Den ultimata guiden för att migrera webbhotell – Jämför priser & planer – maj 2020

Att upprätthålla en närvaro på internet är en viktig del av din affärsverksamhet. Din webbplats fungerar som den virtuella representationen av ditt varumärke och arbetar för att öka kunskapen som dina kunder och potentiella kunder har om de fördelar du ger dem. När ditt företag växer kommer dina webbhotellbehov troligen att förändras i processen. Att flytta en webbplats till en ny värd är inte så enkelt som att bara packa upp några lådor och ladda upp en lastbil.


I den virtuella världen finns det flera steg som du måste följa för att flytta din webbplats från en webbhotell till en annan. Det ultimata målet är att inte ha någon stillestånd där kunder och potentiella kunder inte kan komma åt din webbplats under processen. Genom att följa dessa steg bör du kunna utföra denna uppgift utan att den virtuella världen märker förändringen.

 1. Hitta en webbhotellleverantör

Webbhotell är en tjänst som gör det möjligt för ditt företag att ha en webbplats som är tillgänglig för alla med internetuppkoppling. Därför är en webbhotellleverantör det företag som ger dig utrymme i sin databas för att parkera de filer som är nödvändiga för att köra din webbplats. Att välja en webbhotellleverantör är inte ett beslut du behöver ta lätt. Här är några saker att tänka på när du letar efter en webbhotellleverantör.

 • Operativsystem Match

Ett av de viktigaste elementen du behöver leta efter i en ny webbhotellleverantör är operativsystemet som finns på plats. Du måste se till att det är samma system som din gamla webbhotellleverantör använder. Att hålla samma operativsystem hjälper till att effektivisera migreringsprocessen utan att orsaka avbrott i tjänsten.

De flesta värden finns på Linux-servern, och de flesta av de stora värdarna är automatiskt värd för detta operativsystem. Det finns emellertid värdar som använder Windows för sina servrar, så var uppmärksam på det felprogrammet när du gör en switch. De flesta värdar finns på Linux, men var medvetna.

 • Pålitlig teknisk support

Att underhålla en webbplats är ganska enkelt när den första installationen är klar och webbplatsen fungerar smidigt. Det kommer att finnas tillfällen då du behöver göra uppdateringar av innehållsinformationen eller sidorna som finns på din webbplats.

Även om det är en sak att uppdatera och underhålla innehållet och frontkoden på din webbplats, är det en annan sak att underhålla servern och databaserna. Jag har gått igenom smärtan av att av misstag ta bort databasen på min WordPress-webbplats och var tvungen att arbeta nära med värdföretaget för att återställa den. På samma sätt kan du oavsiktligt lägga till inaktuella plugins eller tillägg till din föråldrade WordPress- eller Magento-webbplats som orsakar en databas- eller frontend-fel som du inte kan fixa på egen hand. Att lösa problemet kommer troligen att ta mer teknisk kunskap än du har. Om du försöker felsöka dig kan det ta timmar eller dagar, medan ett bra värdstödsteam som teamet på Siteground kan fixa det på några minuter. När det händer kommer du att ha en webbhotellleverantör med pålitlig teknisk support på plats. Att ha möjlighet att nå teknisk support med livechatt, e-post eller telefon är en livräddare.

 • Diskutrymme tillgänglighet

Din webbplats kräver en betydande mängd diskutrymme så att filerna och andra viktiga ingredienser kan fungera bakom kulisserna. Även om du kanske inte riktigt förstår hur allt fungerar, måste du välja en webbhotellleverantör som erbjuder samma mängd diskutrymme som din nuvarande leverantör. Du kan inte flytta webbplatsen till ett leverantörskonto med mindre tillgängligt diskutrymme. Om du gör det kommer det att resultera i att din webbplats inte fungerar korrekt, vilket kan leda till att din webbplats uthärdar driftstopp. Det hindrar dina kunder och potentiella kunder från att komma åt din webbplats tills du löser problemet.

Även om någon webbhotell erbjuder en generös mängd diskutrymme finns det fortfarande några dolda got-yas som de inte berättar för dig. Till exempel, även om en värd erbjuder 30 GB hårddiskutrymme, kräver de många att en viss mängd är tillgängligt hela tiden av prestandaskäl..

En annan finstil är inoder. Inoder är en “databas med all filinformation utom filinnehållet och filnamnet”. Detta är lite avancerat, men en bra värd kan hjälpa dig att rensa eller hantera dem. De är ett doldt element i webbhotell som inte talas om för ofta.

 • Dataöverföring tillgänglighet

Webbplatsdatautrymme fungerar på samma sätt som diskutrymme. Din webbplats innehåller ett visst antal datafiler som fungerar korrekt. När du tittar på potentiella webbhotellleverantörer, var uppmärksam på mängden dataöverföring som den nya leverantören ger dig. Du måste kunna överföra hela webbplatsen utan att slut på överföringsutrymme.

Vissa värdar kommer att erbjuda obegränsade överföringar, andra kommer att täcka det. Se upp för skillnaden i funktioner mellan värdar, eftersom man ofta begränsar dig till en funktion men inte den andra.

 • Databasinställning

Att veta vilken typ av databas en potentiell webbhotellleverantör använder är avgörande för att identifiera om den kommer att passa bra för din webbplats eller inte. De flesta webbhotellleverantörer använder MS SQL-databaser som körs på Windows-operativprogram. Leverantörer som verkar på ett Linux-baserat operativprogram kommer att använda MySQL-databaser.

MySQL är mycket populär och de flesta om inte alla webbplatsutvecklare vet hur man använder databasen. Se upp för detta innan du byter värd för att se till att det inte finns några problem där.

 • Manusspråk

Skriptspråk är en metod för att programmera kommunikation som din webbplats använder för att utföra de olika uppgifterna som är ett krav för korrekt drift. Det är något som händer bakom kulisserna och kräver en grundläggande förståelse, i bästa fall, från din sida.

Du måste vara medveten om vilken typ av skriptspråk som din webbplats för närvarande använder. Om din webbplats kräver ett speciellt krav på skriptspråk, till exempel PHP, CGI eller ASP, vill du kontakta en ny webbhotellleverantör för att se till att dessa språk är tillgängliga på den webbplatsen. Om du inte gör det kommer din webbplats inte att fungera korrekt när du flyttar allt till den nya leverantören.

Håll utkik efter hur ofta värden kommer att uppdatera skriptet på sin server. Till exempel kräver vissa plugins eller plattformar, till exempel på WordPress, att du har en ny version av PHP. Ibland kommer värden att kräva att du manuellt ber dem att hålla PHP uppdaterad. Detta kan orsaka en källa till spänningar i framtiden, så det är ett objekt att vara medveten om.

 • Bra framträdande

Din webbplats är bara en värdefull aspekt av din affärsverksamhet när den fungerar korrekt. Den webbhotellleverantör du väljer spelar en viktig roll för att se till att servrarna i slutändan fungerar korrekt. När dessa servrar går ner blir din webbplats otillgänglig av kunder och potentiella kunder. Läs kundrecensioner och webbhotellleverantörens webbplats för att få en indikation på hur ofta deras servrar går ner. De flesta leverantörer kommer att ge en procentandel av tiden som deras servrar är tillförlitliga.

Om du är ett seriöst e-handelsföretag eller ett varumärke som har ett rykte att upprätthålla, vill du inte snubbla på prissättning i den här aspekten. Om en värd inte har en bra drifttid, bör du undvika dem eller planera för uppsägningar. Det är inte värt att riskera förlorade försäljningar eller märkesskador.

Om din webbplats just börjar eller om du inte har massor av volym kommer uppetiden inte vara lika kritisk för dina operationer.

 • Pålitlig service

En viktig aspekt av att välja en webbhotellleverantör är att ha tillförlitlig service. Du vill undvika att välja en leverantör bara för att upptäcka att de inte levererar de funktioner och bekvämligheter som de belyser på sin webbplats. Din webbhotellleverantör måste vara tillgänglig och redo att hjälpa dig om du behöver lösa ett problem eller bara ställa en fråga.

Innan du väljer en ny värd bör du gå igenom deras kundtjänstkanaler och testa deras responstid. Testa deras livechatt och e-poststöd. Om de är långsamma att svara på försäljningsförfrågningar kommer de troligtvis att vara långsamma att svara på kundsupportförfrågningar.

 • skalbarhet

När du först skapar en webbplats kan ditt företag fortfarande vara i startfasen. Vid den tiden är dina webbhotellbehov i bästa fall minimal. När ditt företag växer ökar dock din webbplats också. Av den anledningen måste du välja en webbhotellleverantör som ger dig växande utrymme för din webbplats. När du tittar på tillgängliga alternativ, tänk långsiktigt och titta på tjänsterna för det största paketet som leverantören erbjuder. Hitta en webbhotellleverantör som erbjuder dig skalbarhet, vilket är utrymme att växa dina webbplatsbehov.

Många nystartade företag och företag har flyttat till Amazon Web Services (AWS) på grund av deras snabba skalförmåga. Om du är en nystartad eller högväxtföretag är detta definitivt en av de viktigaste funktionerna att tänka på, eftersom det kan innebära tillväxt eller stagnation för ditt företag. Du vill inte se till ett värdföretag som inte skalas.

 • Enkel platsmigrering

Site migration är processen att flytta din webbplats digitala filer och värd plats från en värdleverantör till en annan värdleverantör. Var försiktig med en webbhotellleverantör som kan ta ut en avgift för den här tjänsten. De flesta välrenommerade webbhotellleverantörer erbjuder denna tjänst gratis som ett sätt att tacka dig för att du valde dem för dina webbhotellbehov.

 • Användarkontrollpanelsystem

Merparten av din tid när du arbetar med att installera din webbplats eller uppdatera innehållet och sidorna kräver det kontrollpanelsystem som dina webbhotellleverantörer levererar ditt konto. Det är ett område inom webbplatshantering som du behöver bekanta dig med och ha kunskap om att använda. När du tittar på potentiella webbhotellleverantörer, avgör om de använder ett cPanel-system eller ett WHM-system. Du vill leta efter alternativet som matchar kontrollpanelsystemet för din nuvarande webbhotellleverantör. Det kommer att göra övergången till en ny leverantör enklare att hantera.

Vissa värdleverantörer som Rackspace och GoDaddy (legacy) använder inte cPanel utan har sina egna kontrollpanelsystem. Om du redan använder cPanel kan det vara smärtsamt att byta och lära sig ett nytt gränssnitt.

 1. Bekräfta ditt domänägare

Ett avgörande steg för att migrera din webbplats till en ny webbhotellleverantör är att ha rätt domänägare på plats först. Ett domännamn är webbplatsadressen som kunder och potentiella kunder skriver in i webbläsarfältet för att nå din webbplats. Du måste behålla ägandet av detta domännamn och alla relevanta registreringsuppgifter, till exempel kontaktinformation och betalningsmetod, på årsbasis.

Med dina domänägaruppgifter på plats måste du avgöra om du ska överföra domänregistreringen till din nya webbhotellleverantör eller byta till en ny domännamnserver. Här är mer information om båda alternativen som kan hjälpa dig i din beslutsprocess.

 • Överför domänregistrering

När du överför en domänregistrering till en ny webbhotellleverantör flyttar du allt som är relevant för din webbhotelltjänst till det nya företaget. Det är en process som tar upp till flera dagars behandlingstid för att vara klar, även om det oftast sker på en timme. Du måste ge den gamla webbhotellleverantören följande information.

 • Din Kontaktinformation
 • Avbokning av en privat eller skyddad registreringsinställning
 • Tillstånd att initiera domänöverföring
 • Ny webbhotellleverantörsinformation

När processen är klar skickar din tidigare webbhotellleverantör en elektronisk bekräftelse på att överföringen är klar.

 • Byt domännamnservrar

Att byta domännamnservrar är en enklare väg att följa när du arbetar med att migrera din webbplats till en ny webbhotellleverantör. Domänregistreringen förblir orörd och stannar hos din ursprungliga leverantör av domännamnserver (DNS). Populära DNS-företag inkluderar GoDaddy, NameCheap och Network Solutions. Dessa företag är mer kända för att vara domänregistratorer än värdföretag, även om de gör båda. Med ditt nya webbhotellkonto på plats behöver du bara peka domännamnservrarna från det gamla värdföretaget till ditt nya webbhotellföretag.

 1. Öppna ett nytt webbhotellkonto

Det finns en mängd olika webbhotellleverantörer tillgängliga för dina webbhotellbehov. Var och en erbjuder i princip samma funktioner och bekvämligheter som du får när du migrerar din webbplats till deras serverplatser. Några av de mer anmärkningsvärda webbhotellleverantörerna inkluderar följande företag.

Listan börjar bara repa ytan på webbhotellalternativ som är tillgängliga för dig. Gör en sökning efter webbhotell som tillhandahåller företag och titta på alla alternativ, funktioner och bekvämligheter som var och en ger. I det listan väljer du det företag som verkar vara bäst passande för dig. För att registrera dig med en webbhotell krävs grundläggande kontaktinformation, betalningsmetod, domännamn och om du kommer att överföra domänregistreringen eller bara byta domännamnserver.

Varje webbhotellstjänst anger sitt eget pris, varvid det typiska beloppet är $ 4,95 till $ 9,95 per månad för webbhotell. Om du är ett seriöst företag ska du inte skissa på funktioner för pris. Om du har kontanter och bara börjar är det okej att börja med ansedda lågprisleverantörer.

 1. Överför data från din gamla värd

Med ditt nya webbkonto nu aktivt är det dags att börja överföra allt från ditt gamla webbhotellkonto. Undvik att stänga ditt gamla webbhotellkonto tills alla dina uppgifter och relevant information överförs till den nya hostingtjänsten. När du stänger ditt gamla konto raderar webbleverantören all din webbplatsinformation och relevant information från deras servrar. Vid den tiden förlorar du tillgång till all information som fortfarande kan finnas kvar på dessa servrar.

Det finns inget möjligt sätt att hämta denna information efter borttagning, vilket gör att du börjar från grunden och behöver bygga en ny webbplatsstiftelse. Du kommer att förlora värdefull åtkomsttid på webbplatsen medan du håller på att bygga om webbplatsen. Den förlorade tiden är lika med förlorade intäkter och ledande generationer eftersom kunder och potentiella kunder inte kan komma åt din webbplats medan den är nere.

Med det sagt måste du alltid ha säkerhetskopior av din webbplats dagligen så att även i ovanstående scenario skulle du kunna hämta dina webbplatsfiler. Säkerhetskopiera genom flera plugins och tjänster för att hålla allt säkert.

 1. Ladda ner dina säkerhetskopieringsfiler

Innan du börjar flytta allt från din gamla webbhotellleverantör till din nya webbhotellleverantör måste du skapa en säkerhetskopieringsfil med all din nuvarande webbplatsinformation. Det kommer att ge dig en skyddsbarriär om något skulle gå fel när du börjar överföra processen till den nya webbhotelltjänsten.

Säkerhetskopieringsprocessen börjar med att du loggar in i användarkontrollpanelsystemet. Från den punkten måste du komma åt kontrollpanelsektionen som innehåller etiketten “backup” eller något liknande. Det exakta filnamnet kommer att variera beroende på varje enskild webbhotelltjänst som du använder. Inom det avsnittet vill du välja mappen ‘public_html’ och hitta alternativet för att ladda ner säkerhetskopior.

När du klickar på avsnittet “nedladdning av säkerhetskopior” ser du de alternativ för säkerhetskopiering som är tillgängliga för dig. Du kan bestämma om du vill ladda ner alla dina säkerhetskopior för webbplatser eller delar av säkerhetskopior för underdomäner. Det är en enklare process för dig att helt enkelt ladda ner alla dina säkerhetskopior på webbplatsen som helhet. Att fokusera på underdomänfiler skapar möjligheter att oavsiktligt förbise en kritisk fil som din webbplats behöver för att fungera korrekt.

Ladda ner alla dina reservfiler i ett komprimerat format som du senare kommer att ladda upp till de befintliga servrarna på din nya webbhotellleverantörssida. Undvik att dekomprimera någon av dessa filer eftersom det är den automatiska åtgärden som din nya webbhotellserver kommer att vidta när du laddar upp dina säkerhetskopior. När nedladdningen nu är klar, spara filerna på din dator, logga ut från det användarkontrollpanelsystemet och fortsätt till det användarkontrollpanelsystem som din nya webbhotellleverantör använder.

 1. Ladda upp dina säkerhetskopieringsfiler till det nya kontot

När du skapar ett nytt konto hos en webbhotellleverantör får du ett e-postmeddelande med specifik information om din domännamnstjänst. Informationen i detta e-postmeddelande kommer att ge dig domännamnservrar och IP-adressinformation för den webbhotell som du väljer. Du behöver denna information för att ladda upp dina säkerhetskopior till de nya webbhotell-servrarna.

Överföringsprocessen för säkerhetskopiering börjar med att du loggar in i användarkontrollpanelsystemet på ditt nya webbhotellkonto. Leta efter avsnittet etikett “backup” eller något liknande på kontrollpanels startsida. Under det avsnittet vill du hitta filuppladdningsrutan för att utföra en fullständig säkerhetskopiauppladdning. När du klickar på den knappen har du möjlighet att hitta säkerhetskopian på din dators hårddisk och välja den filen som ska laddas upp.

När servern börjar ladda upp dina säkerhetskopior på webbplatsen börjar du se en statusuppdatering visas på skärmen. Servern kommer att visa en rad-för-rad-status när varje fil i din säkerhetskopia framgångsrikt flyttar till den nya serverplatsen. En normal uppladdningsprocess innehåller två sidor och du vet att processen är klar när den andra sidan avslutar uppladdningen. En statusuppdatering visas på skärmen så att du kan börja arbeta med att göra eventuella webbplatsjusteringar som du anser nödvändiga.

 1. Kontrollera databasfunktionen

Eftersom systemet fungerar för att överföra alla dina säkerhetskopieringsfiler på webbplatsen till den nya serverplatsen, utelämnar det automatiskt all relevant användarnamn och lösenordinformation som är en del av ditt My SQL-databankonto. Av den anledningen måste du hitta motsvarande databasanvändarsektion i det huvudsakliga användarkontrollpanelsystemet och mata in denna information i systemet.

Du måste också uppdatera användarnamnet och annan grundläggande information i FTP-kontosektionen på dina webbhotell-servrar. För att åstadkomma detta bör du logga in på FTP-kontodatabasen via IP-adressinformation för webbplatsen. Du kan sedan göra nödvändiga ändringar av användarnamn, lösenord, webbplatsbehörigheter och annan relevant information. Se till att spara dina ändringar innan du lämnar den här delen av kontrollpanelsystemet. Ändringarna som du gör i den här delen av processen är väsentliga bakom kulisserna funktioner på din webbplats.

 1. Byt dina domännamnservrar

Med informationen bakom kulisserna fungerar ordentligt måste du nu fokusera på presentationen av webbplatsinformation som kunder och potentiella kunder ser när de kommer till din webbplats. För den här delen av migreringsprocessen ändrar du platsen för dina domännamnservrar. Processen börjar med att du loggar in på kontrollpanelen för registrering på ditt webbhotellkonto.

Du letar efter avsnittet “domännamnservrar” eller något med liknande namn. Informationen du ser i det avsnittet kommer att se ut som den här informationen.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Du kommer att ersätta denna information med domännamnserverinformation för ditt nya webbhotellkonto. Ersättningsinformationen för denna process finns i bekräftelsemailen som du får när du öppnar ett nytt webbhotellkonto hos den nya leverantören. Gör ändringarna genom att ersätta avsnittet “old-webhost.com” i serverns domännamnsinformation med informationen om new-webhost.com. När du är klar kan du spara ändringarna och lämna användarkontrollpanelsystemet.

 1. Undvik att göra webbplatsändringar

Under övergången för övergången till den nya domännamnservern ska du undvika att göra ändringar i innehållet eller layouten på din webbplats. Eftersom servrarna arbetar för att göra de ändringar du begär, kanske eventuell ny information du lägger till inte visas på din nya webbplatsplats. På samma sätt kan all information som du raderar under denna övergångsperiod fortfarande visas i innehållet när serverbytet är slutfört.

Det kan ta 12 till 24 timmar innan domännamnsserverändringarna träder i kraft. Under den tiden kommer dina kunder och potentiella kunder att fortsätta se samma bekanta webbplatsutseende när de kommer till din hemsida. Din webbplats kommer att förbli öppen för försäljningsgenerering och blyfångarpotential som normalt eftersom allt arbete som sker sker bakom kulisserna.

 1. Testa webbhotelländringarna

När domännamnsserverändringen är klar får du ett bekräftelsemail från din nya webbhotellleverantör. Vid den tidpunkten kan du avbryta webbhotelltjänsten hos din gamla leverantör eftersom du nu kan försäkra dig om att allt är på plats för att din webbplats ska fungera korrekt på sin nya plats. När ändringarna är officiellt kommer du att testa webbplatsen för att se till att allt fungerar korrekt.

När du testar din webbplats på sin nya plats, kontrollera de grundläggande funktionerna genom att se till att alla dina externa och interna länkar fungerar korrekt. Skicka ett testmeddelande till din blogg eller prenumerationstjänster för nyhetsbrev. Titta på var och en av dina sidor för att se till att layouten visas korrekt och att allt ditt innehåll är på plats.

Den sista tanken

Processen med att migrera en webbplats från en webbhotellleverantör till en annan webbhotellleverantör är ganska enkel, men kan också vara full av komplexitet. Det är något som alla företagare genomgår minst en gång i sin karriär när företaget växer upp från sin nuvarande webbhotell. Längs vägen kan det finnas ögonblick av frustration när man fullt ut förstår hur man gör en sektionändring, laddar upp nya filer eller gör andra relevanta ändringar.

Av det skälet är det fördelaktigt att ha en pålitlig webbhotellleverantör med ett fullt fungerande teknisk supportsystem på plats. Det viktiga att komma ihåg när du migrerar din webbplats till en ny värdleverantör är att ta saker ett steg i taget. Har en säkerhetskopia lätt tillgänglig som en skyddsbarriär om något skulle gå fel. När migreringsprocessen är klar, andas lättnadens suck och var stolt över din nya tekniska prestation.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map