Шта је боље: Школа кодирања у односу на степен информатике [Инфограпхиц]

Шта је боље: Школа кодирања у односу на степен информатике [Инфограпхиц]

Шта је боље: Школа кодирања у односу на степен информатике [Инфограпхиц]

Желећи започети каријеру у рачунарској науци и развоју?

Улагање у обуку потребну за професионално писање кода могло би бити међу највећим сигурне одлуке о каријери које човек може да учини за своју будућност.


Подручје рачунарске науке и ИТ технологије готово се може похвалити пројектованим растом радних места три пута већи од националног просека и велику плату да одговарају. Штавише, амерички универзитети не могу изгледати да дипломирају довољно великих рачунарских наука да би задовољили потражњу за квалификованим запосленима: у 2015. било је готово 10 пута више отворених позиција на овом пољу него што је било дипломираних ЦС-главних.

Дакле, шта води, способни појединци из ове уносне и потражње професије?

школа кодирања вс степен ст

Кодирање Боотцампа у односу на ЦС степен: што је боље? Скочи на Инфографику

Четворогодишњи степени нису једина опција

Одељења за рачунарске науке на факултетима и универзитетима широм Сједињених Држава брзо су порасла током последње деценије. Од 2006. до 2015, утростручио се упис на додипломске студије за рачунарске науке. Надаље, потражња за овим зажеленим пријемним прорезима увек далеко надмашује понуду. Због величине и факултетских ограничења у високом образовању, неће добити сваки квалификовани, амбициозни ЦС мајор који се пријави.

Дипломирао (минимум) из рачунарских наука & Инжењеринг или сродна област некад су се сматрали златном картом за сигурност посла на растућем и добро плаћеном пољу. Али да ли је високо образовање заиста једини пут до каријере у кодирању? И са претјераним и све већим трошковима школарине, је степен ЦС заиста вредан дуга? А за оне који желе да се изборе на терену касније у каријери: да ли учење кодирања заиста захтева повратак у школу да би стекли још једну диплому?

Ако је тржиште које кодира боотцампс индикације, не. Традиционални степен је не твоја једина опција.

Шта су кодирање боотцампа?

Школе за кодирање обећавају да ће бити одржива алтернатива акредитованим дипломским програмима ин Цомпутер Цомпутер & Инжењеринг. Модел кодирања боотцамп модела је једноставан и иновативан: у делићу времена и за делић цене универзитетске дипломе, мотивисани појединци уче се вештинама потребним за вођење успешне каријере у развоју рачунара, софтвера и веба. Није потребно претходно знање или искуство. 

Пошто је први пут лансиран 2012. године, модел кодирања боотцамп заиста је стекао предност. У првих пет година након оснивања прве школе кодирања, кодирање боотцамп упис је порастао више од 1000% широм земље. Више од 23.000 дизајнера обуке завршило је своје течајеве у 2017. години и придружило се тржишту рада. Ово је изузетно импресивна статистика када узмете у обзир да 80.000 ЦС специјалистичких студија дипломирају сваке године. 

шта су школе кодирања

Кодирање боотцамп-а у односу на степен информатике: који је програм бољи?

Лако је схватити зашто кодирање боотцамп-а може бити атрактивна опција, али може ли се школа кодирања срушити курс до четири године? Која је боља опција? Одговор је сложен и зависи од пуно личних фактора.

Ако важи своје могућности у одлуци кодирања боотцамп-а у односу на ЦС степен, следећа инфографија је за вас. Срушили смо се највеће разлике између четворогодишњег образовања и школског образовања који ће вам помоћи да одаберете одговарајуће циљеве. Од трошкова школовања до запошљавања перспектива до статистике разноликости, ево шта бисте требали размотрити приликом одлучивања између ЦС-а првоступника или школе кодирања:

Инфографика: Кодирање Боотцамп-а против рачунарске науке

Поделите ову слику на својој веб локацији

Молимо укључите приписивање ВхатсТхеХост.цом уз ову графику.

кодирање школа вс степен информатике

Извори Инфограпхиц

(Јул 2018)

Информације садржане у инфографици могу се наћи на следећим везама:

Школа кодирања у односу на дипломе: што је за мене тачно?

