Namecheap vs GoDaddy Review Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

I dagens moderna värld har det aldrig varit lättare att bygga och sätta upp en webbplats. Oavsett om du är ett litet företag som vill nå ut till dina kunder eller om du vill starta en specialblogg för att tjäna pengar är att skapa en webbplats något som nästan vem som helst kan göra, förutsatt att de vet vart de ska titta.


Tyvärr kan det vara svårt att avgöra vilken som är bäst för dina behov, eftersom det finns en sådan otrolighet av olika värdplatser där ute. Även om vi inte kan jämföra dem alla på en gång, kommer vi att göra det med två av de högst rankade värdarna idag; Namecheap och Godaddy.

När vi jämför dessa två värdar kommer vi att mäta dem mot samma funktioner och fördelar samt visa dig vilken som är bättre för dig, beroende på dina behov.

Prissättning

När det gäller kostnaderna är det viktigaste att titta på hur mycket det är att registrera en ny domän. Även om det kan vara andra uppgraderingar involverade i att skapa en webbplats, för att hålla sakerna enkla, tittar vi bara på priset för en domän såväl som förnyelse. Förutsatt att du vill hålla din webbplats aktiv under lång tid, måste du förnya den årligen för att hålla den levande och tillgänglig.

Namecheap

 • Värde paket: 9,88 $ för att skapa, med förnyelser på 38,88 $ efter det första året
 • Professionellt paket: 19,88 $ för det första året och 78,88 $ för förnyelser
 • Ultimat paket: 29,88 $ för att konfigurera och förnyelser kostar $ 129,88 per år
 • Business Pro: 19,88 $ per månad

Kör pappa

 • Ekonomi: $ 1 per månad / sedan $ 7,99
 • Deluxe: $ 5,99 per månad / sedan $ 10,99
 • Slutlig: $ 9,99 per månad / sedan $ 16,99

Vinnaren: Namecheap kan vara dyrare i förväg, men om du planerar att ha din webbplats upp i flera år kommer du att sluta spara pengar genom att gå med denna värd.

Kundsupport

Även om du är en teknisk guru kommer det oundvikligen att vara tider där du måste kontakta supporten för att lösa ett problem. Med det i åtanke är det viktigt att värden tillhandahåller tillräckliga kanaler för att du ska kunna kontakta dem med eventuella problem, såväl som att komma tillbaka till dig så snart som möjligt. Det finns tre huvudtyper av kundsupport, så låt oss se vad dessa värdar erbjuder.

24/7 åtkomst

I det här fallet låter Namecheap kontakta dem med alla problem dag eller natt, inklusive helger. Vad gäller Godaddy svarar de bara på frågor måndag till fredag, vilket innebär att om du stöter på problem under helgen, måste du vänta på att få det löst.

Vinnare: Namecheap, av uppenbara skäl.

Live chat

För att hjälpa dig att lösa ditt problem i realtid kommer många värdar att erbjuda ett gratis chattrum där du kan be om hjälp och få svar direkt. Både Namecheap och Godaddy har livechatfunktioner, men Namecheap är tillgängligt dygnet runt och tar inte så lång tid att ansluta. Med Godaddy har de vissa timmar där du kan delta i en chatsession, vilket innebär att du inte kan lösa problem när som helst.

Vinnare: Namecheap igen

Telefonstöd

Medan de flesta föredrar att kommunicera via e-post eller text idag, är det ibland att prata med en levande person det bästa sättet att hantera ditt problem i tid. Båda dessa värdar har ett telefonnummer som du kan ringa, men Godaddy har återigen begränsade timmar där du kan kontakta dem, och oddsen är att du måste vänta längre för att nå en person i andra änden.

Vinnare: Namecheap

Fart

Förutsatt att du vill att din webbplats ska vara tillgänglig för alla när som helst, är det viktigt att du får en värd som tillhandahåller tillräcklig hastighet så att du inte möter fördröjningstider regelbundet. Medan nästan varje värd kommer att hävda att de erbjuder 99,99% upptid, i många fall är det helt enkelt inte fallet, vilket innebär att du måste testa dem själv för att hitta vilken som har bättre prestanda.

Enligt den oberoende hastighetstestaren hostbenchmarker.com är här resultaten för båda dessa webbplatser.

Namecheap: medelhastighet är 3,4 sekunder, med den snabbaste tiden 2,85 sekunder och den långsammaste är 72,7 sekunder.

Kör pappa: Medelhastigheten är 3,14 sekunder, med den snabbaste är 2,38 och den långsammaste är 37,97 sekunder.

Vinnare: Som ni ser, trumfer Godaddy Namecheap totalt sett, både med genomsnittliga och långsamma hastigheter. En del av detta beror på att Godaddy har många fler användare, och som ett resultat har snabbare servrar för att rymma dem.

Uptime

Som vi nämnde garanterar de flesta webbsajter nästan 100% drifttid, vilket innebär att din webbplats inte bör gå ner av någon anledning. Återigen tittade vi på hostbenchmarker.com för att se hur dessa värdar staplade mot varandra.

Namecheap: Genomsnittlig drifttid är 99,93%, med den lägsta 92,92%.

Kör pappa: Genomsnittlig drifttid är 99,95%, med lägst 94,72%

Vinnare: Återigen, att ha fler användare innebär att Godaddy har mycket bättre infrastruktur än Namecheap, vilket resulterar i mer pålitliga drifttider totalt sett. Det är också värt att notera att båda värdarna ibland ger 100% drifttid, så ta också hänsyn till det.

Värde

När du jämför två värdar är det nödvändigt för dig att jämföra vilket värde du får med ditt prenumeration. För det mesta bestäms detta värde av hur många domäner du kan ha, hur mycket hårddiskutrymme du får och hur många databaser du får totalt.

Namecheap

 • Värde plan: 3 domäner, 20 GB hårddiskutrymme, 50 databaser och 50 e-postkonton.
 • Professionell: 10 domäner, 50 GB diskutrymme, 100 databaser och 100 e-postkonton
 • Slutlig: Upp till 50 domäner, obegränsat diskutrymme och obegränsad bandbredd
 • Business Pro: Obegränsade domäner, 20 GB hårddiskutrymme och 5000 GB bandbredd

Kör pappa

 • Ekonomi: 1 domän, obegränsad bandbredd, 100 GB diskutrymme
 • Deluxe: Obegränsade domäner, lagring och bandbredd
 • Slutlig: Allt från Deluxe, inklusive DNS-hanteringsverktyg och ett års SSL-certifikat

Som du kan se innehåller bara Namecheap saker som extra domäner och e-postkonton, vilket innebär att om de är värdefulla för dig, så kommer Namecheap att vara ett bättre val. Men om prestanda är en större försäljningsplats, kan Godaddy vara ditt bästa alternativ. Även om e-postmeddelanden inte levereras med Godaddys planer, kan du ta itu med dem för så lite som $ 5,99 per månad, vilket gör ditt totala pris ännu högre.

Vinnare: Namecheap för e-post och domäner, Godaddy för snabbhet och prestanda

Funktioner

Tillsammans med att veta vilket värde du får från din webbhotell, måste du också förstå vilka tilläggsfunktioner som det ger dig för att göra installationen av din webbplats ännu enklare. Här är några vanliga funktioner som dessa värdar delar.

WordPress Hosting

Som en tjänst blir WordPress snabbt go-to-webbplatsbyggaren. Både Godaddy och Namecheap erbjuder denna webbhotell, vilket innebär att det borde vara tillräckligt enkelt för att lägga till funktionalitet på din webbsida utan att behöva lära dig massor av programmering.

cPanel

Detta är den absolut mest föredragna kontrollpanelen för alla webbplatser, eftersom den ger dig de flesta alternativ och kontroll över ditt innehåll och säkerhetskopior. Både Godaddy och Namecheap erbjuder cPanel för alla sina paket.

Tillagd säkerhet

Med hackare runt varje virtuellt hörn är det viktigt att din webbplats är skyddad. Godaddy erbjuder SSL-skydd (Secure Socket Layer), liksom Namecheap. Båda webbplatserna har olika säkerhetsplaner som du kan välja, beroende på dina behov.

marknadsföring

Ett av de största hinder du kommer att ha när du skapat din webbplats är att du måste marknadsföra den för att driva trafik och öka dina nummer. Godaddy erbjuder olika marknadsföringsplaner, inklusive SEO-optimering, e-postmarknadsföring och lokal inriktning för annonser. Namecheap verkar inte ha några officiella marknadsföringsplaner än.

Online-betalningar

Om du bygger en webbplats som kommer att använda e-handel som en primär funktion är det viktigt att du går med en värd som kan ge dig alla de verktyg du behöver för att det ska hända. Namecheap låter dig använda programvara som tillhandahåller betalningsmetoder, vilket innebär att du kan skapa en digital butik på nolltid.

Vinnaren: Sammantaget har Namecheap de bästa funktionerna, även om Godaddy har den distinkta fördelen när det gäller marknadsföring och webbdesign. I själva verket kan du betala Godaddy för att bygga din webbplats och varumärke åt dig, vilket innebär att du knappt måste lyfta ett finger för att få upp.

Vem gynnar mest

Så vi har sett vad båda värdarna kan erbjuda, men vad betyder det för dig? Oavsett om du är en marknadsförare eller ett litet företag, hur jämför dessa värdar när du tillhandahåller de tjänster och funktioner du behöver? Låt oss bryta ner det.

En utvecklare

Sammantaget är prestationsnivån för Godaddy högre än Namecheap, vilket innebär att om du är en mjukvaruutvecklare kanske du vill använda Godaddy. Med det sagt är ingen av dessa webbplatser optimerade för webbutveckling, så du borde leta någon annanstans istället för att se vad du kan hitta.

marknadsförare

Om du försöker utveckla webbplatser som ett sätt att marknadsföra evenemang och företag kan det vara mer fördelaktigt att använda Godaddy, eftersom de redan har ett nätverk för marknadsföring av olika webbplatser. Men om du vill ha mer kontroll över vad du kan göra, föreslår vi Namecheap som ett bättre alternativ. Återigen är ingen av dessa värdar optimerade för den här typen av saker, så tänk på det.

Småföretagare

Om du antar att du äger ett litet företag och vill marknadsföra det via din webbplats kommer det att vara bättre att använda Godaddys marknadsföringsmaterial och nätverk till din egen fördel. Men om du försöker minimera din nedre rad kommer Namecheap att kosta dig mindre på lång sikt.

E-handelsföretag

Eftersom Namecheap låter dig ställa in onlinebetalningar är det här alternativet idealiskt för alla onlinebedrifter. Det bästa av allt är att säkerhetsnivån och supporten från Namecheap betyder att du kan hantera alla betalningsproblem direkt.

Hur jämför GoDaddy med andra webbhotell? Kolla in vårt GoDaddy vs. HostGator jämförelsepost för att ta reda på det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map