iPage vs Amazon webbhotell: Vilket är bättre? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

När det gäller webbhotell finns det två primära metoder som du kan använda för att få din webbplats online. Den första är att använda webbplatser för konsumentkvalitet som sätter din sida på en server för en låg ränta och erbjuder begränsade resurser. Detta fungerar bra för de flesta, eftersom många webbplatser inte behöver ha avancerad programmering eller funktionalitet för att göra sitt jobb. Om du till exempel driver en blogg, vill du inte betala extra för saker som databaser och diskutrymme om du inte behöver det. Å andra sidan, om du är en utvecklare behöver du många olika komponenter för att dina webbplatser ska fungera bäst för dig. Saker som dedikerade servrar, integrerad programmering och molnfunktioner är alla par för kursen för webbplatsutvecklare, varför de kommer att behöva söka efter mer omfattande värdalternativ. Med allt detta i åtanke ger vi dig en jämförelsegranskning av två värdplattformar som finns på vardera sidan av spektrumet. För konsumenthotell har vi iPage, och för utvecklare värd, vi har AWS, som står för Amazon Web Services. Så en sak att komma ihåg är att när vi går igenom och jämför dessa två värdar om saker som prissättning och funktioner, är de utformade för olika typer av användare.


Prissättning Om du skulle jämföra de flesta webbplatser för webbhotell för konsumenter skulle du se att många av dem erbjuder konkurrenskraftiga priser för att få dig i dörren. I detta fall har iPage ett fantastiskt introduktionspris som är överkomligt för nästan alla. Som sagt, avskräcker vi i allmänhet människor från att tro att en lägre kostnad är bättre, eftersom det är mycket viktigare att se vilket värde du får för dina pengar. När det gäller Amazon får du mycket fler funktioner och fördelar, vilket innebär att du måste betala extra för att få dem. Som sådan är baspriset för båda dessa värdar helt annorlunda.

  • iPage: $ 1,99 per månad (går sedan upp till $ 10,99)
  • Amazon: varierar, men kan vara så lite som $ 19 / månad upp till flera hundra dollar

Vinnaren: Om vi ​​åker på priset ensamt har iPage överhanden. Men när man tittar på AWS är anledningen till att det är svårt att låsa in en prispunkt att det finns så många olika alternativ du kan välja från. Till och med något så enkelt som att vara värd för en grundläggande webbsida har flera serviceval som kan höja priset otroligt snabbt. Prissättningsstruktur En viktig skillnad mellan dessa två tjänster är att de fakturerar på olika sätt. Medan iPage erbjuder en avgift per månad som är baserad på att registrera sig för ett helt år, använder AWS en “pay-as-you-go” -struktur som kan vara mycket mer kostnadseffektiv om du bara behöver tillfällig hosting. IPage kombinerar också allt i en plan, vilket innebär att du köper tjänster som du kanske inte behöver, medan AWS endast tar ut för produkter och program som du använder. I slutändan, om du vet vad du gör och är strategisk för hur du betalar, kan du få mycket mer ut av dina pengar från AWS.

Vinnaren: AWS

Kundsupport Oavsett om du är en nybörjare webbdesigner eller en veteran, kommer det en tid då du måste kontakta någon för att lösa ett problem. Det kan vara relaterat till din webbsida, eller det kan vara något så triviellt som en faktureringsfråga, men oavsett om det är absolut nödvändigt att du snabbt kan få tag på någon för att se till att ditt problem löses omedelbart. Så när vi jämför olika metoder för support kommer vi att fokusera på de fyra bästa: telefon, chat, e-post och forum. Innan vi börjar är det dock viktigt att notera att AWS tar ut extra för omfattande supportsystem, medan iPage inkluderar det i ditt baspris. Med det sagt, har AWS ett grundpaket som ingår i ditt vanliga webbhotell. Som sådan kommer vi att jämföra dessa supportsystem snarare än de ytterligare alternativen du kan hitta på AWS.

Telefonstöd Som ett av de största företagen i världen handlar Amazon alltid bra om att svara på telefoner och minska väntetiderna. Om du kontaktar AWS supportteam väntar du inte mer än några minuter. iPage har en liknande inställning, men om du ringer under högtiderna, kan du behöva vara i väntan lite längre.

Vinnaren: AWS

Live Chat För dig som vill få omedelbara resultat utan att behöva prata med någon är livechatt en fantastisk resurs till ditt förfogande. Båda hostingtjänsterna erbjuder en chattfunktion, men AWS saknar något i grundpaketet. Om du uppgraderar kan du få personlig hjälp alla dygnet runt, men om du stannar kvar med standardsystemet kan du hitta längre väntetider. iPage är mycket mer lyhörd totalt sett, även om de fortfarande har vissa problem under högtiderna.

Vinnaren: iPage E-post När man tittar på e-poststöd är det bästa sättet att jämföra de två att se hur lång tid det tar för ett svar. Både iPage och AWS har ett standardbiljettsystem, men AWS verkar komma tillbaka snabbare totalt sett. Sammantaget handlar de dock om jämnt.

Vinnaren: en slips Tutorials / Forum Om du är den typ av person som vill lära sig att fixa ett problem själv, kommer du att ha tillgång till en mängd information som kan hjälpa dig att lösa vanliga problem utan att behöva prata med någon. I detta avseende har iPage ett mycket bättre system inrättat för grundläggande medlemmar, vilket ger det en fördel över AWS. Om du uppgraderar din supportplan med Amazon, har du emellertid mycket bredare tillgång till tutorials och forum, så tänk på det också.

Vinnaren: iPage

Fart I dagens moderna värld förväntar sig människor omedelbara resultat, särskilt online. Medan du för år sedan kanske du har väntat minuter på att en sida laddas, i dessa dagar om det tar längre tid än 0,001 sekunder kommer din publik att studsa innan de ens kan se vad som finns på din webbplats. Som ett resultat vill du se till att din värd har den bästa hastigheten och tillförlitligheten så att du inte behöver oroa dig för att din webbplats kommer att hålla hela tiden. I detta fall har både AWS och iPage snabba belastningshastigheter, men AWS har lite mer avvikelse. I vissa fall kan det tyckas ta evigt, medan det i andra gånger fort går. Tyvärr är konsistensen nyckeln, varför iPage har kanten.

Vinnaren: iPage

Uptime Den andra saken att titta på är huruvida det finns risk för att din webbplats kommer att gå ner av någon anledning. Detta kallas drifttid eller driftstopp, och de flesta värdtjänster ger en garanti för att din sida aldrig kommer att uppleva kraschar. När man jämför dessa två har iPage inte den infrastruktur som Amazon gör, vilket innebär att den inte har lika tillförlitliga upptidsprocent. Med det sagt är skillnaden en bråkdel av en procent, så tror inte att iPage kraschar hela tiden jämfört med AWS.

Vinnaren: AWS, men med en liten marginal Värde Nu kommer vi in ​​i muttrar och bultar i varje tjänst. Som vi nämnde tidigare är AWS byggt för utvecklare och seriösa webbdesigners, medan iPage är avsett för din genomsnittliga konsument som inte vet mycket om webbplatsbyggnad. Som sagt, iPage har ganska många funktioner att erbjuda, så om du letar efter något som är lite lättare att navigera medan du bibehåller all din funktionalitet kan det vara ett utmärkt val. Här är en kort överblick över vad varje tjänst har att erbjuda. iPage Eftersom det bara finns en basplan att välja på får du alla de bästa funktionerna utan att behöva uppgradera. Det enda du kanske måste betala mer för är bandbredd, men det är beroende av din webbplatstrafik och dina behov när din online-närvaro växer. iPage gör det superlätt för alla att bygga en webbplats, eftersom de erbjuder program som hjälper dig att komma igång och skapa dina sidor och knappar. Dessutom kan du integrera e-handelsfunktioner och marknadsföra din sida genom iPages system. Sammantaget hanterar de flesta tunga lyft för dig och erbjuder en enkel och lättanvänd plattform.

AWS Denna webbplats största styrka är också den största svagheten. Eftersom det finns så många alternativ att välja mellan, kan det vara en skrämmande uppgift att ta reda på vad du behöver, vilket innebär att om du är ny på webbplatsbyggnad är det lätt att gå vilse i blandningen. Med tanke på detta, om du är erfaren och vet vad du ska leta efter, gör AWS det enkelt att anpassa din plan och skapa ett system som har allt du behöver. Oavsett om du vill ha dedikerade servrar, högre bandbredd eller mer lagringsutrymme, har AWS ett stort urval av alternativ för dig. Detta omfattar också webbplatsprogrammering och byggande. Kort sagt, medan iPage gör det mesta av jobbet åt dig, ger AWS helt enkelt de verktyg du behöver för att arbeta på egen hand. Se hur AWS håller upp mot andra konkurrenter i vårt DreamHost vs. AWS värdjämförelsespost.

Vinnaren: Det är svårt att välja en vinnare här eftersom de båda är så olika. Men för enkelhetens skull måste vi säga att iPage är mycket mer användarvänlig och samtidigt erbjuder anpassningsbara lösningar för dem som är mer erfarna. Även om AWS verkligen har mycket mer att erbjuda totalt sett kan det vara svårt att veta vad allt du behöver och hur du kan bygga en plan från början.

Slutsats Så till slut, vilken tjänst är bättre? Vi måste säga att prestandamässigt, AWS är det ideala valet, medan om bekvämlighet och enkelhet är mer pressande på dig, så är iPage ett mycket bättre alternativ.

För att se hur iPage matchar mot andra värdstjänster, se till att läsa vår jämförelsepost för iPage vs. A2 Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map