Кодирање боотцампа чине посао рачунара, софтвера и веб развоја доступнијим него икад. Али иако су они изведива опција за почетнике програмере, школе кодирања никада не постављају замену за традиционалне четворогодишње програме. Уместо тога, конструисане су тако да удовољавају потребама студената који се не уклапају сасвим добро у основни студиј.

Ако спадате у једну или више следећих категорија, кодирање боотцамп-а може бити боља опција за вас:

Већ имате радно искуство и бар један степен

За људе заинтересоване за прелазак у каријеру након вишегодишњег радног и студијског искуства, помисао на повратак у окружење на факултету разумљиво је непривлачна. Школе кодирања нуде програм који је такав погодније за одрасле него за тинејџере Према Извештај са курса, просечни бооцампер има 30 и већ има диплому и неколико година радног искуства.

Нерадо узимате кредите

Студентски дуг је Индустрија 1,5 билиона долара. Просечна класа у 2017. години напустила је факултет са готово 40.000 долара дуга, а тај број и даље расте. Све више и више младих се пита да ли заиста кошта скупа формална едукација и траже алтернативе.

За перспективне програмере који су већ везани за студентске зајмове са бившег степена, узимање више дуга за други степен може, разумљиво, бити одвраћајуће. За средњошколце који теже да похађају формални програм или иду у школу кодирања, могућност да дипломирају пре и са мање дуга од својих вршњака могу бити конкурентна предност.

Стиже школа кодирања делић трошкова универзитетске дипломе, што знатно олакшава финансирање школовања у боотцампу без кредита. Док 70% студената првоступника дипломира са дугом, само око 25% школовања завршава.

Четири године редовних студија нису изводљиве за вас

Ставити свој живот на паузу од четири године и посветити се редовним студијима једноставно није могуће свима. За оне који су родитељи, треба да раде пуно радно време да би издржавали себе и / или друге, или једноставно не могу да проведу још четири године у школи, школе кодирања можда могу бити боље.

Уз мршав наставни план и програм и убрзано окружење за учење, већина покретача дипломира за отприлике 3,5 месеца. То је еквивалент једном семестру на факултету или универзитету!

Јер школе кодирања постоје флексибилнији и приступачнији за различите животне ситуације, њихова студентска тела такође имају тенденцију да буду разноврснија од вашег типичног универзитетског одељења за ЦС. Жене су чиниле само 14% дипломираних ЦС студија у 2015. години, али 36% дипломираних студената. Слично томе, црнци и латиноси чинили су само 10% ЦС мажоретина, али 25% градских покрета.

Закључак: одаберите оно најбоље за своје амбиције

Много је фактора који треба одмерити одлуку о кодирању школе у ​​односу на диплому. Осим с обзиром на цену, временско опредјељење и своју животну ситуацију, квалитет програма требао би бити један од најважнијих фактора у вашој одлуци. Које језике за кодирање желите да научите, у којем ћете сегменту индустрије желети да завршите и какво искуство ваши инструктори унесу за сто, требало би да играју пресудну улогу у институцији коју одаберете.

Одабир најбољег за ваше амбиције може бити дуг процес испуњен неизвесностима. Информишите се колико год можете и не губите из вида ваше циљеве у каријери. Без обзира да ли одлучите да кренете традиционалном рутом и упишете се на факултетски или универзитетски ЦС програм или похађате интензивне курсеве у боотцампу за кодирање, једно је јасно: будућност изгледа сјајно за оне који могу да кодирају.

Како се ово повезује са веб хостингом?

Дакле, ово је веб мјесто за едукацију и преглед веб хостинга, како се кодирање боотцампа односи на хостинг? Много.

Веб програмери се ослањају на солидан хостинг да би добили свој веб сајт и радили 24/7 за њих. Без хостинга нема веб странице. Без сјајних кодирања, нема веб странице.

Програмери воле брзину и технологију домаћина попут ВП Енгине-а, и наравно увек желе да добију своје руке на најбржим могућим серверима.

За оне који су почетници, нема ништа лоше у стварању страница без кода на ВордПрессу или другу платформу – само радите оно што функционише!

Све је то део прелепог, али сложеног екосистема веба – и срећни смо што смо део њега.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector