen. Uporabniki bodo tudi opozorjeni, če naj bi se ime domene, ki jih zanima, izteklo in postalo na voljo v 30 dneh. Ponovno morajo stranke plačati samo, če je bilo zanje uspešno zaščiteno ime domene, ki so ga naročili. Stranke bodo imele dostop tudi do dražb dražb imen domen za urejene domene. Kupci bodo prek storitve prenosa domene na SnapNames imeli dostop do globalnih trgov domenskih imen, z vso lahkotnostjo in priročnostjo spletnega nakupovanja. Zahvaljujoč številnim poslovnim partnerjem in visokokakovostni tehnologiji kapljic, SnapNames ponuja čudovit izbor približno 30 milijonov domenskih imen po nizkih cenah, zaradi česar je idealen za podjetja, še posebej start-up podjetja s tesnimi proračuni, ki poskušajo zgraditi svojo spletno domeno.

2. NameJet

NameJet je tudi eden izmed treh najbolj priljubljenih in najbolj znanih registratorjev spletnih domen.NameJet uporabnikom omogoča, da dodajo svoja prednostna imena domen na seznam za naročanje osebnih domenskih imen, NameJet pa bo zanje opravil vse delo, kot je vsakodnevno spremljanje in prilagajanje opozori, ko bo ime domene kmalu na voljo. NameJet ima tudi vrsto ekskluzivnih vnaprej izdanih imen domen, ki se že nahajajo na spletnih mestih njihovih partnerjev, kar pomeni, da ne bodo na voljo na dražbi nikjer drugje. Prav tako ni skritih pristojbin in do enega leta brezplačne registracije za najvišje ponudnike domenskega imena. Podjetje NameJet je eno najuspešnejših podjetij za izdajo naročil za domene, ko gre za osvajanje domenskih domenskih imen s čakajočimi roki.

3. Dražbe GoDaddy

GoDaddy.com je zagotovo najbolj priljubljen in najbolj znan registra spletnih domene. Nalaganje domene na GoDaddy je hitro in enostavno. Ko uporabniki kupijo dobroimetje za naročilo, se morajo samo prijaviti v svoje račune, kliknite zavihek »Naročila domene« v razdelku »Moji izdelki« in ga uporabite za ime domene, ki ga uporabnik uporablja hoče. Naročila domen na GoDaddyju znašajo 24,98 USD, vključno s stroški registracije, poleg tega pa je na voljo tudi brezplačno dnevno spremljanje domen in do enega leta brezplačnega članstva. GoDaddy deluje tudi z vsemi različnimi vrstami domen, od .com do .biz.

Ker gre za vse naročene domene skozi postopek dražbe, GoDaddy prihaja s samodejnimi ponudbami. Prva oseba, ki bo naročila naročilo na določeno domeno, bo prejela izhodiščno ponudbo z nakupom naročila brez dodatnih stroškov. Uporabniki bodo takoj obveščeni tudi, ko se za isto domensko ime zanimajo ponudbe za več oseb in ko se izteče ime domene in postane na voljo na dražbi.

GoDaddy uporabnikom ponuja tudi več možnosti, da zaščitijo ime domene ali poskusijo znova. Naročene domene bodo samodejno dodeljene nekomu, če je edina oseba, ki je dala ponudbo, če pa ta prekaša, bodo o tem obveščena, če želijo dati višjo ponudbo ali premakniti začasno naročilo na drugo domeno. Posojila za naročilo nikoli ne potečejo na GoDaddy.com.

GoDaddy je priljubljen tudi zaradi zvezdnih zaščitnih funkcij zasebnosti. Uporabniki lahko skrivajo svojo identiteto pred lastniki domen in grožnjami kibernetske varnosti, kot so hekerji. Uporabniki lahko dodajo zasebno registracijo k svojim naročilnicam, kar jim omogoča, da preprečijo, da bi bili njihovi osebni podatki navedeni v javni WHOIS bazi. Registracija domen prek GoDaddy naredi nalaganje domen varnejšo in varnejšo.

4. DropCatch

Od ustanovitve leta 2008 je DropCatch uporabil svojo tehnologijo kapljanja, da bi svojim uporabnikom zagotovil več kot milijon zaporednih imen domen. Dajanje zaporedja prek sistema DropCatch je brezplačno. Strankam se zaračuna le, če je bila naročena domena zanje uspešno zavarovana. DropCatch ponuja tudi dnevne sezname trenutno iztekajočih se imen domen ter naložljiva poročila in funkcije iskanja, ki strankam olajšajo iskanje dragocenih domen in preverjanje njihovega stanja.

Obstajata dva potencialna rezultata, ko uporabnik ponovno naroči domeno na DropCatchu. Če ta uporabnik edino naroči domeno, plača 59 dolarjev, ime domene pa je njihovo, če pa več ljudi postavi naročila na isto domeno, potem gre domena na javno dražbo. Dražba bo trajala 3 dni in zmagal bo najvišji ponudnik.

5. BackorderZone

Zdaj navedena pod NamePal, BackorderZone uporabnikom omogoča, da na dražbah domen postavijo proxy ponudbe za nedosegljiva imena domen. Njihove storitve za naročanje so opremljene s funkcijami za spremljanje ključnih besed, čakajočimi statistikami domen in možnostjo množičnega dodajanja domen. NamePalBackorderZone uporabnikom omogoča tudi boljše upravljanje domene. Njihova storitev upravljanja domen, ki je del paketa storitev za naročanje domen, ima samodejne posodobitve za registre domen NS in WHOIS in zaračunavanje po dostavi..

NamePalBackorderZone z najnovejšo tehnologijo kapljic za sledenje spremlja tisoče na novo izteklih domen, ki se pojavljajo vsak dan, in koliko dražb je trenutno aktivnih na njihovem spletnem mestu. Tako bodo uporabniki prihranili več časa in povečali možnosti za zavarovanje potečenega imena domene, ko bo na voljo.

Uporabniki lahko brezplačno naročijo toliko domen, kolikor želijo. Plačati bodo morali le, ko NamePalBackorderZone uspešno zaščiti uporabniško ime, ki mu je potekel rok uporabe. Imetnikom računov ni treba plačati nobenih mesečnih pristojbin, saj so naročila po najboljših cenah za trg naročila domen.

6. CatchTiger

Sledi CatchTiger. Dražbe so odprte za javnost in vsak dan je na voljo nova. Računi so brezplačni in imajo eno leto brezplačne registracije domenskih imen. Izhodiščna ponudba za vse dražbe domen znaša 35 funtov (43,70 dolarja) in ni nobene politike oz. Plačne politike. Brez zdravljenja, brez plačila pomeni, da uporabnikom ne bo treba plačevati, če CatchTiger ne bo uspešno izločil iztekajočega se imena domene.

Poleg udeležbe na dražbah s potekom domen CatchTiger uporabnikom omogoča tudi prodajo svojih domenskih imen prek svoje platforme Market Place ustreznemu občinstvu potencialnih kupcev domenskih imen. Čeprav je ponudnik storitev in storitev za povratne domene s sedežem v Veliki Britaniji, sodeluje z mnogimi različnimi mednarodnimi področji, vključno z državami v EU in celo na Novi Zelandiji.

Nazadnje CatchTiger ponuja osebna opozorila, ki uporabnikom sporočijo, kdaj je na voljo njihovo priljubljeno ime domene in na dražbi. Vsi uporabniki morajo storiti, naj CatchTiger vedo, na katero ime domene in ustrezne ključne besede naj bodo pozorni. Uporabniki bodo najprej prejeli e-poštno sporočilo, ko bo njihovo želeno ime domene na voljo, kar jim prihrani čas in poveča možnosti za uspešno zaščito svojega popolnega sanjskega imena. Uporabniki imajo lahko na svojem računu na CatchTiger.com neomejeno število osebnih opozoril.

7. DomainMonster

Storitev za naročanje domene DomainMonster spremlja najbolj iskana domenska imena uporabnikov in jih v njihovem imenu registrira takoj, ko postanejo dostopni. DomainMonster spremlja tudi stotine tisoč imen domen, ki potečejo vsak dan, kar uporabnikom omogoča iskanje in spremljanje na straneh, ki jim je potekel rok uporabe.

Poleg manjših kotizacij je tudi posredovanje naročil prek domeneMonster brezplačno. Uporabljajo tudi politiko brez zdravljenja, brez plačil. Vzamejo tudi samo eno naročilo na domeno in ne prodajo naročil področij domen, namesto da delajo izključno za uporabnika, da ga zavaruje zanje. Uporabniki morajo samo iskati svojo izbrano domeno v iskalnem polju spletnega mesta in, če ta ni na voljo, kliknite povezavo »Naroči naročilo«, da jo začnete spremljati. Drugič, ko domensko ime, ki ga uporabnik naroči, poteče in postane na voljo, ga DomainMonnster ujame in pridno deluje, da ga zaščiti in registrira pod uporabnikovim imenom.

Najboljši način za preureditev domene

Preden preučimo najboljše načine prerazporeditve domene, je pomembno upoštevati, da namestitev naročila domene ne zagotavlja, da bo nekoč pridobil ime domene, ko bo na voljo.

Številne spremenljivke vplivajo na postopek prenosa strani v domeno. Na primer, trenutni lastnik registriranega imena domene lahko obnovi registracijo in s tem prepreči, da bi bila zaenkrat na voljo za novo lastništvo, ali pa spletna mesta s storitvami za naročanje domen, kot je GoDaddy, morda ne bodo uspela v svojih poskusih, da bi nekoga dovolili registracijo za ime domene, ki ga želijo.

Druge spremenljivke vključujejo udeležbo na javni ali zasebni dražbi za ime domene, kjer ima kdo drug toliko možnosti, da uspešno pridobi lastništvo nad imenom domene kot vi..

Zdaj, kateri so najboljši načini, da preuredite domeno? Kako pretečejo domene? Kako preuredite domeno? In kako zvišujete svoje možnosti za uspešno pridobitev imena domene prek zaporedja?

V nasprotju s splošnim prepričanjem domene prenehajo veljati in pogosto, preden pravijo, da bodo. Ime domene postane „poteklo“, če ga trenutni lastnik ne podaljša do datuma poteka. Ime domene nato prestane štiridesetdnevni čas mirovanja, ko so vse storitve domene izklopljene, vendar trenutni lastnik domene še vedno ima možnost, da domeno obnovi za standardno pristojbino za obnovo prek ponudnika storitev spletne domene.

Ko domena vnese to štiridesetdnevna milostna doba, velika verjetnost je, da ga bo sedanji lastnik sploh obnovil. V nasprotnem primeru, če bi sedanji lastnik nameraval obnoviti in obdržati ime domene, bi poskrbel za podaljšanje registracije pred datumom njegove veljavnosti. Verjetno pa je tudi, da je lastnik le len ali odlašal, zato lahko še vedno brez kazni obnovijo registracijo domenskega imena in na nesrečo ljudi, ki želijo, da je ime tega domena brezplačno.

Potem, ko je minilo štirideset dni in se je obdobje milosti končalo, ime domene preide “obdobje odplačevanja”, kjer trenutnemu lastniku postane težje podaljšati registracijo (kot so dražje pristojbine za podaljšanje in druge kazni) in možnosti, da bo ime domene postalo brezplačno za novo lastništvo in registracijo, so še večje in enake. Po tem „odplačilnem obdobju“ se ime domene „zaklene“, preden začne fazo brisanja, ki traja približno pet dni. Celoten postopek traja približno 75 dni po datumu začetka veljavnosti imena domene in ko se postopek konča, je ime domene uradno pripravljeno za registracijo za tiste, ki to želijo, s čimer postane upravičeno do zaznamkov.

Toda postopek preurejanja domene, ko je ime domene na voljo za registracijo, ni tako preprost, kot je bil nekoč. Nekoč je prišel, najprej služi tako, da bo najhitrejša oseba, ki se je prijavila za nedavno potečeno in zelo želeno ime domene, tista, ki jo je dobila.

Zdaj registratorji spletnih imen domen, kot je GoDaddy.com, izvajajo dražbe za potekla imena domen. Tako ti registratorji domenskih imen pridobijo dodaten dobiček, ime domene pa gre najvišji ponudnik namesto najhitrejšega in najsrečnejšega lovca domen.

Ta stari postopek registracije izteklih domenskih imen se zgodi le, če je poteklo domensko ime na dražbi, vendar je bilo zaradi pomanjkanja ponudnikov opustilo ponudbo. To se ponavadi ne zgodi, in če to stori, gre skozi avtomatizirano storitev “kapljanja”, od katerih jih je veliko na voljo v podjetjih in storitvah za naročanje domen, navedenih v tem priročniku..

Če želite postaviti naročilo in začeti ponudbo za ime domene, ko bo na voljo, morate postaviti naročilo pri ustrezni dražbeni hiši za registracijo domen. To je treba storiti, preden ime domene doseže datum veljavnosti registracije ali pred iztekom “pretečenega obdobja”, kar lahko, odvisno od registrarja domene, traja do 45 dni. Na račun dražbene hiše za registracijo domen se boste morali prijaviti na račun, kjer bo dostopno želeno ime domene.

Toda na spletu je trenutno na voljo na stotine registratorjev domenskih imen in dražbenih mest. Kako lahko veste, kdo bo imel ime domene, ki ga iščete?

Najprej določite registratorja domene. Večina registratorjev domenskih imen ima avkcijskega partnerja, ki ga izključno uporabljajo, zato poznavanje registracijskega imena vašega domene pomeni, da boste vedeli, na katero dražbo boste šli, ko bo čas za ponudbo za vaše ime domene. Preprosto poiščite WHOIS z želenim domenskim imenom in poglejte podatke, da poiščete registrarja imena.

Nato uporabite tabelo, navedeno v koraku 2, “Določite partnerja na dražbi”, da poiščete partnerja dražbene hiše, ki ga uporablja trenutno registrirani registrator vašega imena domene. Obstajajo tri večje dražbene hiše, ki jih večinoma uporabljajo registratorji domen: GoDaddy Auctions, NameJet in SnapNames. Ena najboljših možnosti za pridobitev želenega domenskega imena, ki se je izteklo, je, da na spletnem mestu dražbene hiše, ki ga uporablja registrar, redno spremljate stanje in napredek iztekle domenskega imena..

Zdaj pojdi po svojo domeno!

Dovolj je slabo, ko ime domene, ki ga želite za vaše spletno mesto, že prevzame kdo drug, vendar je postopek čakanja, da se to ime izteče in postane na voljo, prav tako slab.

To je lahko težavno in frustrirajoče ter dolgotrajno in tudi ime domene niti ne jamčite. Ker pa ste novi lastnik pretečenega imena domene, ki ste si ga vedno želeli, ni nemogoče.

Napajanje domene je eden najboljših in najpreprostejših načinov za povečanje možnosti, da boste po poteku veljavnosti novega lastnika sanjskega domenskega imena uspešno postali. Od celotnega postopka odvzame veliko zmede in zapletov.

Naročila domen olajšajo spremljanje statusa želenega imena domene, tako da boste vedeli prej, ko se izteče in postane na voljo, ali če ga bo obnovil trenutni lastnik ali ko bo šel na dražbo na njegovo spletno mesto trenutnega registracijskega partnerja za dražbe. Ni čudno, da so naročila domen tako priljubljena storitev in običajna praksa za ljudi, ki iščejo pravo spletno domeno za svoje spletno mesto.

Imate vse informacije? Zdaj pojdi svojo domeno!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map