Dreamhost vs A2 Hosting: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Vi har ett oändligt uppdrag att ge dig recensioner av alla webbhotell där ute och berätta vilka som har de bästa funktionerna och fördelarna med dem alla. I varje utbetalning tittar vi på två värdar och ser hur de staplas på olika sätt så att du kan se vilken som är den tydliga vinnaren. I det här fallet tittar vi på Dreamhost och A2 Hosting. Båda dessa är specialiserade på standardhotell, vilket innebär att du bygger en webbplats på deras servrar. Som sådan har de alla fördelar och nackdelar, så låt oss bryta ner det och se vilken som kommer ut på toppen.


Prissättning

Som med alla typer av tjänster kan kostnaderna vara en begränsande faktor. Om du inte har råd att betala för din webbplats spelar det ingen roll vilken typ av funktioner eller funktionalitet du får, så vi tittar alltid på det här först. Ändå kan värde spela en stor roll i ditt beslut, särskilt när två värdar har sådana liknande prissättningstrukturer som dessa. Både A2 och Dreamhost är relativt billiga, så du borde inte behöva göra ett val baserat på den totala kostnaden. Här är vad du kan förvänta dig av var och en.

A2 Shared Hosting

 • Lite: $ 3,92 per månad (blir då $ 7,99)
 • Snabb: 4,90 $ per månad (blir då $ 9,99)
 • Turbo: $ 9,31 per månad (blir då $ 18,99)

Dreamhost Shared Hosting

 • $ 10,95 per månad
 • $ 9,95 / månad vid fakturering för ett helt år ($ 119,40)
 • 7,95 $ / månad vid fakturering i tre år (286,20 $)

A2 VPS Hosting

 • opåverkad: $ 5,00 per månad
 • Hanterad (ingen root-åtkomst): $ 32,99
 • Kärna (med root-åtkomst): $ 32,99

Dreamhost VPS Hosting

 • Grundplan: $ 15 / month
 • Uppgraderad plan: $ 30 / month
 • 4 GB RAM-plan: $ 60 / month
 • 8 GB RAM-plan: $ 120 / month

A2 dedikerad servervärd

 • Semi-Dedikerad: $ 9,31 / månad (blir då $ 18,99)
 • Ostyrd flex: 99,59 $ / månad (blir då $ 119,99)
 • Hanterad flex (ingen root-åtkomst): 141,09 USD / månad (blir då 169,99 USD)
 • Core Flex (med root-åtkomst): 141,09 USD / månad (blir då 169,99 USD)

Dreamhost Dedicated Server Hosting

 • Fyra kärnplan: $ 149 / month
 • Tolv kärnplan: $ 229 / month

Som ni ser har de värdplaner för alla slags behov du har. De båda erbjuder också molnhotellösningar, och Dreamhost har WordPress-funktionalitet också. Vi kommer att få mer information om vilka funktioner som följer med varje plan, men när vi tittar på baspaketet har A2 fler alternativ än Dreamhost. Anledningen till detta är att Dreamhost bara har en plan, så att du får alla de bästa funktionerna utan att behöva uppgradera senare på vägen. Som sådan skulle det bästa sättet att jämföra de två vara att se hur A2s Turbo-plan staplar upp mot Dreamhosts standardplan. I så fall slår Dreamhost upp och kommer ut på toppen.

Vinnaren: Dreamhost

Pengar tillbaka garanti

En sak som borde följa med alla värdplan är förmågan att backa ut om du ändrar dig. Eftersom det tar tid att bygga en webbplats och du måste lita på en mängd olika program och verktyg för att få det att hända, vill du inte sitta fast och betala för något som inte fungerar bra. Om du betalar för det varje månad, kan det vara enkelt att avbryta, men om du betalar i förskott ett år eller mer, kan det vara en enorm smärta att få tillbaka pengarna om du byter tankar.

Lyckligtvis erbjuder många värdtjänster en återbetalningsgaranti så att om det någonsin händer, behöver du inte oroa dig för att förlora din investering. I det här fallet kommer A2 med en ganska standard 30-dagarsgaranti, medan Dreamhost ger dig 97 dagar att ändra dig. Detta är en ganska imponerande affär, eftersom den också visar hur mycket Dreamhost tror på sin produkt.

Vinnaren: Dreamhost, med ett långt skott

Kundsupport

När vi talar om värde vill vi inte bara titta på siffror och data. Anledningen till detta är att du bara kan hämta så mycket information från saker som lagringsutrymme och drifttid. Som sådan tror vi att ett av de bästa åtgärderna för ett företag är hur väl du kan komma i kontakt med dem om något går fel och du behöver hjälp med att fixa det. För att få en mer omfattande bild av varje värds kundbetyg, låt oss dela upp dem i de fyra huvudkategorierna: telefon, chat, e-post och forum. Här är vad vi hittade.

Telefonstöd

Precis som en pengar-tillbaka-garanti, bör alla respektabla företag alltid vara tillgängliga via telefon. Detta är den mest grundläggande kommunikationsformen i dag, varför det är så oroande att Dreamhost inte erbjuder det som en metod för att nå en supportmedlem. Faktum är att om du vill ringa tillbaka måste du betala extra $ 14,95 per månad för privilegiet. För ett företag som är stolt över spetskompetens (åtminstone baserat på deras webbplats), skulle du tro att den här typen av tjänster inte skulle vara så utom räckhåll.

Vinnaren: A2

Live chat

Medan att prata med någon i telefon är ganska mycket standardmetoden för kommunikation, i dag kan det vara mycket lättare och mer fördelaktigt att använda en livechattfunktion istället. På det här sättet behöver du inte vänta i väntetid och du kan fortfarande få din fråga sorterad i realtid, snarare än att vänta på e-postsvar. Lyckligtvis erbjuder båda värdsidorna den här funktionen, även om A2 generellt sett är bättre på att komma tillbaka till dig än Dreamhost. Detta beror dock på tid på dagen, så om du försöker nå någon i högsta tider måste du vänta lite längre på Dreamhost.

Vinnaren: A2

E-post

Tillsammans med telefonstöd är detta det standard som alla onlinewebbplatser måste ha. Om detta saknades skulle vi ha allvarliga tvivel om tjänsten var legitim eller inte. Båda värdarna har ett e-postbiljettsystem och båda tar samma tid att svara. En sak som Dreamhost är stolt över är dock att var och en av deras supportmedarbetare är en äkta Dreamhost-anställd snarare än personer som arbetar i ett samtal eller e-postcenter. Vi kan inte säga hur giltigt det påståendet är, men det verkar vara sant. Men båda webbplatserna är ganska bra om att komma tillbaka till e-postmeddelanden snabbt och effektivt.

Vinnaren: en slips

forum

Slutligen, för dem som gillar att lära sig när de går, är det bra att ha tillgång till kunskapsdatabaser som går över vanliga problem och lösningar så att du kan ta reda på saker på egen hand snarare än att behöva prata med någon. Båda värdarna har en anständig forumtjänst, men Dreamhost går utöver extra lektioner och inlärningsskärmar. För det mesta täcker A2 bara grundmaterial, medan Dreamhost hanterar mer komplexa problem som kan uppstå på din webbplats. Som ett resultat måste vi ge den lilla fördelen till Dreamhost.

Vinnaren: Dreamhost

Fart

En annan sak att diskutera så långt som värdet går är hur snabbt din webbplats laddas. Idag vill användarna inte spendera mer än ett par sekunder på att vänta på en målsida, så om din värd inte levererar snabba hastigheter kan du förlora mycket affär.

Detta är en arena där A2 trivs, eftersom tjänsten är stolt över att vara en av de snabbaste värdarna där ute. Vi måste hålla med, även om du måste få ett mer premiumpaket för att få sådana otroliga resultat. Ändå måste vi säga att båda värdarna har en anständig banrekord. Det här är vad vi hittade för båda. Som en anmärkning handlar det om standardhotellplaner, så det kan variera något med andra alternativ som VPS eller dedikerade servrar.

A2 Hosting

 • Lämpligast tid: 30ms
 • Värsta tid: 10 sek
 • Medel: 9 sek

Dreamhost

 • Lämpligast tid:24 sek
 • Värsta tid:34 sek
 • Medel:10 sek

Som ni ser har A2 den tydliga fördelen med en genomsnittlig hastighet som är mycket mindre än Dreamhost, även när man tittar på de bästa belastningstiderna. Sammantaget, om du vill att din webbplats ska vara snabb, bör A2 vara ditt bästa val.

Vinnaren: A2

Driftstopp / Uptime

Tillsammans med hastighet är drifttid ett annat viktigt riktmärke som visar värdens hälsa och vitalitet. Med tanke på att du inte vill att din webbplats ska gå ner på grund av server- eller nätverksproblem vill du att ditt betyg ska vara så nära 100% som möjligt. I vissa fall kan du ibland få en garanti från webbplatsen (till exempel med Dreamhost), vilket innebär att om du upplever driftsstopp så är du berättigad till webbplatskredit för varje dag det händer. Dreamhost erbjuder en sådan garanti, men A2 inte. Här är genomsnittet för båda.

 • A2 Hosting: 98%
 • Dream:98%

Sammantaget har Dreamhost lite mer en svängning än A2, men med tanke på att webbplatsen erbjuder 100% garanti betyder det att vi måste ge fördelen till dem.

Vinnaren: Dreamhost

Funktioner

Slutligen kommer vi att komma in på varje värdas snygga och skitna och visa vad du får med dina planalternativ. Eftersom vi redan har gått igenom de flesta viktiga saker kommer vi bara att beskriva dem så att du kan göra din egen jämförelse.

A2 Shared Hosting

 • Lite Plan: 1 webbplats, 5 databaser, obegränsad lagring, gratis SSL
 • Snabb: Obegränsade webbplatser, lagring och databaser, gratis SSL
 • Turbo: Obegränsad webbplats, lagring, databaser och Turbo-hastighet (upp till 20 gånger snabbare)

Dreamhost Shared Hosting

 • Standardplan: gratis domän, obegränsad lagring, bandbredd och databaser, gratis SSL

A2 VPS Hosting

 • opåverkad: 1 kärna, 20 GB lagring, 512 MB RAM
 • hanteras: 4 Core, 75 GB lagring, 4 GB RAM
 • Kärna: 4 Core, 75 GB lagring, 4 GB RAM (plus root access)

Dreamhost VPS Hosting

 • Första planen: 1 GB RAM, 30 GB lagring, obegränsad bandbredd och domäner
 • Andra planen: 2 GB RAM, 60 GB lagring, obegränsad bandbredd och domäner
 • Tredje planen: 4 GB RAM, 120 GB lagring, obegränsad bandbredd och domäner
 • Fjärde planen: 8 GB RAM, 240 GB lagring, obegränsad bandbredd och domäner

Slutsats

Sammantaget, om du letar efter snabbhet och användarvänlighet är A2 Hosting förmodligen ett bättre alternativ. Det kan användas både med Linux och Windows (även om Windows-prissättningen är lite annorlunda) och kontrollpanelen är den allmänt populära cPanel, medan Dreamhost har en egenutvecklad version. Men om du letar efter något lite köttigare eller om du vill utveckla några webbplatser på hög nivå är Dreamhost ditt bästa alternativ. Till slut måste vi säga att A2: s lägre inträdesfält gör det till det bästa alternativet totalt sett.

Vinnaren: A2 Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map