Trendovi dizajna e-trgovine 2018. godine [Infographic] – Što je domaćin?

Trendovi dizajna e-trgovine 2018. godine [Infographic] – Što je domaćin?

Trendovi dizajna e-trgovine 2018. godine [Infographic] – Što je domaćin?

Sa svakom godinom koja prolazi, e-trgovina zahtijeva veći postotak prihoda od maloprodaje u svijetu.


Čak i sve šire javnosti radije kupujte putem interneta web stranice i dalje se suočavaju s mnogim jedinstvenim izazovima zbog svog uspjeha. Kako se web mjesto za e-trgovinu treba izdvojiti od ostalih i maksimalno povećati konverzije?

Odgovor je izvrstan dizajn.

Evo sedam trendova u dizajnu e-trgovine koji grade brandove i potiču konverzije u 2018. godini.

Skok u Trend Breakdown

(Kliknite Infographic za povećanje)

Trendovi dizajna e-trgovine 2018. Infographic

Podijelite ovu sliku na svojoj web lokaciji

Uključite atribuciju WhatsTheHost.com uz ovu grafiku.

infografski trendovi dizajna e-trgovine

Razbijanje trendova dizajna e-trgovine 2018. godine

Trendovi postaju malo loši: mi ih smatramo plitkim, promašenim. Ali u stvarnosti, trendovi nam mogu pružiti uvid u stanje svijeta oko nas. Doista, trendovi prošle godine često postaju norme ove godine. To smo vidjeli 2017. trendovi prema mobilnom i sužavanje jaza između socijalne i e-trgovine etablirali su se kao najbolja praksa u industriji.

Trendovi dizajna rastu do prevladavanja, jer se bave neprestanim ukusima i očekivanjima potrošača. To vrijedi za sve discipline dizajna, od Grafički dizajn do UX dizajna do dizajna interijera. A što se tiče e-trgovine, postoji li bolji način da wow svojim kupcima nego predviđanjem njihovih potreba prije nego što ih uopće shvate?

Između napuštenih košarica, optimizacije za tražilice i nadmetanja za pažnju kupaca u moru sličnih proizvoda svakodnevno se suočavaju mnogi izazovi. Dizajn vaše web stranice za e-trgovinu može uključiti, oduševiti i informirati vaše kupce kako bi stvorili različit i pozitivan doživljaj kupovine. Prije nego što kupci ikada nabave vaše proizvode, ukupan protok i izgled vaše web stranice ostavlja kritičan dojam.

Evo sedam trendova u dizajnu e-trgovine koji grade brandove i potiču konverzije u 2018. godini:

Brza navigacija

 1. Pomicanje slika proizvoda
 2. Elementi koji se presijecaju
 3. Prava fotografija
 4. Integrirani videozapis
 5. Fotografije izvan okvira proizvoda
 6. Odredišne ​​stranice proizvoda
 7. Kategorije oglasa

Izvori Infographic

Pomicanje slika proizvoda na web stranici Cuyana

Pomicanje slika proizvoda na Cuyana.com

1. Pomicanje slika proizvoda

Moderni ljudi svakodnevno provode bezbroj sati jednostavno pomičući se. Za razliku od naglog, nametljivog karaktera klika, radnja od pomicanje je nevjerojatno zahvalno na taj način što našim očima i mozgu daje čist i kontinuiran tok sadržaja. Pomicanje fotografija proizvoda za potrošača nije samo manje zahtjevno od prezentacije klika, već također može povećati vjerojatnost da će posjetitelji vidjeti više fotografija. Za pojednostavljeno iskustvo kupovine, pomicanje fotografija proizvoda nudi mnoge jasne prednosti za e-trgovinu.

2. Elementi koji se presijecaju

Između fotografija proizvoda, opisa predmeta, uputa i recenzija, na stranicama proizvoda e-trgovine često se događa puno. Dizajni koji se presijecaju mogu vam pomoći da stranice proizvoda postignu sklad između kontrastnih elemenata poput teksta, fotografija i vektora. Ove su skladbe dinamične i privlačne za oči, a istovremeno ostavljaju puno mogućnosti za negativan prostor.

Posebno volimo korištenje elemenata dizajna koji se preklapaju u uputama po korak, za uspostavljanje krupnih planova i prikaza u punoj veličini te za isticanje značajnih specifikacija proizvoda. To smo vidjeli čak i na web lokacijama koje nisu povezane s e-trgovinom, kao što je WP Engine, gdje koriste sličan dizajn.

presijecaju se trendovi dizajna e-trgovine

Elementi koji se presijecaju na Koparibeauty.com

Prava fotografija za web lokacije e-trgovine

Prava fotografija proizvoda kako se koristi forhims.com

3. Prava fotografija

Umjetnost fotografije proizvoda znatno je lukava. Fotografije bi trebale biti privlačne i zanimljive, ali dovoljno jednostavne da proizvod ostaje središnji fokus. Estetika bi trebala biti dosljedna u svim proizvodima, ali ne muči kupce s istim izgledom i pozama iznova i iznova.

Potrošači mogu biti teški da istinski dobiju osjećaj o proizvodu kad ga samo fotografije koje vide obustave u praznom, bijelom prostoru. Srećom, upečatljiva fotografija u e-trgovini nastaje poput daha svježeg zraka. Fotografije koje prikazuju proizvod u akciji, u upotrebi u predviđenom kontekstu su novi i privlačni spoj.

4. Integrirani video

Postoji nešto tako drago u integriranom videu, kao što su pokretne fotografije u svijetu Harryja Pottera. Video mediji imaju niz prednosti koje ih čine privlačnom opcijom za dizajn e-trgovine. Prvo, oni mogu pokazati određene karakteristike proizvoda, poput dosljednosti ili jedinstvenih mehanizama, na način da fotografije još uvijek ne mogu. Drugo, vješto uređivanje može učiniti da videozapis prenosi mnoštvo informacija u brzom i probavljivom formatu. Treće, video je dolje desno privlačan.

Ali integrirani videozapisi malo se razlikuju od tradicionalnih video medija na webu. Oni kombiniraju sve najbolje dijelove gif-a (manja veličina datoteke, automatski pokretanje i petlje, bez zvuka) s jasnom definicijom video datoteke. Rezultat je vaš proizvod, zaživjeti na ekranima svojih kupaca.

Integrirani videozapis u e-trgovini

Integrirani videozapisi na de.lush.com

Prava fotografija za web lokacije e-trgovine

Fotografije na cijelom zaslonu na stranici glitty.co

5. Fotografije izvan stranice proizvoda na kutiji

Razbijanje okvira standardnih dimenzija slike moćan je način ulaska u vaš proizvod. Bilo da se radi o imidžu junaka ili kao sastavni dio dizajnerske kompozicije s razdvojenim stranicama, divovske fotografije proizvoda nose uronjen udarac. Umjesto ograničavanja fotografija na standardni broj piksela, pokušajte dizajnirati cijelu stranicu proizvoda oko negativnog prostora na fotografiji.

6. Odredišne ​​stranice proizvoda

Prve interakcije vaših klijenata s vašom web stranicom za e-trgovinu određuju hoće li dalje istraživati ​​ili će zatvoriti prozor i zaboraviti na vašu marku. Kako bi privukli pažnju potrošača u početnim trenucima posjete, mnoga web mjesta e-trgovine 2018. godine koriste odredišne ​​stranice usmjerene na proizvod.

Cjelokupna svrha odredišne ​​stranice je pretvoriti potencijalne klijente. Obično uključuju digitalni “visinu dizala” za proizvod, kao i poziv na akciju. Ubilačka odredišna stranica kombinira pametnu marketinšku kopiju s prekrasnim fotografijama, elegantnim ikonama i impresivnim brojevima, tako da se potencijalni kupac osjeća informirano i zaintrigirano samo što je vidio početnu stranicu vaše web lokacije. Zamislite odredišnu stranicu proizvoda kao najkonkretniju i najatraktivniju destilaciju svega što vaš proizvod čini jedinstvenim.

Prava fotografija za web lokacije e-trgovine

Proizvod kao odredišna stranica na tomorrowsleep.com

Prava fotografija za web lokacije e-trgovine

Kreativne, interaktivne kategorije proizvoda od sixty-nine.us

7. Stranice s kreativnim kategorijama

Stranice kategorija ne smiju se tretirati kao jednostavno zaustavljanje između početne i stranice proizvoda. Privlačna stranica kategorije proizvoda mogla bi vaše klijente natjerati da istražuju proizvode koji inače ne bi bili na njihovom radaru. U 2018. godini počinjemo vidjeti kako više web lokacija e-trgovine iskorištava potencijal ove odlučujuće stranice s dinamičnim dizajnom. Kroz integrirani videozapis, suptilne animacije i podebljane fotografije stranice kategorija postaju mnogo više od stranice direktorija. Dobro dizajnirana stranica s kategorijama proizvoda poboljšava element otkrića u iskustvu kupca putem interneta.

Izvori Infographic

(Siječanj 2018.)

Snimke zaslona korištene u infografikama možete naći na sljedećim vezama:

Dizajn e-trgovine i web hosting

Kakve veze trendovi dizajna e-trgovine imaju s web hostingom? Zapravo puno.

Upravljanje prodavaonicom e-trgovine nije lak podvig, menadžeri se moraju održavati zalihama, natjecati se s konkurentima, graditi marku i to je samo offline, nejasna taktika.

Za internetski dio morate se baviti dizajnom, razvojem, SEO, sadržajem, društvenim medijima, plaćenim oglasima i mnogim drugim. Dovoljno je da nekoga poludite!

Jedan od prvih principa je odabir čvrstog domaćina e-trgovine. Sada, ako je vaša platforma za e-trgovinu samoposlužena, tada možete započeti s domaćinom ulazne razine poput Bluehosta ili Hostgatora, ili nečim malo otpornijim poput WP Engine ili SiteGround. Samoposluživanje platforme za e-trgovinu početnicima je malo teško, ali ako morate proći apsolutno najniže, napravit ćete nešto poput WooCommerce ili Drupal.

Ali preporučam da ne idete putem vlastitog hostera za web mjesto e-trgovine. Želite otići s nečim ugođenim za vas sve u jednom. Volim ili Shopify ili Squarespace za početnike. Inače možete ići s tim ShopifyPlus, koja je robusnija, ili zastrašujuća, ali moćna Magento.

Dizajn, sadržaj, razvoj, hosting, marketing – cijeli dan u životu menadžera web mjesta za e-trgovinu. Ali sve to također dolazi u punom krugu, jer su sve isprepletene. Svaki od ovih elemenata međusobno djeluje i ovisi jedan o drugom. Učinite to dobro i vaš će dućan uzletjeti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector