Cila është më mirë: Shkolla e Kodimit vs Shkalla e Shkencave Kompjuterike [Infographic]

Cila është më mirë: Shkolla e Kodimit vs Shkalla e Shkencave Kompjuterike [Infographic]

Cila është më mirë: Shkolla e Kodimit vs Shkalla e Shkencave Kompjuterike [Infographic]

Duke kërkuar për të filluar një karrierë në shkencën e kompjuterit dhe zhvillimin?

Investimi në trajnimin e domosdoshëm për të shkruar kodin në mënyrë profesionale mund të jetë ndër më të mirat siguroni vendime për karrierë një person mund të bëjë për të ardhmen e tyre.


Fusha e shkencës kompjuterike dhe IT krenohet me një rritje të parashikuar të punës gati tre herë më shumë se mesatarja kombëtare dhe një pagë e madhe për tu përputhur. Për më tepër, universitetet amerikane nuk mund të duket se kanë diplomuar mjaftueshëm diploma të Shkencave Kompjuterike për të përmbushur kërkesën për punonjës të kualifikuar: në vitin 2015, kishte pothuajse 10 herë më shumë pozicione të hapura në këtë fushë se sa kishte diploma të diplomuar në CS.

Pra, çfarë po mban individë të shtyrë, të aftë nga ky profesion fitimprurës dhe i kërkesës?

shkollë kodimi vs shkallë cs

Kodimi i Bootcamp vs Shkalla e CS: Cila është më mirë? Shko te Infographic

Shkallët 4-vjeçare nuk janë opsioni i vetëm

Departamentet e Shkencave Kompjuterike në kolegje dhe universitete në të gjithë SH.B.A janë rritur me shpejtësi gjatë dekadës së fundit. Nga 2006 deri në 2015, regjistrimi universitar për Shkencë Kompjuterike u trefishua. Për më tepër, kërkesa për këto lojëra elektronike të lakmuara gjithmonë e tejkalon furnizimin. Për shkak të madhësisë dhe kufizimeve të fakulteteve në arsimin e lartë, jo çdo person i kualifikuar, aspirant CS që aplikon do të hyjë.

Një diplomë Bachelor (minimumi) në Shkencë Kompjuterike & Inxhinieria ose një fushë e lidhur konsiderohej dikur bileta e artë për sigurinë e punës në një fushë në rritje dhe të paguar mirë. Por a është arsimi i lartë në të vërtetë mënyra e vetme për një karrierë në kodim? Dhe me shpenzime të tepruara dhe në rritje të shkollimit, është një shkallë CS me të vërtetë me vlerë të borxhit? Dhe për ata që kërkojnë të shpërthejnë në fushë më vonë në karrierën e tyre: a mëson të bësh kod me të vërtetë kërkon të kthehesh në shkollë për të marrë një diplomë tjetër?

Nëse tregu i lulëzuar për bootcamps kodues është ndonjë tregues, nr. Një shkallë tradicionale është nuk opsioni juaj i vetëm.

Cilat janë bootcamps kodimi?

Shkollat ​​e kodimit premtojnë të jenë një alternative e vlefshme për programet e akredituara të gradave në Shkencat Kompjuterike & Inxhinieri. Modeli bootcamp i kodimit është i thjeshtë dhe inovativ: në një pjesë të kohës dhe për një pjesë të çmimit të një diplome universitare, individëve të motivuar u mësohen aftësitë e nevojshme për të udhëhequr karriera të suksesshme në kompjuter, softuer dhe zhvillim në internet. Nuk kërkohet njohuri ose përvojë e mëparshme. 

Pasi u lançua për herë të parë në vitin 2012, modeli kodik i bootcamp me të vërtetë është kapur. Në pesë vitet e para pasi u themelua shkolla e parë e kodimit, kodifikimi i bootcamp regjistrimi u rrit më shumë se 1000% në mbarë vendin. Më shumë se 23,000 bootcampers përfunduan kursin e tyre në vitin 2017 dhe iu bashkuan tregut të punës. Kjo është një statistikë jashtëzakonisht mbresëlënëse kur merrni parasysh që 80,000 diploma CS diplomohen çdo vit. 

cilat janë shkollat ​​e kodimit

Coding bootcamp vs shkalla e shkencës kompjuterike: cili program është më i mirë?

Shtë e lehtë të shihet pse një kabinë kodimi mund të jetë një opsion tërheqës, por a mundet që një kurs shkollor për kodimin të rrëzojë vërtet një shkallë katër vjeçare? Cili është opsioni më i mirë? Përgjigja është e ndërlikuar dhe varet nga shumë faktorë personalë.

Nëse peshoni opsionet tuaja në vendimin e kodimit të bootcamp-it kundër shkallës CS, infografi i mëposhtëm është për ju. Ne jemi copëtuar ndryshimet më të mëdha midis një shkalle katër vjeçare dhe arsimit shkollor për kodifikim për t’ju ndihmuar të zgjidhni përshtatjen e duhur për qëllimet tuaja. Nga kostot e shkollimit deri tek punësimi i perspektivave deri tek statistikat e diversitetit, këtu është ajo që duhet të merrni parasysh kur vendosni në mes të një shkolle CS ose Coding:

Infografik: Bootcamp për kodimin dhe gradën e shkencave kompjuterike

Ndani këtë imazh në faqen tuaj

Ju lutemi përfshini atribut në WhatsTheHost.com me këtë grafik.

shkollat ​​e kodimit vs shkalla e shkencës kompjuterike infografike

Burimet Infografike

(Korrik 2018)

Informacioni i paraqitur në infografikë mund të gjendet në lidhjet e mëposhtme:

Shkolla e Kodimit kundrejt shkallës Bachelor: e cila është e përshtatshme për mua?

Bootcamps për kodim po i bëjnë kompjuterët, programet dhe punët e zhvillimit të uebit më të arritshëm se kurrë. Por, ndërsa ato mund të jenë një mundësi e mundshme për programues që aspirojnë, shkollat ​​e kodimit nuk u përcaktuan kurrë për të zëvendësuar programet tradicionale katër vjeçare. Përkundrazi, ato janë të strukturuara për të përmbushur nevojat e studentëve që nuk përshtaten mjaft mirë në formën e diplomës Bachelor.

Nëse bini në një ose më shumë nga kategoritë e mëposhtme, bootcamp kodimi mund të jetë opsioni më i mirë për ju:

Tashmë keni përvojë pune dhe të paktën një shkallë

Për njerëzit e interesuar për të bërë një tranzicion në karrierë pas shumë vitesh punë dhe përvojë studimi, mendimi për t’u rikthyer në një mjedis kolegji është kuptueshëm i panjohur. Shkollat ​​e kodimit ofrojnë programim që është më i përshtatshëm për të rriturit sesa për adoleshentët. Sipas Raporti i Kursit, bootcamper mesatar po shtyn 30 dhe tashmë ka një diplomë Bachelor dhe përvojë pune disa vjeçare.

Ju nuk hezitoni të merrni kredi

Borxhi studentor është Industri 1.5 trilion dollarë. Klasa mesatare e gradës 2017 u largua nga kolegji me gati 40,000 dollarë borxhe, dhe ky numër vazhdon të rritet. Gjithnjë e më shumë të rinj po pyesin nëse kostoja e lartë e një arsimi zyrtar ia vlen vërtet dhe po kërkojnë alternativa.

Për programuesit që aspirojnë që tashmë janë të bllokuar me kredi studentore nga një shkallë e mëparshme, marrja e më shumë borxheve për një shkallë të dytë mund të kuptohet se është një pengesë. Për gradat e shkollave të mesme që peshojnë nëse marrin pjesë në një program zyrtar të gradave ose shkojnë në shkollë për kodim, perspektiva e diplomimit më shpejt dhe me më pak borxhe se sa bashkëmoshatarët e tyre mund të jetë një avantazh konkurrues.

Shkolla e kodimit vjen në një pjesë e kostos së një diplome universitare, gjë që e bën më të lehtë financimin e një edukimi bootcamp pa kredi. Ndërsa 70% e studentëve bachelor diplomojnë me borxhe, vetëm rreth 25% e gradave shkollore të kodimit bëjnë.

Katër vjet studime me kohë të plotë nuk janë të realizueshme për ju

Të vendosësh jetën në pauzë për katër vjet dhe t’i përkushtohesh studimeve me kohë të plotë, thjesht nuk është e mundur për të gjithë. Për ata që janë prindër, duhet të punojnë me kohë të plotë për të mbështetur veten dhe / ose të tjerët, ose thjesht nuk mund të kalojnë katër vjet më shumë në shkollë, shkollat ​​e kodimit mund të jenë më e përshtatshme.

Me një kurrikul të ligët dhe një mjedis të shpejtë mësimi, shumica e bootcampers diplomohen në rreth 3.5 muaj. Kjo është ekuivalenti i një semestri të vetëm në një kolegj apo universitet!

Sepse shkollat ​​e kodimit janë më fleksibël dhe të arritshme për situata të ndryshme jetësore, organet e tyre studentore gjithashtu kanë tendencë të jenë më të larmishëm se departamenti juaj tip universitar i universitetit. Gratë përbënin vetëm 14% të diplomave të diplomuar të CS në 2015, por 36% të gradave të bootcamp. Në mënyrë të ngjashme, zezakët dhe latinos përbëjnë vetëm 10% të gradave CS, por 25% të gradave bootcamp.

Përfundim: zgjidh më të mirën për ambiciet tuaja

Ka shumë faktorë që duhet të peshojnë vendimin e shkollës për kodim, kundrejt diplomës Bachelor. Përveç marrjes parasysh të çmimit, angazhimit në kohë dhe situatës tuaj të jetës, cilësia e programit duhet të jetë ndër faktorët më të rëndësishëm në vendimin tuaj. Në cilat gjuhë kodimi do të dëshironit të mësonit, në cilën kënd të industrisë do të dëshironit të përfundonit dhe çfarë përvoje të sjellin instruktorët tuaj në tryezë duhet të luanin një rol vendimtar në institucionin që ju zgjidhni.

Zgjedhja më e përshtatshme për ambiciet tuaja mund të jetë një proces i gjatë i mbushur me pasiguri. Informoni veten sa më shumë që të keni mundësi, dhe mos harroni qëllimet tuaja të karrierës. Por nëse vendosni të shkoni në rrugën tradicionale dhe të regjistroheni në një kolegj ose program universitar CS, ose të merrni kurse intenzive në një bootcamp kodimi, një gjë është e qartë: e ardhmja duket e ndritshme për ata që mund të kodojnë.

Si e lidh këtë lidhje me pritjen në internet?

Pra, kjo duke qenë një sit i rishikimit të arsimit dhe rishikimit në internet, si lidhen me bootcamps për kodim? Shumë.

Zhvilluesit e uebit mbështeten në pritje të ngurtë për të marrë faqen e tyre të internetit të përulur dhe duke punuar 24/7 për ta. Pa host, nuk ka faqe në internet. Pa copëza të mëdha kodimi, nuk ka faqe në internet.

Zhvilluesit e duan shpejtësinë dhe teknologjinë e hosteve si WP Engine, dhe natyrisht gjithmonë kërkojnë të marrin duart e tyre në serverat më të shpejtë të mundshëm.

Për ata që janë më fillestarë, nuk ka asgjë të keqe në ndërtimin e një faqe pa kode në WordPress ose një platformë tjetër – thjesht bëni atë që funksionon!

Allshtë e gjitha pjesë e ekosistemit të bukur, por kompleks, të internetit – dhe ne jemi të lumtur që jemi pjesë e tij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector