Trend Reka Bentuk E-dagang 2018 [Infografik] – Apa itu Host?

Trend Reka Bentuk E-dagang 2018 [Infografik] – Apa itu Host?

Trend Reka Bentuk E-dagang 2018 [Infografik] – Apa itu Host?

Dengan setiap tahun yang berlalu, e-dagang menuntut peratusan perolehan runcit yang lebih besar di seluruh dunia.


Walaupun masyarakat umum semakin hampir lebih suka membeli-belah dalam talian laman web masih menghadapi banyak cabaran unik untuk kejayaan mereka. Bagaimanakah laman web e-dagang seharusnya memisahkan diri dari yang lain dan memaksimumkan penukarannya?

Jawapannya adalah reka bentuk yang sangat baik.

Berikut adalah tujuh trend reka bentuk e-dagang yang membina jenama dan meningkatkan penukaran pada tahun 2018.

Lompat ke Pecahan Trend

(Klik Infografik untuk Membesarkan)

Tren Reka Bentuk E-dagang 2018 Infographic

Kongsi Gambar ini di Laman Web anda

Sila sertakan atribusi ke WhatsTheHost.com dengan grafik ini.

infografik reka bentuk e-dagang

Memecahkan Trend Reka Bentuk E-dagang 2018

Tren mendapat sedikit rap buruk: kita cenderung menganggapnya sebagai mode cetek dan lulus. Tetapi pada hakikatnya, tren dapat memberi kita gambaran sekilas mengenai keadaan dunia di sekitar kita. Memang, trend tahun lalu sering menjadi kebiasaan tahun ini. Kami melihat ini sebagai Trend 2017 ke arah mudah alih dan merapatkan jurang antara sosial dan e-dagang telah menjadikan diri mereka sebagai amalan terbaik industri.

Trend reka bentuk semakin meningkat kerana memenuhi selera dan harapan pengguna yang sentiasa berubah. Ini berlaku di semua disiplin reka bentuk, dari reka bentuk grafik ke reka bentuk UX hingga reka bentuk dalaman. Dan sejauh e-dagang, adakah cara yang lebih baik untuk mengagumkan pelanggan anda daripada dengan menjangkakan keperluan mereka bahkan sebelum mereka menyedarinya?

Di antara keranjang belanja terbengkalai, pengoptimuman mesin pencari, dan bersaing untuk menarik perhatian pelanggan di lautan produk serupa, terdapat banyak cabaran yang dihadapi peruncit e-dagang setiap hari. Reka bentuk laman web e-niaga anda dapat menarik, menggembirakan, dan memberitahu pelanggan anda untuk mencipta pengalaman membeli-belah yang berbeza dan positif. Sebelum pelanggan anda membeli produk anda, aliran dan penampilan keseluruhan laman web anda memberikan kesan kritikal.

Berikut adalah tujuh trend reka bentuk e-dagang yang membina jenama dan meningkatkan penukaran pada tahun 2018:

 1. Menatal Imej Produk
 2. Elemen Bersilang
 3. Fotografi Sebenar
 4. Video Bersepadu
 5. Foto Produk Di Luar Kotak
 6. Halaman Pendaratan Produk
 7. Kategori Kreatif

Sumber Infografik

Menatal Imej Produk di laman web Cuyana

Menatal gambar produk dihidupkan Cuyana.com

1. Menatal Imej Produk

Manusia moden menghabiskan berjam-jam setiap hari hanya dengan menatal. Berbanding dengan sifat mengklik yang tiba-tiba dan mengganggu, tindakan menatal sangat memuaskan kerana itu memberi mata dan otak kita kandungan yang bersih dan berterusan. Menggulir foto produk bukan sahaja lebih menuntut pengguna daripada tayangan slaid klik-tayang, tetapi juga dapat meningkatkan kemungkinan pengunjung akan melihat lebih banyak foto. Untuk pengalaman membeli-belah yang diperkemas, menatal gambar produk menawarkan banyak kelebihan yang jelas untuk e-dagang.

2. Unsur Bersilang

Di antara gambar produk, perihalan item, arahan, dan ulasan, halaman produk e-dagang selalunya banyak berlaku. Reka bentuk bersilang dapat membantu halaman produk mencapai keharmonian antara elemen yang berbeza seperti teks, gambar, dan vektor. Komposisi ini dinamik dan menarik perhatian, sambil meninggalkan banyak peluang untuk ruang negatif.

Kami sangat menyukai penggunaan elemen reka bentuk yang bertindih dalam arahan langkah demi langkah, untuk menambah jarak dekat dan paparan saiz penuh, dan untuk menonjolkan spesifikasi produk yang penting. Kami juga pernah melihatnya di laman web bukan e-dagang seperti WP Engine di mana mereka memanfaatkan reka bentuk yang serupa.

elemen reka bentuk e-dagang yang bersilang

Unsur bersilang di Koparibeauty.com

Fotografi Sebenar untuk Tapak E-dagang

Fotografi produk sebenar seperti yang digunakan pada forhims.com

3. Fotografi Sebenar

Seni fotografi produk sangat sukar. Foto mesti menarik dan menarik, tetapi cukup sederhana sehingga produk tetap menjadi tumpuan utama. Estetika mestilah konsisten di seluruh produk, tetapi jangan membuat pelanggan mempunyai penampilan dan penampilan yang sama berulang-ulang kali.

Adalah sukar bagi pengguna untuk benar-benar memahami produk apabila satu-satunya foto yang mereka lihat menggantungnya di tempat kosong dan kosong. Syukurlah, fotografi menarik dalam e-dagang muncul seperti hembusan udara segar. Fotografi yang menunjukkan produk dalam tindakan, digunakan, dalam konteks yang dimaksudkan adalah putaran baru yang menarik dan menarik.

4. Video Bersepadu

Ada sesuatu yang sangat menggembirakan mengenai video bersepadu, seperti gambar bergerak di dunia Harry Potter. Medium video mempunyai sejumlah kelebihan yang menjadikannya pilihan yang menarik untuk reka bentuk e-dagang. Pertama, mereka dapat menunjukkan ciri produk tertentu, seperti konsistensi atau mekanisme unik, dengan cara yang tidak dapat dilakukan oleh gambar. Kedua, penyuntingan yang mahir dapat membuatnya sehingga video menyampaikan banyak maklumat dalam format yang cepat dan mudah dicerna. Ketiga, video betul-betul menarik.

Tetapi video bersepadu sedikit berbeza dengan media video tradisional di web. Mereka menggabungkan semua bahagian terbaik dari gif (saiz fail yang lebih kecil, permulaan dan gelung automatik, tanpa suara) dengan definisi yang jelas mengenai fail video. Hasilnya adalah produk anda, hidup di skrin pelanggan anda.

Video bersepadu dalam e-dagang

Video bersepadu di de.lush.com

Fotografi Sebenar untuk Tapak E-dagang

Foto halaman produk skrin penuh dihidupkan glitty.co

5. Foto Halaman Produk Luar Kotak

Memecahkan had dimensi gambar standard adalah cara yang kuat untuk produk anda masuk. Sama ada yang terkemuka sebagai gambar pahlawan atau sebahagian daripada komposisi reka bentuk halaman berasingan, foto produk gergasi membawa pukulan mendalam. Daripada menghadkan foto anda ke bilangan piksel standard, cubalah merancang keseluruhan halaman produk di sekitar ruang negatif dalam fotografi anda.

6. Halaman Pendaratan Produk

Interaksi pertama pelanggan anda dengan laman web e-niaga anda menentukan sama ada mereka akan menjelajah lebih jauh, atau menutup tingkap dan melupakan jenama anda. Untuk menarik perhatian pengguna pada saat-saat awal lawatan mereka, banyak laman web e-dagang pada tahun 2018 menggunakan halaman arahan yang berfokus pada produk.

Keseluruhan tujuan halaman arahan adalah untuk menukar petunjuk. Mereka biasanya menyertakan “elevator pitch” digital untuk produk, serta panggilan untuk bertindak. Halaman arahan pembunuh menggabungkan salinan pemasaran yang bijak dengan foto yang indah, ikon yang ramping, dan angka yang mengagumkan, sehingga calon pembeli merasa terinformasi dan tertarik kerana hanya melihat laman utama laman web anda. Fikirkan halaman arahan produk sebagai penyulingan yang paling ringkas dan menarik dari semua perkara yang menjadikan produk anda unik.

Fotografi Sebenar untuk Tapak E-dagang

Produk sebagai halaman arahan di tomorrowsleep.com

Fotografi Sebenar untuk Tapak E-dagang

Kategori produk kreatif dan interaktif oleh enam puluh-nine.us

7. Halaman Kategori Kreatif

Halaman kategori tidak boleh dianggap sebagai persinggahan antara halaman utama dan halaman produk. Halaman kategori produk yang menarik dapat memaksa pelanggan anda untuk meneroka produk yang sebaliknya tidak akan berada di radar mereka. Pada tahun 2018, kami mula melihat lebih banyak laman web e-dagang memanfaatkan potensi halaman yang menentukan ini dengan reka bentuk yang dinamik. Melalui video bersepadu, animasi halus, dan fotografi tebal, halaman kategori menjadi lebih banyak daripada halaman direktori. Halaman kategori produk yang dirancang dengan baik meningkatkan elemen penemuan dalam pengalaman membeli-belah dalam talian pelanggan anda.

Sumber Infografik

(Januari 2018)

Tangkapan skrin yang digunakan dalam infografik terdapat di pautan berikut:

Reka Bentuk E-dagang dan Web Hosting

Apa kaitan trend reka bentuk e-dagang dengan hosting web? Cukup banyak sebenarnya.

Menjalankan kedai e-dagang bukanlah sesuatu yang mudah, para pengurus harus menjaga persediaan, bersaing dengan pesaing, membina jenama, dan itu hanya taktik kabur di luar talian.

Untuk bahagian dalam talian, anda mesti berurusan dengan reka bentuk, pembangunan, SEO, kandungan, media sosial, iklan berbayar, dan banyak lagi. Ia cukup membuat seseorang menjadi gila!

Salah satu prinsip pertama adalah memilih hos web e-dagang yang kukuh. Sekarang jika platform e-dagang anda dihoskan sendiri, maka anda boleh memulakan dengan hos peringkat permulaan seperti Bluehost atau Hostgator, atau sesuatu yang lebih tahan seperti WP Engine atau SiteGround. Mengadakan sendiri platform e-dagang agak sukar bagi pemula, tetapi jika anda harus mencapai tahap terendah, anda akan melakukan sesuatu seperti WooCommerce atau Drupal.

Tetapi saya mengesyorkan agar tidak menggunakan laluan yang dihoskan sendiri untuk laman web e-commerce. Anda mahu pergi dengan sesuatu yang dihoskan untuk anda semua-dalam-satu. Saya suka Shopify atau Squarespace untuk pemula. Jika tidak, anda boleh pergi bersama ShopifyPlus, yang lebih mantap, atau menakutkan namun kuat Magento.

Reka bentuk, kandungan, pembangunan, hosting, pemasaran – sepanjang hari dalam kehidupan pengurus laman web e-dagang. Tetapi semuanya datang juga, kerana semuanya saling berkaitan. Setiap elemen ini saling berinteraksi dan saling bergantung antara satu sama lain. Lakukan dengan baik dan kedai anda akan melambung tinggi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector