Mana Yang Lebih Baik: Sekolah Pengekodan vs Ijazah Sains Komputer [Infografik]

Mana Yang Lebih Baik: Sekolah Pengekodan vs Ijazah Sains Komputer [Infografik]

Mana Yang Lebih Baik: Sekolah Pengekodan vs Ijazah Sains Komputer [Infografik]

Ingin memulakan kerjaya dalam sains dan pembangunan komputer?

Melabur dalam latihan yang diperlukan untuk menulis kod secara profesional boleh menjadi antara yang paling banyak keputusan kerjaya yang selamat seseorang dapat membuat masa depan mereka.


Bidang sains komputer dan IT mempunyai pertumbuhan pekerjaan yang diunjurkan tiga kali ganda purata negara dan gaji yang besar untuk dipadankan. Lebih-lebih lagi, universiti Amerika nampaknya tidak dapat menamatkan pengajian jurusan Sains Komputer untuk memenuhi permintaan pekerja yang berkelayakan: pada tahun 2015, hampir ada 10 kali lebih banyak kedudukan terbuka dalam bidang ini daripada ada jurusan CS lulus.

Oleh itu, individu yang mampu didorong dan mampu dari profesion yang menguntungkan dan dalam permintaan ini?

sekolah coding vs darjah cs

Coding Bootcamp vs. Degree CS: Mana Yang Lebih Baik? Lompat ke Infografik

Gelar 4 tahun bukan satu-satunya pilihan

Jurusan Sains Komputer di kolej dan universiti di seluruh A.S. berkembang pesat dalam dekad yang lalu. Dari tahun 2006 hingga 2015, pendaftaran sarjana untuk Sains Komputer meningkat tiga kali ganda. Tambahan pula, permintaan untuk slot kemasukan yang diinginkan selalu melebihi penawaran. Oleh kerana kekangan dari segi saiz dan tenaga pengajar dalam pendidikan tinggi, tidak semua jurusan CS yang berkelayakan dan bercita-cita yang akan masuk akan masuk.

Ijazah Sarjana Muda (minimum) dalam Sains Komputer & Kejuruteraan atau bidang yang berkaitan pernah dianggap sebagai tiket emas untuk keselamatan pekerjaan di bidang yang berkembang dan bergaji tinggi. Tetapi adakah pendidikan tinggi adalah satu-satunya cara untuk kerjaya dalam pengekodan? Dan dengan kos pengajian yang terlalu tinggi dan meningkat, adalah ijazah CS yang benar-benar bernilai hutang? Dan bagi mereka yang ingin menceburkan diri dalam bidang ini dalam kerjaya mereka: adakah belajar untuk membuat kod benar-benar memerlukan kembali ke sekolah untuk mendapatkan ijazah lain?

Sekiranya pasaran berkembang untuk pengekodan bootcamp adalah petunjuk, tidak. Ijazah tradisional adalah tidak satu-satunya pilihan anda.

Apa itu kod bootcamp?

Sekolah pengekodan berjanji akan alternatif yang layak untuk program ijazah yang diiktiraf dalam Sains Komputer & Kejuruteraan. Model pengekodan bootcamp adalah ringkas dan inovatif: dalam masa yang singkat dan untuk sebahagian kecil dari harga ijazah universiti, individu yang bermotivasi diajar kemahiran yang diperlukan untuk memimpin kerjaya yang berjaya dalam komputer, perisian, dan pembangunan web. Tidak memerlukan pengetahuan atau pengalaman sebelumnya. 

Setelah pertama kali dilancarkan pada tahun 2012, model codc bootcamp benar-benar berjaya. Dalam lima tahun pertama setelah sekolah pengkodan pertama ditubuhkan, coding bootcamp pendaftaran meningkat lebih daripada 1000% di seluruh negara. Lebih daripada 23,000 bootcampers menyelesaikan tugas kursus mereka pada tahun 2017 dan bergabung dengan pasaran pekerjaan. Ini adalah statistik yang sangat mengagumkan apabila anda menganggap bahawa 80,000 jurusan CS lulus setiap tahun. 

apa sekolah pengekodan

Pengekodan bootcamp vs ijazah sains komputer: program mana yang lebih baik?

Sangat mudah untuk melihat mengapa bootcamp pengekodan mungkin menjadi pilihan yang menarik, tetapi bolehkah kursus kemalangan sekolah pengekodan benar-benar mencapai tahap empat tahun? Mana pilihan yang lebih baik? Jawapannya rumit dan bergantung kepada banyak faktor peribadi.

Sekiranya anda mempertimbangkan pilihan anda dalam keputusan pengekodan bootcamp vs darjah CS, infografik berikut adalah untuk anda. Kami sudah rosak perbezaan terbesar antara ijazah empat tahun dan pendidikan sekolah pengkodan untuk membantu anda memilih yang sesuai dengan matlamat anda. Dari kos pengajian hingga pengambilan prospek hingga statistik kepelbagaian, berikut adalah perkara yang harus anda pertimbangkan ketika memutuskan antara Sarjana Muda CS atau sekolah pengekodan:

Infografik: Coding Bootcamp lwn Ijazah Sains Komputer

Kongsi Gambar ini di Laman Web anda

Sila sertakan atribusi ke WhatsTheHost.com dengan grafik ini.

sekolah pengkodan vs infografik sains komputer

Sumber Infografik

(Julai 2018)

Maklumat yang terdapat dalam infografik boleh didapati di pautan berikut:

Pengekodan sekolah vs ijazah sarjana muda: yang sesuai untuk saya?

Bootcamp pengkodan menjadikan pekerjaan komputer, perisian, dan pengembangan web lebih mudah diakses daripada sebelumnya. Tetapi walaupun mereka mungkin merupakan pilihan yang layak untuk calon programmer, sekolah pengekodan tidak pernah menetapkan untuk menggantikan program empat tahun tradisional. Sebaliknya, mereka disusun untuk memenuhi keperluan pelajar yang tidak begitu sesuai dengan acuan Sarjana Muda.

Sekiranya anda termasuk dalam satu atau lebih kategori berikut, bootcamp pengekodan mungkin merupakan pilihan yang lebih baik untuk anda:

Anda sudah mempunyai pengalaman kerja dan sekurang-kurangnya satu darjah

Bagi orang yang berminat untuk membuat peralihan kerjaya setelah bertahun-tahun bekerja dan pengalaman belajar, pemikiran untuk kembali ke persekitaran kuliah sangat tidak menarik. Sekolah pengekodan menawarkan pengaturcaraan yang lebih sesuai untuk orang dewasa berbanding remaja. Menurut Laporan Kursus, rata-rata bootcamper mendorong 30 dan sudah mempunyai ijazah Sarjana Muda dan beberapa tahun pengalaman kerja.

Anda enggan mengambil pinjaman

Hutang pelajar adalah Industri 1.5 trilion dolar. Rata-rata kelas lulusan 2017 meninggalkan kolej dengan hutang hampir $ 40,000, dan jumlah ini terus bertambah. Semakin banyak orang muda yang mempersoalkan adakah kos pendidikan formal yang tinggi benar-benar berbaloi dan mencari alternatif.

Bagi calon pengaturcara yang sudah terikat dengan pinjaman pelajar dari ijazah sebelumnya, mengambil lebih banyak hutang untuk ijazah kedua dapat difahami sebagai penghalang. Bagi graduan sekolah menengah yang mempertimbangkan sama ada untuk mengikuti program ijazah formal atau pergi ke sekolah pengekodan, prospek untuk lulus lebih cepat dan dengan hutang yang lebih rendah daripada rakan sebaya mereka dapat menjadi daya saing.

Sekolah pengekodan datang di sebahagian kecil daripada kos ijazah universiti, yang menjadikan pembiayaan sebagai pendidikan bootcamp tanpa pinjaman menjadi lebih mudah. Walaupun 70% pelajar sarjana lulus dengan hutang, hanya sekitar 25% graduan sekolah pengkodan yang melakukannya.

Empat tahun pengajian sepenuh masa tidak dapat dilaksanakan untuk anda

Melengkapkan hidup anda selama empat tahun dan mendedikasikan diri anda untuk belajar sepenuh masa tidak mungkin dilakukan oleh semua orang. Bagi mereka yang merupakan ibu bapa, perlu bekerja sepenuh masa untuk menyara diri dan / atau orang lain, atau tidak boleh menghabiskan empat tahun lagi di sekolah, sekolah pengekodan mungkin lebih sesuai.

Dengan kurikulum yang ramping dan persekitaran pembelajaran yang pantas, majoriti bootcampers lulus dalam masa kira-kira 3.5 bulan. Itu setara dengan satu semester di kolej atau universiti!

Kerana sekolah pengekodan adalah lebih fleksibel dan mudah diakses dengan pelbagai situasi kehidupan, badan pelajar mereka juga cenderung lebih pelbagai daripada jabatan CS universiti biasa anda. Wanita hanya merangkumi 14% daripada jurusan CS lulus pada tahun 2015 tetapi 36% dari graduan bootcamp. Begitu juga, orang kulit hitam dan latin hanya terdiri daripada 10% jurusan CS tetapi 25% graduan bootcamp.

Kesimpulan: pilih yang paling sesuai dengan cita-cita anda

Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan keputusan sekolah pengekodan berbanding ijazah Sarjana Muda. Selain mempertimbangkan harga, komitmen masa, dan situasi hidup anda sendiri, kualiti program harus menjadi antara faktor terpenting dalam keputusan anda. Bahasa pengekodan mana yang ingin anda pelajari, sudut industri mana yang ingin anda lalui, dan pengalaman seperti apa yang dibawa oleh tenaga pengajar anda untuk memainkan peranan penting dalam institusi yang anda pilih.

Memilih yang paling sesuai dengan cita-cita anda boleh menjadi proses panjang yang penuh dengan ketidakpastian. Maklumkan pada diri anda sebanyak yang anda boleh, dan jangan lupa tentang matlamat kerjaya anda. Tetapi sama ada anda memilih untuk mengikuti jalan tradisional dan mendaftar dalam program CS kolej atau universiti, atau anda mengikuti kursus intensif di bootcamp pengekodan, satu perkara adalah jelas: masa depan kelihatan cerah bagi mereka yang dapat membuat kod.

Bagaimana ini berkait dengan hosting web?

Oleh itu, ini menjadi laman web pendidikan dan tinjauan hosting web, bagaimana kaitannya dengan bootcamps pengekodan dengan hosting? Banyak.

Pembangun web bergantung pada hosting yang kukuh untuk membuat laman web mereka bersenandung dan berfungsi 24/7 untuk mereka. Tanpa hosting, tidak ada laman web. Tanpa bahagian pengekodan yang hebat, tidak ada laman web.

Pembangun menyukai kelajuan dan teknologi host seperti WP Engine, dan tentu saja selalu berusaha mendapatkan pelayan secepat mungkin.

Bagi mereka yang lebih pemula, tidak ada salahnya membina a laman web tanpa kod di WordPress atau platform lain – buat apa yang berkesan!

Semuanya adalah sebahagian daripada ekosistem web yang indah, namun kompleks – dan kami gembira dapat menjadi sebahagian daripadanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector